Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

sebectvo som ani nespominal :D vravel som len priklad aby som ti ukazal co je pokrytectvo a co nie.

to ze si z inych vierovyznaní budeš robiť dobry den... :smt069

Mne je predná Zdenka Predná :P tým koncom si to zaklincoval :aasmile20:

p.s. lekoklatik nie je ateista, lebo tí neveria v nič. On verí v seba. A takých ľudí treba obdivovať a držať im palce.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Stoporko napísal:sebectvo som ani nespominal :D vravel som len priklad aby som ti ukazal co je pokrytectvo a co nie.

to ze si z inych vierovyznaní budeš robiť dobry den... :smt069

Mne je predná Zdenka Predná :P tým koncom si to zaklincoval :aasmile20:

p.s. lekoklatik nie je ateista, lebo tí neveria v nič. On verí v seba. A takých ľudí treba obdivovať a držať im palce.
Ja som však hovoril o sebectve. :D
Na pokrytectvo som akosi pozabudol.

s tým že si robím dobrý deň z toho z čoho kcem si mi porozumel.

uznávam zas a znovu. Nesprávny výraz pre moju myšlienku. Mal som skôr, pre mňa je boh moja pravda.

p.s. moje vyznanie je ťažko definovateľné. Niesom ničím výnimočný. Viem ako to znie. Jednoducho som. Nepotrebujem veriť, aby som prežil. Potrebujem žiť. Ako sa dá žiť bez viery? A ako sa žije s vierou?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v istom zmysle ťa obdivujem a držím palce :)
myslím, teda som...
lekoklatik napísal:Potrebujem žiť. Ako sa dá žiť bez viery? A ako sa žije s vierou?
skúsil som oboje, nedá sa zrovnávať...
lekoklatik
VIP
VIP

Stoporko napísal:v istom zmysle ťa obdivujem a držím palce :)
myslím, teda som...

skúsil som oboje, nedá sa zrovnávať...
Neobdivuj. To neznášam. Za palce ďakujem.

V takom prípade už viac nemáme o čom, čo sa týka vierovyznania :wink:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

lekoklatik napísal:
K ateizmu tolko..
wikipedia napísal:Ateizmus (iné názvy: neverectvo; pejoratívne bezbožnosť; expresívne bohaprázdnosť, neznabožstvo, neznajbožstvo; z gr. atheos = bezbožný < a = ne- + theos = boh) môže byť:

* viera, že Boh alebo bohovia neexistujú
* absencia viery v existenciu Boha alebo bohov
* menej často: nezastávanie žiadneho konkrétneho postoja ohľadom existencie boha či bohov, odmietanie možnosti poznania boha (teda agnosticizmus)
* pôvodne: popieranie uznávaných vládnúcich bohov (napríklad keď prví kresťania odmietali vykonávať kult pohanských bohov)

Zástanca ateizmus sa nazýva ateista (iné názvy: neverec, neveriaci; pejoratívne bezbožník; expresívne bohaprázdnik, neznaboh, neznajboh).
K obvinovaniu-je to moj nazor,ktory som si vytvoril na zaklade citania tvojich prispevkov..
Človek je človek. Nič viac, nić menej. Dokonca nerozlišujem dobrých a zlých. Nemám dokonca potrebu niekoho presviedčať či mi má veriť alebo nie.
Ak nerozlisujes dobrych,zlych,co mam potom chapat pod pojmom"ludska svinskost",ktory si sam pouzil pri poukazovani na moj optimizmus?
A k tvojej potrebe presviedcania-myslim,ze sam dobre vies,z to nie je pravda.V tejto teme mas"par" prispevkov a chces povedat,ze ani jeden nie je o presviedcani neexistencie boha?Pokial su ti ludia ukradnuty,nezaujimaju ta,nemas potrebu ich presviedcat(okrem par ludi)-co tu potom robi ta hromada tvojich prispevkov?
lekoklatik
VIP
VIP

Tie ateistické háluze mi pripomínajú hlásania kresťanov :lol:

Zlý človek nerovná sa ľudská sviňa:
Dobro a zlo je relatívne. Ľudska sviňa je tiež relatívny pojem. Pre mňa je sviňa ten, o kom si to zmyslím. pýtaš sa prečo je sviňa človek, a popri tom je dobrý? Pretože. To nech si každý urči sám. Ja vám tu nebudem vypisovať použitia, návody. To je život, nie videohra.

