Oveľa viac tu: http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp8800/
Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ten NIKON ja síce deduško, no pamätám na časy, keď to bolo najväčšie delo. Sklo to má dobré, clona 4,9 na ohnisku 350mm je únosná. So stabilizáciou Ti moc neporadím, od nikonu som nemal ešte ani jeden model VR na nejako dlhšie. Čo je však blbé, tak to sú citlivosti ISO: 50-400. To je na dnešnú dobu stále málo. Pre fotenie cez deň a s bleskom v pohode, no keď nebudeš môcť použiť blesk, či budeš chcieť zachytiť pôvodné svetlo, tak môžeš mať problémy so zrnom už od ISO100(!). Nemusí to byť však zlá voľba, pokiaľ je tu dobrá cena. Ajkeď osobne by osm už investoval do niešoho novšieho, so schopným senzorom

-
chlapec10
Addict
a smieme vediet co to znamena "Vyborny peniaz"Kibo napísal:mam moznost kupit tuto hracku za vyborny peniaz,
co som popozeral, tak osobne by som ho asi nebral(pokial by to fakt nebola dobra cena)
co som si len tak vsimol:
- Max ISO 400(Auto ISO max 200), to je podla mna v dnesnej dobe dost malo
Moje odporucanie, ked si vravel ze to myslis s fotenim vazne, tak si radsej kup nejaku second hand Dig. Zrkadlovku.
Tieto Ultra zoomy sa zdaju ako nejake nahrady pre ludi co xcu minut vela penazi na (Ne)Fotenie
co som pozeral, tak za cenu pouzitej 8800iek, dostanes zhruba pouzitu 20D,400D, D70S,D80
a myslim ze tam by som nic neriesil
-
Kibo
Hardcore addict
nikde som nepisal ze to myslim s fotenim vazne a dobra cena? na nete sa pohybuju pouzite za 15 co som videl, ja by som ho mal aj so zarukou za omnoho lepsi peniaz, tak len preto som sa pytal. este sa pokukam po niecom, ked je to taka starina tak to nechem a nie som slepica, cize zrno ma tiez nelaka, dost casto fotim interierove foto a potrebujem kvalitu. radsej este popozeram a prilozim daky peniaz. zatial dakujemchlapec10 napísal:a smieme vediet co to znamena "Vyborny peniaz"![]()
co som popozeral, tak osobne by som ho asi nebral(pokial by to fakt nebola dobra cena)
-
chlapec10
Addict
aha, tak potom v pohode, lebo tento text som ja tak pochopil ze chces nieco poriadne:Kibo napísal:nikde som nepisal ze to myslim s fotenim vazne a dobra cena? na nete sa pohybuju pouzite za 15 co som videl, ja by som ho mal aj so zarukou za omnoho lepsi peniaz, tak len preto som sa pytal. este sa pokukam po niecom, ked je to taka starina tak to nechem a nie som slepica, cize zrno ma tiez nelaka, dost casto fotim interierove foto a potrebujem kvalitu. radsej este popozeram a prilozim daky peniaz. zatial dakujem
PS: na interier je najlepsie si priplatit na externy blesk, je to na nezaplatenie(ale ani najlacnejsie)
mal som dake male sracicky, ale to nie su fotaky. chcem nieco, co bude robit Fotky a nie rozsumene obrazky v style mojej noki
kúpa zrkadlovky
poradte mi , prosim, aka zrkadlovka by bola pre mna vhodna, ked som totalna zaciatocnicka? v zivote som poriadny fotak nedrzala v ruke. 
-
inkognitto
Star
ked si "totalna zaciatocnicka" tak urcite ne zrkadlovku. Kup si nejaku malu sracku tak za 3000, v datarte je toho ako nakakane.
a ked ziskas prax a das svoje fotky zhodnotit ludom z brandze, a ti povedia ze "v tebe neco je" tak potom mozes pomyslat na profesionalitu.
PS: takto to funguje vo vsetkom, mam vyskusane na sebe (zbrane, sport, technika,...)
a ked ziskas prax a das svoje fotky zhodnotit ludom z brandze, a ti povedia ze "v tebe neco je" tak potom mozes pomyslat na profesionalitu.
PS: takto to funguje vo vsetkom, mam vyskusane na sebe (zbrane, sport, technika,...)
