kradeze mobilov
-
mikkimikki
Medium Professional
kradeze mobilov
Nazdar, takze mam taky problem segre ,,uje*ali,, mobil ... ale ide tu celkovo o to: ... da sa nejak ponovom mobil lokalizovat? podla IMEI apod ? ... kam by som to mal nahlasit ? policia, operator ? ... viem ze sa to nejak da, jednej znamej uz aj nasli ale neviem ake su podmienky ? .. je tam dana aj minimalna cena za odcudzene zariadenie ? moze byt kupoeny len za plnu sumu alebo aj na pausal ?
ak mate nejake info, dajte pls vediet, teoreticky to moze pomoct aj druhym
ak mate nejake info, dajte pls vediet, teoreticky to moze pomoct aj druhym
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
->slavo<-
Addict
Na ziadnom mobilnom telefone sa neda prepalit IMEI . IMEI je seriove cislo telefonu , lepsie povedane seriove cislo zakladnej dosky cize telefonu .
Su len 2 sposoby ako sa zbavit IMEI , bud vymenite dosku. alebo skusite IMEi zmenit IMEi tak mozte menit na 3310 maximalne .
par Samsungov (aj novych ) a to je 50% riziko zabitia telefonu . co sa tyka nokie
BEz sance neprepalite ziadnu nokiu BB5 ani stare modely DCT4.. takze sa preberte
dneska to uz nieje take jednoduche prepalit imei. Je to takmer nemozne . Pri vsetkych novinkach .teraz. sa uz nadtym ani nikdo nezamysla . jadnoducho sa vymeni doska a ideme dalej ,ale doska stoji mnoho krat tolko asi jak novy telefon .
JE zaujimave ze moju Nokiu N95tku za 24 000sk v tej dobe. teraz stoji asi 15tisic. ktora ma dokonca aj GPS modul doteraz nenasli
ale Jednemu panovy nasli po 2 mesiacoch Nokiu 6070 co je telefon za 2000sk tak tomu uz vobec nerozumiem.
Su len 2 sposoby ako sa zbavit IMEI , bud vymenite dosku. alebo skusite IMEi zmenit IMEi tak mozte menit na 3310 maximalne .
par Samsungov (aj novych ) a to je 50% riziko zabitia telefonu . co sa tyka nokie
BEz sance neprepalite ziadnu nokiu BB5 ani stare modely DCT4.. takze sa preberte
JE zaujimave ze moju Nokiu N95tku za 24 000sk v tej dobe. teraz stoji asi 15tisic. ktora ma dokonca aj GPS modul doteraz nenasli
ale Jednemu panovy nasli po 2 mesiacoch Nokiu 6070 co je telefon za 2000sk tak tomu uz vobec nerozumiem.
-
mikkimikki
Medium Professional
prideš na policiu nahlasiť kradež mobilu spišete paragraf abo ako sa to vola ze ako sa to odohralo ak bude možne nejako opisať pachatela no a potom ho budu hladať lenže nato sa každy policajt vybodne bo maju ine problemy takže jedine prist a zaplatit si vyhladať ten mobil ale ak to bol nejaky shit radšej kup new bo to čo zato zaplatiš sa neoplati
a za druhe ak ten mobil ukradli davnejšie tak za tyžden je určite predany
a za druhe ak ten mobil ukradli davnejšie tak za tyžden je určite predany
Aj Nokia 3310 moze mat hodnotu 100 000Sk.Rovnako ako Picasso ked maloval obrazy tie farby aj s platnom ho vysli max do 10-20k ale obraz mal hodnotu aj miliony... tam ide o tu moralnu hodnotu.Odvolat sa mozes na to ze mas v telefone veci ktore pre teba maju velku hodnotuMrk napísal:ked kamosovi ukradli mobil tak si pani policajti od neho vypytali 6k za lokalizaciu...tak sa na to vykalslal...a ete som pocultm ake veci ako ze cena odcudzeneho predmetu musi mat cenu aspon mimanlnej mzdy co je tusim 7k....popravde netusim ako to je
takze po precitani doterajsich postov musim povedat,ze to nie je uplne tak ako niektori pisete a teda vam to trochu upresnim.v pripade,ze vam ukradnu telefon postupujte takto:
1.najdite si doklad o kupe telefonu(faktura,potvrdeny zarucak...)v pripade,ze na danom doklade nie je IMEI telefonu zapiste si bud z krabice alebo si zoberte aj krabicu.Dalej budete potrebovat samozrejme Obciansky preukaz.
