Graffiti

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

co je podla vas graffiti?

Umenie
221
62%
Zlocin
57
16%
mam na haku
77
22%

Celkom hlasov: 355

Slayter
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Slayter »

Šu-Do napísal:ja by som grafity oznacil aj ako umenie (niektore) a aj ako zlocin :D
No akoze asi par metrov od mojho domu je Ekonomicka univerzia v BA. Tam je taky podchod, ktory nedavno malovali. A tam daky kktny toyi nacarbali take blbosti uplne take ciarky a akoze "tagy"... Totalny looseri :P...

btw. Graffity je super, ked to robi clovek, ktory ma na to talent, a nie nejaky hnusny toy, ktory cloveku zneprijemnuje zivot :roll:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

MurphY napísal:da sa aj inako zacat..
Napriklad ako?
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Dead_Warrior napísal:Napriklad ako?
skece potom skusat nekde na stenach kde to nikdo nevidi a potom sa vrhnut na neco velke a ne poje**** celu elektricku cernymi blbostami skaredimi..
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

u nas na sidlisku writeri asi u*ebali z panta rhei historiu staroveku, lebo sa tu objavuju take "tagy" ze "sokrates", "platon" a videl som aj "Aristoteles" z ypsilonom :D:D:D Neviem ci sa "prezentuju" ale podla mna ani nevedia ze co to su za mena:D:D akoze ja z tych deti nemozem. Vyklada ryby v Tescu za 50 bez DPH a vsetko to minie na spreje a peachovinky k tomu. Takych ludi je na Slovensku normalne skoda, hned by som mu vybavil brigadu v uranovych baniach aspon na 10 rokov.
MurphY
Professional
Professional

Frco napísal:u nas na sidlisku writeri asi u*ebali z panta rhei historiu staroveku, lebo sa tu objavuju take "tagy" ze "sokrates", "platon" a videl som aj "Aristoteles" z ypsilonom :D:D:D Neviem ci sa "prezentuju" ale podla mna ani nevedia ze co to su za mena:D:D akoze ja z tych deti nemozem. Vyklada ryby v Tescu za 50 bez DPH a vsetko to minie na spreje a peachovinky k tomu. Takych ludi je na Slovensku normalne skoda, hned by som mu vybavil brigadu v uranovych baniach aspon na 10 rokov.
hm.. no nektore mena su fakt zaujimave..neboj sa oni vedia co tie mena znamenaju a preto si asi z toho robia aj srandu..tych skutocnych respektujem ale tie lamy co ide iba o to aby to znicili tak tych utopit v spominamom urane..
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

MurphY napísal:skece potom skusat nekde na stenach kde to nikdo nevidi a potom sa vrhnut na neco velke a ne poje**** celu elektricku cernymi blbostami skaredimi..
Lenze potom si toy na papieri, cize si aj tak toy ;)
MurphY
Professional
Professional

Slayter napísal:Lenze potom si toy na papieri, cize si aj tak toy ;)
radsej toy na papiery ako na stene..
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

MurphY napísal:radsej toy na papiery ako na stene..
Uplne suhlasim. Urcite je lepsie sa netrepat do ulice bez skills. Aj ked na druhej strane naucit sa robit s canom tak aby si nemal stekance aby si mal co najrovnejsie ciary tak to chce tiez trening.

PS: Starsia tema, ale teraz som ju objavil.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

nie je graffit ako graffit napriklad tie sracky nacarbane obycajnym ciernym sprejom ktore nemaju ani hlavu ani patu takym by som ruky lamal .... ale nejaky pekny obrazok robeny cez makety alebo nejaky napis ktory je pekne graficky spracovany to je uz o inom ... to je umenie :wink:
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

Poškodzovanie cudzieho majetku.Obrazy sú ok ale tie nápisy zvačša otras.Nepoviem keby sprejovali na vyhradených plochách
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Keby malovali len na vyhradenych plochach tak to by pre writera nebolo ono. Niektori writeri zas maluju len na tych vyhradenych plochach, pretoze im ten adrenalin nechyba, ale niektori zas vyslovene len ten "ilegal" idu a chcu to dat na co najlepsie miesto, proste oni sa musia vyblaznit. Ja napr. neuznavam nejake poskodzovanie majetku hakovymi krizmi a podobnymi <>vinami. Na druhej strane mam zas rad pekne spracovanie, aj ked je to sice ten "ilegal", ale dobre veci sa mi pacia. Ale na tych vyhradenych plochach je to lepsie podla mna.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Writeri ako ich voláme to robia pre dobrý pocit z dobrej vykonanej práce. Teraz si poviete "Akej práce? šak hovno spravili...hento dokážem aj ja!" Dokážete? Tak si to skúste :wink:

