ANTIFICO
chronologia
Ja - "rast hdp...pekny, aj ked tak tretina z neho je vyroba peugotov a druha tretina kia:)"
Ty - "enter00, ze si vo svojom vzorci zabudol na Volkswagen, je samozrejme nahoda : )"
Ja - "VW pokial viem tento rok zvysil produkciu len mierne - par miliard. teda nie, nezabudol, ale percenta velmi nezmenil."
Ja - "rast hdp...pekny, aj ked tak tretina z neho je vyroba peugotov a druha tretina kia:)"
Ty - "enter00, ze si vo svojom vzorci zabudol na Volkswagen, je samozrejme nahoda : )"
Ja - "VW pokial viem tento rok zvysil produkciu len mierne - par miliard. teda nie, nezabudol, ale percenta velmi nezmenil."
Kazdu vetu tej chronologie mas citovanu prave v poste, na ktory ta vyssie odkazujem v suvislosti s tvojou malichernostou...
Pozri, jedine, na co som poukazoval + na co poukazovali clanky, ktore som sem postol je, ze ak je rec o raste HDP, popri PSA + KIA nemozno zabudat na VW (ziadne "nie nezabudol, ALE..." a vyvalis "percenta", ktore opakovane nevies konkretizovat, prip. este lepsie: "VW ma podiel na vyske HDP, na raste maju ale podiel PSA a KIA."). Rast vyroby vo VW je jednoducho jeden z hlavnych faktorov podpory rastu HDP. Po precitani si tvojej reakcie na kriju som sa ti tiez pokusal vysvetlit, ze "O vyzname fabrik nehovoria pocty vyrobenych aut" (jedine, cim si argumentoval boli totiz pocty vyrobenych aut). Tvoje posty hovoria za seba, takze pokial sa po celostranovej diskusii snazis doterajsie argumenty zahovorit tym, ze dovod reakcie som si vymyslel...
Pozri, jedine, na co som poukazoval + na co poukazovali clanky, ktore som sem postol je, ze ak je rec o raste HDP, popri PSA + KIA nemozno zabudat na VW (ziadne "nie nezabudol, ALE..." a vyvalis "percenta", ktore opakovane nevies konkretizovat, prip. este lepsie: "VW ma podiel na vyske HDP, na raste maju ale podiel PSA a KIA."). Rast vyroby vo VW je jednoducho jeden z hlavnych faktorov podpory rastu HDP. Po precitani si tvojej reakcie na kriju som sa ti tiez pokusal vysvetlit, ze "O vyzname fabrik nehovoria pocty vyrobenych aut" (jedine, cim si argumentoval boli totiz pocty vyrobenych aut). Tvoje posty hovoria za seba, takze pokial sa po celostranovej diskusii snazis doterajsie argumenty zahovorit tym, ze dovod reakcie som si vymyslel...
nehovoria pocty, ale hovori ZMENA poctu vyrobenych.
ak rok 1 vyrobis 2 auta, a rok 2 1000 aut, zmena je v relativnom aj absolutnom vyjadreni obrovska.
produkcia VW je po spusteni vyroby Q7 stabilna (Touareg sa vyraba uz dlho), teda spustenie dvoch novych fabrik urobi vacsi vykyv na medzirocnom porovnani ako nahrada pola inym modelom alebo zvysenie produkcie.
alebo ty vravis, ze VW zvysil produkciu o 150miliard?:) Okolo VW chodim pravidelne a nevsimol som si, ze by dostavali celu novu halu na takuto produkciu.
ak rok 1 vyrobis 2 auta, a rok 2 1000 aut, zmena je v relativnom aj absolutnom vyjadreni obrovska.
produkcia VW je po spusteni vyroby Q7 stabilna (Touareg sa vyraba uz dlho), teda spustenie dvoch novych fabrik urobi vacsi vykyv na medzirocnom porovnani ako nahrada pola inym modelom alebo zvysenie produkcie.
