Aka vysoka skola ?
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Verím, že s tou úrovňou to nie je také zlé, celkovo na väčšine vysokých to je o tvojom prístupe tak dúfam, že keď sa tomu budem aspoň trochu venovať tak budem niečo vedieť a nezabije mi to ani nejak veľa času. Zas ja som si to nevyberal podľa náročnosti aby som to spravil na istotu, ale skôr som bral veci, ktoré ma bavia plus ako-tak uplatnenie aj keď nikdy nevieš ako skončíš. A ešte ma celkom zaujali tie vedlajšie špecializácie čo si vyberáš počas magistra. A k tomu život v Prahe je veľmi lákavá kombinácia.GothaR napísal:Vesper: Hovori sa ze najtazsia stredna skola v Prahe je VSE, cize ak chces naisto dokoncit, chod tam.
A navyse Praha je krasne mesto plne zivotaOdporucam.
-
Robbie42
Light Professional
Anglina bola na úrovni maturity A + sloh (rozsah tiez ako na maturitach) za 60 minut, ak si sikovny, da sa to zvladnut. Ohladne matiky... Ano, na jednej strane to bolo aj tazke, na druhej som bol ja ohromne slaby. Spolu mam z 200 bodov 75, takze asi sa nic nekonaneo250 napísal:co ti to nevyšlo?alebo bolo to ťažké?ja mam zajtra....angliny sa nebojím ale matiky dosť, tak aspoň to opíš prosím ťa... diky
ja som dnes pokaslal SPU
ako nevadi mi to ale myslel som ze dam nad polovicu tu blbu matiku ... a ked o tyzden nedam EUBA tak potom cele zle...
nevie niekto nahodou co byva na primackach z ekonomiky na EUBA? a az niekto ma nejake elektrornicke dokumenty (ekonomika, matika, anglina ) tak by som poprosil
nevie niekto nahodou co byva na primackach z ekonomiky na EUBA? a az niekto ma nejake elektrornicke dokumenty (ekonomika, matika, anglina ) tak by som poprosil
-
Robbie42
Light Professional
Napis potom kolko si mal bodov, vecer o siedmej by to uz malo byt na neteneo250 napísal:no môžem to už aj ja povedať.... matiku som tiež dovrzal... čiže môžem na VS UK zabudnúťa tak som tam chcel ísť, ta anglina bola celkom slušná, nič ťažké ale matika bola na grc
![]()
no a o týždeň ma čaká Ekonomická Univerzita... tak tú hádam dám
-
Vesper
Professional
On to myslel tak, že zvládnuť VŠE je ľahké oproti niektorým iným školám. Ale to dosť závisí aj od fakulty, napr. počul som, že na fakulte financií si môžeš v podstate kupovať kredity a zas, že fakultu managementu v Jindřichovém Hradci spraví aj šimpanz. ja idem na fakultu medzinárodných vzťahov a tá je vraj vrámci VŠE najnáročnejšia (hlavne čo sa jazykov týka), ale aj tak sa to dá považovať za ľahšie ako napríklad farmaceutika, makromolekulárna biochémia a podobné veci.matus121 napísal:Skor tu niekto spominal ze VSE v prahe je najtazsia stredna skola a ze sa da lahko zvladnut. mohli by ste to opisat lepsie? ja som naopak o nej pocul, ze vraj je dost znama a uplatnenie po nej je velmi priaznive a tak celkovo vraj je na dobre urovni.
-
Fabo
Hardcore addict
Jejda, to budeme spoluziaciVesper napísal:ja idem na fakultu medzinárodných vzťahov
FMV ma svoje uskalia podobne ako ine skoly, moze byt niekto napriklad genialny na prave ale nespravil by matiku na ekonomike a zase naopak. Ja sa na nu tesim, jedna vyhoda je vedlajsie zameranie (btw. niektore aj pre Bc. studentov), dalsia je skutocne vysoka uroven spoluprace so zahranicim, a aj dalsie veci v ramci skoly i mimo nej.
-
Vesper
Professional
Ja som tiež prijatý na medzinárodný obchod. Tak paráda aspoň niekto tam bude tak trošku známy. Ja vlastne celkovo v Prahe budem sám akurát tak s jednou spolužiačkou na medicíne. Ináč presne tie vedľajšie špecializácie sú jednou z najkrajších vecí na VŠE.Fabo napísal:Jejda, to budeme spoluziaciAky mas odbor? Mna uz stihli aj prijat na medzinarodny obchod.
