Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

no ohľadom toho svietenia, viem pochopiť tých ľudí že cez krásny letný deň svietiť, ale ja svietim po celý rok a myslím že je to potrebné, lebo niektorý debili nesvietia ani ked je šero alebo prší :wink:
a dnes moderné autá automaticky so štartom motora zapnú aj svetlá!

zvýšenie rýchlosti na dialniciach len uvítam :D
zníženie v dedine na 50 môže znížiť nehodovosť (mylsím že dlho potrvá kým si vodiči zvyknú, ved aj teraz nechodia 60) a ja si budem musieť zvykať (viete koľko policajtov bude s radarom čekovať na dedinách- ja to vidím na antiradar) :D
prilbu mimo dediny jednoznačne áno
a zimné pneumatiky tiež áno, nechápem tých hazardérov čo cez zimu chodia na letných :smt068 a nech kontrolujú aj autobusy- tie nechodia prezuté vôbec a to je trestný čin všeobecného ohrozenia a ak sa niečo stane tak zabitie z nedbanlivosti :!:
samploom
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa samploom »

Ako cyklista - asi si pomalujem rit fluoro farbamy a na nos si dam reflexny gasparsky nos. Bezpecne sa uz mozem citit asi len doma za PC...moj bike asi silno zaplace, to aby som si kupil kol.korculie a skate :P a mam to v suchu. Automob.premavka je mimo mna, zatial nie som vodic, ale asi nemam proti tymto zmenam nic proti.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Maki napísal:mishenko: byt videny... to je pekne... ja nevravim ze vobec... za znizenej viditelnosti ok, ale za jasneho dna - blbost... a odjazdene uz co to mam... ak sa niekomu cca 8000km zda malo tak potom sorka ze som nestihol viac ale je to viac ako skoro vsetci moji spoluziaci maju dokopy a to maju aj dlhsie vodicaky ako ja... ale to je jedno... co sa rakuska tyka, zije mi tam aj brat, aj sestra... obaja tvrdili ze to je blbost ten zakon, obaja su dobri soferi, obaja toho maju najazdeneho dost - hlavne brat ktory robil v autodoprave isty cas... a ked on povie ze to je kravina, tak mu verim a ked si priratam statistiky tak co mi z toho vyjde? tie pripady co tu napisal Frikso - budiz... ale kolko je takych? zopar...

a nezabudnite ma ukamenovat k- zasa lebo mam odlisny nazor ako vy... :roll:
lol, 8000tis kilometrov a robis zo seba kaaapa, pana sofera, clovece, ked budes mat najazdenych viac ako 100 000 a zoderes dve auta, potom si mozes povedat ze si skuseny vodic a mas co to najazdene, niekto tych tvojich 8000 najazdi za menej ako mesiac, tak sa prosimta verejne nestrapnuj :wink:
tak preco to rakusania uz zrusili ze je este viac nehod... okrem toho za jasneho dna svietit je taka blbost az to boli.... co sa rychlosti tyka - ok, bude kratsia brzdna draha, ale aj tak nemyslim,ze to prave pomoze... tento zakon by som osobne jeho navrhovatelom narval do riti... ked tak nech aspon na vsetkych dialniciach daju 160, nielen medzi PO-KE...hlavne ze oni si po meste budu ficat 80, po dialniciach 250, lebo maju imunitu, ale nas budu obmedzovat.... kkti
no a ktomuto ti poviem len tolko, odhadujem ta na maleho zasrana ktory sa moze vozit na fotrovom aute, a na fore pise aky dobry vodic s neho je... keby si mal mensie ego a viac skusenosti, tak by si celerocne svietenie privital, pretoze na cestach z ktorych sa v lete odraza svetlo, sa ti dost tazko predbieha, hlavne pri autach svetlych farieb, na dialku a vo vacsich rychlostiach sa to tazko odhaduje,... so zapnutymi svetlami cez den sa da situacia pred tebou ovela lahsie odhadnut a orientacia je lepsia.

