Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retne »

Maki napísal:

Kód: Vybrať všetko

Rozdeliť môžeme ia, ie, iu a ďalšie kombinácie samohlások v cudzích slovách (nie sú to dvojhlásky)

ale

3. Po rozdelení nesmie zostať samotná samohláska na konci alebo začiatku riadka

tak sa rozhodnite :D
To zase z akej mudrej knihy si vytiahol :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

stadeto - http://www.slovencina.vselico.com/rozdelovanie.html

:D:D

ale tak inak dnes bola sranda... to ze som temu vedel 20 minut skor vdaka spoluziacke mi aj tak nepomohlo a vymyslal som ked som pisal :D ... inak tesite sa na matiku ludia? :D
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

Maki napísal:... inak tesite sa na matiku ludia? :D
ak to bude take ako na angline.. tak sa netesim.. dufam ze sa tvorcovia maturitnych zadani vyzurili na predoslych dvoch predmetoch a matika bude prechadzka sadom 8)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

maximalny suhlas s tomekom, ak bude matika Acko taka hnusne tazka ako anglina acko a slovina acko, tak pojdeme na parky...ale myslim ze na matike nemam co nevediet, vsetko sme brali, niektore veci aj naviac oproti beznym smrtelnikom (ano patrim do serialu ZEROES a moja schopnost je matikizmus :lol: )..takze neviem....zajtra si pozrem vzorce a uvidime ci sadnu ulohy

PS: rada: dohodnite si tajne znamenia, volanie zapinanim a vypinanim pera a nasledna singalizacia cisla ulohy a vysledku :lol:
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

tomek00 napísal:ak to bude take ako na angline.. tak sa netesim.. dufam ze sa tvorcovia maturitnych zadani vyzurili na predoslyych dvoch predmetoch a matika bude prechadzka sadom 8)
Bodaj by si mal pravdu, Matiky sa najviac bojim, ale zajtra idem pozriet do skoly... ze ako sa bude sediet v triedach a vecer uz poriesim dake kontakty na opisovanie, predsa len, to je asi najlepsi predmet na mature pre opisovanie, malo uloch a odpovede zvacsa jednociselne cirfy, alebo len pismeno. :)
Maki
Darca
Darca

akoze berem sice maturu uz iba ako formalitu, ale matiku by som rad na 56% aspon napisal fakt... kvoli FEI STUBA... aspon jednu skolu by som mal istu potom... ale ktovie... minuly rok boli lahke matury, predminuly tazke=> tento rok tazke no nie? nevedia kkti v tom USTAVE najst rovnovahu za 3 roky od 2005? je*al ich chory pes
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Maki napísal:

Rozdeliť môžeme ia, ie, iu a ďalšie kombinácie samohlások v cudzích slovách (nie sú to dvojhlásky)

ale

3. Po rozdelení nesmie zostať samotná samohláska na konci alebo začiatku riadka

tak sa rozhodnite :D
Ale ten clanok je o deleni slov na pomedzi riadkov, nie o deleni na slabiky :)

viz. napr. otec, ujo, - jasne 2 slab. slova.
Maki
Darca
Darca

hej ale si predstav ze by ti na konci riadku vyslo patagoni a na dalsi das A? imho blbost... inak nechapem preco to tu riesime tak - ved to je jeden bod
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

a je slabikotovorne, moze sa to delit
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Maki napísal: ved to je jeden bod
nechcem byť hnusný......no možno práve ten jeden bod bude v niektorých prípadoch veľmi rozhodujúci :-(
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

matika

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

Ja to dlabem asi budem improvizovať a rovnako aj na ústnych z matiky mám už nervy úplne roz... z neustáleho radenia aspoň raz aj mne budú radiť.
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Ústne z matiky? :o
Tam sa ťa akože čo pýtajú? Pytagorovu vetu?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Alofok napísal:Ústne z matiky? :o
Tam sa ťa akože čo pýtajú? Pytagorovu vetu?
Ustna odpoved z matiky ma dve nehomogenne casti.
Prva je teoreticka otazka: napr. dostanes vysvetlit mnoziny alebo funkcie whatever. Druha cast je vyratat priklad, ktory je ako som uz povedal nesuvisiaci s teoretickou otazkou.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Tak tí čo tvrdili že ANJ bola ľahká mali asi B a C level pretože my sme skoro celá trieda mali Ačka a to sme fakt niektorí dosť dobrí olympiády a tak a na niektoré cvičenia sme len tak čumeli ako sprostí. Som tam ráno šiel s tým že suverénna maturita na veľa percent ale po skončení externej som bol dosť mimo. Essay sa síce najprv zdala vražedná ale po chvíľke sa to dalo aj keď v porovnaní s Bčkovou to bolo 100:1.. Asi som si nemal tak veriť pretože SJL som písal len tak ´z recesie´ a celkom slušne som to dal myslím. Dnes vyhralo slovo manhood, to nevedel nikto zo školy :D
V piatok príde ďalší krst ohňom matika, ale zase po nej už len FRJ, ktorá je relatívne v pohode. Aj keď po dnešku si už ani tým nemôžem byť istý :?
TheTruth
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheTruth »

manhood u nas naopak skoro kazdy vedel:D vrazedne boli pre nas casy hlavne...a to prve cvicenie v grammar in use...tam si nie som nicim isty:D zvysok sa dal podla mna...aj ekd som najprv cumel na tu slovo tvorbu ale nakoniec som to mal vsetko...a myslim ze fajn...inak od young..co ste dali...youth ci younster??? my sme mali o tom zivu debatu co malo byt:D
legolas45
Amateur
Amateur

odpoved

Príspevok od používateľa legolas45 »

ahojte ma tu niekto z AJ odovede ? dakujem za odpoved
adyy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa adyy »

[quote="Vesper"][/quote]Nechapem ludi ktori si zbytocne komplikuju zivot tym, ze si daju uroven A. Toto nepochopim nikdy. Zbytocne, absolutne zbytocne. Len stres, stazene podmienky a viac ucenia.
TheTruth
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheTruth »

A je skor o tom ze vies ze mas na to...ak by som na to nemal nedal by som si to...a podla mna vacsina co si dala A mala na to...lebo si presli nejake testy z minuleho roka a bolo to v pohode...ja osobne som mal vzdy okolo 90%...a teraz budem velmi rad ked bude 80..to by sa rovnalo malemu zazraku...osobne ocakavam okolo 70...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

adyy napísal:Nechapem ludi ktori si zbytocne komplikuju zivot tym, ze si daju uroven A. Toto nepochopim nikdy. Zbytocne, absolutne zbytocne. Len stres, stazene podmienky a viac ucenia.
A uvazoval si niekedy nad tym, ze na slovenskych skolach sa to berie do uvahy (na niektorych teda...) napr. na Zilinsku uni Ta vezmu bez prijimaciek ak spravis A-ckovu maturu z matiky, ale ak urobis B-ckovu tak ides pekne na prijimacky...a to je myslim este o dost horsie a navyse sa tomu uceniu aj tak nevyhnes.
jenny177
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jenny177 »

ako ludkovia je super ,ze mate po sjl a anj..a tiez mi je jasne,ze vacsina slovenska sla maturovat z anj..ale tu sa vazne nenajde clovek,ktory by mi nejak helpol na nej?...nejake info :roll:
Napísať odpoveď