Moze pes vidiet ducha?
re
nie ze by som tomu chcel nejako verit ale stalo sa mi nieco tiez a taktiez ked mi o tom rozpraval niekto z rodiny a znamy urcite by si nevymyslal...
ja osobne som sa raz prebudil v noci, proste som taky typ ked nieco/niekto vojde do izby hned vstanem. ked som sa zobudil lezal som ako nahle som sa otocil na sedacke sedela postava. nevedel som ci sa mam pozerat alebo utekat. tak som len tak pokukoval zo strachom co to je, na viac som sa zo strachu nezmohol. potom som zaspal. rano ked som sa prebudil nic tam nebolo. pytal som sa mamy ci tam nebola a nebola...
...
jeden znamy mi vravel o jeho synovi. nikdy neveril na duchov a podobne chu****. kupil novy dom a hned ako sa nastahovali zacali problemy. jeho manzelka sa v noci budila na vrzganie podlahy, otvaranie dveri a podobne veci. ked mu to vravela sa z nej smial pred celou rodinou, ze je na praskoch. v jednu noc nemohol spat a pocul to aj on ked zrazu pocul kroky, ktore isli ku nemu. vraj ho nieco chytilo a nemohol sa ani pohnut, chcel kricat ale nedokazal to. nakoniec sa to skoncilo a od vtedy veri vsetkym podobnym veciam. neskor si zavolali nejakeho dedka co sa tomu venuje a ten nieco v tom dome porobil a odvtedy maju pokoj...
dalsie starka nam rozpraval ked isla z mamou v zachranke do nemocnice po porazke, tak hned isla k telefonu aby dala vsetkym vediet co sa stalo. ked vytocila cislo v telefone bolo ticho a bolo pocut nejake hlasy. poprosila vedla stojacich ludi nech sa na to pozru ale nahle zacalo vytacat. ked dovolala sa dozvedela ze prave vtedy zomrela jej mama, moja prastarka...
...
nedavno zomrel ujo. sedeli sme v kuchyni a niekto nam behal po chodbe. ked sme sa isli pozriet kto tam o takom case beha. nikde nikoho...
neviem ci mam verit alebo v co mam verit, co to bolo. zazil som ale nejako si z toho velku hlavu nerobim. ale nechem nic podobne viac zazit
ja osobne som sa raz prebudil v noci, proste som taky typ ked nieco/niekto vojde do izby hned vstanem. ked som sa zobudil lezal som ako nahle som sa otocil na sedacke sedela postava. nevedel som ci sa mam pozerat alebo utekat. tak som len tak pokukoval zo strachom co to je, na viac som sa zo strachu nezmohol. potom som zaspal. rano ked som sa prebudil nic tam nebolo. pytal som sa mamy ci tam nebola a nebola...
...
jeden znamy mi vravel o jeho synovi. nikdy neveril na duchov a podobne chu****. kupil novy dom a hned ako sa nastahovali zacali problemy. jeho manzelka sa v noci budila na vrzganie podlahy, otvaranie dveri a podobne veci. ked mu to vravela sa z nej smial pred celou rodinou, ze je na praskoch. v jednu noc nemohol spat a pocul to aj on ked zrazu pocul kroky, ktore isli ku nemu. vraj ho nieco chytilo a nemohol sa ani pohnut, chcel kricat ale nedokazal to. nakoniec sa to skoncilo a od vtedy veri vsetkym podobnym veciam. neskor si zavolali nejakeho dedka co sa tomu venuje a ten nieco v tom dome porobil a odvtedy maju pokoj...
dalsie starka nam rozpraval ked isla z mamou v zachranke do nemocnice po porazke, tak hned isla k telefonu aby dala vsetkym vediet co sa stalo. ked vytocila cislo v telefone bolo ticho a bolo pocut nejake hlasy. poprosila vedla stojacich ludi nech sa na to pozru ale nahle zacalo vytacat. ked dovolala sa dozvedela ze prave vtedy zomrela jej mama, moja prastarka...
