Vzťah, rozchod a pokus o nový začiatok

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
tomPD
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vzťah, rozchod a pokus o nový začiatok

Príspevok od používateľa tomPD »

Ahojte potrebujem radu.
Aby som objasnil situáciu bude to na dlhšie tak sa pohodlne usaďte :). Mám kamaráta, ktorý sa zhruba pred 2 mesiacmi rozišiel s priateľkou. Ešte keď boli spolu chodili sme po chatách,dovolenkách proste taká nerozlučná štvorka (akože ja s priateľkou a oni dvaja; povedzme, že ich budeme volať Peter a Lucia (29r a 21r).). S Petrom aj s Luciou som doteraz veľmi dobrý kamarát a poznám ich ešte z predtým ako sa dali dokopy takže si hovoríme pomaly všetko. Tak niečo o ich vzťahu:
Chodili spolu 2 a pol roka. Zhruba po roku a pol sa zasnúbili a potom spolu začali bývať. Dovtedy všetko super, fakt pár aký sa tak často nevidí. Mali síce spolu aj nejaké tie hádky, ale to je v každom vzťahu. Keď spolu začali bývať, začalo sa to pomaličky rúcať. Do všetkého sa im začala miešať Luciina matka. Lucia nerob to, nerob hento, urob to takto. No keďže Lucia je taký trošku utiahnutejší typ tak skákala ako mama pískala. A ešte jej matka dávala dosť najavo, že Petra moc nemusí. Asi jej vadilo, že je starší alebo ja neviem čo. Áno je starší ale myslím, že už keď majú dvaja nad 20 rokov nie je to až také strašné a je to ci vec, však sú to dospelí ľudia. Peter sa snažil matke pomôcť ako vedel. Matka potrebovala niekam zaviesť, jasné Peter naklusal a odviezol, potrebovala vybaviť lekára? Jasné Peter vybavil. A proste takýchto vecí tam bolo veľa. Alebo keď chceli mladý, aby ich prišli Luciini rodičia (teda jej mama s priatelom, lebo je rozvedená) navštiviť, tak sa najskôr sľúbili, že prídu a keď mali Peter a Lucia všetko nachystané tak zavolali, že nemôžu. Toto sa nestalo raz, ale niekoľko krát. No a aby sme sa pomaly dostali jadru veci. V Petrovi to už dostatočne dlhú dobu vrelo, ale tak snažil sa to prehrýzť keďže Luciu miloval nadovšetko. Aj ja som mu stále hovoril, že raz to komandovanie jej matky proste musí skončiť a bude lepšie. Ale raz pohár jeho trpezlivosti pretiekol a proste sa s Luciou rozišiel.
Len čo "čert nechcel" zhruba po mesiaci ako sa rozišli sa Peter začal stretávať s nejakou babou, no len to bol proste románik, ktorý trval možno dva týždne, kde chcel asi zistiť či je schopný Luciu opustiť alebo čo má robiť. Po pár dňoch proste zistil, že nedokáže nič robiť, že stále musí na Luciu myslieť. Bola to podľa mňa strašná hlúposť od neho a veľká rana pod pás pre Luciu. Toto som povedal aj jemu.
Lucia po rozchode schudla možno 10 kilov začala znovu fajčiť, ale už teraz je ako tak s tým vysporiadaná aspoň navonok.
No a k veci. Peter si uvedomil, že aj cez Luciinu mamu proste Luciu miluje a chce s ňou stráviť život. Takže sa chce k Lucii vrátiť, dostať druhú šancu, začať s ňou od znova. No len Lucia je na neho dosť nahnevaná a ešte ju to dosť bolí. Keby v tom nebola tá drúha baba tak verím tomu, že Lucia by sa k Petrovi vrátila. Ale takto neviem. Mám ich obidvoch veľmi rád a rád by som im pomohol len neviem ako. Zatial som mal len taký vážnejší debat s Petrom, s Luciou sa mám stretnúť dnes tak uvdím. Tak mi skúste poradiť, čo mu mám poradiť ja. Ako si opäť získať jej priazeň a jej dôveru. Za každú dobrú radu/názor ďakujem.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

