Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
profik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

kali520 napísal:...
mysli si co chces, neviem ako mozes porovnavat vzpieracov a kuturistov, uz podla toho vidim, ze sa vtom velmi vyznas. Kuturisti robia objem a vzperaci hlavne vybusnost on potrebuje tu cinku odlepit od zeme velmy rychlo. A Jaro Horvath je byvali zapasnik a ked zacinal z kulturistikou robil ten cvik co som opisal, a to ze to robis pomaly, neviem to vysvetlit chemicky(kyselina mliecna ci co :lol: )skus si to doma ň, ci je rozdiel ci robis pomaly pomaly alebo rychlo

//tak skus to lano niekedy bez prirazu a nohy v pravom uhle, potom nieco pis. Si myslis, ze kliky niesu na silu :lol: to si kde pocul?

//dik za K-, si sa mohol aspon podpisat, ja som chcel pomoct, posilovanie poznam z vlastnej skusenosti, nechodim do posilky nepotrebujem to, posilovat sa da aj vlastnym telom a plus nejaka ta pomocka hrazda, gumy, lano(je to urcite financne menej narocne ako posilovna a mozno si uz pocul, ze z ciniek sa velmy nicia klby laktove-to nemozem potvrdit, kedze z cinkami cvicim len zriedka)
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

presne kliky su na silu kamos delam asi pul roku 100 kliku dene a ted s neho je korba
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

profik napísal:neviem to vysvetlit chemicky(kyselina mliecna ci co Laughing )skus si to doma ň, ci je rozdiel ci robis pomaly pomaly alebo rychlo
Skusal som, s pomalym tempom som akurat viac vycerpal sval = nahromadenie kyseliny mliecnej a pri vysokej frekvencii treningu = pretrenovanie.

Skusal som normalne tempo, t.j sekunda hore sekunda a pol dolu, vysledky boli ovela lepsie. Takze pomale tempo nerobim lebo vysledky s porovnanim s normalnym tempom boli neuspokojive.
profik napísal:Si myslis, ze kliky niesu na silu Laughing to si kde pocul?
http://www.bodybuilding.szm.sk/trening/ ... ningy2.htm
http://www.kulturistika.com/2007020004- ... ninku.html
http://www.kulturistika.net/korte-trenink-na-objem

Ak mi najdes nejaky silovy trening alebo studie kde su zahrnute kliky tak ti dam za pravdu a mozno dostanes aj karmu. :wink:
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

Tak si to zhrnieme:
Silent napísal:skusim cvicit s vlastni vahou ,hrazdu ,kliki ,behat, dvojrucka asi 12 kg
moze z toho byt v poho plazova forma, brusaciky, ale objem z toho NENABERIES..
Tempus7 napísal:
  • Mimochodom je niaky dobrý cvik na zväčšenie objemu ruky od lakťa po zápästie? (potrebujem väčšiu istotu v údere...
:)
mrtve tahy, pritahy, zhyby..a v podstate vsetky cviky kde v rukach drzis velke vahy..na nejake izolovane cvicenie predlaktia sa vyser..
Silent napísal:a na bicepsy to taky nevyresim jen doma?
naco ti bude len biceps?aj to bude slabota s 5 kilovou jednoruckou.. :?
profik napísal:tak to si dost vedla stav sa so mnou oco chces, ze ked bude robit kliky bude silnejsi ako keby tlakoval na lavicke, skus robit kliky a ked uz nebudes vladat(ked otocis niekolko serii)potom rob stymi jednoruckami. A co ze maju len 5kg, ked vies ako tak to staci, poznam cvik na biceps pri ktorom by si pri druhom kole z tyckou na ktorej by si mal 8kg mal dost.
stavil by som sa aj o milion->NEBUDE..
profik napísal:staci, ak mas zaujem poznam cvik, pri ktorm za 2-4tyzdne(to je individualne)zvecsi jablcko a bude mat pekny tvar, ak mas zaujem o ten cvik napis, nechce sa mi teraz zbytocne rozpisovat
len jedno-> :lol: ..
profik napísal:...Btw tento cvik nam ukazoval Jaro Horvath-hovori vam nieco to meno? Takze asi fakt nieco na nom bude :wink:
trening profika je pre obycajneho chalana nepouzitelny..
profik napísal:mysli si co chces, neviem ako mozes porovnavat vzpieracov a kuturistov, uz podla toho vidim, ze sa vtom velmi vyznas
porovnaval ich?chalan pisal ze chce svaly a silu..vzpieraci/powerlifteri maju co??svaly a silu?vzpieraci/powerlifteri cvicia co??tazke viacklbove cviky..ziadne kliky :roll:
a tiez som ti dal K-, za tie bludy co tu pises..
Silent napísal:presne kliky su na silu kamos delam asi pul roku 100 kliku dene a ted s neho je korba
on bude robit kliky, ja benchpress..kto bude vacsi a silnejsi?ja..
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Silent napísal:presne kliky su na silu kamos delam asi pul roku 100 kliku dene a ted s neho je korba
:D zo 100 klikov denne z teba bude rovnake ho*no jak pred tym:D
kali520
Darca
Darca

