Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Avalong napísal: Ale nemozme vsetkych hadzat do jedneho vreca vsetko je to iba o jeho osobnosti a nezalezi ci je alebo nie je to farar.
co mame teraz farara, tak ten sa povazuje skor za obycajneho cloveka a nie za farara a vsetko bere ako clovek a nie ako farar. v kostole nim je, ale mimo ani moc nie. a tak toma byt

kto, alebo co je obycajny clovek ? ( to je iba poznamka plz nevyjadruj sa lebo to je flame) thx Spoty
Spoty
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Spoty »

jackal69 napísal:Myslim si,ze nie je tak podstatne,ze v co verime,ale ze verime...hovori sa,ze cloveku mozete vziat auto,vilu,rodinu,dokonca i zivot,ale nikdy nie nadej..a nadej a viera sa navzajom silno podmienuju...napriklad bez nadeje v posmrtny zivot,by ani nebola viera v Neho a automatcky bez viery stracame vo vsetkom nadej...preto nehadajme sa,ze kto veri v koho,ale zamyslime sa a zapocuvajme do svojho srdca,to nam ukaze spravnu cestu,pretoze srdce pozna dovody, o ktorych rozum ani len netusi...
Lepšie je zažínať svetielka včas !...

Včas zažínajte v dušiach vašich detí svetielka o Jezuliatku,

o veľkom dare Betlehema, svetielka viery, svetielka lásky a nádejí,

lebo na každého kdesi číha tma,

ale kto bude nosiť v sebe svetlá,

nebude ani ťažké chvíle preklínať...

tot myslienka od J.C Hronskeho. je celkom zaujimava a svojim sposobom dplna tvoj post.

uplink napísal:heh. Ludia veria ze zil Hamurabbi 1728-1686 B.C. Veria ze zil Alexander Velky cca 4ST B.C. a dohaduju sa o tom ci zil Jezis? :).

Anyways. Kazdy hlada, niekto najde v rodine, niekto v bohatstve, niekto v peniazoch...niekto v zivotnej laske, ako ju pozname...ale nikdy to cloveka neuspokoji. Potom z casu na cas vyskusame nejake to vychodne nabozenstvo[budhizmus, hinduizmus] a nejaku tu praktiku [reiki, thai-chi]. Yop. vsetko existuje, vsetko funguje...ale uspokojuje to ludi? Vyplnuje to ten prazdny bod v nasom srdci? :) Ak ano tak len na kratko....Tot otazka...mnoho ludi sa v zivote hra na velkeho cava, ktory sa raz za cas niekde zruti z toho ze nevie preco zije, naco zije....ale ono potom pridu pohodovy kamarati a zas sa to da dokopy. Ved som nejaky destiny fighter nie?. Ja sa budem bit zo zivotom, ja to dokazem ja ja ja ja ... Ludia by sa mali stisit[doslova najst ticho a klud od hluku sveta], ked na nich dojde takato situacia. Nemali by sa to snazit zahnat nejakou tezou [Nietzsche], alebo travou, alkoholom, priatelkou... Ak si clovek uvedomi to co naozaj hlada, tak mu dlho nebude trvat zistenie ze to nenajde ani v alkohole, ani v sekze, ani v drogach majetku ci stastnej rodine, ktora az taka stastna a idealna nikdy nie je. Zamysliet sa hlboko a hladat hlboko v srdci. Mame tam skrytu odpoved...aspon jej zaciatok....zvysok ak naozaj uprimne hladame sa dostavi sam ;). Tolko moja rec...
tak k tomuto manifestu sa pridavam aj ja. akoby sme to spolu pisali.
kobalt napísal:To mas ako s atomami, ked prisiel nejaky vedec s tym, ze vsetko sa sklada z atomov, tiez ludia tomu neverili verili radsej teorii, ze su 4 zakladne latky - ohen, zem vzduch, voda ci ako to bolo, pretoze tie poznali a atomy vlastne boli neviditelne.
jj je vela veci, kt si neviem predstavit a predsa su.... ja viem je to lahsie, ale.........