K malovaniu na vlak vám poviem len tolko, že tam ide hlavne o adrenalín, a o to, kto dá najlepšie dielo na vlak. Hej, zdá sa vám to trápne že niekto robí aj takéto veci, ale tušíte aký to je pocit ked idete takí osmi na wholetrain a výjde vám to? Určite by ste boli z toho v riti minimálne tri dni a chceli by ste to zažiť znova...a znova a znova...a to neplatí aj pre vlaky, platí to aj pre nomrálne steny v mestách. JE dobrý pocit ked idete napríkald s kamarátmi cez mesto a zrazu jeden z nich povie "Kokos, toto je inak dobrý piece xyz, skus dať aj niečo viacej, je to iná pecka" a približne toto si povedia aj ostatní mladí ľudia.

Na steny domov a na autá dávajú len TOYovia a iní trapkovia čo si kupili tagovačku a hneď chcú všetko dať a neviem čo. Takýchto treba biť...pretože naozajstní a nádejní writeri netagujú autá a steny domov za účelom sebauspokojenia...majú na to lepšie spôsoby :wink:

Ludia by sa už mohli s tým trochu začať nažívať a nielen na to nadávať. Chápem že ked niekto dá na stenu nejakú šarbanicu (tag) tak si povie "Toto je graffiti? tak to nie...to nebudem preferovať..." ale čo tak dať tomu ešte jednu šancu a pozreť sa aj na tú svetlejšiu stránku tejto veci? Ja som bol na tom takisto podobne...nebavilo ma to a ignoroval som to, avšak kamarat ma raz zobral len tak na legal a zistil som o čom to všetko je...odporúčam každému :P
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Ludia sa na to pozeraju z tej druhej stranky. A to prave z toho poskodzovania majetku.
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Sprejeri. Umenie alebo vandalstvo?

Príspevok od používateľa FAIL »

Podľa mňa banda vagabundov, ktorí sa doma nudia a tak ničia cudzí majetok. Raz, keď som prechádzal Trnavou, som uvidel jednu stenu. Bola zrejme pre sprejerov a niektoré obrázky boli fakt pekné. Avšak toto je prípad jeden z miliardy. V 99% ide o sprosté a dementné ničenie majetku. A keď už títo hajzlovia vedia poničiť školy, rôzne inštitúcie, vlaky, mhs a iné, tak ja už sám neviem, čo na to mám povedať. Sprejovať kadejaké, nič nezamenajúce nápisy, je fakt úbohé.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak strieka na legal múr, prípadne na budovu kde je to ako platená reklama alebo na plátno na nejakej súťaži a je v tom dobrý, tak to umenie rozhodne je. Dnes ale vyrastá mnoho ťažkých frajerov čo napíšu niečo nečitatelné a absolútne trápne škaredé kdekoľvek sa dá (dokonca na kostol !!! ) a to je už vrchol vandalstva
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Nie je to to isté?
http://www.hojko.com/graffiti-t15691.ht ... t=graffiti

Inak súhlasím s audiotrackom.

//audiotrack: témy spojené
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

A kvoli takym idiotom ako spomenul audio su graffiti skatulkovane ako vandalstvo. Uznam to iba vtedy, ked je robene legalne, aj keby niekto namaloval druhu monu lisu na nejaku budovu, dal by som mu to vyzrat. Ako keby sa dnes uz nevedeli vzit do koze druheho, ked vedia urobit svojim "umenim" cloveku skodu v desattisicoch.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

audiotrack to perfektne napisal.
hoci aj keby to nebolo nastriekane na legale a je to pekne tak aj vtedy to je umenie, ale ked si zoberie 2 spreje 12 rocny chlapec tak co s toho moze byt ? :wink:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Hej filipito? A tebe keby sa o druhej v noci rozlozi orchester pod oknom a zacnu ti vyhravat beethovenovu piatu symfoniu, tak sa vytesujes z toho, ake je to umenie? Umenie ti ma sprijemnit zivot, nie vyrabat skody.
kutlo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutlo »

ak je to pekne a precizne urobené....tak sa dá o tom uvažovať ako o umení :wink:
Napísať odpoveď