na hru si este podla ohlaseneho release date skoro rocik pockame ale uz teraz sa nanu tesim...ako je teraz v mode je ohlaseny kooperativny mod a grafika ma byt bomba roku(ale toho nadchadzajuceho)...urcite sa mozme tesit na herne mechanizmy na ktore bola bohata aj 4 ktoru teraz hram a vlemi ma to bavi tak sa este o to viac na hru tesim...hadam ze CAPCOM neurobi taky zakerny tah proti PC hracom a nakoneic ju vydaju aj na tuto platformu...na RECENZEHER je index ocakavania 90%...aky je ten vas???
cauko,
takze resident evil 1,2,3 sa mi nepacili ale ked prisla 4 tak ma to dostalo atmosfera etc... len skoda ze na pocitaci bolo ovladanie ake bolo ale dalo sa zviknut. na toto sa tesim, do roka bude urcite nova masina tak si to rad zadrtim
(PC?) ak to bude na PC tak to bude take iste ako Biohazard... (prerabka z konzole na PC).. resident ma nikdy moc nefascinoval... akurat som mal na PS1 RE1.. to bolo celkom tazke.. ale to presuvanie sa z miestnosti do miestnosti bolo na zabitie... aj 2 aj 3... ale potom bolo take RE ze bolo FPS... to bolo dobre.. ale hral som to asi tak hodinu.. ostatne som uz nehral..
jedine ako tak kukam.. tak kazdy si chvali aku bude mat hra grafiku.. wau.. a hratelnost sa v nej strati -.-
teším sa moc...dúfam že to nedodžubú..hry zo zombikmi milujem a resident evil je veľmi dobrá gameska..dúfam že to spravia normalne na pc a nie len nejakú prerabku z plejka abo tak...
Mnohých z vás isto zaujíma, ako bude vyriešené ovládanie. Úkroky do strán, streľba počas chôdze, tak takéto moderné finesy v hre nenájdete. Capcom si znovu adaptoval overenú klasiku z Resi 4, kde musíte stáť, pokiaľ chcete páliť. Japonci sú v tomto jednoducho konzervatívni a naďalej nás budú takto mučiť. Na druhej strane takáto ovládacia schéma sa podpisuje pod budovanie napätia, strachu o virtuálny život a silnejúce nutkanie spanikáriť a vziať nohy na plecia.
neni ale spomenute ako to bude vyriesene na PC, ja hram 4 na gamepade celkom sa da to zviknut ...a ci to bude na PC nieco malo zase tu
Resident Evil 5 je momentálne dokončený na 60 % a vo finále bude ponúkať hraciu dobu okolo 20 hodín. Hlavnou vývojovou platformou je PC (vyjde aj na tejto platforme?), no predvádzaná bola verzia pre Xbox360. PS3 verzia podľa tvorcov vyzerá k svetu a napriek počiatočným problémom, už môžu robiť to, čo predtým nie. O kooperatívnom režime a ženskej postave odmietol Capcom vydať akékoľvek informácie. Vraj sa ich dočkáme, keď nastane správny čas.
cital som ze v 5 sa medzi hlavnymi postavami objavi Ada Wong. Ano, ta Ada ktora hostovala Leonovi a pri konci spadla z mosta v RE 2! takze ten pad prezila a je pripravena pomstit sa vsetkym, ktory jej pad neoplakavali!
kenvelo177 napísal:cital som ze v 5 sa medzi hlavnymi postavami objavi Ada Wong. Ano, ta Ada ktora hostovala Leonovi a pri konci spadla z mosta v RE 2! takze ten pad prezila a je pripravena pomstit sa vsetkym, ktory jej pad neoplakavali!