...
nedavno zomrel ujo. sedeli sme v kuchyni a niekto nam behal po chodbe. ked sme sa isli pozriet kto tam o takom case beha. nikde nikoho...
neviem ci mam verit alebo v co mam verit, co to bolo. zazil som ale nejako si z toho velku hlavu nerobim. ale nechem nic podobne viac zazit
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
hmm.. nechcel som tu pisat kedze na to neverim.... ale vlastne je take porekadlo.. sa mi zda ked padnu hodiny alebo take daco(mozno zrkadlo).... mne sa to stalo s hodinami
..... tak ze sa stalo daco zle.....
raz sme sedeli v kuchyni a padli hodiny a starka sa zlakla... a hned povedala ze s maminou (mojou prastarkou je zle) tak sme volali do nemocnice ako sa ma bolo stale obsadene... a po takych 5 minutach nam zavolali ze sa nam nemohli dovolat lebo sme mali stale obsadene, ze prastarka zomrela...
a stalo sa to aj ked som bol u kamosa... ze tukol do hodin... a oni isli padnut no chytil ich. A v ten cas jeho ocino dostal infarkt, no prezil ho bez ujmy.... tak rozmyslam ze co keby ich nechytil
Mozno mame kazdy svoje hodiny.... mozno nie.... ale tieto dva pripady ma trosku dostavaju do rozmyslania ci je to uz fakt blba nahoda...
raz sme sedeli v kuchyni a padli hodiny a starka sa zlakla... a hned povedala ze s maminou (mojou prastarkou je zle) tak sme volali do nemocnice ako sa ma bolo stale obsadene... a po takych 5 minutach nam zavolali ze sa nam nemohli dovolat lebo sme mali stale obsadene, ze prastarka zomrela...
a stalo sa to aj ked som bol u kamosa... ze tukol do hodin... a oni isli padnut no chytil ich. A v ten cas jeho ocino dostal infarkt, no prezil ho bez ujmy.... tak rozmyslam ze co keby ich nechytil
Mozno mame kazdy svoje hodiny.... mozno nie.... ale tieto dva pripady ma trosku dostavaju do rozmyslania ci je to uz fakt blba nahoda...
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
No ak je toto pravda (a verím ti), tak to by som rád vedel ako je to možnéEtien napísal:ked hovoris o umrtiach.. ked mi zomrela babka otec mi vravel, ze sa o 4 tej rano cely spoteny zobudil a z nicoho nic mu zacali chodit na rozum spomienky z detstva na mamu(moju babku)
o par hodin nam volali, ze okolo 4tej rano umrela...
Bolo by to určite zaujímavé, ale mňa by na cintorín v noci nedostal nikto (takže ani môjho psa)erytrocyt napísal:Ja osobne verim, ze pes moze nieco podobne vidiet resp. citit. Skuste vziat psa v noci na cintorin, uvidite co bude robit.
-
Mateq
Medium Professional
Len či to nebude skôr preto, že pes má niekoľkonásobne citlivejší čuch ako človek, a proste šalie kvôli tomu množstvu rozkladajúcich sa mŕtvol ktoré chce vykopať ako kostičky na záhradke, než kvôli tomu že by videl duchov či podobné somarinyerytrocyt napísal:Ja osobne verim, ze pes moze nieco podobne vidiet resp. citit. Skuste vziat psa v noci na cintorin, uvidite co bude robit.