A to ako prečo nie ? Zo zrkadlovkou na AUTO spraviš o dosť neporovnatelne kvalitnejšie fotky ako s kompaktom, tak načo vyhadzovať 3000 za neaký shit ktorý po pol roku aj tak vymení, lebo pochopí že to nemá zmysel keď chce fotiť niečo normálne nie ako s hračkou za 3000ed si "totalna zaciatocnicka" tak urcite ne zrkadlovku
Prečo by v nej niečo muselo byť aby si kupila zrkadlovku ? Či sa ňou nedajú fotiť rodiné oslavy a podobné veci ? Nie len "nadaní" ľudi môžu fotiť so zrkadlovkou.. Bežná zrkadlovka dnes už nestojí 80k aby si ju nemohla dovoliť len pre radosť a nie pre profesionalne foto..das svoje fotky zhodnotit ludom z brandze, a ti povedia ze "v tebe neco je" tak potom mozes pomyslat na profesionalitu.
BTW:
Čo niečo takéto ? NIKON D40 čierny + objektív AF-S DX 18-55 mm + objektív AF-S DX 55-200 mm < 15 295 Sk
edit: koľko penazí by si do toho chcela približne investovať ?
edit: koľko penazí by si do toho chcela približne investovať ?
pre zaciatok by som sa mohla zmestit do dvacky. vzdy myslim na moznost, ze vzhladom na to, ze som stale v horach, mozem tomu fotaku rychlo pomoct do hrobu. jeden som si vyhliadla, co sa mi dost pozdava, ale asi je pre mna, ako zaciatocnicku dost zbytocny a mozno aj drahy:
Canon EOS 450 D, OBJ, EF-S 18-55IS + EF-S 55-250IS
Ale to necham asi na inokedy. Hlavne potrebujem nieco, s cim sa naucim fotit a coho mi nebude luto, ked sa tomu nieco stane
Canon EOS 450 D, OBJ, EF-S 18-55IS + EF-S 55-250IS
Ale to necham asi na inokedy. Hlavne potrebujem nieco, s cim sa naucim fotit a coho mi nebude luto, ked sa tomu nieco stane
-
inkognitto
Star
lord:
naco si amater bude kupovat zrkadlovku, ked vo vacsine pripadov ludia ani nevedia aky je v tom rozdiel. na rodinne oslavy? nebud smiesny. To musia byt ludia fakt "chudaci", ze nevedia co s peniazmi, tak vrazia do draheho fotaku.
Ano, zrkadlovky uz nestoja tak vela ako kedysi, ale spicky si ceny drzia.
ale naco si bude clovek v meste kupovat tank, aby mal cim prejst 2km do roboty ?
naco si amater bude kupovat zrkadlovku, ked vo vacsine pripadov ludia ani nevedia aky je v tom rozdiel. na rodinne oslavy? nebud smiesny. To musia byt ludia fakt "chudaci", ze nevedia co s peniazmi, tak vrazia do draheho fotaku.
Ano, zrkadlovky uz nestoja tak vela ako kedysi, ale spicky si ceny drzia.
ale naco si bude clovek v meste kupovat tank, aby mal cim prejst 2km do roboty ?
ja som nepisala, ze som v zivote nedrzala v ruke fotak. ja napisala, ze som v zivote nedrzala v ruke poriadny fotak. to je rozdiel. a chcela som radu, aku si mam kupit zrkadlovku, kvoli tomu, lebo si chcem kupit zrkadlovku. diky, pomohol si mi. nepoztrebujem riesit, ci zrkadlovka ano alebo nie, v tom uz mam jasno.
Btw: na rodinne oslavy mam olympus miu, lebo ho pouzivam aj pri potapani
Btw: na rodinne oslavy mam olympus miu, lebo ho pouzivam aj pri potapani
-
aerotroll
Amateur
Verím že vybavenie je takto ťažké všetko dokopy, ale tak aparát, sklo a možno blesk naraz používané takto ťažké nie je - nie?chlapec10 napísal:+1
Stativ dnes nahradilo vysoke ISO+Stabilizacia objetktivov, a to ma moja zrkadlovka+veci s nou podstatne viac ako 4 kila
Síce podľa toho čo používaš... - to by mohla byť aj otázka...
-
aerotroll
Amateur
Toto je pravda akurát tak u kompaktov, ktoré majú také malé snímače, že to aj bolí. Akonáhle máš aj tú najhoršiu modernú zrkadlovku, tak sa bez najmenších problémov dostaneš nie na 400 alebo 800, ale ani 1200 či 1600 nie je problém ak máš fotku dobre exponovanú. - Mám kopu fotiek, ktoré na 1600 vyzerajú dobre a nebál by som sa ich tlačiť na A4 - stačí dobre exponovať...Sheep napísal:Ja nehovorim ze sa neda fotit z ruky ale nie vzdy to ide. A ano to vysoke ISO je akurat na hovno ked je ISO vyssie ako 200 tak uz to kvalitna fotka nebude. Je jasne ze vysoke ISO vie photoshop zredukovat. Ale aj tak si myslim ze treba fotit co mozno s najnizsim ISOm, co byva kolo 50-60.
A Photoshop je na odstraňovanie šumu jeden z tých "horších" programov.