Imho podla tvojich silnych reci sudim ze k tym 8000 si prisiel asi tak ze si 1000 vynasobil 8.... :lol: Mr. Pro-evo supreme driver....
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jaj moj... na teba ja reagovat radsej ani nejdem... vies o mne velky ony... keby boli prachy na benzin furt tak mam nabehanych XYZ km, ale to je jedno... a ku karme.. jediny kkt s prehnanym egom si tu ty
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

ja si myslim ze tento zakon s av celku podaril,ale nesuhlasim s prilbami mimo obce a s tou 50km/h ja by som nechal 60km a taktiez zrusil 40km/h,pretoze je dost takze sa pri silnejsich autach udrzat na 50km/h a 60 to je uz zvyk :?
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

Suhlasim s takmer vsetkym v cestnom zakone, ale myslim ze by sa mala prestat pokutovat vysoka rychlost, ked je vodic skuseny, jazdi bezpecne a nikoho neohrozuje...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

[quote=""J""]myslim ze by sa mala prestat pokutovat vysoka rychlost, ked je vodic skuseny, jazdi bezpecne a nikoho neohrozuje...[/quote]Dufam, ze toto si myslel ako vtip :lol:
Keby mohli zabit iba seba, tak by to bolo fajn, aspon by sa po urcitom case prirodzene vyselektovali iba ti dobri, lenze v sucasnej situacii moze neprimerana rychlost za vacsinu nehod a halvne casto nehoda postihne aj nevinnych.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

- znizenie rychlosti - plus (brzdna draha podstatne nizsia oproti 60)
- povinna prilba - plus (nepotrebujem to mat ani prikazom a bez helmy by som na svoj bicykel nesadol)
- svietenie - velke plus

To len tak v skratke.

PS. Maki ma uz najazdenych 8000km bacha!
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Čo sa týka zníženia rýchlosti. Som za, aj proti. Za - zníži sa brzdná dráha vozidla, čím sa teoreticky zníži počet zrazených chodcov na prechodoch, zníži sa počet malých dopravných nehôd/ťukancov/. Proti? Mňa ako šoféra, ktorý dodržuje rýchlosti to v mestách zbrzdí.
Povinná prilba - toto tu už malo byť dávno. Tu nie je o čom.
Povinné svietenie - detto. Každý skúsený šofér potvrdí, že aj za krásneho dňa je možné že auto neuvidíš. Ako? Slnečný deň, slnečné okuliare, tieň stromov v kombinácii s tmavomodrým oproti idúcim vozidlom. Ak má šofér za sebou niekoľko sto kilometrov, neskúsený šofér niekoľko desiatok kilometrov, oči má unavené, a aj mne sa stalo, že som si oproti idúce auto všimol až v čase kedy bolo pri mne veľmi blízko. Šlo o magora, ktorý obiehal v poslednej chvíli. Takže či som za povinné svietenie? Jednoznačne áno.
Ďalší dôvod - automobil v spätnom zrkadle je v kombinácii so splívajúcim pozadím tiež mnoho krát ťažko viditeľný.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

nordkapp_pb napísal:... gumy su tiez dobry napad, bude to sice pre mnohych dalsia velka investicia kupit si zimaky kvoli tym nasim zimam a tomu ze jazdia dva krat za tyzden ..ale je to dobre ...
Ten zákon vraví, že zimné gumy budú povinné ak bude na ceste sneh/ľad. Tým pádom vodiči ktorí jazdia veľmi málo zimné pneumatiky kupovať nemusia. Stačí ak nelezú von keď je sneh. Za sucha môžu normálne jazdiť. Finančne je to teda prijatelnejšie, ako keby zákon (tak ako v niektorých krajinách) nariaďoval zimné pneu plošne od dátumu v kalendári. Vtedy by museli buď auto nechať doma, alebo investovať.