alebo ty vravis, ze VW zvysil produkciu o 150miliard?:) Okolo VW chodim pravidelne a nevsimol som si, ze by dostavali celu novu halu na takuto produkciu.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
enter00, kapacitne je ten zavod schopny vyrobit 250 000 aut za rok. a to, na co sa tu teraz snazis poukazat je inak povedane rast produktivity prace. na to novu halu nepotrebujes. o tom raste produktivity prace vo VW som tu uz coto napisal. a je uz len na tebe, aby si zvazil jeden podstatny fakt. tym je: jeden vyrobny takt, ktory je ale pre oba modely (polo a Q7 isli na tej istej vyrobnej linke) rozny. a aj napriek tomu su vyrobene auta cca na urovni kapacity zavodu. pokial viem tak VW zatial presne cisla neuviedol.enter00 napísal:Okolo VW chodim pravidelne a nevsimol som si, ze by dostavali celu novu halu na takuto produkciu.
a nemyslim si, ze je rozumne sa vobec o tom hadat. lebo kazdemu musi byt zrejme, ze sa neda presne vypocitat podiel tej ktorej firmy na HDP. je to vzdy len odhad. ale podiel VW urcite nie je zanedbatelny.
OMG, uz 2x som ti napisal, ze toto nespochybnujem. Dokonca som ti este na predchadzajucej strane citoval uryvok prispevku, kde pisem prakticky to iste, co sa mi tu teraz akoze snazis vysvetlit- v zjavnej snahe odputavat pozornost od predmetu mojich doterajsich reakcii. Kedze si o5 odignoroval podstatu, dalej prakticky nemam na co reagovat, resp. nebudem sa tu opakovat.enter00 napísal:nehovoria pocty, ale hovori ZMENA poctu vyrobenych.
http://www.auto.sk/spravy/index.php?clanok=9555
VW Slovakia vyrobil v minulom roku 240 tis. automobilov.
Rast je teda cca 2 tisic kusov, na obrat si pockame.
Aj keby ale nahradili kompet vyrobu Pola Q7 (najdrahsi model). obrat nestupne viac ako o 10 percent, teda cca 1/10 KIA+PSA, teda sa potvrdzuju moje slova.
Podiel na RASTE je ale tento rok maly, a to preto, ze VW ma konsolidovanu vyrobu po nabehu Q7.
VW Slovakia vyrobil v minulom roku 240 tis. automobilov.
Rast je teda cca 2 tisic kusov, na obrat si pockame.
Aj keby ale nahradili kompet vyrobu Pola Q7 (najdrahsi model). obrat nestupne viac ako o 10 percent, teda cca 1/10 KIA+PSA, teda sa potvrdzuju moje slova.
O tom sa nikto nebavi. Podiel 200mld produkcie VW je obrovsky.krija napísal:lebo kazdemu musi byt zrejme, ze sa neda presne vypocitat podiel tej ktorej firmy na HDP. je to vzdy len odhad. ale podiel VW urcite nie je zanedbatelny.
Podiel na RASTE je ale tento rok maly, a to preto, ze VW ma konsolidovanu vyrobu po nabehu Q7.
-
krija
VIP
5.4.2007
cize ako z uvedeneho jasne vyplyva je rozdiel robit hrče za cca 300 000, alebo ozajstny stroj za 3.7 mil. sk.V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je najvýznamnejšia zmena produktovej skladby výroby. V roku 2003, ktorý bol dosiaľ historicky najúspešnejší rok fabriky, síce vyrobili vyše 280-tisíc vozidiel, no vtedy prevažovali malé autá typov Volkswagen Polo a čiastočne Seat Ibiza.
Vlani už zabrali terénne automobily. Ťahúňom sa stal najmä najväčší automobil z výrobnej náplne, Audi Q7, ktorý citeľne hýbal aj číslami materského koncernu. Ku koncu roku po facelifte začal znovu stúpať aj predaj Volkswagenu Touareg.
Terénne automobily tvorili v roku 68 percent všetkých áut z výroby VW Slovakia. Rozdiel v hodnote proti malému VW Polo sa naplno prejavil v tržbách závodu. Tie dosiahli historické maximum, keď sa po vyše 26-percentnom medziročnom náraste vyšplhali na 195,5 miliardy korún.