Diskusia je nato, aby sa diskutovalo. Moje príspevky boli vždy k nejakej téme. Či už ti pripadalo presviedčajúce, za to ti ja nemôžem. Prepáč :wink:
dudo02
King
King

lekoklatik napísal:Tie ateistické háluze mi pripomínajú hlásania kresťanov :lol:

Zlý človek nerovná sa ľudská sviňa:
Dobro a zlo je relatívne. Ľudska sviňa je tiež relatívny pojem. Pre mňa je sviňa ten, o kom si to zmyslím. pýtaš sa prečo je sviňa človek, a popri tom je dobrý? Pretože. To nech si každý urči sám. Ja vám tu nebudem vypisovať použitia, návody.
Ohladom ateizmu-to su len fakty.Enciklopedia.

Moja otazka bola zamerana skorej k tvojmu tvrdeniu,ze narozoznavas dobrych a zlych..A ja som sa pytal konkretne teba a nie celeho fora,ze co je to ludska svina..Neviem preco odpovedas vo vseobecnosti a poukazujes na relativitu slova"svina".Otazka bola urcena len tebe :wink: Alebo je ta svina nieco tajne o com nemozem vediet.?
lekoklatik
VIP
VIP

Ja som ti už odpovedal. Ľudská sviňa je pre mňa človek, o ktorom si to myslím. Či už len tak idem po ulici a poviem tento človek je sviňa alebo na základe niečoho, čo sa mi nepozdáva. Ty kceš skôr vedieť, kedy je pre mňa kto sviňa. Napr. keď niekto podkope kamaráta, keď niekto niekoho okradne, oklame.

Ale dobro a zlo je relatívne. či ti mám aj to osobitne napísať ako to dnes funguje? :roll:

Ale toto do tejto témy nepatrí.

Ja som nepovedal že veriaci je sviňa. Povedal som, že ľudia sú svine. Ďalšiu otázku si prosím buď na štýl kristus a spol. alebo nič :wink:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

ja som ateista..neverím v boha pretože ma o svojej prítomnosti ešte nepresvedčil..a prečo by som mal teda v neho veriť? nijak mi nepomohol, do života mi nič nedal..a ani neexistuje :wink: moj názor
dudo02
King
King

lekoklatik
ty si napísal:Ja ich neodsudzujem. Len sa im smejem. Prečo? Lebo ma to baví. Bavia ma oni. A tie ich rituály a všetky ostatné veci. Ich pevná "viera". Pretvarovanie sa na niekoho, kým niesú. Laughing
ja som napísal:A co,ak sa nepretvaruju,co ak naozaj uprimne veria v boha a v to,ze im pomaha?Tak ako ty veris vo svoj ateizmus-oni tak mozu verit vo svojho boha a na nic sa nemusia hrat?Nad tym si nerozmyslal?
Nedokazes tolerovat ludi,len preto,ze maju iny nazor na vec?Je treba sa im smiat a poukazovat na ich ubohost?

To ze je niekto iny ako Ty, to este neznamena,ze je horsi...
ty si napísal:optimista si pre mňa preto, lebo máš pocit že pár ľudí tu skutočne verí a všetko robí nezištne len pre pána. Sme ľudia. Každý jeden človek je sebec. I keď neuvedomelo. Každý jeden dobrý skutok pre druhého je dobrý i pre nás.
ale
každý sa hrá na sladkého, dobrého, milého, ale keď príde do tuhého, všetko je inak. Optimista si pre mňa preto, lebo prehliadaš ľudskú svinskosť. Život ťa naučí Wink
Mozes tvrdit,ze si nikde nenapisal,ze veriaci su svine atd..a ze ich neodsudzujes.Ale mne z rozhovoru vychadza to co si myslim..