jj mohol by nieaky majitel psa ho zobrat na cintorin, ze co by robil.. ja osobne som na jednom tabore ked sme mali nocnu hru a trebalo ist krizom cez cintorin si lahol vedla jedneho hrobu a tam ostal lezat a strasit ostatnych (samozrejme vsetci sa zlakli jak nikdyradek21 napísal:Bolo by to určite zaujímavé, ale mňa by na cintorín v noci nedostal nikto (takže ani môjho psa)![]()
tiez ked som bol maly som sa v noci prebudil a bol som ako priputany. hlas nefunkcny, pohyby nulove... nie su to podla mna duchovia, len nejaky zabrzdeny nerv mozno. tak neprijemny pocit som odvtedy asi nezazil. asi pred rokom som o niecom takom cital. vraj je to pomerne bezne pre dospelych ludi (30+). vraj je to nejaka mala porucha mozgu, ktora je uplne neskodna. mojej mame sa stava obcas. vraj sa zobudi a nemoze sa ani pohnut a ani nic povedat. len hybat ocami. vraj je to dost neprijemne a trva to par sekund. taka paralyzacia. ale ked uz vie o co ide a ze je to pomerne "normalne", tak to nejako extra neriesi. proste pocka a potom je to v pohode. mna by to asi nasmrt vydesilo 
a co tyka tych divnych veci v byte... hmm skusali ste zavolat aj elektrikara? ak vam odchadza jeden spotrebic za druhym, tak mozno nejaky vyssie napatie je v zasuvkach. alebo tiez premenlive. a ked hafan kuka na chodbu, tak to je podla mna aj dost prirodzene. vonku sa stale nieco deje a urcite odtial pocut zvuky (vtaky, ludia, atd). kedze pes ma sluch citlivejsi ako clovek, samozrejme, ze toto vsetko registruje. psi zvyknu pomerne dobre analyzovat zvuky okolia. napriklad v panelaku psi tiez zvyknu pozerat na chodbu a na zaklade zvuku dokazu zistit, ci niekto prichadza, odchadza, ide okolo.
a co tyka tych divnych veci v byte... hmm skusali ste zavolat aj elektrikara? ak vam odchadza jeden spotrebic za druhym, tak mozno nejaky vyssie napatie je v zasuvkach. alebo tiez premenlive. a ked hafan kuka na chodbu, tak to je podla mna aj dost prirodzene. vonku sa stale nieco deje a urcite odtial pocut zvuky (vtaky, ludia, atd). kedze pes ma sluch citlivejsi ako clovek, samozrejme, ze toto vsetko registruje. psi zvyknu pomerne dobre analyzovat zvuky okolia. napriklad v panelaku psi tiez zvyknu pozerat na chodbu a na zaklade zvuku dokazu zistit, ci niekto prichadza, odchadza, ide okolo.
-
addictor
Medium Star
nieco podobne sa stalo aj mne zoparkrat... naposledy 2x za sebou, raz, ze som sa v noci zobudil a videl som nad sebou tien postavy a bolo tomu vidiet iba oci... a nemohol som sa ani pohnut ani divat inde... a asi o tyzden som citil, ze sa mi dviha perina.... no ked som sa prebral, bola na mieste... neviem ci to bol sen a ak to bol sen, tak to bol sen v sne... a takychto veci sa mi stalo uz vela...Gangy napísal:najhorsie bolo hlavne ked som sa v noci zobudil a nemohol som vydat ani hlasku ci sa pohnut, len mi po licach tiekli slzy a zdesene som chrcal...
-
addictor
Medium Star
vraj ked clovek spi, mozog mu vylucuje do tela latku, ktora zcasti znehybni svaly, aby si sa nemohol v spanku nejak extra prevracat... a pri prebudeni zase latku, ktora neutralizuje tu prvu.... a ked sa niekto prebudi nahle z hlbokeho spanku, vraj to moze zapricinit onu nemoznost pohybu.... neviem co je na tom pravdy, ale je to jedno z vysvetleni... 
