Potraty
ja som nepovedal ze vinu ma len baba (i ked ok priznavam mozno to z tej citacie tak vyznelo) ale i tak ako to nazvat noo "ked suka neda pes nebere" ... proste holka ma svoj rozum je len na nej kde s kym co bude robit aa tak isto je aj na chalanovi na kolko uvazi ze co robi je spravne ...a tak isto aj ked je baba charakter zvazi ci uz je ta spravna chvila do tej postele liezt a aj to s kym to budefifi990 napísal:ale nesuka sama! ked je chalan charakter tak nelezie do postele s deckom ...takze obaja maju rovnaky podiel zodpovednosti ked sa nieco prihodi
ale aj tak je to nezakonne aj zo strany tych chlapcov co ju znasilnili,a nie som naivna ale aj tak je to na hlavu postaveneFabo napísal:po druhe myslis ze rodicia strcia strnastrocnej do ruky kondomy "keby sa ti zachcelo"?
Nebud naivnadnes uz to funguje skor tak, ze ked rodic povie vyrastkovi ze s s nim chce porozpravat o sexe tak my vyrastok odpovie "A co by si rad vediet?"
aj ja som bola na potrate a od toho dna nespavam,nemozem mat deti, a chodim k terapeutke
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2008, 19:28 )
všetci len odsudzujete,kolky z vás boli na potrate ze o tom toľko viete?a ten kto skutočne bol na potrate ten radšej mlčí lebo vie na vlasnej koži čo to je za svinstvo.Mnohé zeny ktore podstupili tento zákrok sa hanbia a maju vičitky svedomia
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2008, 19:28 )
všetci len odsudzujete,kolky z vás boli na potrate ze o tom toľko viete?a ten kto skutočne bol na potrate ten radšej mlčí lebo vie na vlasnej koži čo to je za svinstvo.Mnohé zeny ktore podstupili tento zákrok sa hanbia a maju vičitky svedomia
Veľmi sa mi "páči", ako tu niektorí píšu, že by za žiadnych okolností nešli na potrat. Zamýšľam sa nad tým, čo tak, keby bolo dievča znásilnené, vedelo by, že sa jej má narodiť postihnuté dieťa, otehotnela by "omylom"...aj napriek takýmto situáciám by si mala dieťa nechať???? No, prejdem k téme. Moja kamarátka má 17, jej frajer 14 (=hrôza). Po tuším troch mesiacoch spolu začali spávať (=on je ešte pod zákonom). Raz s kondómom, raz bez neho... (často mi volala, že či z toho môže otehotnieť, keď do nej ide z neho napr. len kvapka...samozrejme, že môže a vždy som jej to povedala...a aj to, že radšej s kondómom, keďže nemala antikoncepciu a predsa si nechce skomplikovať život v jej veku). Pred cca 4mes. mi napísala, že je tehotná. Skoro ma vykotilo. Stretla som sa s ňou. Bola v takej pohode a harmónií, že som tomu ani neverila. Ja som bola viac vyklepaná z toho ako ona. Ešte mi hovorí, už keď bola tehotná :"No, včera sme spolu spali." No nechápala som! Išla na potrat, nepamätám si, koľko to presne stálo. Frajer jej hovorí:"Budem navždy s Tebou, týmto Ťa milujem ešte viac a dám Ti peniaze na to."...ona verila týmto bezcenným slovám. Už sa asi trikrát (on s ňou) rozišli. Potrat pre ňu nebol nič zlomové, ani z toho nebola skleslá, bez nálady...ja by som sa pravdu povediac asi zrútila. Stále jej nedochádza, že v budúcnosti dieťa ani nemusí mať. Chalan jej na potrat nedal ani korunu. Minule som sa s ňou stretla a hovorí mi:"No, spali sme spolu bez kondómu." Nikdy sa nepoučí, podľa mňa si to ešte ani neuvedomila.... 