Aj keď výroba podľa predsedu Predstavenstva VW Slovakia Andreasa Tostmanna v tomto roku ostane na zhruba rovnakej úrovni ako vlani, podiel terénnych automobilov by mal stúpnuť až na štyri pätiny (co je po nasom 80%).
Ale VW SK autá vyrába a nepredáva..enter00 napísal:po A - 3,7 je teoreticka PREDAJNA cena top modelu, ktorych sa tolko nepreda.
Tak potom pre Polo to musí byť cca 50tis.enter00 napísal:po B, realna cena s ktorou operuje fabrika je cca 700tisic pri Q7.
Čiže z 240tis. áut je:
- 32% polo ... x 50tis. = 3.840.000.000,-
- 68% Q7 a spol ... x 700tis. = 114.240.000.000,-
------------------------------------------------------------
Spolu: 118.080.000.000,-
z toho polo je 3,25% obratu a Q7 a spol. 96,75% obratu..
Keď si zoberieme, že KIA + PSA vyrába takmer všetky autá podobné Polu.. tak...
..aj keby vyrobili 250tis. áut, povedzme v cene 100tis. ..tak to je 25.000.000.000,- čo je stále iba 21,2 % z obratu VW SK.
Všetky čísla sú orientačné. VW SK vyrába autá s vyššou hodnotou ako KIA+PSA, čiže aj menšia zmena v množstve sa na obrate prejaví výraznejšie a tým aj na HDP.
Ale inak sa hádate na blbosti, keďže nemáte žiadne presné čísla..
//5000. príspevok na hojku..
http://portal.statistics.sk/files/Uvvm/ ... rencie.pdf
... odporucam najma tym prispievatelom do temy, ktori zvyknu ironizovat elektoraty,
t.j. tymto odporucam zamerat sa hl. na druhu cast tohto sociologickeho prieskumu.
... odporucam najma tym prispievatelom do temy, ktori zvyknu ironizovat elektoraty,
t.j. tymto odporucam zamerat sa hl. na druhu cast tohto sociologickeho prieskumu.
-
supermario
Light Star
no aspoň je vidno, akí ľudia rozhodli o tom, že vyhral komunista: mladí, mnohí ani len netušia čo to je politika = vysoký stupeň populizmu u nich zaberá (SNS, Smer), starí - ktorí žijú ešte v komunizme (HZDS), nekvalifikovaní robotníci, neekonomickí aktívni, ľudia s najnižším vzdelaním - presne tí, ktorým dzurinda zobral príspevky za ničnerobenie (aj ja by som volil fica, keby som bol nezamestnaný - nikto vám nemôže dať to, čo ja vám môžem sľúbiť
)
naopak SDKÚ by volili vysokoškolsky vzdelaní ľudia, podnikatelia, ľudia v v ekonomicky aktívnom veku (25 - 39 r.)
približne takéto výsledky boli aj po voľbách, ak sa nemýlim...
ak sa na to pozrieš spätne tomasito, tak práve týmto si dokázal, aká úroveň politiky je na slovensku. myslím, že týmto príspevkom ideš proti sebe. to, že fico má takú podporu je bohužiaľ smola pre slovensko...
naopak SDKÚ by volili vysokoškolsky vzdelaní ľudia, podnikatelia, ľudia v v ekonomicky aktívnom veku (25 - 39 r.)
približne takéto výsledky boli aj po voľbách, ak sa nemýlim...
ak sa na to pozrieš spätne tomasito, tak práve týmto si dokázal, aká úroveň politiky je na slovensku. myslím, že týmto príspevkom ideš proti sebe. to, že fico má takú podporu je bohužiaľ smola pre slovensko...
