Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

4j4xXx napísal:som neveriaci ....keby BOH existoval nediali by sa take veci ako sa deju... a hlavne preco ked je chudoba sa knazi vyvazaju v drahich autach..
OMG.
Pozeráš veľa rozprávok a veľa chodíš do kostola
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

lekoklatik napísal:OMG.
Pozeráš veľa rozprávok a veľa chodíš do kostola
heh OMG do kostola :D a tie rozpravky dpc ak mercedes a audi niesu drahu auta tak ja nefim... (som neveriaci ale neva)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

čo má spoločné existencia Boha a tučné kontá farárov?

Aj medzi pastormi sa nájdu hajzlíci ktorí to robia pre peniaze, teológiu študujú lebo im príde ľahšia ako napr. matfyz, svoju prácu neberú ako služba ľuďom ale ako službu ľudí im...
no mnohí sú presným opakom :wink: Poznám mnoho rozumných mladých aj starých, ktorí zídu z kazateľnice, zoberú elektrickú gitarku a spustia s kapelou sólo... mnohí chodia s mládežou po výletoch, kecajú o sexe, o babách... skrátka sú normálni ľudia, čo chcú pomôcť. Aj v iných profesiách je množstvo chumajov aj normálnych ľudí.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

4j4xXx napísal:heh OMG do kostola :D a tie rozpravky dpc ak mercedes a audi niesu drahu auta tak ja nefim... (som neveriaci ale neva)
chcem vidiet knaza na medaku alebo audi :smt080 (ktore je jeho samozrejme a nema ho na 50 rocny uver)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Robit knaza pre peniaze... no neviem, jak mi povedal jeden kaplan kolko berie (aj s tym ze ma zabezpecene byvanie - fara) tak som sa cudoval ze z toho vobec vie vyzit. Inak je to taky typ ako hovori Stoporko, organizuje vylety, akcie pre mladych atp. - prave na jednu idem.
lekoklatik
VIP
VIP

Ja sa k téme cirkev už moc nekcem vyjadrovať, ale poznám farára ktorý zhrabol prachy zo zvončeka a šiel na 2 dni do kurv****. Veru ja som len za. Nech si užije chlap :wink:

Dnes som sa pár krát zasmial na niektorých postoch. A mám z niektorých pocit, že niektorí z vás neveria v Boha len preto, že farár neplatí dane :roll:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

U vas asi drbu do zvonceka 5000-ky :lol:
P.S. Dal si si sukromnu mission impossible a po tom co farar zhrabol prachy zo zvonceka si ho sledoval az do kurv****?
P.P.S. Aj si mal v uchu vysielacku?
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Raz sme na škole mali taký malý "seminár" o náboženstve. Nazvite si to ako misionárstvo ak chcete. Osobne som sa tam nudil, keďže som neveriaci. Ale zaujala ma jedna veta a tej sa držím dodnes:
Buď veríta v Boha, alebo veríte v seba. Nemôžete raz veriť v jedno a raz v druhé ako vám to aktuálne vyhovuje.
Ja tvrdím, že svätá pravda! Preto verím v seba.
lekoklatik
VIP
VIP

axXis napísal:U vas asi drbu do zvonceka 5000-ky :lol:
P.S. Dal si si sukromnu mission impossible a po tom co farar zhrabol prachy zo zvonceka si ho sledoval az do kurv****?
P.P.S. Aj si mal v uchu vysielacku?
Nie. Sám nám o tom rozprával :wink:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

a sviste ju potom balili do celofanu co ostal z kytic ktore farar nakradol z cintorina
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

Fabo napísal:Robit knaza pre peniaze... no neviem, jak mi povedal jeden kaplan kolko berie (aj s tym ze ma zabezpecene byvanie - fara) tak som sa cudoval ze z toho vobec vie vyzit. Inak je to taky typ ako hovori Stoporko, organizuje vylety, akcie pre mladych atp. - prave na jednu idem.
ako vravis nie je to vobec vela, v cistom maju do mesiaca okolo 9500 Sk :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

violator napísal:ako vravis nie je to vobec vela, v cistom maju do mesiaca okolo 9500 Sk :wink:
plus peniaze čo podostávajú zo svadieb, pohrebov, krstov... pochvala takým, ktorí tie prašulky používajú na prácu s mládežou (p. farárka Polcková :aasmile1: a mnohí iní)
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

axXis napísal:chcem vidiet knaza na medaku alebo audi :smt080 (ktore je jeho samozrejme a nema ho na 50 rocny uver)
minule som isiel okolo kostol a co nevidim jak nastupoval do AUDI .... myslim ze to bola A4 ...
lekoklatik
VIP
VIP

