UFO!!!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v UFO?

nie
209
22%
ano
515
53%
mozno
240
25%

Celkom hlasov: 964

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

drakeman napísal:Nema hyperpriestor daco spolocne s ciernou dierou?
Tak to veru neviem ale ak sa nemylim, tak hyperpriestor je len dimenzia, lepsie povedane napriklad trojrozmerny priestor + cas.

Nieco taketo som vygooglil: Pojem a predstava hyperpriestorov vo fyzike sú veľmi tesne späté s paralelnými svetmi. Hyperpriestor je dimenzia. Kvantová fyzika nám hovorí, že ak sme uviazli v jednej dimenzii, môžeme ísť do ďalšej dimenzie, hľadať tam riešenie. Ak nevieme rozmotať uzol v troch dimenziách, pridajme štvrtú. Psychologicky povedané, ak sme uviazli v konsenzuálnej realite s problémom, choďme do Krajiny snívania. Ak to nepomôže, ešte vždy môžeme ísť do esencie.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

hojko napísal:Tak to veru neviem ale ak sa nemylim, tak hyperpriestor je len dimenzia, lepsie povedane napriklad trojrozmerny priestor + cas.

Nieco taketo som vygooglil: Pojem a predstava hyperpriestorov vo fyzike sú veľmi tesne späté s paralelnými svetmi. Hyperpriestor je dimenzia. Kvantová fyzika nám hovorí, že ak sme uviazli v jednej dimenzii, môžeme ísť do ďalšej dimenzie, hľadať tam riešenie. Ak nevieme rozmotať uzol v troch dimenziách, pridajme štvrtú. Psychologicky povedané, ak sme uviazli v konsenzuálnej realite s problémom, choďme do Krajiny snívania. Ak to nepomôže, ešte vždy môžeme ísť do esencie.
To mi primomina adveturu. Tam ked daco nevies spravit, musis hladat vychodisko inde. Ale v tomto pripade ti to nepripada pretiahnute za hlavu? A ked mam daky problem mam ist spat a snivat o nom a napadne ma myslinka ako ho vyriesit?
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

hojko napísal:Tak to veru neviem ale ak sa nemylim, tak hyperpriestor je len dimenzia, lepsie povedane napriklad trojrozmerny priestor + cas.

hyperpriestor = dimenzia --hm, tomu celkom nerozumiem. Keby sme zobrali teda cestovanie hyperpriestorom v uvahu, tak ako by to prebiehalo? Len "jednoducho" skocim do tento dimenzie a potom sa vratim spat do dejto, len v inom casopriestore? Pravdu povediac, o hyperpriestoroch nemam nic nastudovane.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

q-parser napísal:hyperpriestor = dimenzia --hm, tomu celkom nerozumiem. Keby sme zobrali teda cestovanie hyperpriestorom v uvahu, tak ako by to prebiehalo? Len "jednoducho" skocim do tento dimenzie a potom sa vratim spat do dejto, len v inom casopriestore? Pravdu povediac, o hyperpriestoroch nemam nic nastudovane.
Neviem ti povedat, nemam ani sajnu co sa myslim pod tym pojmom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

q-parser:
HYPERPRIESTOR: - Na to aby sme pochopili ako funguje hyperpriestor nieje potrebné vedieť, ako vznikol, ani z čoho sa skladá. Vezmime jednoducho že tu je, ako fakt. Hyperpriestor je vo svojej podstate priestor kde čas a vzdialenosť fungujú v inej rovine. Teda loď čo by normálne letela z jedného bodu k druhému štyri pozemské roky, tam priletí za pár hodín. (Pre začiatok som vynechal zopár vedľajších informácií týkajúcich sa hyperpriestorových prúdov a nepravidelnosti hyperpriestoru t.j. že hyperpriestor nezodpovedá úplne presne normálnemu priestoru v rozpoložení pevných bodov ako sú napr. hviezdy. To samozrejme čas za ktorý loď dosiahne svoj cieľ skresľuje.) V jednoduchom trojdimenzionálnom vykreslení je možné hyperpriestor zobraziť ako guľu (plnú), pričom normálny priestor (vesmír) je povrch tejto gule. Pri vstupe do hyperpriestoru vstúpime do tejto guľe a vzdialenosť od jedného bodu k druhému je tu kratšia ako na povrchu. Čím hlbšie do hyperpriestoru vstúpime tým sa vzdialenosti skracujú, avšak na to aby sme mohli ísť hlbšie do hyperpriestoru musíme mať lepší tzv. ukotvovací signál, pomocou ktorého vieme kde sa nachádzame a vieme určiť bod a rozsah vytvorenia skokového bodu, bez ukotvovacieho signálu sa v hyperpriestore stratíme. Čím hlbšie ideme do hyperpriestoru tým sa rovina času a priestoru viac a viac mení.
Obrázok

je to z scifi stranky, takze tak.. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

No neviem, neviem, nejak som tomu prilis nepochopil, asi je to prilis sci-fi na mna.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no, pochopil som to ako tak, ale nie celkom.. tato tema uz nie je celkom pre mna :(
madjo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa madjo »

ehm, "jasne ze verim na ufo, martankov kriklavych farieb[prevazne oranzova] s 5 usami, 7ocami a ine super veci maju..."