Re: Potraty
Moji rodičia boli dosť mladí. Stalo sa a môj otec najprv povedal mojej mame nech ide na potrat. Mama to odmietla a otec sa tiež rýchlo spamätal. Obaja prevzali zodpovednosť za svoje činy a zobrali sa. Teraz sme normálna rodina a mám aj brata.
A teraz, keď si mám predstaviť, že by sa vtedy rohodli inak? Tak by som tu proste teraz nepísal. Zabili by ma predtým ako by som sa narodil.
A teda poviem vám všetkým, že žiť by som chcel aj v prípade, že by otec mamu opustil, aj v neúplnej rodine, aj v zlých sociálnych podmienkach ! (A keby sa ma niekto opýtal či by som chcel žiť, aj keby bola moja mama znásilnená, tak odpoveď by bola úplne rovnaká)
Ja som teraz už o trochu starší ako boli moji rodičia, keď ma mali. Mám vyše roka priateľku. Nepoznáme sa ešte dostatočne a sme stále dosť mladí na deti. Dávame si pozor pri sexe, ale keby sa aj tak niečo stalo, tak som ochotný konať, tak ako konali moji rodičia !
A teraz, keď si mám predstaviť, že by sa vtedy rohodli inak? Tak by som tu proste teraz nepísal. Zabili by ma predtým ako by som sa narodil.
A teda poviem vám všetkým, že žiť by som chcel aj v prípade, že by otec mamu opustil, aj v neúplnej rodine, aj v zlých sociálnych podmienkach ! (A keby sa ma niekto opýtal či by som chcel žiť, aj keby bola moja mama znásilnená, tak odpoveď by bola úplne rovnaká)
Ja som teraz už o trochu starší ako boli moji rodičia, keď ma mali. Mám vyše roka priateľku. Nepoznáme sa ešte dostatočne a sme stále dosť mladí na deti. Dávame si pozor pri sexe, ale keby sa aj tak niečo stalo, tak som ochotný konať, tak ako konali moji rodičia !
ja osobne to schvalujem...predsa ak si "užieš" s nejakou na dsc, alebo niekde inde a náhodou sa ti stane nehoda...čo ak je tá holka nejaka lahká, nezodpovedná...a neviem ešte aká ....ty ju nebudeš lúbiť ona teba tiež ...podla mňa nie je správne aby dieta vyrastalo v takomto prestredí...čo ak stretneš dievča ktoré bude clkom fajn aj vám to vydrží v celku dlho ale nakoniec sa z nej vykluje štetka ktorá dá každému kto ide okolo ..a čo ak ti oznámi že si tato jej dietata? chcel by si mať s takouto? každý normálne uvažujúci človek by to odmietol (vlastná skúsenosť) no mal som to štastie že nemusel ísť na pottrat ale to vyriešila príroda sama od seba...no a dnes ked sa pozriem na to ako jeden chudáčik robí iba na nu lebo ju prvom rande dabuchal a ona určite je*ka s kazdym jeho kamosom co som pocul ....ma hreje pri srdiečku a dakujem bohu ze nieco take ako ptrat je ...aj ked je to nemoralne ...niekedy človek proste nemá možnosť vybrať si medzi dobrom a zlom ale vyberá medzi väčším a menším zlom ...