4j4xXx napísal:minule som isiel okolo kostol a co nevidim jak nastupoval do AUDI .... myslim ze to bola A4 ...
Čistá závisť chlapče. Nič viac. Správaš sa ako sedliak zo 17. storočia. On má a ja nie tak to musel určite ukradnúť.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

4j4xXx napísal:minule som isiel okolo kostol a co nevidim jak nastupoval do AUDI .... myslim ze to bola A4 ...
Ty si odkial spadol? Kde by farar zarobil tolke peniaze? Zober si kolko dnes ludi chodi do kostola nieje to niake obrovske cislo... Zober si zlozenie ludi ktory tam chodia nad 70% su to ludia z nizsej vrstvy nikdy som v kostole nevidel multimilionarov. Dalej dary pre cirkev uz davno nefunguju tak ako si myslis ze po kostole ide niaka ciapka a tam babky davaju 5000... Tam ked za vecer 5 litrov vyzbieraju tak to je uspech a to nejde fararovi do vacku ale sa stara o kostol, faru atd. Niekomu sa to zda zbytocne ale je to cast nasho kulturneho dedicstva ci sa Ti to paci alebo nepaci, Teba nikto nenuti tam chodit ani nic platit, zjavne si tam nikdy nebol tak nepis sprostosti. Myslim ze tu Ti nik neuveri ze farar ukadol peniaze z kostola a kupil si za to Audinu a nebodaj cervene Lambo a vyvaza v tom svoju rodinu a psa nie?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie, peniaze z ofery (z tych pokladniciek na zaciatku kostola) idu na cirkevny zbor, kde papalasi rozhodnu na co budu pouzite...

fararovi idu peniaze ked mu daju mladomanzelia obalku za peknu svadbu, za pohreb..., uplink, kde si?

a este raz opakujem: je na fararovi, ci bude hajzlik alebo svoju pracu berie ako svoje povolanie :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ujo Marky napísal:Myslim ze tu Ti nik neuveri ze farar ukadol peniaze z kostola a kupil si za to Audinu a nebodaj cervene Lambo a vyvaza v tom svoju rodinu a psa nie?
No ja viem o jedno fararovi,ktory ma AUDI+ma este jedno ALFA ROMEO...A ziadne stare modely :| ..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No ja viem o jedno fararovi,ktory ma AUDI+ma este jedno ALFA ROMEO...A ziadne stare modely :| ..
a kupil si to za prachy, ktore dostal od babiek na omsi ^_^
ludia vy ma nicite
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

nuz, ja uz neviem, ale co som videl bystrickeho biskupa tak aspon jeho vozia na najnovsej skode octavii a ostatni asi na tom budu podobne :wink:
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Som vychovany ako krestan-katolik, mam prijimanie, birmovku, chcem mat svadbu v kostole, chcel by som mat veriacu zenu. Netvrdim ale, ze neveriaci ludia su zli, poznam vela skvelych ludi, ktori neveria v Boha. V kostole som nebol par rokov, volakedy som aj ministroval :) a pacilo sa mi to, ale v starsom veku clovek zacne prehodnocovat vsetko co nemoze vedecky dokazat a co sa mu zda nadiktovane spolocnostou/rodicmi. V Boha verim, ale svojim sposobom a uznavam aj ostatne nabozenstva od judaizmu, cez budhizmus, hinduizmus, islam, rastafarianstvo, protestanstvo. Cirkev pre mna nepredstavuje len tych bohatych chamtivych papalasov v zlatych ruchach, ale verim, ze aj tu sa najdu dobri ludia, ktori beru svoje poslanie poctivo v sulade s cirkv. zakonmi a robia to pre ludi a Boha bez vedlajsich zamerov. Urcite existuje nieco (kazdy to vola inak) co ma nad nami urcitu moc, minimalne po smrti. Keby sa kazdy clovek na tejto planete spraval v sulade s prikazaniami v Desatore, bolo by na svete uplne krasne a nejde o to, ci to zoslal na zem Boh alebo to bol vymysel ludi. Desatoro predstavuje text s velkou moralnou hodnotou, ktory by si mali osvojit vsetci ludia (okrem prveho). Je to zlozita tema...
Napísať odpoveď