Ked uz tak pisete o "nadprirodzenych: veciach tak, mne sa raz stalo, mohol so mat tak 12 rokov, mozno menej, ked som bol sam v byte (este na SVK), a sedel som sa pisacim stolikom, nieco som sa ucil, a mame to tam tak ,ze ked sedim za stolikom tak som otoceny chrbtom k dveram do izby. No a ja som pocul ako niekto ku mne kraca od zadu a prinutilo ma to otocit sa, ja som sa otocil a vydel som asi 4 alebo 5 parov noh (iba po kolena) ako isli ku mne, a cim boli blizsie, tym ich bolo menej vidiet. Nejak ma to nerozhadzalo, ale stalo sa mi to znova, par dni nato, a to uz v inej miestnosti.
podla mna je to len vysvetlenie nejakych neprirodzenych javov, nahod, ktore si ludia vysvetluju duchmi, tak isto to bolo aj so vznikom nabozenstiev...proste musis sa na daco vyhovorit, nemozes povedat ze si prefantazirovany atd, aj ked ja si myslim ze su nejake extra veci, ale nejak moc v to neverim a nezaoberam sa tym 
-
.:M4jco:.
Medium Star
Nieje to zabrzdený nerv, vlastne tebe sa sníva sen ktorý tvoj mozog nejako podvedome nevníma (ty ho nevidíš) avšak v tvojej hlave sa odohráva. Za následok to môže mať napríklad to že sa ti sníva sen kde sa deje niečo strašidelné alebo že ťa chce niekto zabiť, v tom okamihu mozog vyšle signál aby si sa prebudil a toto "prebudenie" z tohto sna ma za následok toto paralizovanie.turtlak69 napísal:tiez ked som bol maly som sa v noci prebudil a bol som ako priputany. hlas nefunkcny, pohyby nulove... nie su to podla mna duchovia, len nejaky zabrzdeny nerv mozno...
Stávalo sa to aj mne často ked som bol malý, pretože som díval horory z ktorých som sa potom bál zaspať a takto to dopadávalo
A k téme: Určite tam nič neni. Je to len zhoda náhod ktoré sa odohrávaju. Aj ja napríklad sa zobudím počas noci a mam otvorené dvere na izbe tak sa mi niekedy zdá že tam niečo je, idem sa tam pozrieť a nič tam neni. Sú to len výplody tvojej fantázie, a pokial sa naučíš svoj mozog pekne ovládnuť (napríklad ja mam od malička velmi dobru predstavivosť, dokážem si predstaviť predmet a lubovolne ho v hlave otáčať a prezerať si ho, alebo ked sa mi niečo takéto podobne stáva tak si predstavím že na chodbe je kamera a ja presne vidím čo tam je, a nikdy tam nieje nič zvláštneho tak spím dalej. Znie to ako blbosť ale je to pravda) tak máš postarané. Osobne na duchov neverím. Za všetko môže náš mozog, a nikto na tejto planéte nevie čoho je mozog schopný a čo o ňom ešte nevieme...
pomerne pekne vysvetlenie
neviem o tom vela, ale podla mna to takto moze kludne byt. tiez mam v noci obcas pocit, ze nieco sa deje na chodbe. ale kedze som neskutocne lenivy a nemam rad ked mi nieco/niekto rusi spanok, tak si poviem, ze mi je to jedno kym ma to nasilne nezobudi a spim dalej
vsimat si vsetky zvuky by bol pre mna velky problem. na nasom panelaku su velmi dlhe chodby a zle odhlucnene byty. na WC je pocut susedov a ked sa niekto rozprava hlasnejsie na chodbe (nemusi ani extra hlasno. staci ked si nemrmle pre seba), tak to je celkom pocut. hlavne v noci. keby som mal mysliet na to, ze mozno sa tam deje nieco netradicne, tak sa zarucene nevyspim asi nikdy. i ked nebude mi asi vsetko jedno ked suseda pod nami ma uz "na kahanku" a sused hore ma nevyliecitelnu chorobu a umiera. je to dost neprijemny pocit, ked viem co sa deje v byte aj dole aj hore. nemam z toho dobry pocit. ale tym to konci