Microsoft dostal pokutu 497 000 000 eur

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Jeremy napísal: a je pravda ze microsoft dost znevazuje obchodnu hru. a siri to co by nemalo sirit a robi to co by nemalo robit
A coze to siri?
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

axxis to je iba priklad
Technologický gigant však stále čelí ďalším prípadným sankciám zo strany výkonného orgánu únie, ktorý dozerá na možné zneužívanie postavenia na trhu. V januári totiž komisia začala ďalšie dve formálne vyšetrovania proti Microsoftu - jedno sa týka interoperability, druhé "zväzovania" rôznych softvérových produktov. Konkrétne ide o to, že Microsoft pridáva k svojmu operačnému systému Windows prehliadač Internet Explorer či prehrávač Media Player.
zdroj: Http://tvojepeniaze.pravda.sk/pokuta-mi ... k_pitb_p32

ono je to myslene takto nejak...viem ze vas to zrejme neuspokoji ale budis

a neviem ci mozem ale imho dobra diskusia na tuto istu temu je tu http://diskusie.sme.sk/viewdiscussion.p ... ok-3751144
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Jeremy: SME diskusie nekomentujem, tam je vela "odbornikov" (aj tu pochopitelne... ale je ich menej). Ako sa dostal ku kodom? Kupil ich? Co je na tom zle, ze ich kupil? Ukradnut je lepsie? Ja ti ukradnem mobil, ale nekupim ho od teba, ok? (neukradnem, to bol len naznak toho ako by to vyzeralo...)

BTW na vyhovorku, ze mam windows kvoli rodine, kaslem. Vies preco? Lebo Grub . Predpokladam, ze ked si taky obhajca linuxu, tak vies co to je. Ak nie, tak to vygooglis...

A to, ze EK da pokutu nejakej firmicke neznamena, ze je ta pokuta opodstatnena. V EK je totizto 70% clenov informaticky strasne gramotnych, ze? :roll: Ti zaprdeni dedkovia (a babky - aby ma feministky nevykastrovali) ani nevedia co to je prikaz ping

Ako microsoft znevazuje obchodnu hru? Mas dokazy? Sem s nimi! Microsoft je prirodzeny monopol a zo zakladov ekonomie by si mal vediet, ze prirodzeny monopol je vyborna vec.

Ze ide Microsoftu o zisk? Ked ty zalozis S.r.o. -cku tak nebudes chciet zisk, ze?

BTW rovno by sme mali odstranit aj explorer z windowsu, ze. A browser si ziskas tak, ze pojdes k susedovi, stiahnes instalacku trebars FF z jeho PC , das na USB a ides k sebe. No to je teda prakticke. Ale toto ti zaprdeni dedkovia chcu. Nastastie o tom nevedia, ze to chcu.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jimino napísal: Microsoft je prirodzeny monopol a zo zakladov ekonomie by si mal vediet, ze prirodzeny monopol je vyborna vec.
tak to co si prave povedal ze prirodzeny monopol je vyborna vec tak znaci ze sa do ekonomiky a ekonomie rozumies asi ako ja do leteckych motorov...

vyborna vec pre koho pre microsoft? ano a pre inych nie pre spotrebytela nie... Monopol v akejkolvek forme nieje vyborna vec nech ide o akykolvek.<viem o com vravim -Obchodna akademia>

Btw preco si myslis ze "prirodzeny monopol" je vyborna vec a z kadial si prisiel na ten vyraz?
Ale tvrdis ze je to vyborna vec tak mi povedz v com? Ze si kupis Windows XP "iba" za 2500sk alebo že ceny si prakticky urcuje microsoft? hmm vyborna vec pre spotrebitela

btw zas netvrdim ze mam 100%pravdu vo vsetkom co tvrdim. je to iba moj nazor a tu je diskusia cize ak dostanem padne argumenty ze microsoft je dobra vec a prirodzeny monopol este lepsia tak mozem nazor zmenit :)
jimino
Light Professional
Light Professional

Jeremy: Ocividne je obchodna akademia viac ako absolvovanie fakulty podnikoveho manazmentu :)

divim sa, ze obchodna akademia je vyucbou tak slaba :-/

prirodzeny monopol - svoj status ziskava vdaka obrovskej sutazi - konkurencii. V tejto sutazi je vitazom, pretoze urcil najlepsie podmienky pri kvalite vyrobku. Svoju kvalitu musi ale stale zlepsovat, kvoli "malym" firmickam, kt. dychaju na krk. Vid apple, ci open source systemy atd...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jimino: ok berem v tomto mas pravdu ze prirodzeny monopol ale stale si mi neodpovedal preco si myslis ze prirodzeny monopol je vyborna vec...

A mozno to bude tym ze nemam rad celkovo nadnarodne korporacie... A microsoft sa mozno snazi zlepsovat kvalitu sluzieb ale stale si diktuje ceny na trhu...
a imho tka obrovska sutaz to nebola... bol microsoft ktory robil softver a mac v tomto som si nie isty oprav ma ak sa mylim...
jimino
Light Professional
Light Professional

preco je vyborna? lebo aby sa dostal na "prve miesto sutaze" musel vynalozit take cenove/technologicke/... ustupky, ze to pocitili najma uzivatelia. Je pravda, ze cena je na nase pomery vysoka, ale ludia to kupuju, pretoze im to vyhovuje a preto microsoft len tak neodide. Keby ludia nekupovali, trh zabezpeci, ze by cenu znizili :) tak to proste je :) a mozno by sa aj cena znizila, keby sa v mensej miere prestalo "piratcit"
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

imho ludia kupuju lebo nemaju na vyber. Zober si takeho bezneho uzivatela co ja viem tatka 40 rocneho co chce kupit detom Pocitac. A takto vzivote o nicom nepocul iba o operacnom systeme microsoft a kedze nevie o dostupnej alternative tak kupi microsoft lebo nema na vyber a v mnoha pocitacoch je integrovany uz pred kupou pc...viem ze sa zlozito vyjadrujem ale chapes co chcem povedat?
jimino
Light Professional
Light Professional

jj chapem, ale to je otazka pre ostatne spolocnosti. ked je apple taky fasa, tak preco nema na SK reklamu? reklama prinuti aspon 20% populacie zaobstarat si system od apple...

