Jasne ale aj 50h su peniaze nie?hojko napísal:Jelko4: Tak ti napise papier na zaplatenie, taky problem???
cestna policia - vyhovorky pri priestupkoch
Mam najradsej take ak os astalo nam v Slovenskom Raji, kde nebolo dobre vindo znacku ze sa nesmie parkovat.
Proste kopu aut bolo na takom parkovisku tak sme tam zastavili aj my, a sli sme na turu, a ked sme sa vratili stalo tam policajne auto s dvoma policajtami, prisli ku nam a povedali, ze stojime tam kde by sme nemali stat, a ze si mame vybrat ci to bude za 100sk, alebo za 2000sk a oco, ze jasne ze 100 a oni no to mate dobre, ako na platenom parkovisku, s tym, ze sme zopar hodin stali pri vasom aute a stazili ho. A stal oVas to iba 100sk
Proste kopu aut bolo na takom parkovisku tak sme tam zastavili aj my, a sli sme na turu, a ked sme sa vratili stalo tam policajne auto s dvoma policajtami, prisli ku nam a povedali, ze stojime tam kde by sme nemali stat, a ze si mame vybrat ci to bude za 100sk, alebo za 2000sk a oco, ze jasne ze 100 a oni no to mate dobre, ako na platenom parkovisku, s tym, ze sme zopar hodin stali pri vasom aute a stazili ho. A stal oVas to iba 100sk
-
klm16
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
toto je pomerne zaujimave
pridam jeden moj :
vychadzam okolo polnoci z baru, sadam do auta vychadzam z parkoviska tercik, samozrejme som nemal ani pas priste nist....
hned mi povedali ze som pouzil vjazd na parkovisko ako vyjazd a ze ma to bude stat pekne draho ze mi precistia vodicak, ze sa mam pripravit na pekne mastnu pokutu. Ja samozrejme ze som nemal pri sebe prachy (z baru som odchadzal pretoze som chcel ist do bankomatu), zahral som formu ze som student a ze nemam love, povedal ze som si vedomy bla bla bla. opytali sa kde som bol a ze mi daju fukat nemali pre sebe merak tak jeden isiel zavolat druhu hliadku potom sa vratil a povedal aby som odisiel a nech sa to uz neopakuje. Ja nateseby som sadol do auta isiel do bankomatu, ked som sa vratil zistil ze ziadna znacka na vyjazd a vjazd parkoviska tam nieje cze som neporusil ziadny zakon, naschval som sa este poobzeral ci tam danych policajtov neuvidim nech sa s nimi porozpravam uz tam neboli.....
Aj taky vedia byt cops.....
Kód: Vybrať všetko
Jak nasrat policajta...
Znepříjemnění práce policistům při Vaší kontrole:)
Myslím, že by bylo dobré co nejvíce řidičů informovat o možnostech obrany při
kontrole a obstrukcích, které sice body nezachrání, ale alespoň zaměstnají úřady.
Budu stručný: hlavní zbraní je požadování kalibračního protokolu, který musí
policista předložit na místě a to v ORIGINÁLE (event. notářsky ověřená kopie),
dále Vám musí ukázat kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě
(v praxi to znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere půl
hodiny). Pokud něco z toho na místě nemá, je třeba to uvést do protokolu a měření
je neplatné (a lze zvážit podání trestního oznámení za zneužití pravomoci event.
pokus o podvod!!!). Dále máte právo žádat o dodatečné přezkoumání měřícího
zařízení - to bude sice asi v pořádku, ale radar bude na dva tydny vyřazený - když
to tak udělají všichni NEBUDE ČÍM MĚŘIT:) Pokud Vám připadá příslušník při
kontrole pod vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by
se neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátil:) V přestupkovém
řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný příslušník byl proškolen
k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky ověřenou kopii jeho OP nebo
jiného průkazu, aby byla jistota, že je skutečně tím za koho se vydává. Atd.
TOHLE ROZEŠLETE VŠEM SVÝM ZNÁMÝM RIDIČŮM:)
Doporučuju vozit okopírovaný s sebou v autě... a jen čekat až Vás policista zastaví:)vychadzam okolo polnoci z baru, sadam do auta vychadzam z parkoviska tercik, samozrejme som nemal ani pas priste nist....
hned mi povedali ze som pouzil vjazd na parkovisko ako vyjazd a ze ma to bude stat pekne draho ze mi precistia vodicak, ze sa mam pripravit na pekne mastnu pokutu. Ja samozrejme ze som nemal pri sebe prachy (z baru som odchadzal pretoze som chcel ist do bankomatu), zahral som formu ze som student a ze nemam love, povedal ze som si vedomy bla bla bla. opytali sa kde som bol a ze mi daju fukat nemali pre sebe merak tak jeden isiel zavolat druhu hliadku potom sa vratil a povedal aby som odisiel a nech sa to uz neopakuje. Ja nateseby som sadol do auta isiel do bankomatu, ked som sa vratil zistil ze ziadna znacka na vyjazd a vjazd parkoviska tam nieje cze som neporusil ziadny zakon, naschval som sa este poobzeral ci tam danych policajtov neuvidim nech sa s nimi porozpravam uz tam neboli.....