profik napísal:ja som chcel pomoct, posilovanie poznam z vlastnej skusenosti, nechodim do posilky nepotrebujem to, posilovat sa da aj vlastnym telom a plus nejaka ta pomocka hrazda, gumy, lano(je to urcite financne menej narocne ako posilovna a mozno si uz pocul, ze z ciniek sa velmy nicia klby laktove-to nemozem potvrdit, kedze z cinkami cvicim len zriedka)
Da sa, ale tie cviky su uplne neefektivne co sa tyka aj objemu aj sily.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

to je tak, ked chlapec zo zakladnej ide rozpravat o 'skusenostiach s korbenim' :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Takze bol som uz niekolko krat v posilke. trosku mi bliklo v hlave, ze by trebalo zmenit zivotny styl. Snazim sa viacej hybat v ramci moznosti. Ide mi hlavne o schudnutie ale aj o svalstvo. Proste uz nechcem byt taky makky. Prosim Vas poradte mi ako casto, a ako cvicit. A nejake tie rady. Dalej ako je to so stravou, ako casto sa ma jest a podobne. Dalej som sa na internete docital, ze :Nejdůležitější je jídlo po tréninku. 20 minut po ukončení tréninku je tělo připraveno rychle a účinně strávit přijatou stravu. Proto byste v tomto časovém intervalu měli vypít sacharido-proteinový nápoj a později se normálně najíst. To ma zaujima ako je to s tym napojom, a co mam jest po treningu, respektive potom ked pridem s posiovne. A asi velmi dolezita otazka, mozem chodit do posilovne kazdy den?
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

uz viac, nebudem pisat, bo vidim, ze zbytocne. vsetci tu odsudzujete moje cviky, ale kto ich vyskusal?nikto.
Holubar napísal:to je tak, ked chlapec zo zakladnej ide rozpravat o 'skusenostiach s korbenim' Smile
chodim na zakladnu, ale posilujem pravidelne(po treningu+niekedy aj doma)(skoro kazdy den) uz 6rokov, nikdy som netlakoval ani neposiloval z cinkami, pred pol rokom som isiel vyskusat kolko tlaknem a dal som 3x74kg(mal som vtedy 50kg-4mesiace dozadu)
kali520
Darca
Darca

Dobre, rob kliky skor ci neskor aj tak pochopis, ze je to zbytocne.
Lubos napísal:Ide mi hlavne o schudnutie ale aj o svalstvo.
O to ide kazdemu, bohuzial naraz sa nedaju robit obydve, tak najprv jedno alebo druhe.

Kazdopadne asi 2 strany dozadu som nechal odkaz na stranku kde je takmer vsetko vysvetlene od stravy az po cvicenie.
http://new.biomag.sk/show_articles.php plus dalsie ine stranky ako je ronnie. cz, kulturistika atd
Lubos napísal:Dalej ako je to so stravou, ako casto sa ma jest a podobne.
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=188
Lubos napísal:A asi velmi dolezita otazka, mozem chodit do posilovne kazdy den?
Nie, idealne je tak 4 az 5 krat do tyzdna zalezi podla treningovej metody aku si si zvolil.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Takze tak kazdy druhy den, by mi stacilo chodit do posilovne nie?
A inac preco to nejde dokopy, myslim to chudnutie s posilovanim, ja nechem vyzerat ako nejaky kulturista, mne ide iba o spevnenie svalstva, ab ysom bol troska "tvrdsi"
NEda sa to nejak pokombinovat, proste, menej jest, plus viacej pohybu (dajme tomu beh, alebo nieco take) a medzi tym kazdy druhy den zajst do posilovne?
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

