tak tento tvoj prispevok ma teraz uplne dostal a uvedumujem si, aky sme my ludia sprosti. kazdi mame velke reci ze co vsetko by sme spravili, ale ked pride na lamanie chleba, vykaslali by sme sa na nu a este si z nej robili srandu. nie som tvrdy ani makky ale mozem v pohode povedat, ze sa urcitych okolnosti by som nieco z toho dokazal, ale pochybujem ze by sa nas naslo vela... isto ani ti najvacsi veriaci nie.Brito napísal:nedávno som o nej videl dokument. uvažujú nad transplantáciou celej tváre, ale je to veľké riziko. zaslúži si obdiv.
sorry, ale debatovať tu o smrti je trochu silná káva. je to prejav slabožstva. život je krásny. nie je biely, alebo čierny. dnes je vám mizerne na grc a zajtra stretnete prvú lásku, ktorú ste 10 rokov nevideli a všetko je iné. poznám to a riadim sa heslom - "Nie je hanbou padnúť, hanbou je zostať ležať."
je pekné, že jej prejavujete obdiv a ľútosť, ale načo chodiť tak daleko. začnite doma. nešli by ste odvahu k niekomu takému sa priblížiť? bez strachu, hanby a odporu? dokázali by ste potlačiť vozík, alebo pomôcť na schody? viete ako uchopiť nevidomého? viete podať prvú pomoc? ak úprimne odpoviete "áno", tak aj vy si zaslúžite obdiv. ak "nie", je najvyšší čas začať, priatelia.
Nieco na zamyslenie...
nevadi ci ju pozna alebo nie, podstatne je ze prejavujes mensiu uctu a ludskost tym, ktori to potrebuju... nikdy nevies kedy to budes potrebovat tyt0m4s3 napísal:u nas na fakulte studuje vela slepcov a jeden byva aj na nasom intraku. Uz neraz som ho odviedol z fakulty na intrak, aj ked viem ze ma tu trasu dokonale zmapovanu...
dobrý postreh. v ideálnom svete by sme všetci boli zdraví a šťastní, ale žime v realite. mnohí zo slepcov na tom intráku už možno nikdy nebudú vidieť a naučia sa s tým žiť (život ich prinúti), lenže každý z nás môže oslepnúť (ohluchnúť, ochrnúť atd.) a oni nás potom možno budú viesť a učiť žiť.nevadi ci ju pozna alebo nie, podstatne je ze prejavujes mensiu uctu a ludskost tym, ktori to potrebuju... nikdy nevies kedy to budes potrebovat ty
otázka pre t0m4s3.
fajn, že si mu pomohol, ani to nebolelo však? prvýkrát možno trochu zvláštne, druhýkrát samozrejmé a ešte to môže byť aj zaujimavé. nechaj sa pozvať na pivko a určite ti povie, že hlavne sa netreba brať príliš vážne.
a nájdi mi tam nejakú peknú holku, aby nevidela aký som škaredý.
Preco..?Kaliovic napísal:Obdivujem ju...
Ak existuje nebo, ona tam bude vyucovat...
Inac ked uz si spomenul to nebo.. vsetko s bohom a nabozesntvom - same sracky, moze pomoct psychicky nejaka viera ale ked sa potom zamysliet, preco sa jej to stalo, ci ako hovoria ze bozie cesty su nevyspit...blabla??
Pekne to tu obkecavas Brito nesi ty psycholog ?Brito napísal: dobrý postreh. v ideálnom svete by sme všetci boli zdraví a šťastní, ale žime v realite. mnohí zo slepcov na tom intráku už možno nikdy nebudú vidieť a naučia sa s tým žiť (život ich prinúti), lenže každý z nás môže oslepnúť (ohluchnúť, ochrnúť atd.) a oni nás potom možno budú viesť a učiť žiť.
otázka pre t0m4s3.
fajn, že si mu pomohol, ani to nebolelo však? prvýkrát možno trochu zvláštne, druhýkrát samozrejmé a ešte to môže byť aj zaujimavé. nechaj sa pozvať na pivko a určite ti povie, že hlavne sa netreba brať príliš vážne.
a nájdi mi tam nejakú peknú holku, aby nevidela aký som škaredý.
a ty Kaliovic dobre hovoris
Vies, ani ja nie som aktivne veriaci clovek, verim v cosi co je nad nami a je mi jedno, ci uz je to Boh, Allah, alebo nejaka vseobecne platna fyzikalna formulka vsetkeho hmotneho...masterrr napísal:Preco..?
Inac ked uz si spomenul to nebo.. vsetko s bohom a nabozesntvom - same sracky, moze pomoct psychicky nejaka viera ale ked sa potom zamysliet, preco sa jej to stalo, ci ako hovoria ze bozie cesty su nevyspit...blabla??
Ja som len chcel povedat, ze ju obdivujem, lebo ja by som si okamzite skocil... Vies si predstavit sameho seba v takej situacii? Ved je to 100x horsie ako smrt... Okrem toho, ze si uz nikdy nezafika (co asi kazdeho hned napadlo), je tu aj to, ze s tou tvarou nemoze vyjst ani na ulicu a k tomu tie neznesitelne bolesti, co musela a musi stale mat... Mala plany, mala sny - vsetko (a to nie jej vinou) poslo za sekundu do sraciek... Ja som sa kvoli tomu, ze sa mi dokazili pred 4 rokmi oci nemohol stat profesionalnym pilotom a niesol som to dost tazko... Vies si predstavit, ze si v takej situacii ako ona ty? Skus to a potom ju budes mozno tiez obdivovat...
A ta viera pomaha, ked nie je nadej, je aspon viera, vies...?
ja mam nabozensto v tahu a hlavne krestanstvo, ale je dobre niecomu verit. Ako bolo spomenute, hocicomu ale to ti doda aspon daku slilu. Bozie cesty nevyspitatelne mas pravdu, ale kazdy mame svoj osud, ktory sa skor ci neskor naplni a nijak tomu nezabranime. Vsetky prekazky v zivote su len nase skusky zivota a ie o to, ako ich zvladneme. Podal toho sa budeme neskor mat...masterrr napísal:Preco..?
kto mi napise na to bla bla bla?
bla bla bla...':D'
tak si to chcel?
ale vážne. toto je téma, na ktorú neexistuje univerzálna a ešte správna odpoved. je to o pocitoch. napísal si svoj názor a myslím, že je úplne v pohode. niekomu môže sedieť viac, inému menej, ale treba ho rešpektovať, presne tak ako to dievča.
a ešte bla bla bla... ':D'
tak si to chcel?
ale vážne. toto je téma, na ktorú neexistuje univerzálna a ešte správna odpoved. je to o pocitoch. napísal si svoj názor a myslím, že je úplne v pohode. niekomu môže sedieť viac, inému menej, ale treba ho rešpektovať, presne tak ako to dievča.
a ešte bla bla bla... ':D'