Aj taky vedia byt cops.....
-
Tomasko
Guru wannabe
jo ideme od temy, ale neda mi nespomenut, ze minule davali v spravach, ako sa policia chysta zaviest platenie kreditkou priamo v aute u policajta, ked nebudes mat $ ani kartu, tak tusim automaticky ides na predvolanie....marian152 napísal:50 halierniky nemoze odmietnut...moze odmietnut, ked ti nema z coho vydat a z 50 haliernikov sa predsa nevydava...poznam to, lebo kamosova mama robi v stanku a tiez ked si niekto rano kupi pravdu a zaplati 5000kou tak mu nevyda, lebo nema z coho...
planuju to do roka => co je na slovensku 3-5 rokov
[quote="klm16"]
/quote]pochybujem, ze takto isto to plati aj na slovensku. alebo ano? moze mi to niekto rozumne vylozit? pripadne dat rozdiely medzi tymto ceskym a nasim zakonom?
Kód: Vybrať všetko
Jak nasrat policajta...
Znepříjemnění práce policistům při Vaší kontrole:)
Myslím, že by bylo dobré co nejvíce řidičů informovat o možnostech obrany při
kontrole a obstrukcích, které sice body nezachrání, ale alespoň zaměstnají úřady.
Budu stručný: hlavní zbraní je požadování kalibračního protokolu, který musí
policista předložit na místě a to v ORIGINÁLE (event. notářsky ověřená kopie),
dále Vám musí ukázat kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě
(v praxi to znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere půl
hodiny). Pokud něco z toho na místě nemá, je třeba to uvést do protokolu a měření
je neplatné (a lze zvážit podání trestního oznámení za zneužití pravomoci event.
pokus o podvod!!!). Dále máte právo žádat o dodatečné přezkoumání měřícího
zařízení - to bude sice asi v pořádku, ale radar bude na dva tydny vyřazený - když
to tak udělají všichni NEBUDE ČÍM MĚŘIT:) Pokud Vám připadá příslušník při
kontrole pod vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by
se neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátil:) V přestupkovém
řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný příslušník byl proškolen
k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky ověřenou kopii jeho OP nebo
jiného průkazu, aby byla jistota, že je skutečně tím za koho se vydává. Atd.
TOHLE ROZEŠLETE VŠEM SVÝM ZNÁMÝM RIDIČŮM:)
Doporučuju vozit okopírovaný s sebou v autě... a jen čekat až Vás policista zastaví:)-
erytrocyt
VIP
presne tak. Ak si šiel 160 na 40tke, požiadáš o predloženie potvrdenia o ciachovaní radaru, a on ho nemá, môže si pískať a popraješ mu pekný deň a páliš ďalej.Shark NX napísal:s Radarom to plati ... normalne ho poziadas o predlozenie papieru o Ciachovani Radaru a teoreticky si moze fukat ked to nema prisebe ... ked ma tak si na tebe zgustne dvojnasobne.
Ale pozor. AJ KEĎ HO PREDLOŽÍ !!! Treba si dobre všimnúť, dokedy má to potvrdenie platnosť! Stačí jeden deň po, a môžete bez pokuty ísť ďalej.
-
rebrik5
Medium Star
Odca zastavili fizli lebo robili cestu a isel do garaze do protismeru povedali mu nech vystupi pytali od neho vodicak technicak vsetko pozreli dali mu pokutu 2000SK ale ukecal ich na 1000SK potom pride do garaze odklada technicak a vtedy si vsimol ze im dal technicak od druheho auta ani si nevsimli.hlavne ze mali cash 
Myslim si, ze keby som pri prekroceni rychlosti poziadal hliadku o kalibracny protoko la podobne veci tak mi poviepan vodic mozte ist. Urcite by so mnou nesiel par km ukazat mi radar ci je na nom nalepka.erytrocyt napísal:presne tak. Ak si šiel 160 na 40tke, požiadáš o predloženie potvrdenia o ciachovaní radaru, a on ho nemá, môže si pískať a popraješ mu pekný deň a páliš ďalej.
Ale pozor. AJ KEĎ HO PREDLOŽÍ !!! Treba si dobre všimnúť, dokedy má to potvrdenie platnosť! Stačí jeden deň po, a môžete bez pokuty ísť ďalej.
A zase tu v UK je to tak, ze hliadka pokutu vyberat nemoze. Oni Vam vystavia len blocek.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
kamarat mi hovoril ze ho raz zastavili na dedine mal 15 teraz 16 a policajt : dobry den pan vodic .. papiere atd . dal mu vsetko a ze pan vodic chyba vodicsky preukaz ... a kamarat ho zacal hladat ze pan policajt asi som ho zabudol doma ...... s kade ste ?? ............z mesta ............ a co tu robite .............. idem pozret babku ............ tak dobre chodte nabuduce to bude za xxxx sk 
-
Shark NX
Addict
Uz 4x ho vobec nemali a raz mi ukazali niejay iny Certifikat ...klm16 napísal:s tym radarom je to pravda ako som pisal.