Ada Wong sa vratila uz v 4 pokracovani....v 5 sa spekuluje o Jill Valentine alebo Sherry Birkin
V nedávném rozhovoru mezi zahraničním online magazínem Eurogamer a producentem hry Junem Takeuchim nepřímo vyplynulo, že se pravděpodobně dočkáme hororového titulu Resident Evil 5 i na PC, jelikož v otázce proč je připravovaný díl prezentován na verzi z Xbox 360, uvedl Takeuchim, že hlavní platformou je PC, a tak je mnohem snazší udělat z PC verze Xbox 360 verzi, než PlayStation 3. Oficiálně je Resident Evil 5 připravován pouze na konzole Xbox 360 a PlayStation 3, ale myslíme si, že když je hlavní vývojovou platformou počítač, tak jistě autoři tuto verzi prostě nevyhodí a budou se s ní snažit vymáčknout, co největší zisk. Uvidíme zda vydavatelská společnost Capcom ohlásí tento hororový titul i pro počítačové hráče.
Ambice PC verze bych samozřejmě nezahazoval, jelikož Capcom v tomto roce vydá na PC již Devil May Cry 4 a bojový titul Street Fighter IV. Oba dva tituly byly prvně ohlášeny pouze na konzole, a dokonce Devil May Cry 4 ze začátku byl exkluzivně na PS3 a za čas se z toho vyklubala platforma Xbox 360 a PC.
Filipito napísal:cauko,
takze resident evil 1,2,3 sa mi nepacili ale ked prisla 4 tak ma to dostalo atmosfera etc... len skoda ze na pocitaci bolo ovladanie ake bolo ale dalo sa zviknut. na toto sa tesim, do roka bude urcite nova masina tak si to rad zadrtim
lol akoze 1.,2,3 nemali atmosferu ? to boli najlepsie casti a dokazal som zatym presedet strasne vela casu...fakt nejlepsie hry...a podla mna sa tie nove 4,5 atd nato vobec nechytaju...code veronica x este mozno...
IGN napsalo: „Tajemná hrdinka, která se objevuje na RE5 screenshotech a v trailerech byla identifikována. Poslední číslo Famitsu přináší první info o charakteru a ještě víc.“
Podle časopisu se tajemná postava jmenuje Sheva Alomar. Narozená v Africe, a dle posledního RE je agentkou v západní africké větvi organizace B.S.A.A. (Bioterrorism Security Assessment Alliance), organizace, které členem je i Chris (ovšem severoamerické větve). V minulosti byla Sheva zapletena do nějakého bio-teroristického incidentu a od té doby rostla její nenávist k terorismu.
Sheva bude bojovat po boku Chrise, ale zdá se, že bude mít více výhod oproti hrdinům z předchozích dílů. Umí dobře zacházet se zbraněmi a navíc obratně využívá různé hmaty v boji nablízko.
Filipito napísal:cauko,
Prave ze 1,2,3 boli najlepsie casti s najlepsim pribehom.
- Gamepro spravilo obrázky z prvých troch kapitol hry,
- Celá hra je o Pregenior víruse
- Resident Evil 5 mení lokácie častejšie ako štvorka
- Hru prejdete za 18 hodín.
- V hre nie je žiadna veľká lokácia podobná Castle v RE4
- Hra má 6 rozsiahlych kapitol, rozdelených na 3-4 časti
- Po rafinérii sa hra presúva do temnejšich lokalí ako Pyramídy
- Gamepro zaznamenali len jedno skutočné puzle v RE5
- Hlavné zameranie hry je na coop, kde jeden môže bojovať, zatiaľ čo druhý hľadá informácie. Pri single hre s AI to je niekedy problém.
- Objaví sa niekoľko klasických nepriateľov z predošlých hier.
- Gamepro zhodnotilo boje s Weskerom ako veľmi coolové.
- Vizálna a audio stránka sú dokonalé.
- PS3 verzia má niekoľko chýb, ale nič zásadné.
- Hru opísali ako extrémne zábavný ale menej hororový titul.
- Celkové hodnotenie dali 93% pre obe verzie, PS3 mala poznámku k malým problémom v grafickej oblasti. Samostatne hodnotia multiplayer, ktorému dali 100%.
- Po dohratí hry pribudnú do možností grafické filtre, neobmedzené náboje, alternatívne kostýmy, Arcade mód.