a minule som sa viezol na ich vesmirnej lodi, a prechadzali sme cez ciernu dieru pri galaxii NGC 2653, potom sme zahli do prava a vysli sme pri hviezdokope "hyadi" v bykovi pri takej malej kockatej planete pomenovanej po ich slavnom bojovnikovi...Vladimirovi Maciarovi, a potom ked som chcel ist domov tak ma proste kopli do zadku a preletel som tou dierou spat domov...

a nasiel som si tam priatelku martanku, taq teraz cez leto[pravdaze pozemske leto myslim]:) sa budeme asi hagoooovaaaggoooo-vat [nieco ako svadba na zemi] :D , ...mozno sem potom uploadnem nejake fotky z nasej hagoooovaaaggoooo :DDD

-----------------------------------
no a teraz vazne, vy verite na martankov ze nas chodia navstevovat??..ludzeee..sa preberte zo snivania!
ja tak maximalne ze sa nejaky organizmus moze niekde vyvijat[bakterie a taq]
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

to by chcelo založiť samostatnú tému :D
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

madjo napísal:ja tak maximalne ze sa nejaky organizmus moze niekde vyvijat[bakterie a taq]
Ked sa moze vyvyjat, preco nemoze byt na lepsiej technickej vyspelosti ako sme my. Sice nevieme co boli u nich s akonflikty, ale u nas vyvoj zvacsa spomalila vojna a rozdne katastrofy. Co oni zuju o 1000-ky rokov dlhsie ako my? Potom su na tom aj technicky vyspelejsi a maju moznost prelet vesmirom
madjo
Medium Star
Medium Star

nj, vidis to ma nenapadlo....
teba by mali zobrat do nasa aby si si tie <>viny nechal pre seba[tzn. musel nechat]
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

madjo napísal:nj, vidis to ma nenapadlo....
teba by mali zobrat do nasa aby si si tie <>viny nechal pre seba[tzn. musel nechat]
co je podla teba ta pi*ov***?
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

urcite su na tolko vyspely ze si vedia predlzit zivot, uz len tu je vidno ich vyspelost
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Linkman napísal:urcite su na tolko vyspely ze si vedia predlzit zivot, uz len tu je vidno ich vyspelost
cooo? prepac ale tomuto prispevku vobec nerozumiem. predlzit zivot? vyspelost? :shock:
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Linkman napísal:urcite su na tolko vyspely ze si vedia predlzit zivot, uz len tu je vidno ich vyspelost
taketo veci tu nehovor, lebo zas daky chytrak bude mudrovat.
Oni si zivot nemusia predlzovat, oni ziju prirodzene tak dlho. Aj my sme sa kedysi dosivali vysokyh vekov. (100-vky), no uz to upada dole, ale za to si mozeme len my sami
madjo
Medium Star
Medium Star

:D
no takze zivot sa skracuje podla teba, hej?
skus si aspon nieco nastuvat ked tu trepnes takuto kravinu[a takto trepes furt]
...keby si si aspon pozrel kolko sa zilo napr za faraonov taq by si vedel ze ak sa niekto dozil 40rokov bolo dobre...
skus si zistit kolko sa ludia dozivaju teraz, a statistiky su asi take ze zivot sa furt predlzuje...
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

madjo napísal::D
no takze zivot sa skracuje podla teba, hej?
skus si aspon nieco nastuvat ked tu trepnes takuto kravinu[a takto trepes furt]
...keby si si aspon pozrel kolko sa zilo napr za faraonov taq by si vedel ze ak sa niekto dozil 40rokov bolo dobre...
skus si zistit kolko sa ludia dozivaju teraz, a statistiky su asi take ze zivot sa furt predlzuje...
Ty zas beres vsetko moc realne a nepozeras na veci s nadhladom! Je sice pravda ze zili cca 40 - 50 rokov, ale pozri sa este spat za inych cias a nie 2000 rokov s5
madjo
Medium Star
Medium Star

a na ake obdobie sa mam este pozret?

...je to proste fakt, ze vdaka hygiene a zdravotnictvu zijeme coraz dlhsie
[teraz je myslim priemerny dozity vek muzov cca 65rokov, podla mna nebude dlho trvat a toto cislo sa v pohode prehupne cez 70 atd...]

a mam sa na veci pozerat s nadhladom? ...ja mam pocit ze nadhlad sa v tomto pripade vola "velmi bujna fantazia"!!! ...vid karma a ufo
madjo
Medium Star
Medium Star

btw: a ja nehovorim ze UFO neni, podla mna UFO je[ved je to len nejaky neidentifikovatelny objekt], ale martankovia? ...heh
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Na karmu zabudni, tam si pleties pojmy s dojamami a ufo? na to radsej tiez, lebo to nedopadne dobre.
Evidentne si necital dobre buddhisticke knizky v ktorom sa pise jak o ufo, tak aj o dlzke zivota. No ale nebudeme to rozoberat. peace 4ever
Napísať odpoveď