Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A disk si kde nechal prosim ta??? Ak miesto, tak napr. 640GB WDcko.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

hojko napísal:A disk si kde nechal prosim ta??? Ak miesto, tak napr. 640GB WDcko.
Ups sorry zabudol som :cry:

ešte napalovačka http://www.alza.sk/SK/dvd-vypalovacka-l ... d78943.htm

//autoeditácia príspevku ( 14 Jul 2008, 18:45 )
Chcem sa poradiť našiel som 2 HDD za tú istú cenu, ale ich výkon a výrobca je rozdielny... A neviem sa rozhodnúť čo spraviť
Western Digital
or
Seagate

Ktorý zobrať ? Western má viac miesta, ale zase Seagate má 32mb cache. Chcel by som si nechať poradiť od skúsenejšieho človeka ako som ja. Ďakujem za pomoc.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

GIGABYTE napísal:Ups sorry zabudol som :cry:

ešte napalovačka http://www.alza.sk/SK/dvd-vypalovacka-l ... d78943.htm

//autoeditácia príspevku ( 14 Jul 2008, 18:45 )
Chcem sa poradiť našiel som 2 HDD za tú istú cenu, ale ich výkon a výrobca je rozdielny... A neviem sa rozhodnúť čo spraviť
Western Digital
or
Seagate

Ktorý zobrať ? Western má viac miesta, ale zase Seagate má 32mb cache. Chcel by som si nechať poradiť od skúsenejšieho človeka ako som ja. Ďakujem za pomoc.
urcite ten wd ako tu bolo velmi vela krat spomenute ma dve platne cize menej hreje menej zerie a je to celkovo lepsie :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. napísal:urcite ten wd ako tu bolo velmi vela krat spomenute ma dve platne cize menej hreje menej zerie a je to celkovo lepsie :)
Dík k+

Ešte si chcem nechať poradiť neakú DVD/RW mechaniku... Viem, že je to všetko na jedno kopyto.. Cena by mala byť okolo 1000,- sk, mechanika by mala mať technológiu LightScribe a mala by byť z tochto e-shopu
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GIGABYTE napísal:Dík k+

Ešte si chcem nechať poradiť neakú DVD/RW mechaniku... Viem, že je to všetko na jedno kopyto.. Cena by mala byť okolo 1000,- sk, mechanika by mala mať technológiu LightScribe a mala by byť z tochto e-shopu
nepozeral som ten shop ale tak podla skusenosti odporucam nejaku NEC mam jednu doma pali super no s citanim poskrabanych medii je to uz horsie v tom pripade je najlepsia volba aj nejaka ina mechanika no nec je jednotka v kvalite v mojom pc mam lg kde je to tak priemerne zo vsetkych stran asi ale nestazujem sa, no kamos ma napriklad aj znacku asus a cita super vsetko co tam strci, no vyhni sa napalovackam znacky plextor aj ked myslim ze v tej cene ani nebudu je to vlastne iny vyrobca za viac penazi takze ja radim bud nec/optiarc alebo uz spomenute lg no asi viac asus :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

GIGABYTE: Hoci som preferoval v poslednom roku ci dvoch NEC, tak po poslednych testoch a recenziach na nete uz tak neurobim, takze by som tam hodil nieco od LG, najlepsie z poslednych modelov 55 ci 58, radsej zobrat posledny, cize GSA-H58N. Jedina nevyhoda u LG je asi tak, ze je problem pri RWckach a to taka, ze ich ine mechaniky neprecitaju, jedine LG.

http://perifer.ekatalog.biz/zbozi/dvdrw ... p=z:114869
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:GIGABYTE: Hoci som preferoval v poslednom roku ci dvoch NEC, tak po poslednych testoch a recenziach na nete uz tak neurobim, takze by som tam hodil nieco od LG, najlepsie z poslednych modelov 55 ci 58, radsej zobrat posledny, cize GSA-H58N. Jedina nevyhoda u LG je asi tak, ze je problem pri RWckach a to taka, ze ich ine mechaniky neprecitaju, jedine LG.

A čo ak by som zobral túto Má tam + LightScribe

btw v zostave mám vloženú túto matičnú dosku myslíte si, že je to zbytočné dávať tam takú drahú ? Pretože som počul názory, že je moc drahá... Ale zase chcem aby podporovala max 16GB ram, predsa aby som mohol po čase dokupovať komponenty...

ešte jedna vec aký je rodiel medzi soketom AM2 a AM2+ ?
Mýlim sa ak poviem,že am2 má maximálne 2 jadrá a AM2+ 3 až 4 jadrá ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zbytocne draha. Ale ak mas predstavu, ze si tam niekedy napchas 16GB RAM (naozaj netusim na co to moze clovek potrebovat) tak prosim.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

16GB ramky Ti zoberie aj lacnejšia doska.. napr. http://perifer.ekatalog.biz/zbozi/gigab ... p=z:109701
Oproti DQ6 sa líši počtom PCIE slotov, SATA portov a chladením.. a možno ešte nejaké maličkosti.
Ale aj tak 16GB.. keď budeš potrebovať 16GB ram povedzme o 3-4 roky, tak aj tak táto doska už to nebude stíhať. ;)

