jackal69 napísal:Myslim si,ze nie je tak podstatne,ze v co verime,ale ze verime...hovori sa,ze cloveku mozete vziat auto,vilu,rodinu,dokonca i zivot,ale nikdy nie nadej..a nadej a viera sa navzajom silno podmienuju...napriklad bez nadeje v posmrtny zivot,by ani nebola viera v Neho a automatcky bez viery stracame vo vsetkom nadej...preto nehadajme sa,ze kto veri v koho,ale zamyslime sa a zapocuvajme do svojho srdca,to nam ukaze spravnu cestu,pretoze srdce pozna dovody, o ktorych rozum ani len netusi...
Lepšie je zažínať svetielka včas !...
Včas zažínajte v dušiach vašich detí svetielka o Jezuliatku,
o veľkom dare Betlehema, svetielka viery, svetielka lásky a nádejí,
lebo na každého kdesi číha tma,
ale kto bude nosiť v sebe svetlá,
nebude ani ťažké chvíle preklínať...
tot myslienka od J.C Hronskeho. je celkom zaujimava a svojim sposobom dplna tvoj post.
uplink napísal:heh. Ludia veria ze zil Hamurabbi 1728-1686 B.C. Veria ze zil Alexander Velky cca 4ST B.C. a dohaduju sa o tom ci zil Jezis?

.
Anyways. Kazdy hlada, niekto najde v rodine, niekto v bohatstve, niekto v peniazoch...niekto v zivotnej laske, ako ju pozname...ale nikdy to cloveka neuspokoji. Potom z casu na cas vyskusame nejake to vychodne nabozenstvo[budhizmus, hinduizmus] a nejaku tu praktiku [reiki, thai-chi]. Yop. vsetko existuje, vsetko funguje...ale uspokojuje to ludi? Vyplnuje to ten prazdny bod v nasom srdci?

Ak ano tak len na kratko....Tot otazka...mnoho ludi sa v zivote hra na velkeho cava, ktory sa raz za cas niekde zruti z toho ze nevie preco zije, naco zije....ale ono potom pridu pohodovy kamarati a zas sa to da dokopy. Ved som nejaky destiny fighter nie?. Ja sa budem bit zo zivotom, ja to dokazem ja ja ja ja ... Ludia by sa mali stisit[doslova najst ticho a klud od hluku sveta], ked na nich dojde takato situacia. Nemali by sa to snazit zahnat nejakou tezou [Nietzsche], alebo travou, alkoholom, priatelkou... Ak si clovek uvedomi to co naozaj hlada, tak mu dlho nebude trvat zistenie ze to nenajde ani v alkohole, ani v sekze, ani v drogach majetku ci stastnej rodine, ktora az taka stastna a idealna nikdy nie je. Zamysliet sa hlboko a hladat hlboko v srdci. Mame tam skrytu odpoved...aspon jej zaciatok....zvysok ak naozaj uprimne hladame sa dostavi sam

. Tolko moja rec...
tak k tomuto manifestu sa pridavam aj ja. akoby sme to spolu pisali.
kobalt napísal:To mas ako s atomami, ked prisiel nejaky vedec s tym, ze vsetko sa sklada z atomov, tiez ludia tomu neverili verili radsej teorii, ze su 4 zakladne latky - ohen, zem vzduch, voda ci ako to bolo, pretoze tie poznali a atomy vlastne boli neviditelne.
jj je vela veci, kt si neviem predstavit a predsa su.... ja viem je to lahsie, ale.........
heh inak tym okultizmom ste ma dostali lmfao.... 2.5m chlap oproti mne.....skryl som sa podperinu... preto verim, ze BOH je

. Prepac, ale mne sa to zda komicke. Aj ked boh k tebe mohol prehovorit aj takto. magia je zaujimava(okultizmus, ezoterika, samanizumus, joga atd.) ale to sa tyka niecoho ineho. PLz NEPISTE OT.