Aj tak by ale prezutie auta malo byť samozrejmosť (od určitej teploty +7/+10 už zimná lepšie brzdí aj na suchu)... Táto formulácia zákona je ale asi najlepšia, pretože ak by sa to dalo zákonom napr. od 5. novembra a počasie by bolo veľmi teplé, bolo by to na nič. Takto si každý odsleduje priemerné teploty kedy prezuť, a pred policajtom to má potom jasné.
brm napísal:To je vec každého vodiča, či si to bude pamätať alebo nie. Ak vodič sadá do auta s vedomím, že ide mimo obec, tak by mal okamžite rozsvietiť.
Ale účelom zákona o premávke by nemalo byť to či na to niekto zabudne a bude ho možno pokutovaťm alebo nezabudne. Účelom by malo byť zníženie nehodovosti. Ak by zákon určil, že treba svietiť iba mimo obce a netreba v obci, našli by sa experti ktorí by na to zabúdali a zbytočne boli by nebezpeční. Čiže to nie je každého osobná vec. Teší ma ale, že väčšina si zvykla svietiť stále aj teraz, bez zákona.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mateq napísal:Ale účelom zákona o premávke by nemalo byť to či na to niekto zabudne a bude ho možno pokutovaťm alebo nezabudne. Účelom by malo byť zníženie nehodovosti. Ak by zákon určil, že treba svietiť iba mimo obce a netreba v obci, našli by sa experti ktorí by na to zabúdali a zbytočne boli by nebezpeční.
Takže najskôr píšeš, že zákon by nemal byť o zabúdaní resp. nezabúdaní a hneď zatým napíšeš, že preto je taký zákon, aby ľudia nezabúdali.. :roll:

Inak v Maďarsku myslím platí (resp. aspoň platil, neviem, či je to tak ešte stále) povinnosť svietiť iba mimo obec. Chodí z Vás niekto do Maďarska, že ako sa to tam prejavuje?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

t0m4s3 napísal:- znizenie rychlosti - plus (brzdna draha podstatne nizsia oproti 60)
Tu sa my dvaja nikdy nezhodneme ale nevadi. V Meste mi 50 nevadi kym to niesu vypadovky tak aj tolko cca idem. Ale zalezi od rychlosti ostatnych vozidiel ... Nevlecem sa 50ked ma ludia nervozne obiehaju 70
A suhlasim zo zrychlenim D1 a D2 niektore useky si to pytaju uz velmi dlho ... Len dufam ze to nebude vyzerat ako Smrtelne jazdy aut ako su Fiat Uno (r.v. 93) ktore budu moct konecne legalne vyskusat Top Speed ale ich technicky stav sa bude blizit k bodu rozpadu.
t0m4s3 napísal:- povinna prilba - plus (nepotrebujem to mat ani prikazom a bez helmy by som na svoj bicykel nesadol)
Suhlasim z nazormi vyzsie to tu malo byt uz davno.
t0m4s3 napísal:- svietenie - velke plus
Svietim celorocne a dobre by bolo keby aj zvysok svietil Celorocne ...
Maki napísal:indigo: tak preco to rakusania uz zrusili ze je este viac nehod... okrem toho za jasneho dna svietit je taka blbost az to boli....
Rakusania su celkovo strasne pribrzdeny narod co sa tyka jazdy za volantom. Cize tie ich statistiky o svieteni :roll:
Pravidelna situacia ... ich 5prudovy Dialnicny obchvat z Wien do BA cez mesto vedla OMW ... Ma 5pruhov povolena je 80 nie on ide 60 a v uplne lavom pruhu a ked ho obehnem z prava tak je cely nervozny vyblikuje atd ... Malo chyba k tomu aby sa zacal so mnou nahanat :roll:
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Kazdy skuseny vodic svieti cely den uz teraz ked nemusi.A potom je druha skupina vodicov ktora si nezapne svetla ani ked sa uz stmieva.Podla mna by sa malo svietit stale,maximalka na dialniciach sa zvysit na 160km/h a v dedinach a mestach znizit na 50km/h.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Takže najskôr píšeš, že zákon by nemal byť o zabúdaní resp. nezabúdaní a hneď zatým napíšeš, že preto je taký zákon, aby ľudia nezabúdali.. :roll:
Písal som, že by zákon mal nútiť vodičov svietiť stále a všade, pretože niektorí experti na rozsvietenie po výjazde z mesta určite zabudnú a budú zbytočne znižovať bezpečnosť premávky. Takto budú musieť svietiť stále a zvýši sa bezpečnosť. To by mal byť aj cieľ zákona, nie striehnuť na nepozornosť (alebo zábudlivosť :oops:) a nasilu vymáhať pokuty - aj keď by to bolo veľmi jednoduché a výnosné postaviť sa 500m za tabuľu a odchytávať.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Čo hovoríte na návrh zákona o Tirákoch, ktorí by v piatok od 16 do 20 nesmeli jazdiť.
Šoferi kamionov sa proti tomu buria. Jednak koli nedostatku parkovacich miest, ale hlavne preto, ze v piatok su stresy, aby sa stihol tovar previezt este pred vikendom..
Co vy na to?
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

