Kupa Spacaku
Kupa Spacaku
Zdravim, vedel by mi niekto skuseny v tejto oblasti odporucit nejaky schopny spacak v nejakej prijatelnej sume? Nieco do leta, pod sirakom aj v stane, nic na zimu a jesen..ale nech sa rata aj s nizsimi teplotami trocha, dakujem 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
keby si tak definoval co je pre teba dolezite ? ako ho chces vyuzit ? kolko najviac ma stat ? ... je vela spacakov, kazdy je na nieco ine, kazdy je iny, z ineho materialu, ma ine vlastnosti
...
... chces ten spacak vozit autom ? pripadne v batohu? na bicykli? ... ma byt pre chalana co ma 2m a 100kg, aleob chriastela 1,5m a 50kg? ... treba viac definovat .. lebo toto je ako poradte mi auto, chcem proste jazdit .. jasne ze klazdy napise to co ma doma, pripadne znacku co preferuje, alebo niekto znaly pomerov ti na obcasnu letnu stanovacku odporuci nejaky extrem do -25°C ...
... chces ten spacak vozit autom ? pripadne v batohu? na bicykli? ... ma byt pre chalana co ma 2m a 100kg, aleob chriastela 1,5m a 50kg? ... treba viac definovat .. lebo toto je ako poradte mi auto, chcem proste jazdit .. jasne ze klazdy napise to co ma doma, pripadne znacku co preferuje, alebo niekto znaly pomerov ti na obcasnu letnu stanovacku odporuci nejaky extrem do -25°C ...
nebud lakomy a nekupuj nejaky smejdny lacny spacak, oblicky mas len jedny ! aj ked si povies ze len na leto, ver tomu ze aj v lete byva nad ranom dobra kosa a rosa.
radsej si priplat a kup si kvalitny spacak aj ked bude do -25C
inak ta tepolota znamena ze pri nej nezmrznes tj. ze nezomries
takze kludne kup aj -25C. ja mam taky do extremu a pouzivam to viac menej ako perinu, iba prehodim na seba a spim.
a ked ides pod sirak tak si kup taky co ti rychlo vyschne a kup si poraidnu celtu
poznam ludi co kupili take ze do -5C a potom v noci sa bud pocikali alebo nemohli od zimy spat
znacku ti neporadim. ale urcite skoc do nejakeho profi obchodu, tam ti urcite poradia
EDIT: teraz tu tipek nadomnov napisal ze ma stary komunisticky > tie stare komunisticke su lepsie ako terajsi priemer
inak ta tepolota znamena ze pri nej nezmrznes tj. ze nezomries
a ked ides pod sirak tak si kup taky co ti rychlo vyschne a kup si poraidnu celtu
poznam ludi co kupili take ze do -5C a potom v noci sa bud pocikali alebo nemohli od zimy spat
znacku ti neporadim. ale urcite skoc do nejakeho profi obchodu, tam ti urcite poradia
EDIT: teraz tu tipek nadomnov napisal ze ma stary komunisticky > tie stare komunisticke su lepsie ako terajsi priemer
-
mfp
Medium Star
Tak to je dost mozne, lebo vzdy po cca hodine sa zobudim a prekvapivo - je mi teplo... uvidime ako zajtra, zas po roku ho idem okusit
jeho velkou nevyhodou ale je to, ze je neskutocne tazky, dost tazko sa s nim niekam lezie...ale inak celkom spokojnost kamosi sa sice smeju ale ja som vacsinou spokojny 
okej okej, som neskuseny, dik ze si toto napisal, tak si to vyjasnime, spacak bude viac v batohu ako v aute, pre mna, ja mam 180cm 70kg cize nieco v tej kategorii(vyska 2m tak sa mi zda) kazdopadne cez hlavu aby bol, ja by som rad nieco okolo 2000sk (da sa?), dost mi to suri takze najlepsie aby bol hned k odberu (tj kamenny shop), a bude to na letne stanovacky, festivaly a AS akcienordkapp_pb napísal:keby si tak definoval co je pre teba dolezite ? ako ho chces vyuzit ? kolko najviac ma stat ? ... je vela spacakov, kazdy je na nieco ine, kazdy je iny, z ineho materialu, ma ine vlastnosti...
-
pinacolada
Guru wannabe
Re: Kupa Spacaku
tak to si kup najlacnejsie co najdespershing napísal:Zdravim, vedel by mi niekto skuseny v tejto oblasti odporucit nejaky schopny spacak v nejakej prijatelnej sume? Nieco do leta, pod sirakom aj v stane, nic na zimu a jesen..ale nech sa rata aj s nizsimi teplotami trocha, dakujem
//edit: do 2000?
ja som kupil spacak pred 5 rokmi z kauflandu za 400sk.spal som v nom nespocetne krat vo vsekijakych podmienkach a nikdy som nepocitil ze je nedostacujuci.
