UFO!!!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v UFO?

nie
209
22%
ano
515
53%
mozno
240
25%

Celkom hlasov: 964

mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

no rychlost svetla sa neda prekonat, ale ked by tam bol zakriveny casopriestor tak rychlost bude<<c ale v symetrickej sustave by za cas t preslo teleso drahu >c.t ale to je len teoria... a osobne by som toto nevedel dokazat :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pravdepodobne jedinou moznostou je dosiahnut idealne zakryvenie vesmiru ale to je nemozne. Takze do uvahy pripadaju len kvatove tunely (tusim mam jeden v obyvacke :lol: ). Ale aj tak si zatial nikde nenapisal realne vyzitie cestovania v case, pretoze take podmienky na Zemy nie su a pochybujem ze mas chladnicke nejaku ciernu dieru.
mastermind
VIP
VIP

tu nejde o cestovanie v case.... pretoze cestovanie v case nieje mozne.... hovorim o cestovani v priestore...
add: a naozaj nemam ciernu dieru v chladnicke :D
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Fakt netusim o com to tu placate, ale nevadi :D V podstete je teraz rychlost svetla pre nas nepredstavitelna, ale kto vie co bude za par rokov. Mozno sa narodi dalis Einstein, alebo amici na zaklade ziskanych mimozemskych artefaktov daco zostroja.
BTW: Ako si potom vysvetlujet epozorovanie dakeho objektu, ktory sa zrazu strati. Vypali v nom vypinac alebo mu dosli baterky?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

drakeman napísal:Fakt netusim o com to tu placate, ale nevadi :D V podstete je teraz rychlost svetla pre nas nepredstavitelna, ale kto vie co bude za par rokov. Mozno sa narodi dalis Einstein, alebo amici na zaklade ziskanych mimozemskych artefaktov daco zostroja.
BTW: Ako si potom vysvetlujet epozorovanie dakeho objektu, ktory sa zrazu strati. Vypali v nom vypinac alebo mu dosli baterky?
Heh, no rychlost svetla je nepredstavitelna mozno tak v cestovani autobusom alebo tak... vsak v laboratoriu sa so svetlom hraju ako male deti. Ale fakt netusim o zmiznuti takeho objekt z oblohy na kratky cas, pretoze som take nic nevidel. Je rozdiel 1x vidiet ako 100x pocut, takze potom by som mal mozno trosku iny nazor. Ale co som pocul, tak to ma vraj neuveritelnu rychlost... ta by dala dosiahnut v praxy len nejakym dobrym pohonom ku ktoremu by bolo treba dobre palivo. To palivo by sa dalo vyrobit len na zaklade nejakej kvalitnej chemickej reakcie, mozno stiepenim. Alebo do uvahy este pripada kondenzaciou bytosti a tak by bol mozny rychli presun... Superman rulezzzz.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

hojko napísal:Heh, no rychlost svetla je nepredstavitelna mozno tak v cestovani autobusom alebo tak... vsak v laboratoriu sa so svetlom hraju ako male deti. Ale fakt netusim o zmiznuti takeho objekt z oblohy na kratky cas, pretoze som take nic nevidel. Je rozdiel 1x vidiet ako 100x pocut, takze potom by som mal mozno trosku iny nazor. Ale co som pocul, tak to ma vraj neuveritelnu rychlost... ta by dala dosiahnut v praxy len nejakym dobrym pohonom ku ktoremu by bolo treba dobre palivo. To palivo by sa dalo vyrobit len na zaklade nejakej kvalitnej chemickej reakcie, mozno stiepenim. Alebo do uvahy este pripada kondenzaciou bytosti a tak by bol mozny rychli presun... Superman rulezzzz.
Ako palivo by sa dal pouzit kryptonit, ale v tom pripade by si tam nemohol mat supermana, pretoze by sa znizil jeho vykon a siel by si tak max rychlost zvuku a to je na dnesnu dobu dost pomale. :wink:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