2.zajdite na policiu bud do okrsku kde sa kradez odohrala alebo do okrsku kde byvate.
3.na policii spisete zapisnicu.budu sa vas pytat otazky ako napr. kde sa to stalo?ci bolo ukradnute aj nieco ine,a tak,ale na to ako pachatel vyzeral sa vas pytat nebudu(ak nedoslo aj k trestnemu cinu ako fyzicke napadnutie) lebo to nema vyznam aj tak zlodej telefon preda a clovek,ktory ho ma ani nevie,ze je kradnuty.
no ked toto spravite policajt vam povie,ze budu robit co sa da,a ze sa ozvu ak najdu.no potom to policia posunie na stopovanie operatorovi a v pripade,ze sa telefon prihlasi na siet tak policia zavola na to cislo a povie,ze musi telefon doniest na policiu ak nie tak sa dopusta trestneho cinu.ak clovek telefon donesie tak vam ho daju(mozno,pocul som uz,ze sa stalo,ze si telefon policajt nechal a zistil to az nadriadeny) ak nie tak sa ho pokusia dostat.no a teraz moje skusenosti:dal som v maji minuleho roku stopovat N6230i-zatial ju nenasli,ale kamos si dal stopovat Sagema a ten mu nasli za 2 tyzdne takze je to o stasti a aj o chceni policie.takze drzim palce
1.najdite si doklad o kupe telefonu(faktura,potvrdeny zarucak...)v pripade,ze na danom doklade nie je IMEI telefonu zapiste si bud z krabice alebo si zoberte aj krabicu.Dalej budete potrebovat samozrejme Obciansky preukaz.
2.zajdite na policiu bud do okrsku kde sa kradez odohrala alebo do okrsku kde byvate.
3.na policii spisete zapisnicu.budu sa vas pytat otazky ako napr. kde sa to stalo?ci bolo ukradnute aj nieco ine,a tak,ale na to ako pachatel vyzeral sa vas pytat nebudu(ak nedoslo aj k trestnemu cinu ako fyzicke napadnutie) lebo to nema vyznam aj tak zlodej telefon preda a clovek,ktory ho ma ani nevie,ze je kradnuty.
no ked toto spravite policajt vam povie,ze budu robit co sa da,a ze sa ozvu ak najdu.no potom to policia posunie na stopovanie operatorovi a v pripade,ze sa telefon prihlasi na siet tak policia zavola na to cislo a povie,ze musi telefon doniest na policiu ak nie tak sa dopusta trestneho cinu.ak clovek telefon donesie tak vam ho daju(mozno,pocul som uz,ze sa stalo,ze si telefon policajt nechal a zistil to az nadriadeny) ak nie tak sa ho pokusia dostat.no a teraz moje skusenosti:dal som v maji minuleho roku stopovat N6230i-zatial ju nenasli,ale kamos si dal stopovat Sagema a ten mu nasli za 2 tyzdne takze je to o stasti a aj o chceni policie.takze drzim palce
Ale take veci sa do zapisnice neuvadzaju. Tam ide o sucasnu trhovu hodnotu. Takisto je to aj vtedy, ked ti niekto ukradne pocitac aj s nainstalovanym softverom - zaratava sa iba hodnota hardveru. Softver by pocitali iba v pripade, ze by ti ukradli aj instalacne CD.Dieg0 napísal:Aj Nokia 3310 moze mat hodnotu 100 000Sk.Rovnako ako Picasso ked maloval obrazy tie farby aj s platnom ho vysli max do 10-20k ale obraz mal hodnotu aj miliony... tam ide o tu moralnu hodnotu.Odvolat sa mozes na to ze mas v telefone veci ktore pre teba maju velku hodnotu