To zase z akej mudrej knihy si vytiaholMaki napísal:Kód: Vybrať všetko
Rozdeliť môžeme ia, ie, iu a ďalšie kombinácie samohlások v cudzích slovách (nie sú to dvojhlásky)
ale
Kód: Vybrať všetko
3. Po rozdelení nesmie zostať samotná samohláska na konci alebo začiatku riadka
tak sa rozhodnite
Maturita
stadeto - http://www.slovencina.vselico.com/rozdelovanie.html
:D
ale tak inak dnes bola sranda... to ze som temu vedel 20 minut skor vdaka spoluziacke mi aj tak nepomohlo a vymyslal som ked som pisal
... inak tesite sa na matiku ludia? 
ale tak inak dnes bola sranda... to ze som temu vedel 20 minut skor vdaka spoluziacke mi aj tak nepomohlo a vymyslal som ked som pisal
-
mirak2
Hardcore addict
maximalny suhlas s tomekom, ak bude matika Acko taka hnusne tazka ako anglina acko a slovina acko, tak pojdeme na parky...ale myslim ze na matike nemam co nevediet, vsetko sme brali, niektore veci aj naviac oproti beznym smrtelnikom (ano patrim do serialu ZEROES a moja schopnost je matikizmus
)..takze neviem....zajtra si pozrem vzorce a uvidime ci sadnu ulohy
PS: rada: dohodnite si tajne znamenia, volanie zapinanim a vypinanim pera a nasledna singalizacia cisla ulohy a vysledku
PS: rada: dohodnite si tajne znamenia, volanie zapinanim a vypinanim pera a nasledna singalizacia cisla ulohy a vysledku
Bodaj by si mal pravdu, Matiky sa najviac bojim, ale zajtra idem pozriet do skoly... ze ako sa bude sediet v triedach a vecer uz poriesim dake kontakty na opisovanie, predsa len, to je asi najlepsi predmet na mature pre opisovanie, malo uloch a odpovede zvacsa jednociselne cirfy, alebo len pismeno.tomek00 napísal:ak to bude take ako na angline.. tak sa netesim.. dufam ze sa tvorcovia maturitnych zadani vyzurili na predoslyych dvoch predmetoch a matika bude prechadzka sadom
akoze berem sice maturu uz iba ako formalitu, ale matiku by som rad na 56% aspon napisal fakt... kvoli FEI STUBA... aspon jednu skolu by som mal istu potom... ale ktovie... minuly rok boli lahke matury, predminuly tazke=> tento rok tazke no nie? nevedia kkti v tom USTAVE najst rovnovahu za 3 roky od 2005? je*al ich chory pes
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ale ten clanok je o deleni slov na pomedzi riadkov, nie o deleni na slabikyMaki napísal:Kód: Vybrať všetko
Rozdeliť môžeme ia, ie, iu a ďalšie kombinácie samohlások v cudzích slovách (nie sú to dvojhlásky)
ale
Kód: Vybrať všetko
3. Po rozdelení nesmie zostať samotná samohláska na konci alebo začiatku riadka
tak sa rozhodnite
viz. napr. otec, ujo, - jasne 2 slab. slova.
-
olololwtfomg
Expert
matika
Ja to dlabem asi budem improvizovať a rovnako aj na ústnych z matiky mám už nervy úplne roz... z neustáleho radenia aspoň raz aj mne budú radiť.
-
axxis
Addict
Ustna odpoved z matiky ma dve nehomogenne casti.Alofok napísal:Ústne z matiky?![]()
Tam sa ťa akože čo pýtajú? Pytagorovu vetu?
Prva je teoreticka otazka: napr. dostanes vysvetlit mnoziny alebo funkcie whatever. Druha cast je vyratat priklad, ktory je ako som uz povedal nesuvisiaci s teoretickou otazkou.
-
Vesper
Professional
Tak tí čo tvrdili že ANJ bola ľahká mali asi B a C level pretože my sme skoro celá trieda mali Ačka a to sme fakt niektorí dosť dobrí olympiády a tak a na niektoré cvičenia sme len tak čumeli ako sprostí. Som tam ráno šiel s tým že suverénna maturita na veľa percent ale po skončení externej som bol dosť mimo. Essay sa síce najprv zdala vražedná ale po chvíľke sa to dalo aj keď v porovnaní s Bčkovou to bolo 100:1.. Asi som si nemal tak veriť pretože SJL som písal len tak ´z recesie´ a celkom slušne som to dal myslím. Dnes vyhralo slovo manhood, to nevedel nikto zo školy 
V piatok príde ďalší krst ohňom matika, ale zase po nej už len FRJ, ktorá je relatívne v pohode. Aj keď po dnešku si už ani tým nemôžem byť istý
V piatok príde ďalší krst ohňom matika, ale zase po nej už len FRJ, ktorá je relatívne v pohode. Aj keď po dnešku si už ani tým nemôžem byť istý
manhood u nas naopak skoro kazdy vedel:D vrazedne boli pre nas casy hlavne...a to prve cvicenie v grammar in use...tam si nie som nicim isty:D zvysok sa dal podla mna...aj ekd som najprv cumel na tu slovo tvorbu ale nakoniec som to mal vsetko...a myslim ze fajn...inak od young..co ste dali...youth ci younster??? my sme mali o tom zivu debatu co malo byt:D
A je skor o tom ze vies ze mas na to...ak by som na to nemal nedal by som si to...a podla mna vacsina co si dala A mala na to...lebo si presli nejake testy z minuleho roka a bolo to v pohode...ja osobne som mal vzdy okolo 90%...a teraz budem velmi rad ked bude 80..to by sa rovnalo malemu zazraku...osobne ocakavam okolo 70...
-
axxis
Addict
A uvazoval si niekedy nad tym, ze na slovenskych skolach sa to berie do uvahy (na niektorych teda...) napr. na Zilinsku uni Ta vezmu bez prijimaciek ak spravis A-ckovu maturu z matiky, ale ak urobis B-ckovu tak ides pekne na prijimacky...a to je myslim este o dost horsie a navyse sa tomu uceniu aj tak nevyhnes.adyy napísal:Nechapem ludi ktori si zbytocne komplikuju zivot tym, ze si daju uroven A. Toto nepochopim nikdy. Zbytocne, absolutne zbytocne. Len stres, stazene podmienky a viac ucenia.