Aby som objasnil situáciu bude to na dlhšie tak sa pohodlne usaďte
Chodili spolu 2 a pol roka. Zhruba po roku a pol sa zasnúbili a potom spolu začali bývať. Dovtedy všetko super, fakt pár aký sa tak často nevidí. Mali síce spolu aj nejaké tie hádky, ale to je v každom vzťahu. Keď spolu začali bývať, začalo sa to pomaličky rúcať. Do všetkého sa im začala miešať Luciina matka. Lucia nerob to, nerob hento, urob to takto. No keďže Lucia je taký trošku utiahnutejší typ tak skákala ako mama pískala. A ešte jej matka dávala dosť najavo, že Petra moc nemusí. Asi jej vadilo, že je starší alebo ja neviem čo. Áno je starší ale myslím, že už keď majú dvaja nad 20 rokov nie je to až také strašné a je to ci vec, však sú to dospelí ľudia. Peter sa snažil matke pomôcť ako vedel. Matka potrebovala niekam zaviesť, jasné Peter naklusal a odviezol, potrebovala vybaviť lekára? Jasné Peter vybavil. A proste takýchto vecí tam bolo veľa. Alebo keď chceli mladý, aby ich prišli Luciini rodičia (teda jej mama s priatelom, lebo je rozvedená) navštiviť, tak sa najskôr sľúbili, že prídu a keď mali Peter a Lucia všetko nachystané tak zavolali, že nemôžu. Toto sa nestalo raz, ale niekoľko krát. No a aby sme sa pomaly dostali jadru veci. V Petrovi to už dostatočne dlhú dobu vrelo, ale tak snažil sa to prehrýzť keďže Luciu miloval nadovšetko. Aj ja som mu stále hovoril, že raz to komandovanie jej matky proste musí skončiť a bude lepšie. Ale raz pohár jeho trpezlivosti pretiekol a proste sa s Luciou rozišiel.
Len čo "čert nechcel" zhruba po mesiaci ako sa rozišli sa Peter začal stretávať s nejakou babou, no len to bol proste románik, ktorý trval možno dva týždne, kde chcel asi zistiť či je schopný Luciu opustiť alebo čo má robiť. Po pár dňoch proste zistil, že nedokáže nič robiť, že stále musí na Luciu myslieť. Bola to podľa mňa strašná hlúposť od neho a veľká rana pod pás pre Luciu. Toto som povedal aj jemu.
Lucia po rozchode schudla možno 10 kilov začala znovu fajčiť, ale už teraz je ako tak s tým vysporiadaná aspoň navonok.
No a k veci. Peter si uvedomil, že aj cez Luciinu mamu proste Luciu miluje a chce s ňou stráviť život. Takže sa chce k Lucii vrátiť, dostať druhú šancu, začať s ňou od znova. No len Lucia je na neho dosť nahnevaná a ešte ju to dosť bolí. Keby v tom nebola tá drúha baba tak verím tomu, že Lucia by sa k Petrovi vrátila. Ale takto neviem. Mám ich obidvoch veľmi rád a rád by som im pomohol len neviem ako. Zatial som mal len taký vážnejší debat s Petrom, s Luciou sa mám stretnúť dnes tak uvdím. Tak mi skúste poradiť, čo mu mám poradiť ja. Ako si opäť získať jej priazeň a jej dôveru. Za každú dobrú radu/názor ďakujem.