pfuu husté
v prvom rade Peter namal konať ako konal.. skôr mal lucii vysvetliť že jej mama je postrach a lucia si to mala tiež uvedomovať že to neni celkom ok.. ale stalo sa a ted je ľahké hovoriť čo mali lidia spraviť..
teraz je to už len a len na Petrovi a Lucii ... musia sa oni dvaja porozprávať vysvetliť si veci a urobiť kompromis... inak to nejde ty s tým moc nespravíš .. ty jediné čo podla mna môžeš je dať debat s oboma.. s Petrom ani tak nie bo ten vie čo chce (a už sa to aj tak uskutočnilo) s Luciou no neviem nijak na ňu netreba tlačiť (bol som svedkom x prípadov ked sa tlačilo na holku aj ked so správnou vecou - spravila opak) treba jej len otvoriť oči že ju peťo ľúbi a uvedomil si ako veľmi .. daj jej nejaký príklad (trebárs z jej obľúbeného filmu ktorý je podobný im príbehu ako sa tam ludia trápili a aj tak sa dali do hromady)treba jej vysvetliť že trucovaním nič nedocieli iba oddiali nevyhnutné - teda až ho stále ľúbi veľmi.. chvíľku potrvá kým sa vzťah dá do starých koľají a ak sa mater bude starať stále do toho bude to strašne ťažká cesta pre oboch .. ale v každom prípade je to na nich dvoch..
škoda že ty, ktorý ich má oboch rád sa môžeš len bezmocne prizerať (veľmi blbý pocit - poznám to)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ako povedal Triple, veľmi ťažká situácia.. :? o tom, čo chalan doje***, tu hovoriť nebudem.. Teraz je to už zbytočné. Bude veľmi ťažké nahovoriť ju na opätovné chodenie s ním.. Podľa toho, čo si sem písal sa snažila vysporiadať s tým, že s ním žiť už nebude.. :? bol to pre ňu veľký šok a preto by som volil len obyčajný rozhovor, no nijak by som na ňu netlačil, pretože je možné, že ťa pošle kade ľahšie.. Musíš na ňu veľmi pomaly.. Skutočne neviem, ako by som ti pomohol.. :? Okrem toho, čo spravil Peter, keď mal tú dvoj týždňovú známosť?.. spal s tou babou?.. rozpíš to trochu. Momentálne by som nehcel byť ani na mieste jedného.. :?

//nemá to nejaký súvis s novelou od Romanina Rollanda?.. :D tam sa tiež zasnúbili a chceli vziať, ale v kostole ich rozdelila bomba.. :?

//edit: tomPD ty si umelec.. :D a je to novela.. :wink:

//edit2: už len to, že s ňou bol s tou babou a nie Luciou bude chápať veľmi ťažko.. pocit, že je niekto nahraditeľný je veľmi ťažký.. :( A ešte, keď s ním prežívala aj najintímnejšie chvíle, tak ako oni dávnejšie.. :? to budeš mať veľmi ťažké... Ale skús to. Opýtaj sa jej a daj nám potom vedieť.. :wink:
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To je na tom to najhorsie, ze s nou spal, skoro som ho do riti nakopal ked mi to povedal. Neviem kolko krat ale asi to vela nebude, lebo za 2 tyzdne sa toho az tak vela neda stihnut.
Dnes po robote mam v plane ist s Luciou na kavu a skusit sa s nou porozpravat ako to ona vsetko vidi, ci ho vobec este lubi. A ci by mu vobec dokazala niekedy odpustit.
//No trochu aj ma tiez boli do seba tak zalubeny ako v tej novele a prekazila to bomba. V nevele normalna, tu taka metaforicka
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

keď s nou spal to bude mať chalan hold ťažké ale nieje to nevyriešiteľné veľa záleží na "Lucii" a od toho ako sa majú radi..kamarát sa tiež rozišiel s kočkou a ona sa po pár dnoch vyspala s dákim buzíkom kôli ktorému bol ten rozchod a dokázal jej to odpustiť a teraz vôbec neľutuje.. takže dá sa to

potom napíš čo povedala.. toto ma zaujíma
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Tak byvaju druhe sance , ale toto je celkom moc .. to chce extra jemnu taktiku ... GL
Jirayima
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jirayima »

tomPD napísal: Neviem kolko krat ale asi to vela nebude, lebo za 2 tyzdne sa toho az tak vela neda stihnut.
:lol: :lol: ze ne?
.......
no a chalan to stymto "testovanim" u inej jasne posr*l, jedine co moze je ist nanu pomaly ako tu uz bolo pisane,aj ked povedal by som ze uz aj ked sa daju dokopy tak to nebude ako predtym :roll:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ale sak ju nepodvadzal. boli rozideni. lucia ked chce mat vztah, tak nech sa aj trosku snazi a nelen pani mamu pocuvat. ktoremu muzovi by toto vyhovovalo, ze by svokra pchala nos kade tade. moj nazor je ze si nemaju co vycitat. a ked sa chcu, tak nech sa chcu a nech preto daco robia. nechapem ako je mozne ze ked uz byvali sami, tak stale bol problem so svokrou.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