Ale vlastne je to k nicomu pretoze vacninou je certifikat pri kazdom radare....
akurat sa prejdes od miesta kde zastavuju do miesta kde meraju....
Ale az mi raz pojde o vodicak, tak to urcite spomeniem![]()
BTW: jazdite pomaly
Vacsinou ho nemaju Radrove Felicie a Fabie ... s Passatom a Audinou sa nehadajte ... ti ho maju na 100% Pri sebe
-
theBliZZard
Star
tak konecne som sa dostal k tejto teme, lebo sa mi dlho nechcelo nic pisat. Tak mam par vazne "silnych" zazitkov.
1) So znamym nas zastavili policajti. Doteraz neviem co chceli, najskor to nevie ani on. Stiahol okno, policajt zacal hovorit nieco o priestupku, nepocul som ho dobre. A znamy na to nieco v tomto zmysle: "Pan policajt, nechcem Vas zahanbit, ale podla zakona XY, paragrafu XY, bla bla bla, som sa tohto priestupku nedopustil, lebo v tomto pripade je to vynimka, bla bla bla. Vy ako policajt by ste tieto zakony mali poznat nie?" Policajt sa iba zarazil, ospravedlnil sa, ze zabudol na tento zakon, ze mozme ist, som sa usmial skoro na smrt vtedy
2) S dalsim znamym, ktory je v sprave ciest, alebo nieco tak. No proste je na vysokom postavani sme nezastavili na stopku, tak nas zastavili policajti, ze sme nezastavili na stopku. A on im: "Viete kto som ja? Ja som xyz, ja mam tieto cesty na starosti, uz pred tyzdnom som povedal chlapom, ze nech tu stopku daju prec, ta uz tu davno nema byt." Policajt, cerveny, opat sa ospravedlnil, ze vie ze ta znacka tam uz nema byt, ze mozme ist.
3) To sa mi stalo nedavno. V SNV nam dali (relativne) novu 40ku v meste na hlavnej ceste. Znacka 40 je umiestnenena na svetelnom osvetleni (aspon vtedy bola, neviem ako teraz). Isli sme s kamaratom, prekrocili rychlost a policajt nas zastavil. Prisiel k nam, ze sme prekrocili rychlost o x km/h a kamarat na to: "Az na to ze znacky na obmedzenie rychlosti musia podla zakona stat na samostatnom stlpiku (ci ako sa tomu nadava), takze tamta znacka je neplatna, kedze je na lampe." Policajt tak pozrel na kolegu, ktory tam s nim stal, ze co, obidvaja pokrcili plecami, povedali ze nech sa to uz viac nezopakuje a mohli sme ist.
1) So znamym nas zastavili policajti. Doteraz neviem co chceli, najskor to nevie ani on. Stiahol okno, policajt zacal hovorit nieco o priestupku, nepocul som ho dobre. A znamy na to nieco v tomto zmysle: "Pan policajt, nechcem Vas zahanbit, ale podla zakona XY, paragrafu XY, bla bla bla, som sa tohto priestupku nedopustil, lebo v tomto pripade je to vynimka, bla bla bla. Vy ako policajt by ste tieto zakony mali poznat nie?" Policajt sa iba zarazil, ospravedlnil sa, ze zabudol na tento zakon, ze mozme ist, som sa usmial skoro na smrt vtedy
2) S dalsim znamym, ktory je v sprave ciest, alebo nieco tak. No proste je na vysokom postavani sme nezastavili na stopku, tak nas zastavili policajti, ze sme nezastavili na stopku. A on im: "Viete kto som ja? Ja som xyz, ja mam tieto cesty na starosti, uz pred tyzdnom som povedal chlapom, ze nech tu stopku daju prec, ta uz tu davno nema byt." Policajt, cerveny, opat sa ospravedlnil, ze vie ze ta znacka tam uz nema byt, ze mozme ist.
3) To sa mi stalo nedavno. V SNV nam dali (relativne) novu 40ku v meste na hlavnej ceste. Znacka 40 je umiestnenena na svetelnom osvetleni (aspon vtedy bola, neviem ako teraz). Isli sme s kamaratom, prekrocili rychlost a policajt nas zastavil. Prisiel k nam, ze sme prekrocili rychlost o x km/h a kamarat na to: "Az na to ze znacky na obmedzenie rychlosti musia podla zakona stat na samostatnom stlpiku (ci ako sa tomu nadava), takze tamta znacka je neplatna, kedze je na lampe." Policajt tak pozrel na kolegu, ktory tam s nim stal, ze co, obidvaja pokrcili plecami, povedali ze nech sa to uz viac nezopakuje a mohli sme ist.