pishta napísal::D zo 100 klikov denne z teba bude rovnake ho*no jak pred tym:D
to je pravda ,ja robim v pohode minimalne 500denne a korba nie som ,atleticka postava
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Lub0$ napísal:A inac preco to nejde dokopy, myslim to chudnutie s posilovanim, ja nechem vyzerat ako nejaky kulturista, mne ide iba o spevnenie svalstva, ab ysom bol troska "tvrdsi"
Ale jasné, že sa to dá celkom rozumne skombinovať ak sa chceš zamerať na chudnutie plus spevniť a trochu aj nabrať svaly (aj keď samozrejme nie tak efektívne ako keď sa venuješ len naberaniu). Ja som napríklad nedávno (2-3 mesiace cca) začal používať taký stroj na veslovanie (neviem ako sa to správne volá tak to niekto dopíšte) a je to výborná vec či už na spaľovanie (tvrdý rozbeh- 5-10 minút na tomto a potom napríklad bicykel alebo beh). Vydávaš oveľa viac energie ako keby si rovno začal robiť nejakú klasickú aeróbnu činnosť a potom keď si dáš nejakú s tých tak ti také to pravé spaľlovanie tukov začne o dosť skôr. Ďalej celkovo dobrý pocit a získanie kondície a v neposlednom rade to je zabijak na svaly na nohách (stehná, týka, zadok) a okrem toho posilňuješ aj chrbát a vlastne aj ramená aj keď ešte raz vravím, že s menšou intenzitou. Okrem tohto by som odporúčal skôr nejaké sviky s využitím viac-menej vlastnej váhy doplnené inými cvikmi podľa potreby. Veď si mladý, skúšaj :)
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

pls, poradte ktory protein by ste radsej kupili, su cenovou takmer ister +-200SK,

Kód: Vybrať všetko

http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah=info.php&leftside=shop&skupina=proteinove_pripravky&id=95

http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah=info.php&leftside=shop&skupina=proteinove_pripravky&id=29
kali520
Darca
Darca

Lub0$ napísal:Takze tak kazdy druhy den, by mi stacilo chodit do posilovne nie?
A inac preco to nejde dokopy, myslim to chudnutie s posilovanim, ja nechem vyzerat ako nejaky kulturista, mne ide iba o spevnenie svalstva, ab ysom bol troska "tvrdsi"
NEda sa to nejak pokombinovat, proste, menej jest, plus viacej pohybu (dajme tomu beh, alebo nieco take) a medzi tym kazdy druhy den zajst do posilovne?
Podla mna to nejde dokopy, lebo ked chces nabrat svaly tak musis prijat viac kalorii ako spalis, ked chces schudnut musis viac kalorii spalit ako prijmes.

Teoreticky by sa to dalo iba ak by si sa prezieral plno bielkoviny a sacharidy by si uz na vecer obmedzil a pouzival by si nejake fitness cviky ako tu vesper spominal, ale aj tak a hlavne ak mas pomaly metabolizmus tak naberes aj trocha tuku so svalami a to by bol podla mna ten lepsi pipad alebo zostanes taky aky si teraz.
Vesper napísal:začal používať taký stroj na veslovanie (neviem ako sa to správne volá tak to niekto dopíšte)
Pravdepodobne to bude asi Hammer strenght

master23, podla mna to je uplne jedno, v podstate maju skoro rovnako nutricnu hodnotu, akurat jeden z nich ma viac sacharidov tak mozno ten by som uprednostnil, ale odporucal by som vyskusat najprv jeden a potom druhy.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

100% súhlas s kalim.

Za predpokladu že by si sa pchal len proteínmy tak sa o tom môžeme baviť, proteíny ako také majú tiež energetickú hodnotu dokonca podobnú ako sacharídom avšak telo ich využíva v stave "pred smrťou" ked už nemáš žiadne iné energetické zdroje.

Druhá vec je že som videl ľudí čo pár mesiacov dávali iba proteíny a popri tom cvičili a zostarili asi o 10 rokov.
Ja sám som mal teraz 6 týždňov sacharidové vlny takže viem o čom vravím.
asta23
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa asta23 »

Druhá vec je že som videl ľudí čo pár mesiacov dávali iba proteíny a popri tom cvičili a zostarili asi o 10 rokov.
Ja sám som mal teraz 6 týždňov sacharidové vlny takže viem o čom vravím
Uf tak to mi prosim ta vysvetli :?:
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

sacharidy a tuky sú hlavný zdroj energie pre telo, skús si držať sacharidové vlny alebo inú podobnú diete pár týždnom a pochopíš ako sa budeš cítiť.
Je to dosť zničujúce si uplne bez energie.
asta23
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa asta23 »

a to mi chces povedat , ze zostarili asi o 10 rokov????
to je riadna halus ....
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

obrazne povedané. Vyzeráš strhane zničene, jasne že potom sa dáš zas do kopy.
Pozri sa na takých kulturistov pred súťažou, ich príjem sú v podstate len proteíny, ich stav energetických zásov v podobe tuku takmer žiadne ked sa to dá dokopy s tým že sa dehydrujú aby mali tú krepovú kožu cez ktorú vidieť žily tak v súčine to spôsobuje to že títo makači odpadávaju pred súťažou ako muchy.
Napísať odpoveď