tomPD: Dobré by bolo, aby si to Lucii povedal tak, ako si to opísal v prvom príspevku. Niet pochýb o tom, že ten románik teraz ľutuje, pravda však je, že vtedy (ako napísal zelovoc) spolu nechodili. Ajkeď verím, že Luciu to bolí o to viac, že sa rozišiel on s ňou, to musela byť fakt pálka. Naj by bolo, pokiaľ by si to vedeli vyrozprávať oni dvaja, Lucia by na neho nakričala všetko čo má na srdci (verím že dosť) Peter by sa ospravedlnil a vyjasnilo by sa zopár vecí. Ťah je teraz na Lucii, či mu ešte dokáže odpustiť a či sa na problém dokáže pozrieť aj z jeho pohľadu. Ľudia robia chyby a urobil ju aj Peter. Avšak gro samotného problému bolo, zdá sa, v Luciinej submisivite voči jej matke, ktorá pomaly nahlodávala ich vzťah. Osobne obdivujem Petra, že to vydržal, musela to byť fakt že Láska.

Avšak teraz si pravdepodobne práve s Luciou a vediete spolu rozhovor, čiže si počkáme na rezultát a dosadíme nové parametre do rovnice tohoto prípadu :wink:
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:ale sak ju nepodvadzal. boli rozideni.
Áno toto je pravda a je to podľa mňa trošku "poľahčujúca" okolnosť, i keď aj tak sa to proste nerobí.

Tak včera som bol ako som hovoril hneď po práci na kavičke s Luciou. Najskôr som nevedel ako začat, ale potom asi videla, že ma niečo trápi tak som to zo seba dostal. Po tom ako som jej povedal čo mám na srdci, zostala tak trochu nechápavo pozerať. Jej reakcia bola asi taká, že si už myslela že to je uzavretá vec a že ani vo sne ju nenapadlo, že by sa to mohlo takto zvrtnúť (Narážajúc na románik o ktorom nevedela, že sa už dávno skončil). Potom som sa jej pýtal, že ako vníma ich bývali vzťah, na to mi povedala, že neľutuje ani minútu z toho vzťahu, ale že ľutuje ten čas ktorý po rozchode preplakala. Na to som sa jej skúsil opýtať či by mu vedela niekedy odpustiť a dať mu druhú šancu, kde som jej tak jemne naznačil, že ľudia si druhú šancu zaslúžia (uviedol som jej príklad na inom páre, ktorý sa prehrízli cez niečo podobné a teraz sú spolu šťastný). Na to mi odpovedať nevedela a ani na to či ho ešte ľúbi tak ako predtým. Tak som to uzavrel s tým, že sa musia porozprávať a vyrozprávať si to všetko. S tým súhlasila. Tak po našom rozhovore som sa ešte stretol aj s Petrom, ktorému som povedal že je to teraz na ňom a že sa jej musí ozvať, tak dnes by mali ísť spolu von a porozprávať sa. Držte palce nech to dobre dopadne. Ja z môjho pohľadu tomu dávam šance tak 50/50
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

teraz by som vôbec nechcel byť v koži petra..
tá neistota.. búchanie srdca, vysoký tlak,, ale hlavne nádej..
pfu strašná kombinácia.. podla luciinej reakci si myslím že toreticky by to šlo.. myslela že je koniec ale ted vie že peťo si to nemyslí a nádej rozkvitla aj u nej..
som zvedavý
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Zaujímavé hlavne to, že to Lucia považovala už za uzavretú vec a pozitívne je to, ako sa na ňu hneď opäť chytila. Pre Petra by bol dnes určite menej adrenalínový bungee, ako to stretnutie, no zdá sa mi, že by tam mohol mať šancu. Len nech si to chalan niečím nepokašle, teraz to má komplet vo svojich rukách.
A tomPD - uznanie za to, čo pre nich robíš :wink:
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No za uzavretú to považovala preto, že si myslela že sa s ňou rozišiel kvôli tej babe. Ono to tak dosť vyzeralo, ale opak bol pravdou.
No myslím, že adrenalín mu teraz určite nechýba. Chudák a ešte musí čakať až do večera, lebo obaja sú zhruba do 19 v práci
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

on jej nevysvetlil prečo sa s nou rozišiel?
tu je potom zádrhel keby jej povedal dôvod (jej matka) tak by sa to spravilo aj bez rochodu podla mna..
peťo, peťo
Nik_kuSh :)
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nik_kuSh :) »

mmm Peter nemal urobit co urobil, to suhlasim tuto s kolegom.. a mal povedat Lucii ze mu vadi jej mamka a tak.. hmm, ale kedze sa veci maju takto.. taak by sa mal Peter porozpravat s Luciou a povedat jej ze to bolo vsetko kvoli jej mamke..a Lucia by mohla pochopit ze uz je dospela a nemusi byt tak naviazana na mamku, a nemala by vzdy skakat tak ako piska jej mamka a mohla by uz rozhodovat za vsetko aj sama..
Janta
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Janta »