a bezni ludia maju preto microsoft, lebo nemusia rozbalovat balicky ako v linuxe, ked chcu nieco nainstalovat, staci im kliknut. Proste komfort vyhrava. Ja som toho nazoru, ze najdrahsia vec je cas. A windows pre vacsinu ludi cas setri. Neviem si predstavit, ze by som existoval v linuxe, hoci som v nom pracoval priblizne 2 roky.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no jo ja iba tvrdim ze microsoft nieje taky dokonaly ako vsetci o nom vravia ze nieje taky bezchybny resp ze windows

a preco apple nieje tu ... jednoduche je tu iba minimum pc pre aplle a oni sa skor zameravaju na americky trh...v tom vidia svoje fungovanie

//edit :) fuu sme sa rozkecali toto je hodne skoro areny :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

jimino napísal:prirodzeny monopol a zo zakladov ekonomie by si mal vediet, ze prirodzeny monopol je vyborna vec
Buď si sa o monopole učil ešte za socializmu alebo si chýbal keď ste to brali.

Monopol je trhová deformácia, nie je to dobré.

Prirodzený monopol je v odvetviach výroby, ťažby, kde sú také obrovské náklady vrámci trhu, že 2 podniky by nemohli ani prežiť alebo by to nebolo ani efektívne (atomova elektráreň, ťažba plynu, ropovody a pod), a LEN v tých prípadoch.

Vývoj softwaru medzi prirodzené monopoly zaradiť... no comment.. :lol:
jimino napísal:Neviem si predstavit, ze by som existoval v linuxe, hoci som v nom pracoval priblizne 2 roky.
Keď si bol takým odborníkom na Linuxe ako na monopoly tak sa tomu vôbec nečudujem. :)
jimino
Light Professional
Light Professional

Cesar napísal:...
stojim si za tym co som povedal. Myslim, ze "98% penetracia na trh" ukazuje, ze aj v oblasti informacnych technologii moze byt monopol.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

chora pokuta.
nevidim, ze by Win nejako obmedzoval instalaciu inych programov, napr video prehravaca. ak by tak robil, potom by si pokutu zasluzil.

analogia - preco ek nezaluje napr vyrobcov aut, ze nedava moznost vybrat si znacku pneumatik pri kupe? alebo autoradia? alebo vyrobcu sedaciek?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

toto je slaba vyhovorka.. ze Microsoft si do VLASTNEHO Softwaru dava VLASTNE softwary.. a co ? Ale je to tak , cim je niekto bohatsi , tym viac ludi ho chce "znicit" .. ale toto je uz na vyssej urovni
imho
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Nadeo napísal:toto je slaba vyhovorka.. ze Microsoft si do VLASTNEHO Softwaru dava VLASTNE softwary.. a co ?
to nie je vyhovorka, to je fakt.
preco za toto iste nezaluju Apple? alebo redhat? alebo suse?
dvojita mierka - to je to, co sa mi nepaci.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Apple za to nežalujú preto, lebo to nie je takmer monopol ako Microsoft.
RedHat a Suse kvôli tomu, že oni nepredávajú programy, ale v podstate iba podporu.

PS: Už iba čakám, že sa začneš sťažovať aj na Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (a ďalšie podobné organizácie), lebo aj oni uplatňujú dvojaký meter.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mna prekvapilo ako sa zrazu naslo tak vela zastancov microsoftu hoci kazdy na to iba nadava tu su samy zastancovia microsoftu

ze by dvojity meter?
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

hosi kebyze to vrchni od Xeroxu neposrali tak MAC&Microsoft boli malicke firmicky a Xerox by bol niekde uplne inde 100x vacsi a prachatejsi :lol:
ja to povazujem za omyl storocia...co sa tyka MS budu dostavat stale pokuty ale ved oni na to maju :) kto si moze dat patentovat dvojklik ? :lol:
MAC ma aj tak este stale s MS nevyriesene ucty co sa tyka grafickeho uzivatelskeho rozhrania...da sa povedat ze MS nic nevymyslel vsetko len kopiruje a sati do svojho vkusu...ako povedal Steve Jobs "ich vyrobky su vzdy iba 3 akosti a nemaju absolutne ziadny vkus" :wink:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

chrono napísal:Apple za to nežalujú preto, lebo to nie je takmer monopol ako Microsoft.
Ano, a to horsie sa chova. To po A.
Po B, microsoft nema monopol, kedze existuje rovnako financne narocna alternativa a MS ju nijako neobmedzuje - ako bolo spomenute, na PC si mozes nainstalovat cca cokolvek.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Microsoft má dominantné postavenie na trhu a tak sa na neho vzťahujú aj také pravidlá, ktoré pre menšie spoločnosti neplatia.
Skús si napr. zistiť, aké obmedzenia má napr. Slovak Telecom práve kvôli tomu, že majú dominantné postavenie na trhu...

Keby si všetci ľudia, čo sa nad tou pokutou rozčuľujú, kúpili všetky programy (a nekradli by ich), tak by Microsoft mohol takých pokút zaplatiť kopec. ;)
Napísať odpoveď