heh inak tym okultizmom ste ma dostali lmfao.... 2.5m chlap oproti mne.....skryl som sa podperinu... preto verim, ze BOH je :D. Prepac, ale mne sa to zda komicke. Aj ked boh k tebe mohol prehovorit aj takto. magia je zaujimava(okultizmus, ezoterika, samanizumus, joga atd.) ale to sa tyka niecoho ineho. PLz NEPISTE OT.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

no...ja osobne na taketo veci neverim, aj ked som od mala vychovavany na krestanstvo...postupom casu zistujem, ze cirkev je jeden skorumpovany bordel....nemam nic proti ludom ktori v nieco veria ale cirkev sama o sebe si robi jednoducho co chce....staci si precitat Da Vinciho Kod , nie zeby som veril vsetkemu, co je v tej knihe, ale ako sa hovori, niet dymu bez ohna....peace
Avalong
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avalong »

Okultizmus bol, je aj bude aj v samotnej Biblii sa pise "...nesmiete rozpravat s mrtvymi..."
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Nemalo by sa tu o tom diskutovať.
To či verí alebo neverí je jeho osobná vec.
Ale činy, čo sa udiali jasne svedčia o existencii Boha.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Syfon napísal:Nemalo by sa tu o tom diskutovať.
To či verí alebo neverí je jeho osobná vec.
Ale činy, čo sa udiali jasne svedčia o existencii Boha.
ake ciny?
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Spoty napísal:heh inak tym okultizmom ste ma dostali lmfao.... 2.5m chlap oproti mne.....skryl som sa podperinu... preto verim, ze BOH je :D. Prepac, ale mne sa to zda komicke. Aj ked boh k tebe mohol prehovorit aj takto. magia je zaujimava(okultizmus, ezoterika, samanizumus, joga atd.) ale to sa tyka niecoho ineho. PLz NEPISTE OT.
A kto ti povedal ze vravim ze to bol Boh koho som videl. To bol podla mna
satan (mozno jeho padli aniel),

Precitaj si to poriadne laskavo. :!:

Avalong napísal:Okultizmus bol, je aj bude aj v samotnej Biblii sa pise "...nesmiete rozpravat s mrtvymi..."
Uplna pravda a podlamna 1.november je preto kozina. :!:

Takze kedze stesa zasmiali na mojej skusenosti podaktori...(vas problem)
Mam este jednu, ktora sa nestala mne ale mojej starej mame a staremu otcovi, ktory za svojich 76 rokov ziju pravy krestansky zivot. (to znamena ze v takych veciach neklamu). Poznam ich dobre a viem ze hlavne stara mam by si daco take nevymilela :!: A ak hej tak my dajte kludne ban. :!:

CHCETO POCUT :?: - je to husty pribeh a vedel som ze moji stary rodicia mali taku skusenost ale nechceli mi to hovorit, lebo som bol maly. Teraz mi to povedali a asi 3 dni som sa vstrachu budil.

upravil spoty
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

mastermind napísal: ake ciny?
Ich je dosť
napr.
Uzdravenia v pútnických miestach
Premena chleba na ľudské mäso v kostole v Taliansku (krvná skupina rovnaká ako na Turínskom plátne)
Osudy svätcov, ktorý obetovali život za iných.
A je icho oveľa viac...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