FMV ma svoje uskalia podobne ako ine skoly, moze byt niekto napriklad genialny na prave ale nespravil by matiku na ekonomike a zase naopak. Ja sa na nu tesim, jedna vyhoda je vedlajsie zameranie (btw. niektore aj pre Bc. studentov), dalsia je skutocne vysoka uroven spoluprace so zahranicim, a aj dalsie veci v ramci skoly i mimo nej.
Heej? Lebo z našj bývalej triedy sa hlásili asi 15 na informatiku a celkovo mám pocit, že skôr toto je trendy. A povedz mi čo bude s právnikmi keď všetci vyštudujúmirak2 napísal:pravnici nemaju cas sediet na hojko.com Laughing ja stale vravim ze je plna rit ekonomov..Fabo kolki z nasej ex-triedy maju aspon jeden odbor suvisiaci s ekonomiou? 20 ? som velmi zvedavy kolki z nich si to vyberu, dokoncia a nakoniec uplatnia....ja to vidim tak ze..dvaja?
-
mirak2
Hardcore addict
imho sa pravnik skor uplatni ako ekonom..nam nemenovany byvaly profak hovoril ze na zapade je najviac pravnikov na km^2 lebo ludia co nevedia kam maju ist tak idu na pravo..ale neviem, nikdy som sa o to nezaujimal...
to s tou informou neviem....bud ludia z tvojej triedy maju vela rozumu a vedia kde je plna rit volnych pracovnych miest alebo ludia z mojej malo rozumu....z nasej triedy jeden ide na pravo, dvaja na informatiku, asi piati odbory typu medicina/biologia/chemia, zopar jazyky/medzinarodny stuff a cely komplet zbytok ekonomia....a osobne si viem Faba predstavit skor na informe ako ze bude robit v statnej sprave niekde (v Rusku
sry Fabo za ten trapny pokus o joke)...
emocionalny vylev:
Fabo. Bol by si skvely IT.
(sry druhy krat
)
to s tou informou neviem....bud ludia z tvojej triedy maju vela rozumu a vedia kde je plna rit volnych pracovnych miest alebo ludia z mojej malo rozumu....z nasej triedy jeden ide na pravo, dvaja na informatiku, asi piati odbory typu medicina/biologia/chemia, zopar jazyky/medzinarodny stuff a cely komplet zbytok ekonomia....a osobne si viem Faba predstavit skor na informe ako ze bude robit v statnej sprave niekde (v Rusku
emocionalny vylev:
Fabo. Bol by si skvely IT.
(sry druhy krat
JJ, deskriptivna geometria patri jednoznacne k tym lahsim skuskam. To si pockaj na matiku a fyziku, to je masakerengWar napísal:No nic moc, rovnaka deskriptiva je aj na FA STU kde som ja a u nas je to jeden z najlahsich predmetov by som povedal. Tiez som z gympla a desku som nemal predtym.
-
Vigor
King
Vesper no co budes pravnikmi...
Ono pravnik sa praveze uplatni dost lahko, pretoze tych moznosti co moze po skonceni skoly robit je naozaj vela.
A ako vravi moja mama, vzdy bude treba doktorov a pravnikov, lebo ludia budu vzdy chori a vzdy sa budu hadat
.
mirak len 1 na pravo od vas? To je dost malo...teda vseobecne som cakal o nieco viacje ludi. Jakoze mne to neprekaza, len tak s anad tym pozastavujem
.
Kód: Vybrať všetko
* pri výkone povolania sudcu, advokáta, notára, prokurátora, exekútora, vyššieho súdneho úradníka, mediačného a probačného úradníka, v činnosti policajného zboru, v podnikateľskej sfére, personálnom manažmente, v medzinárodných vzťahoch a v oblasti aplikácie a aproximácie európskeho práva,
* v činnosti štátnych ústredných a miestnych orgánov ako aj medzinárodných vládnych a nevládnych orgánov a organizácií doma a v zahraničí, vrátane orgánov Európskej únie pri výkone funkcií tzv. euroúradníka,
* vo verejnej správe, ústrednej a miestnej štátnej správe ako aj v územnej samospráve na úrovni orgánov obce alebo mesta, ako aj na úrovni orgánov vyššieho územného celku, v akademickej oblasti výskumu a výučby na právnických fakultách a výskumných ústavochA ako vravi moja mama, vzdy bude treba doktorov a pravnikov, lebo ludia budu vzdy chori a vzdy sa budu hadat
mirak len 1 na pravo od vas? To je dost malo...teda vseobecne som cakal o nieco viacje ludi. Jakoze mne to neprekaza, len tak s anad tym pozastavujem