Preco si strukturu elektoratu Smeru necitoval, ale povyberal z neho len to co ti vyhovuje, ci v suvislosti s Ficom dokonca miesas elektorat Smeru s HZDS? Varis pre slepe oko a chybaju ingrediencie? ; ) Akokolvek, klames tym v prvom rade seba (vid nizsie).supermario napísal:no aspoň je vidno, akí ľudia rozhodli o tom, že vyhral komunista: mladí, mnohí ani len netušia čo to je politika = vysoký stupeň populizmu u nich zaberá (SNS, Smer), starí - ktorí žijú ešte v komunizme (HZDS), nekvalifikovaní robotníci, neekonomickí aktívni, ľudia s najnižším vzdelaním - presne tí, ktorým dzurinda zobral príspevky za ničnerobenie (aj ja by som volil fica, keby som bol nezamestnaný - nikto vám nemôže dať to, čo ja vám môžem sľúbiť)
Naviac, mylis sa... Ucelom bolo reagovat na niekdajsie ironicke poznamky tunajsich antifico prispievatelov, ze Smer volia hlavne dochodcovia, nevzdelani robotnici a pod. (oni o sebe vedia). Realita je o inom, pricom elektorat Smeru sa vyrazne omladzuje... t.j. so Smerom spaja svoju buducnost stale viac mladych, aj ked mladi zrovna nepatria k najdisciplinovanejsim volicom (ucast).
Sranda co? Akonahle sme presli ku konkretnym cislam a citatom, zrazu tvoja omacka chuti uplne inak (hold, kvalita ingrediencii).Vládna strana SMER – sociálna demokracia si stále udržiava výrazný náskok pred ostatnými politickými subjektami.
V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa navyše podpora pre SMER mierne zvýšila
V potenciálnom elektoráte sa častejšie než v priemere vyskytovali 18 až 24 roční (51%),
stredoškolsky vzdelaní s maturitou (50%), kvalifikovaní robotníci (51%), respondenti z miest od 50 tisíc do 100 tisíc obyvateľov (51%) a z regionálneho hľadiska opýtaní v Bratislavskom (55%), Trenčianskom (54%) a Prešovskom kraji (52%)
http://portal.statistics.sk/files/Uvvm/ ... rencie.pdf
Ad potencialny elektorat: Pri percentualnom rozlozeni preferencnych sil (Smer 45,4%, SDKU 12,5%), stranu Smer by mohlo volit trojnas. viac VS vzdelanych ako SDKU, no v ramci sociologickeho rozlozenia elektoratu SDKU, VS vzdelani tvoria vyssi podiel
slay, to co si prave predviedol je vrchol zufalstva frustrovaneho volica SDKU, strany, od ktorej sa odklonilo snad najviac volicov. A nie je sa ani comu cudovat, kedze na cele tejto strany stoji dlhodobo najnedoveryhodnejsi politik slovenskej politickej sceny. Hold, aj preto je len otazka kratkeho casu, kedy bude Gyppo- symbol predchadzajucich dvoch vlad- svojimi vlastnymi ludmi vyprevadeny na smetisko politickych dejin (Lyska je len prvou lastovickou). Nie Fico totiz moze za to, ze SNS (strana, ktora sa v minulom volebnom obdobi nedostala do parlamentu) ma dnes len o 1 desatinu percenta menej ako SDKU (najsilnejsia strana opozicie). Nie Fico moze za to, ze strany sucasnej opozicie sa dnes zmietaju v snad najvacsej krize svojej historie. Pokial si p.i. uvedomis toto, ako aj to, ze takmer vsetko co svojskym sposobom vycitas strane Smer (bolo tu uz X krat rozdiskutovane), bolo roky tak typicke prave pre vladnutie SDKU (akoze je tak "typicke" pre politiku vobec), mozno sa uz coskoro oslobodis od svojej nenavisti a zacnes vnimat politiku v jej realnych konturach (zacat mozes analyzou moznych pricin sucasneho stavu opozicie).
Cit. "Nie je mozne porazit nieco nicim" (jedna z mala trefnych myslienok, ktora v uplynulych dnoch odznela z radov opozicie).
Ako vsak tvoje posledne slova suvisia s obsahom mojho predchadz. postu bohuzial/nastastie netusim... "jsi proste klasik" ; )
Cit. "Nie je mozne porazit nieco nicim" (jedna z mala trefnych myslienok, ktora v uplynulych dnoch odznela z radov opozicie).
Ako vsak tvoje posledne slova suvisia s obsahom mojho predchadz. postu bohuzial/nastastie netusim... "jsi proste klasik" ; )