Ak by si však vyžadoval od dosky 8 SATA portov a 4 PCIE sloty, tak kľudne môžeš zobrať aj hento.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:GIGABYTE: Hoci som preferoval v poslednom roku ci dvoch NEC, tak po poslednych testoch a recenziach na nete uz tak neurobim, takze by som tam hodil nieco od LG, najlepsie z poslednych modelov 55 ci 58, radsej zobrat posledny, cize GSA-H58N. Jedina nevyhoda u LG je asi tak, ze je problem pri RWckach a to taka, ze ich ine mechaniky neprecitaju, jedine LG.

hojko nemozem s tebou suhlasit ja mam doma osobne lg h55n a pouzivam na nej ako dvd-rw tak dvd+rw a nikde nikdy ziaden problem toto co hovoris ale plati napriklad u kamosovej starsej cca 2,5 rocnej lg napalovacke kde mne nikdy nechcelo medium nacitat no u mojho modelu sa problem nevyskytuje vobec ci uz ina mechanika alebo stolny dvd prehravac, samozrejme mam vzdy najnovsi firmware ale napaloval som aj s povodnym a ziadna zmena :) len tolko som chcel
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

v podstate v pohode lowend pocitac ... mozno trocha predimenzovany zdroj (ale to nie je na skodu)...

a mozno namiesto tejto graf. karty by som siel asi skor do 9600GT co sa da zohnat o par stovak drahsie
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Zdroj je nie trochu, ale moc a zbytocne predimenzovany. Da sa usetrit min. 5kil ( http://www.alza.sk/zdroj-fortron-green-power-d56018.htm prip. http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-for ... d89133.htm ) a tie vrazit do lepsej grafiky, alebo vacsieho a rychlejsieho disku ( http://www.alza.sk/SK/western-digital-c ... d89454.htm )
gwixt
Addict
Addict

no ten zdroj je otazka preferencii ... ak by chcel v buducnosti upgradovat tak slabsi zdroj by mozno musel tiez menit .... zalezi od toho co potrebuje
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

S tymi zdrojmi mi to pride ako riadny hype. Ja mam svoj zdroj uz tak 4 roky a vystriedal som na nom 3 zostavy a momentalne ma rezervu aj na aktualnejsiu zostavu ako mam, lenze z dovodu nepotrebnosti som neupgradol. (Jedna sa o 420W Enermax), ktory este min. 2 roky vydrzi. Od doby ked som ho kupoval sa spotreba zostav nijak vyrazne nezvysila (graficke karty papaju viac, o to menej zase papaju procesory a ostatne komponenty...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp.: Indigo, este pred rokom si na fore vypisoval a zhanal radu pri kupe disku, pretoze si nemal o tom ani paru a teraz sa tu snazis hrat na najvacsieho znalca v pripade HW. To, ze LG ma problemy s RWckami je vseobecne znamy problem, ktory plati aj dnes, staci si precitat recenzie na internete, co verim, nie je pre teba ziadny problem si ich pohladat. Napriklad jedna zo servera cdr.cz: ,,DVD-RW smazané a zapsané na LG nelze jinde číst" atd... A nauc sa uz prosim ta pisat s interpunkciou, bude sa lepsie po tebe citat (PS: interpunkcia a diakritika nie je to iste, aby si sa zase nehadal s t0m4s3m).
gwixt
Addict
Addict

tomase to mas fajn ze mas taky dobry zdroj ....
ja som bohuzial na to doplatil ... mal som 480W thermaltake a pri zmene graf. karty som ho musel vymenit (vtedy som ten zdroj mal len nieco vyse roka) lebo ju proste neutiahol ....
preto som v tomto opatrny
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

t0m4s3 napísal:S tymi zdrojmi mi to pride ako riadny hype. Ja mam svoj zdroj uz tak 4 roky a vystriedal som na nom 3 zostavy a momentalne ma rezervu aj na aktualnejsiu zostavu ako mam, lenze z dovodu nepotrebnosti som neupgradol. (Jedna sa o 420W Enermax), ktory este min. 2 roky vydrzi. Od doby ked som ho kupoval sa spotreba zostav nijak vyrazne nezvysila (graficke karty papaju viac, o to menej zase papaju procesory a ostatne komponenty...)
nie vzdy to musi platit, za posledne 4 roky mi odisli uz 3 zdroje, vsetky sa odpalili pri napatovom naraze zo siete, v case po zniceni zdroja som v zastrcke nameral asi 280V :D

momentalne uz viac ako pol roka mam Silent Giant 420W a zatial drzi
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sheep: Vidis ty trubka, mal si si kupit prepatovu ochranu.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:Sheep: Vidis ty trubka, mal si si kupit prepatovu ochranu.
Presne tak zíde sa, ako je to u Sheep/a vidieť :lol:

Inak dík za rady, dnes prišiel Fortron Blue Storm II 500W :), zdá sa mi byť skvelý... Kopu konektorou, hneď krabica pôsobí dosť seriózne. Po rozbalení ma zaujala mriežka na Chladiči a to, že kompletne zdroj bol oflexovaný. O čom som nevedel :wink: Pre mňa ďalšie plus.. Mnoho konektorou či už SATA alebo MOLEX/ov. Podľa mňa nádherný modrý design, na kábloch flexo, fakt pekná ochranná mriežka. A potešili ma skrutky k prichyteniu zdroja, ktoré k môjmu terajšiemu DELUX 400W neboli. + Samolepka :lol: Zaťiaľ tento zdroj odmňa dostáva 10/10 :)
Behom týždna by mala prísť case, už sa na ňu teším :oops:
Napísať odpoveď