heh len tak bokom pre tych ktori horlivo brania krestanstvo. Hlavne ho nevnucujte, to sa robilo v 10-12tom storoci[crusaders] a aj tak to malo politicke pozadie >_<. A ti ktorych fascinuje magia, okultizmus a vychodne nabozenstva, len nech vedia ze funguju, ale ze ich poväzuju. Potom vznikaju take veci ako epilepsia, zachvaty[nikdo nevie od kial ze:D?] etc. Mal som to "stastie" ze som bol pod vplyvom vychodnych uceni[budhizmus,hind, reiki...-nepriamo], vdaka Bohu, som mal sancu spoznat Boha a tak som od tohto poviazania oslobodeny. Mozete ma povazovat za blba, pre moje vyznanie, ved ani nic ine necakam. Len nechcem aby sa z krestanstva robilo nieco nutene, nejake nechcene zlo. Krestania maju svedcit zivotom a nie hovorit aki su super. Ludia ich maju vyhladavata a nie oni sa vnucovat im. Krestanstvo je o slobode cloveka voci Bohu. Tak ako je clovek sputany hriechom tu na zemi [sekz, alkohol, drogy, divoka zabava] bez ktorych nevie zit, tak Jezis dava slobodu od tychto "zabav" ako ich my pozname. Ale to je uz tema na ine forum a skor na osobny rozhovor.

Len tolko ze prosim Vas nevnucujte vasu pravdu nasilim. Nikdy to nikam neviedlo a ani nebude...Ak chcete svedcit, tak len v tichosti zivota svojich skutkov...
mastermind
VIP
VIP

fiiiha to som ani nevedel ze sa podarilo zistit krvnu skupinu co bola na turinskom platne.... uz vdim tu premenu ;) nejaky knaz sa musel dobre zabavit :lol:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

mastermind napísal:fiiiha to som ani nevedel ze sa podarilo zistit krvnu skupinu co bola na turinskom platne.... uz vdim tu premenu ;) nejaky knaz sa musel dobre zabavit :lol:
srandu si rob z mandariniek
chcel si vediet činy, napisal som...
Ak neveris, tak mas smolu, ale staci si najst vhodnu literaturu

uplink napísal:heh len tak bokom pre tych ktori horlivo brania krestanstvo. Hlavne ho nevnucujte, to sa robilo v 10-12tom storoci[crusaders] a aj tak to malo politicke pozadie >_<. A ti ktorych fascinuje magia, okultizmus a vychodne nabozenstva, len nech vedia ze funguju, ale ze ich poväzuju. Potom vznikaju take veci ako epilepsia, zachvaty[nikdo nevie od kial ze:D?] etc. Mal som to "stastie" ze som bol pod vplyvom vychodnych uceni[budhizmus,hind, reiki...-nepriamo], vdaka Bohu, som mal sancu spoznat Boha a tak som od tohto poviazania oslobodeny. Mozete ma povazovat za blba, pre moje vyznanie, ved ani nic ine necakam. Len nechcem aby sa z krestanstva robilo nieco nutene, nejake nechcene zlo. Krestania maju svedcit zivotom a nie hovorit aki su super. Ludia ich maju vyhladavata a nie oni sa vnucovat im. Krestanstvo je o slobode cloveka voci Bohu. Tak ako je clovek sputany hriechom tu na zemi [sekz, alkohol, drogy, divoka zabava] bez ktorych nevie zit, tak Jezis dava slobodu od tychto "zabav" ako ich my pozname. Ale to je uz tema na ine forum a skor na osobny rozhovor.

Len tolko ze prosim Vas nevnucujte vasu pravdu nasilim. Nikdy to nikam neviedlo a ani nebude...Ak chcete svedcit, tak len v tichosti zivota svojich skutkov...
Blb niesi, máš pravdu!

upravil Spoty
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Syfon napísal: srandu si rob z mandariniek
chcel si vediet činy, napisal som...
Ak neveris, tak mas smolu, ale staci si najst vhodnu literaturu
schladni sa, prosim Ta...takto sa nebrani evanjelium, ani viera :(. Brani sa zivotom, tym ze svedcis svojim zivotom a nepises len plane reci a skutky, ktore aj tak nie su ludske...patria Bohu, tak ako aj vsetka slava...