-
Tempus7
Star
=alkoholové excesy, takže nekupuj drahý, tak do 500 Sk v hociakom hypermarkete, lebo na rôznych festoch si ho zašpiníš, potrháš, ogrcáš, možno nie ty ale niaky "dobrák" sa vždy nájde...pershing napísal: a bude to na letne stanovacky, festivaly a AS akcie
Ale ak máš záujem o niaky lepší, tak odporúčam aj rybársky shop
no ale aj ty mas oblicky len jedny tak by som si na tvojom mieste spacak len tak neprehadzovalSAmo napísal:nebud lakomy a nekupuj nejaky smejdny lacny spacak, oblicky mas len jedny ! aj ked si povies ze len na leto, ver tomu ze aj v lete byva nad ranom dobra kosa a rosa.
inak ta tepolota znamena ze pri nej nezmrznes tj. ze nezomriestakze kludne kup aj -25C. ja mam taky do extremu a pouzivam to viac menej ako perinu, iba prehodim na seba a spim.
ja osobne mam spacak z exisportu: je do nejakych -5, nebol drahy, je v nom hic a daju sa spojit 2 dokopy. nemam na neho zle slovo. a este jedna vec: len sa mi to zda, alebo je naozaj ta karimatka ktora je potahnuta alobalom a takou tenkou penovou vrstvou lepsia ako taka ta klasicka? mne sa zda ze je lepsia co sa izolacie tyka... a btw, najlepsi spacak je termofolia za 40Sk, vazeni, to je teplucko
-
mirak2
Hardcore addict
doma v skrini mam 3 spacaku kupene v exisporte, ale ja ich nepouzivam, pouzil som ich 2 krat ked som bol stanovat a ti poviem ze vsetci v tych svojich drkotali zubami, iba mne bolo fajn...ma to na obale Exitrek Benet tak usudzujem ze to je nazov..bol kupovany davnejsie za podobnu cenu...tento ma rovnake parametre len iny nazov a kusok inac vyzera
http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=446272
http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=446272
-
bolek
Guru
Ja len tolko, ze by som si urcite kupila viac ako do -5C, lebo ako bolo pisane, rano je kosa. Mna bola v lete aj v takomto zima, takze radsej si kup nejaky do tuhsej zimy. Imho ti poradia v konkretnom obchode a info najdes na kazdom spacaku- na co je urceny, do akych podmienok, pre aku tepltu, rozmery...
-
in your world
Light Star
ja som si tiež kúpila hlavne na festy, ale radšej som si kúpila lepší. mám tuším do -20°C a je super, kúp si radšej nejaký teplejší, nikdy nevieš kedy sa bude hodiť, ja si ho zoberiem aj keď idem len u niekoho prespať.
mám skúsenosť, že aj keď v lete je cez deň teplo, v noci budeš rád, že máš teplejší spacák.
inak ja mám Husky, som s ním spokojná. keď mi je teplo tak len vystrčím nožku a hneď mi je lepšie.
mám skúsenosť, že aj keď v lete je cez deň teplo, v noci budeš rád, že máš teplejší spacák.
inak ja mám Husky, som s ním spokojná. keď mi je teplo tak len vystrčím nožku a hneď mi je lepšie.
-
pinacolada
Guru wannabe
-
in your world
Light Star
keď si myslel, že sme citlivé,tak to pre všetky neplatí. hlavne pre mňa nie. citlivka nie som, ale vždy sa hodí teplejší spacák, lebo nikdy nevieš kam(kedy) ho budeš brať.pinacolada napísal:pokial nie si zena tak ti fakt staci do -5 (ja mam taky) a ked ti aj tak bude zima tak si das mikinu a problem vyrieseny
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pozri mam nejake priblizne skusenosti so spacakmi v roznych situaciach ... mam doma da spacaky, jeden taky skor interierovy, ked sa ide na chatu a neni tam dost posteli ... je to nejaky exisport alebo take nieco do -5 ... mal som ho aj v lete na jednej stanovacke a cista pohodka ... keby som ale isiel nieco serioznejsie ako ozierackovu stanovacku, tak sa nan nespolahnem ... niekedy sa moze stat napriklad ze posledne co ti ostane suche je spacak, je dobre ze v takej situacii ta podrzi ... na taketo veci mam Totem ( byvala frakcia Husky ) do -25 ... prezil som v nom zdatne skusobnu zimnu noc na chate ... bolo -13°C v nutri kedze som nekuril a vydrzal som v nom celu noc len tak v natelniku a termospodkach
.. je to vsak cosi ine ako niekde vonku v zime ... takze si skus predstavit podmienky v ktorych ho budes prevadzkovat a od nich usudzuj dalej akej kvalite alebo cene das prednost ... do 2000 vsak zozenies relativne dost dobry spolahlivy spacak, ktory ta v kombinacii s dobrou karimatkou ochrani pred nepohodou ... je na tebe ci si cces niekde na feste nechat ovracat taky spacak
...
-
Martin44
Professional
Jezis Maria tolko kecov pre jeden spacak...
Ved chod do obchodu, pozri si cenu a nejake info co je k nemu prilozene a mas tam uvedene do kolko stupnov je jeho efektivna tepelna izolacia, len to tu uz preboha nerozoberajte...
To ked si pojdem na jesen kupit nove fusakle tak tu mam zalozit temu o tom???
To uz fakt bez internetu nevie pohnut ani prstom?

Ved chod do obchodu, pozri si cenu a nejake info co je k nemu prilozene a mas tam uvedene do kolko stupnov je jeho efektivna tepelna izolacia, len to tu uz preboha nerozoberajte...
To ked si pojdem na jesen kupit nove fusakle tak tu mam zalozit temu o tom???
To uz fakt bez internetu nevie pohnut ani prstom?