hojko napísal:Heh, no rychlost svetla je nepredstavitelna mozno tak v cestovani autobusom alebo tak... vsak v laboratoriu sa so svetlom hraju ako male deti. Ale fakt netusim o zmiznuti takeho objekt z oblohy na kratky cas, pretoze som take nic nevidel. Je rozdiel 1x vidiet ako 100x pocut, takze potom by som mal mozno trosku iny nazor. Ale co som pocul, tak to ma vraj neuveritelnu rychlost... ta by dala dosiahnut v praxy len nejakym dobrym pohonom ku ktoremu by bolo treba dobre palivo. To palivo by sa dalo vyrobit len na zaklade nejakej kvalitnej chemickej reakcie, mozno stiepenim. Alebo do uvahy este pripada kondenzaciou bytosti a tak by bol mozny rychli presun... Superman rulezzzz.
Niekde som cital, ze pohon nie je zalozeny na kvazi ziadnom palive. Ono tie lode zevraj funguju na principe magnitickeho pola, ktore je take silne, ze rusi nejak gravitaciu. Na ktorej strane lode toto pole vytvoris, tak poleti obrovskou ryslostou opacnym smerom, lebo v tom magnetickom poli je vlastne vakum a atmosfera lod bude tlacit do toho vakua. Hold, neviem, co tu lod tlaci do predu v bezvahovom stave, bez atmosfery. Asi to nedoriesili :?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Na pohon sa z chemickych reakcii pouziva najmä horenie(v raketach vodik alebo hydrazin)v autach bohuzial len uhlovodiky,co nasu atmosferu nepotesi :( no ked sa zamyslate o dosiahnuti rychlosti svetla,napadlo vas akym zrychlenim a ako dlho by ste sa museli pohybovat aby ste tu rychlost dosiahli?videl som obrazky z testovania velkych zrychleni na ludoch,a typek co isiel zrychlenim 5g (50ms^-2)sa teda netvaril velmi stastne :roll:
a keby tak musel vydrzat takmer 70 dni,no fakt neviem ci by to zvladol
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Na pohon sa z chemickych reakcii pouziva najmä horenie(v raketach vodik alebo hydrazin)v autach bohuzial len uhlovodiky,co nasu atmosferu nepotesi :( no ked sa zamyslate o dosiahnuti rychlosti svetla,napadlo vas akym zrychlenim a ako dlho by ste sa museli pohybovat aby ste tu rychlost dosiahli?videl som obrazky z testovania velkych zrychleni na ludoch,a typek co isiel zrychlenim 5g (50ms^-2)sa teda netvaril velmi stastne :roll:
jj, staci sa kuknut na xichty kozmonautov v tobogane, co to s nimi robi. Ono by sa muselo nejak oddelit lod o cloveka, myslim tym, ze na lod by si sice posobili vsetky tie fyzikalne zakony, ale na cloveka vo vnutri uz nie. A ako to prerusit? :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

q-parser napísal:Niekde som cital, ze pohon nie je zalozeny na kvazi ziadnom palive. Ono tie lode zevraj funguju na principe magnitickeho pola, ktore je take silne, ze rusi nejak gravitaciu. Na ktorej strane lode toto pole vytvoris, tak poleti obrovskou ryslostou opacnym smerom, lebo v tom magnetickom poli je vlastne vakum a atmosfera lod bude tlacit do toho vakua. Hold, neviem, co tu lod tlaci do predu v bezvahovom stave, bez atmosfery. Asi to nedoriesili :?
Hmm, moznie nieco trosku na sposob tej kondenzacie, ta funguje na zaklade silneho magnetickeho pola ktore zabranuje uniku (alebo zvniku?) mag. vln. Mno a potom by sa dali robit divy... Ale aka je potom trajektoria, ked ta ich lod by mala lietat na zaklade magnetickeho pola??? Ved predsa pri magnetizacii si asi nebudu len tak z lahka menit smer a rychlost cesty, ci ano???
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Hmm, moznie nieco trosku na sposob tej kondenzacie, ta funguje na zaklade silneho magnetickeho pola ktore zabranuje uniku (alebo zvniku?) mag. vln. Mno a potom by sa dali robit divy... Ale aka je potom trajektoria, ked ta ich lod by mala lietat na zaklade magnetickeho pola??? Ved predsa pri magnetizacii si asi nebudu len tak z lahka menit smer a rychlost cesty, ci ano???
Ono to xlapici (EDIT: LOL, tu som povedne napisal chlap1c1) vysvetlovali tak, ze to mag. pole je okolo celej lode a ta magneticka "bublina" sa meni podla toho kam xcu letiet. Teoreticky by sa ryxlost dala menit intenzitou toho pola, cim mensie, tym by sla lod pomensie a naopak. Ale to ma teraz len tak napadlo. Neviem, ci to tak vskutku funguje.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