neber to prosim Ta ako utok, ale ako bratske napomenutie...
mastermind
VIP
VIP

to syfon: neviem co sa hned rozculujes. to o turinskom platne som nevedel. aj ked by ma zaujimalo ako sa im to podarilo. no a ta premena :)
a vhodna literatura? :lol: ked je to nieco podobne ako od otca hudaka tak potom... :smt096
ADD:
lama2d napísal:Boh ekzistuje a kto neveri tak mu kludne vyvratim aj celu Evolucnu teoriu.
si sa vyhrazal s tom evolucnou teoriou. skus ju prosim ta vyvratit. (ale nevyvrat pri tom aj veceru :mnam:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:to syfon: neviem co sa hned rozculujes. to o turinskom platne som nevedel. aj ked by ma zaujimalo ako sa im to podarilo. no a ta premena :)
a vhodna literatura? :lol: ked je to nieco podobne ako od otca hudaka tak potom... :smt096
ADD: si sa vyhrazal s tom evolucnou teoriou. skus ju prosim ta vyvratit. (ale nevyvrat pri tom aj veceru :mnam:
erm. no. pred tym nez budes niekomu hovori o vracani vecere. Evolucna teoria ma "par" zasadnych chyb...

Kód: Vybrať všetko

http://www.adequacy.org/stories/2001.9.30.172813.212.html
fatalne chyby v darwinovej evol. teorii...

http://www.tdtone.org/darwin/Darwin1.htm
a dalsie...

http://www.regrettheerror.com/2005/05/failure_of_evol.html
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

lama2d napísal: A kto ti povedal ze vravim ze to bol Boh koho som videl. To bol podla mna
satan (mozno jeho padli aniel),

Precitaj si to poriadne laskavo. :!:
LOL ty si laskavo precitaj co som napisal !!!

inak k tej darwinovej teorii
tiez som mal moznost citat literaturu o omyloch darwina. myslim, ze publikacia sa aj rovnomenne vola DARWINOVE OMYLY.... velmi zaujimave citanie...
napr. zivocichy, kt. sa pokladali za vyhynute (fosilne) sa opet nachachadzaju medzi nami. nezmenena strkutara ich tela aj ked zmenili podmienky.... atd atd atd. treba si precitat.... je vela publikacii o alternativnych teoriach..... ale toto cele je OT tak kto v tejto teme nerozoberajte, tot len taka mala poznamka.

uplink plne s tebou suhlasim .... dakedy by sme mohli kecnut cez icq...
...rad by som sa daco dozvedel o vychodnom uceni z osobnych skusenosti...
lama2d
VIP
VIP

Spoty napísal: LOL ty si laskavo precitaj co som napisal !!!
Nakonci som napisal ze preto viem ze je Boh. Ano. Preto lebo som citil vnutorny boj ked som tam chcel hodit tu knihu :wink: LOGIKA :wink:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Mne sa osobne paci filozofia tibetskeho lamaizmu. Nuz, musim vsak podotknut, ze to vsetko zostava len verbalnej forme. Clovek by si mal nasjt nejaky cas aj na vyssie veci, a to je veru v dnesnom uponahlanom svete dost tazke.
mastermind
VIP
VIP

k tej Darwinovej teorii. je to dlhe a uz sa mi to nechce citat. mozno zajtra alebo neskor.
ale zacina sa to dobre
! One of my hobbies is finding flaws in stuff ! :lol:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

mastermind napísal:k tej Darwinovej teorii. je to dlhe a uz sa mi to nechce citat. mozno zajtra alebo neskor.
ale zacina sa to dobre
! One of my hobbies is finding flaws in stuff ! :lol:
Musi byt aj niekto, kto je hlada chyby v teoriach. Inak by sa asi nevyvijali.
lama2d
VIP
VIP

uplink napísal: erm. no. pred tym nez budes niekomu hovori o vracani vecere. Evolucna teoria ma "par" zasadnych chyb...

http://www.adequacy.org/stories/2001.9.30.172813.212.html
fatalne chyby v darwinovej evol. teorii...

http://www.tdtone.org/darwin/Darwin1.htm
a dalsie...

http://www.regrettheerror.com/2005/05/failure_of_evol.html
Dakujem nemam co viac vracat, ale ak by ste chceli onedlho vide kniha Evolucia a stvorenie(pracuje tam moj otec) tak dam .pdf
Napísať odpoveď