no ja len doplním môj príspevok predtým: so všetkým súhlasím ale čo chcú urobiť s tým parkovaním tak to riadna blbosť- ved už teraz nemám kde v BA zaparkovať a ked nemôžem parkovať na chodníku tak kde :evil:
a včera čo povedal jeden debilko že šak si majú ludia kúpiť parkovacie miesta alebo garáže - no tak k tomu by som mu povedal že ty debilko, parkovacie miesta v petržke sú stavané tak jedno auto na jeden byt a ked má rodina viac áut tak čo a kúpiť si garáž tiež nie je najlacnejšia investícia, ale čo sa týka parkovania mimo svojho bytu ked idem do mesta tak je málo parkovísk aj tie sú preplnené
ale ved zatiaľ to schválila len vláda, dúfam že v parlamente budú nejaké pozmeňujúce návrhy :roll:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Frikso napísal:Čo hovoríte na návrh zákona o Tirákoch, ktorí by v piatok od 16 do 20 nesmeli jazdiť.
Šoferi kamionov sa proti tomu buria. Jednak koli nedostatku parkovacich miest, ale hlavne preto, ze v piatok su stresy, aby sa stihol tovar previezt este pred vikendom..
Co vy na to?
Podľa mňa táto časť novely stojí absolútne za hovno. Ono to ani tak nie kvôli tovaru, lebo keď sa nedá tak sa nedá a väčšina firiem to chápe, ale skôr v piatok sa dosť veľa kamiónov sťahuje domov a takýto nezmysel to dosť skomplikuje. Otec je kamionista, chodí do Anglicka, a predstavte si že prejde krížom celú Európu a doma musí odstaviť niekde pri Trnave a čakať tam ako idiot 4 hodiny kým sa bude môcť pohnúť domov kde by za normálnych podmienok už dávno bol. Celkovo mi to príde ako veľmi zlá snaha o vyriešenie problému prepchatej diaľnice medzi BA a TT. Zakážme kamióny, ktoré idú 90 km/h a kľudne tam nechajme Avie s maximálkou 60 km/h (kedže zákaz platí pre vozidlá nad 7500 kg) :roll:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vesper napísal:Zakážme kamióny, ktoré idú 90 km/h a kľudne tam nechajme Avie s maximálkou 60 km/h (kedže zákaz platí pre vozidlá nad 7500 kg) :roll:
Teoreticky by aj tie Ávie mali vymiznúť, kedže minimálne rýchlosť na diaľnici sa zvýši na 80km/h :idea:
Ale súhlasím že zákaz kamiónov nie je to pravé riešenie, buďe ťažko aplikovateľný, lebo nebudú mať kam tie kamióny odstaviť. Keďže sa diaľničné parkoviská zaplnia na 100% o 16:05, budú stávať na krajoch cesty, alebo v mestách na parkoviskách pri Tescu :smt009.
DMC12
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DMC12 »

GothaR napísal:Dufam, ze toto si myslel ako vtip :lol:
Keby mohli zabit iba seba, tak by to bolo fajn, aspon by sa po urcitom case prirodzene vyselektovali iba ti dobri, lenze v sucasnej situacii moze neprimerana rychlost za vacsinu nehod a halvne casto nehoda postihne aj nevinnych.
Za večšinu nehôd môže Škoda 105, Favorit, Žiguliak a iné ,,bezpečné autá"....
Koľkokrát počuť z médií že sa zrazila trebárs škodovka a passat(novší); v škodavke sa zabili všetci a v passate má vodič len škrabnuté líce napr., atď...
Napísať odpoveď