hojko - k tomu si ako dospel ze ked hodim na zem ocelovu gulu ze ma rychlost svetla ? :shock: :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Na pohon sa z chemickych reakcii pouziva najmä horenie(v raketach vodik alebo hydrazin)v autach bohuzial len uhlovodiky,co nasu atmosferu nepotesi :( no ked sa zamyslate o dosiahnuti rychlosti svetla,napadlo vas akym zrychlenim a ako dlho by ste sa museli pohybovat aby ste tu rychlost dosiahli?videl som obrazky z testovania velkych zrychleni na ludoch,a typek co isiel zrychlenim 5g (50ms^-2)sa teda netvaril velmi stastne :roll:
Nemyslel som chemicku reakciu ako spalovanie, ved to je bezna vec ked si doma varis polievku na sporaku... Myslel som nieco na sposob stiepenia. Niekde som cital o prvku unusixtium a ze pri jeho stiepeni sa vyraba velke mnozstvo energie, ktore by sa dokazalo udrzat niekolko tisickrat vacsie a tazsie teleso po dobu niekolkych rokov. Takato enegria by sa dala pouzit snad aj na nejaky ten kvalitny pohon.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mastermind napísal:nie hojko neprekona :) ma nenulovu hmotnost, cize podla teorie realtivity, by pri rychlosti svetla, mala nekonecnu hmotnost, a na jej zryhlovanie by musela byt potrebna nekonecna sila. ja som nic o prekonani c nehovoril.... c sa neda prekonat....
a ani odsiahnut ... napiste si Einsteinove vzorce - ked za okamzitu rychlost dosadis c tak sa ti hmotnost telesa nasobi nekonecnom...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Linkman napísal:hojko - k tomu si ako dospel ze ked hodim na zem ocelovu gulu ze ma rychlost svetla ? :shock: :?
A kde som pisal ze po hodeni ocelovej gulicky na zem ma rychlost svetla??? Nie si nahodou dyslektik???

Napisla som toto: ,,Ale teleso, napriklad ocelova gulicka prekona rychlost svetla ked ju zahodis???" - to bola otazka pre masterminda!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal: a ani odsiahnut ... napiste si Einsteinove vzorce - ked za okamzitu rychlost dosadis c tak sa ti hmotnost telesa nasobi nekonecnom...
Kamarat google mi poslal vzorce: http://cs.wikipedia.org/wiki/E%3Dmc%C2%B2
mastermind
VIP
VIP

to t0m4s3: dakujem za doplnenie:)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hojko napísal:Kamarat google mi poslal vzorce: http://cs.wikipedia.org/wiki/E%3Dmc%C2%B2
tento vzorec som myslel ....
Prílohy
9a3462ba4f73bb92b700af94c05008ac.png
9a3462ba4f73bb92b700af94c05008ac.png (662 Bajtov) 823 zobrazení
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

aha nejsem dyslektik ja len som tu poznamku nepochopil az teraz :D :oops:

t0m4s3 - živý link :aasmile11:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

hojko napísal:Nemyslel som chemicku reakciu ako spalovanie, ved to je bezna vec ked si doma varis polievku na sporaku... Myslel som nieco na sposob stiepenia. Niekde som cital o prvku unusixtium a ze pri jeho stiepeni sa vyraba velke mnozstvo energie, ktore by sa dokazalo udrzat niekolko tisickrat vacsie a tazsie teleso po dobu niekolkych rokov. Takato enegria by sa dala pouzit snad aj na nejaky ten kvalitny pohon.
si si isty nazvom toho prvku?zrejme ho objavili v poslednych dnoch,lebo ako hladam tak hladam ale nikde nic...a tie prvky ako unnilhexium,unnilpentium este neboli objavene,ich vlastnosti sa daju len predpokladat na zaklade periodickej tabulky,ale dokopy o nich nevieme nic,akurat oxidacne cisla v ktorych by sa mohli nachadzat,prip.atomove cislo a rel.atomova hm.
Napísať odpoveď