Aka je vasa najvacsia rychlost na bicykli?

O športe...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

triple.. tretry sú Ti zbytočné, pokiaľ nemáš pedále typu SPD a spol... alebo aspoň obyčajné košíky. ;)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

tak ale ved to je samozrejmosť .. to bolo myslené dokopy.. ale jo fasa držia a dokonca aj dnes mi držali na križovatke som odopol pravú nohu ako vždy lenže strašne lialo a nejko mi šmyklo zadné koleso a navážilo ma kus do ľava a ľavá noha bola zacvaknutá tak som ležal na zemi na križovatke :)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

triple napísal:na to sú tretry kámo
viem, ale na co by mi boli ked uz nejazdim vela na biku a nemienim dat ani korunu do biku. keby spocitam kolko ma uz stal tak som mohol mat karbonovy cestny...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

triple napísal:tak ale ved to je samozrejmosť .. to bolo myslené dokopy.. ale jo fasa držia a dokonca aj dnes mi držali na križovatke som odopol pravú nohu ako vždy lenže strašne lialo a nejko mi šmyklo zadné koleso a navážilo ma kus do ľava a ľavá noha bola zacvaknutá tak som ležal na zemi na križovatke :)
tiez som sa na mojich samovrazednym semi-slickoch suchal po zemi na krizovatke s jednou nohou este zapnutou.. nic moc =) <kombinacia mokro, neprimerana rychlost, zakruta a moje plaste>
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pfuu tak aj ja som už do toho vrazil strašné cashe a keby som ich šetril tak už mám aký bike.. ale dva roky by som sedel na riti :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Jazdim na cestnom na SPD, ale na zaciatku som mesiac ci kolko jazdil na kosikoch a ked som siel dole kopcom, tak som zasadne vytahoval z nich nohu, pretoze ked mam padat, tak nech mam volnu nohu a nie zachytenu v kosiku.

Monako2: Biky za 60 tisic najdes s celym karbonovym ramom, ale co z toho ked je tam o to biednejsia vybava??? Radsej budem jazdit na Alu s karbonovou vidlou, pripadne este zadnou stavbou, ale budem mat lepsiu vybavu.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ja som ted rozširoval o tiagru ale to je už skôr mimo temy
brm
Darca
Darca

hojko.. no podľa mňa.. keď už padáš vo vysokej rýchlosti, tak už padneš tak-či-tak a noha v košíku alebo mimo asi nepomôže. A príčinou pádu môže byť aj práve to, že sa Ti noha zošmykne.. (viď príspevok vyššie).

Na cestnom sa to však kľudne môže realizovať, v teréne určite nohu fixovať na pedál.. :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ja jazdím na cesťáku a na horskom tak sporadicky rekreačne a fakt si neviem predstaviť ako tam funguje fixovanie nohy na pedál .. x krát sa mi stalo že (skôr to bolo mojou nešikovnosťou) že som veľmi ale veľmi rýchlo dal nohu na zem a neviem si to predstaviť ked je noha zacvaknutá na pedáliku.. síce neviem ako tam funguje mechanizmus ale ak je podobný cestnému tak by som bol asi vkuse na zemi :)
brm
Darca
Darca

Ja zase neviem, ako to funguje na cestnom, ale na horskom SPD to funguje tak, že keď mykneš pätou do strany, tak sa nôžka sama vypne. :) Pri páde sa zvyčajne tiež noha posunie do strán, takže aj vtedy sa vypne (samozrejme ak nemáš SPD nastavené na total fest). Je to sila zvyku, treba si to pár krát vyskúšať a potom sa z toho stane automatický reflex. Podľa mňa 95% ľudí, čo prešlo na SPD, minimálne raz padlo. :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

u nás to funguje tak isto len to mám pevnejšie dotiahnuté :) spadol som hned na prvej jazde ked som zastal na rampách a druhý krát včera na križovatke :)
gabbero
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gabbero »

Na začiatky s SPD mám príjemné spomienky, hlavne pri prechádzke so svojím 4nohým kamošom :) Ešte zábavnejšie to bolo pri zastavení. Zabudol som na fixované nohy a letel na p alebo ľ stranu :) Po týždni sa to zlepšilo a teraz si bez nich jazdu neviem predstaviť.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

heh tak nejak som ja včera šiel k zemi na križovatke dd..
Lincan
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lincan »

ja som isiel na tazkom horskom bycikli po rovine 54 a stacilo mi xD
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

69km/h
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

ja velmi na biku nejazdim ale otec je taky cyklista ma cestny (Morati) aj horsky (Cannondale Scalpel) a vrazil do nich strasne vela prachov a len tak som mu minule kukal do computeru na biku cestnom a pozeram 106 maximalka a ked som sa o spytal ze ako to tak vravel ze siel dole kopcom za autom, dzive si myslim :-D
brm
Darca
Darca

tomasito13.. aký má ocino tachometer? Priznám sa, že ešte som nevidel cyklocomputer s trojciferným meračom rýchlosti.. ;)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

no pouzival taky s takym vysokym displejom via ti neviem fakt povedat ale tak ta rychlost bola v polaroch, hodinky co pouziva niekedy tiez ako comp
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Trelock, Sigma..., nic???
brm
Darca
Darca

Oki.. ja len akurát som pozeral jeden eshop a akosi tam nebol ani jeden taký cyklocomputer (asi 6 rôznych značiek).. a boli tam aj Sigmy. Ale asi to budú mať vyššie modely, resp. to bude merať nejakou fintou. Oki, v pohode, to len som chcel pre zaujímavosť. ;)
Napísať odpoveď