Hmm tazko radit a este tazsie predpokladat vysledok. Sice je mile ze Peter pochopil ze nechce ani v zivote ani v posteli inu zensku, ale v kazdom pripade maju ako dvojica velky problem v komunikacii tak ako pocas vztahu tak aj pri rozchode. Myslim ze najviac by sa mali sustredit ak prehryznu zaciatok (vzajomne uvedomenie si chyb, lebo kazda strana ma cosi za usami) na komunikaciu medzi sebou.
Nic nie je stratene pokial obaja priznaju chyby ze spolu nehovorili o veciach co sa jednemu alebo druhemu nepacia.
Z toho co bolo napisane tak jednoznacne Peter urobil velku chybu ze nechal doviest vztah az do konca, lebo nestanovil pravidla co sa mu paci/nepaci ohladne mamy a mozno Lucia ani netusila ze mu to az tak vadi. A ten druhy vztah len potvrdzuje ze netreba konat s horucou hlavou a daco si dokazovat.
Jednoznacne je skoda zahodit vztah, vela trpezlivosti, lasky, pozornosti a pochopenia budu potrebovat obaja.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Tak, ako to dopadlo?.. píš, sme zvedaví.. :) dúfam, že dobre.. :)
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Janta napísal:Z toho co bolo napisane tak jednoznacne Peter urobil velku chybu ze nechal doviest vztah az do konca, lebo nestanovil pravidla co sa mu paci/nepaci ohladne mamy a mozno Lucia ani netusila ze mu to az tak vadi.
Áno chybu urobil to máš pravdu, ale trošku na jeho obranu musím povedať, že jej o tom niekoľko krát hovoril, potom bol chvíľku kľud, ale začalo to znova.

A ako to dopadlo? Ani ja ešte neviem, Peťo mi včera nevolal. Tak dnes pojdem určite vyzistiť čo a ako a dám vedieť.

//Edit 18.7.2008
Tak až dnes boli spolu vonku. Dopadlo to aspoň ako tak dobre, porozprávali sa a Peťo mi povedal, že dúfa/verí v to, že to hádam nakoniec všetko dobre dopadne. Podrobnejšie info zajtra, lebo dnes som s nim bol iba 10 minút.
Tak zatiaľ toľko

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2008, 7:39 )
Tak vcera som sa rozpraval s Petom. Lucia mu povedala, ze nad ich vztahom rozmyslala cely vikend, ale ze vzdy dosla k jednemu zaveru. Na zaciatku, ked sa dali dokopy tak jej Peto povedal, ze jedina vec, ktoru by jej nevedel odpustit by bolo klamstvo a nevera a Lucka mu povedala to iste.On ju v podstate istym sposobom oklamal a podviedol (aj ked uz boli rozideni, aj tak to bola z jeho strany zrada). Povedala, ze teraz jej je samej dobre, chce si dat doporiadku nejake veci, ale chce s nim zostat v kontakte a mozno ak by ju to po nejakom case preslo (ja tomu velmi neverim), tak by to spolu skusili odznovu.

Nuz "happy end" sa v tejto telenovele nekonal, ale tak hadam budu obaja stastni aj ked nebudu spolu. Dakujem vsetkym zucastnenym za rady a podporu...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Sry ale ta tvoja Lucka je pekna sliepka.

Necha svoju mamu postupne znicit ich vztah a ked sa s nou Peter rozide a vyspi sa s inou, ide vytahovat reci o nevere? Vie vobec co to je? Najprv by si mala upratat pred vlastnym prahom tzn. uvedomit si ze Peter chce zit s nou a nie s jej matkou. Ak to nechala zajst do takeho stadia ze sa snou Peter rozisiel, je to cele len jej a jej chyba.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tvoje nazory mi vzdy prisli trosku zvlastne, ale tak ok.

Nejdem tu ani jednu stranu obhajovat, pretoze podla mna maju na tom obaja rovnaky podiel viny. Lucia si mala usporiadat vztah s matkou a Peter nemal riesit situaciu tak, ze sa s nou v podstate bez rozhovoru rozide a vyspi sa s inou...
Napísať odpoveď