Nebudem ta presvedcovat o tom,ci rozoznavas dobro a zlo..Alebo,ze kam zaradujes veriacich..Mame kazdy svoju pravdu.

Otazky typu Jesus Christ a spol.nemam.
lekoklatik
VIP
VIP

kamo. Ty si vytiahol z 3 rôznych príspevkov veci.

Je mi jedno čo si myslíš. Ale naposledy sa k tebe vyjadrujem. Nepovedal som že len kresťania. Povedal som ľudia. Ako ti to mám ešte napísať?

Na dnes končím s kristovími deťmi :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Opak napísal:a prečo by som mal teda v neho veriť? nijak mi nepomohol, do života mi nič nedal..a ani neexistuje :wink: moj názor
akceptujem tvoj názor, no nesúhlasím s tvojim tvrdením, že ti do života nič nedal. Ak si prečítaš túto tému, prípadne zadáš do hľadania "evolúcia" tak budeš prekvapený :)
Opak
Addict
Addict

neviem...nebudem si teraz nič hladať..zoberiem to tak že mne osobne nie je boh žiadnym prínosom(ale ani neni záporom)..fakt nepociťujem to že by mi dal niečo do života..nikdy som si nepovedal že tak za toto vďačím bohu..samozrejme okrem takého samozrejmého vďakabohu-čo nemá žiaden hlbší význam...je to len fráza..možno keby mi toho boha tak neznechucovala cirkev tak by som dnes písal iné vety..všetko okolo boha považujem za jeden velký nezmysel ktorý si vymyslela cirkev aby mala na čom zarábať peniaze(každý sa nejak živí)...vaše názory vám neberiem ani nič podobné..ja to beriem takto...áno možno boh svetu niečo dal ale ja by som sa cítil tak isto keby som nevedel že niečo také može existovať
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

fruxo napísal:lebo ty si paka a Boha beries prilis konkretne ... ako nejakeho strazcu (osobu) :wink:
boh stvoril zem.. boh stvoril vsetko zive....
ale potom uz ma vsetko v pci... ale existuje verime v neho a bla bla bla.
je to velmi usmevne tak slepo verit.. :-D
Janta
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Janta »

Akurat kamarat cita Ericha von Danikena tak je cely zblbnuty do mimozemstanov, ze to je to bozstvo co predstavuje Cirkev s tym ze Cirkev kadeco popridavala, ubrala aby mohla lahko manipulovat s ludmi. Dost ze je to zaujimave citanie ohladne aj minulosti a dokazov podobnych teorii mimikov.
Ja skor to beriem po tej stranke, ze treba zit mravnym zivotom a je jedno kto v koho a v co veri. Pokial nechcem byt dobrym clovekom ani Boh uz nepomoze, takze aj tak treba zacinat od seba a Boh ma byt prostrednik a podpora, pomoc ze clovek nie je sam a ma nejaky ciel.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bobormako napísal:boh stvoril zem.. boh stvoril vsetko zive....
ale potom uz ma vsetko v pci... ale existuje verime v neho a bla bla bla.
je to velmi usmevne tak slepo verit.. :-D
:aasmile10:

co chapes pod tou slepou vierou?
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

som neveriaci ....keby BOH existoval nediali by sa take veci ako sa deju... a hlavne preco ked je chudoba sa knazi vyvazaju v drahich autach..
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Prosimta ktoreho knaza si videl ze sa vyvaza v drahm aute? :D
Opak
Addict
Addict

každý jeden..a babky im to platia :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Opak napísal:každý jeden..a babky im to platia :wink:
keby len babky :(
ale to ze je chudoba, ze knazi chodia na drahych autach... nema nic s existenciou Boha :wink:
chudoba bola, je a bude; knazi zo svojho postavenia si narokovali, narokuju si a budu si narokovat privilegia nad "oveckami"
na ne/existenciu Boha niesu vlastne ziadne dokazy, takze cele je to o tom ci verim v ne/existenciu Boha :wink:
bobormako, Boh dal ludom slobodnu volu a pravidla. po smrti ich podla krestanskej viery budu sudit podla toho ako so slobodnou volou nalozili :wink:
Napísať odpoveď