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2010, 10:22)
ja osobne to schvalujem...predsa ak si "užieš" s nejakou na dsc, alebo niekde inde a náhodou sa ti stane nehoda...čo ak je tá holka nejaká lahká, nezodpovedná...a neviem ešte aká ....ty ju nebudeš lúbiť ona teba tiež ...podla mňa nie je správne aby dieta vyrastalo v takomto prestredí...čo ak stretneš dievča ktoré bude clkom fajn aj vám to vydrží v celku dlho ale nakoniec sa z nej vykluje štetka ktorá dá každému kto ide okolo ..a čo ak ti oznámi že si tato jej dietata? chcel by si ho mať s takouto? Každý normálne uvažujúci človek by to odmietol (vlastná skúsenosť) no mal som to štastie že nemusela ísť na potrat, ale to vyriešila príroda sama od seba...no a dnes ked sa pozriem na to ako jeden chudáčik robí iba na ňu lebo ju prvom rande nabuchal a ona určite je*ka s kazdym jeho kamosom co som pocul ....ma hreje pri srdiečku a dakujem bohu ze nieco take ako potrat je ...aj ked je to nemoralne ...niekedy človek proste nemá možnosť vybrať si medzi dobrom a zlom ale vyberá medzi väčším a menším zlom ...a teraz to nemyslím ako medzi menším a väčším zlom z pohladu sebca ale hlavne z pohladu toho dietata ...predsa ak raz budem mat dieťa tak to bude vtedy ked ho dokážem uživiť, ked mu budem vedieť dať lásku, opateru, a matku ktorá si zalúži a je schopná vychovať dieťa...nech si hovorí kto chce čo chce ale matka môjho dietata nebude len ak nejaka pri ktrej mi praskla guma ale bude to nietko koho lubim a kto lubi mna ...
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2010, 10:22)
ja osobne to schvalujem...predsa ak si "užieš" s nejakou na dsc, alebo niekde inde a náhodou sa ti stane nehoda...čo ak je tá holka nejaká lahká, nezodpovedná...a neviem ešte aká ....ty ju nebudeš lúbiť ona teba tiež ...podla mňa nie je správne aby dieta vyrastalo v takomto prestredí...čo ak stretneš dievča ktoré bude clkom fajn aj vám to vydrží v celku dlho ale nakoniec sa z nej vykluje štetka ktorá dá každému kto ide okolo ..a čo ak ti oznámi že si tato jej dietata? chcel by si ho mať s takouto? Každý normálne uvažujúci človek by to odmietol (vlastná skúsenosť) no mal som to štastie že nemusela ísť na potrat, ale to vyriešila príroda sama od seba...no a dnes ked sa pozriem na to ako jeden chudáčik robí iba na ňu lebo ju prvom rande nabuchal a ona určite je*ka s kazdym jeho kamosom co som pocul ....ma hreje pri srdiečku a dakujem bohu ze nieco take ako potrat je ...aj ked je to nemoralne ...niekedy človek proste nemá možnosť vybrať si medzi dobrom a zlom ale vyberá medzi väčším a menším zlom ...a teraz to nemyslím ako medzi menším a väčším zlom z pohladu sebca ale hlavne z pohladu toho dietata ...predsa ak raz budem mat dieťa tak to bude vtedy ked ho dokážem uživiť, ked mu budem vedieť dať lásku, opateru, a matku ktorá si zalúži a je schopná vychovať dieťa...nech si hovorí kto chce čo chce ale matka môjho dietata nebude len ak nejaka pri ktrej mi praskla guma ale bude to nietko koho lubim a kto lubi mna ...
Kuno a co tak pouvazovat o tom vsetkom co si tu naisal este predtym ako sa stou "stetkou co da kazdemu kto ide okolo" vychrapes?
Ja potraty neschvalujem, zober si co ak by si bol ty ta "prasknuta guma" alebo ta "nehoda"
tak by si tu zo svojho pohladu vlastne nebol
Neber to ako urazku na tvojej osoby, ale ako narazku na tvoj prispevok.
Ja potraty neschvalujem, zober si co ak by si bol ty ta "prasknuta guma" alebo ta "nehoda"
tak by si tu zo svojho pohladu vlastne nebol
Neber to ako urazku na tvojej osoby, ale ako narazku na tvoj prispevok.
keby som mal byt dietatom 18 rocnej mamicky co prave zmaturovala a ma velke NIC a cely zivot budem existovat ako to co jej pokazilo zivot a zobralo jej sancu lebo sa o mna musela starat, tak by som tu radsej nebol