Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

heker napísal:Sheep: Vidis ty trubka, mal si si kupit prepatovu ochranu.
naco ked to bolo v zaruke, dalsie 2 zdroje som dostal zadarmo v ramci zaruky

ked uz sem daco pises tak ty ju mas? :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Pokial chces o nieco diskutovat, tak aspon diskutuj k teme a nebud offtopic. Mne sa nic nepokazilo, mozno preto, ze som vsadil na kvalitny zdroj a mozno preto, ze mam aj prepatovu ochranu ;-) Koncim, nestojis mi za to.
Sheep
Addict
Addict

heh nice :D ked dakto napise ze ma kvalitny zdroj to neznamena ze mu nemoze odist, ziadny zdroj nemusi vydrzat cca 280V naraz a ked ti neodide komp ktory je za ochranou tak ti odide daco ine :smt006
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Sheep napísal:heh nice :D ked dakto napise ze ma kvalitny zdroj to neznamena ze mu nemoze odist, ziadny zdroj nemusi vydrzat cca 280V naraz a ked ti neodide komp ktory je za ochranou tak ti odide daco ine :smt006
Ale predsa, nejde o to ako si dostal tie ďalšie 2 zdroje,ale aj na vybavenie záruky má predávajúci 1 mesiac, treba potom zbytočne čakať. A takto vrazíš 1000,- sk do ochrany a nemusíš nikde behať, prípadne nikam posielať. A v dnešnej dobe kúpiš aj lacnejšie :wink:

A ešte nehovorím o tom, neviem ako v tvojom prípade, ale čo ak by prišlo k prepeťiu a máš len nový zdroj ? Zdroj odíde, dáš reklamovať.. Ale ak sa ti stane ako sa raz stalo mne že ti odíde zdroj, MB,CPU,Ram,Grafika... Tak zistíš a kúpiš to... Radím ti kúp si ju čím skôr, ak už ju nemáš.. Podľa mňa to má každý človek čo sa týmto veciam aspoň trošku rozumie :wink: Koniec OFF Topics :)
Sheep
Addict
Addict

njn zriesim to
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep napísal:nie vzdy to musi platit, za posledne 4 roky mi odisli uz 3 zdroje, vsetky sa odpalili pri napatovom naraze zo siete, v case po zniceni zdroja som v zastrcke nameral asi 280V :D

momentalne uz viac ako pol roka mam Silent Giant 420W a zatial drzi
Lenze ty mas "zdroje" ja mam zdroj, tzn. ze prepatova ochrana priamo v nom je samozrejmost.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Mohli by ste mi helpnuť so zostavou v tejto téme?
http://www.hojko.com/novy-pc-rady-skladanie-t98100.html
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Lenze ty mas "zdroje" ja mam zdroj, tzn. ze prepatova ochrana priamo v nom je samozrejmost.
tak hej boli dost sracky zdroje, premier, ec, frontier take neznackove to boli takze ked odisli, moc som sa tomu necudoval, kupim si prepatovku ale zapojim ju pred cele pracovisko nie len pred samotny komp
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

AXO napísal:chcem vas poziadat o radu, tie divne tvarovane pasivy co su na doske ASUS P5Q chladia dostatocne, alebo mam radsej pozret inu dosku s klasicky tvarovanymi pasivmi ?
toto by zaujimalo aj mna ked nie tak potom co v tej cene od asusu
jurino88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

konecne som dal neake love dokopy a chem si kupit komplet nove pc jedine co mi netreba je klasika monitor mys klavesnica repraky napalovacky iba mi treba skrinu zdroj dosku ramku procak hdd a grafu :D chcem sa poradit lebo som lama na taketo veci
chcem to brat z tohto obchodu

Kód: Vybrať všetko

http://partner.halnet.cz/exim_37677/
a cena celkova by mala byt tak 10.000+-3000
diki moc za vsetky rady ohladom zostavy
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Ahoj, potreboval by som poradit nejaku zostavu do 20k na hry...iba cisto pc,bez monitora,...keby vyslo do ceny aj dvd napalocka na obojstranne dvdcka :oops: linky poprosim na agem.vopred dakujem
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

CPU : Intel C2D E7200
RAM : A-data Vitesta EE 2x1GB
MB : Asus P5K
GPU : ATi Radeon 4850
HDD : Seagate Barracuda 250GB
PSU : Corsair 450W

Staci tam ten zdroj ?

//hojko : diki
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hellboy248: Obojstranne DVDcka pali kazda napalovacka, zrejme si myslel skor dual DVD.

Nadeo: Staci.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

hojko napísal:Hellboy248: Obojstranne DVDcka pali kazda napalovacka, zrejme si myslel skor dual DVD.

Nadeo: Staci.
no to som myslel...staci ta zostava od Nadeo? keby to zvladlo full detaily aspon crysis,call of duty 4,...
Soli
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Soli »

Cavte prosim vas mam zaujem si kupit novy PC okolo 18tisic max 19 z nejakeho internetoveho portalu a spominate tu alza.sk ... Je fakt taky dobry? Oplatia sa tam kupit dane zostavy? Diky za odpoved dost mi pomozete :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zostava sa neoplati kupit nikde, pretoze samozrejme zaplatis nieco navyse za pracu technika, ktory tu zostavu sklada. Ak vsak nemas v okoli nikoho (ak to sam nedokazes) kto by ti pomohol zostavu zlozit, a nasledne riesit pripadne problemy s nekompatibilitou tak je vhodnejsie si zostavu kupit. Kolko preplatis oproti nakupu "na diely" si snad dokazes zistit aj sam ;)
Soli
Novice
Novice

Hej hej v podstate viem diky. No v zivote som nic neskladal neni som uplne blb z toho ale bojim sa ze by som si sam asi neporadil. Je to velmi tazke s normalnou inteligenciou? :D resp aka je sanca ze ta kompatibilita by nedopodla dobre. Ak sa mam priznat bojim sa toho trocha ze by som nieco vypalil alebo poskodil alebo taketo veci. Zato by mi to asi nestalo :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ nie si totálny blb v tejto oblasti, tj. po otvorení skrinky dokážeš identifikovať, čo je ram, čo je procesor, čo je grafika, čo je disk, tak sa kľudne môžeš odhodlať poskladať pc aj sám. Najistejšie je však mať pri sebe aspoň na prvé skladanie niekoho skúsenejšieho, čo by dal rady... aj keď na nete je x milión podobných rád..
http://www.hojko.com/poskladanie-pc-t74587.html

Čo sa týka kompatibility.. nuž musíš dávať pozor hlavne na to, aby to, čo kúpiš, si mohol napasovať na dosku. Tj. aby sedeli ramky (DDR/DDR2/DDR3), aby sedela grafika (AGP/PCIE), aby sedel procesor (jednotlivé sockety AMD/Intel), aby sedeli disky a optické mechaniky (PATA/SATA).. a tiež aby procesor bol podporovaný chipsetom dosky (buď sa to dozvieš v danom eshope v popise dosky alebo na webke výrobcu dosky, zvyčajne pri každej doske zvyknú udávať cpu support).

Nie je nad pocit, keď sám poskladáš komp a ono to všetko funguje.. :D
Soli
Novice
Novice

Ako som tak precital tvoj prispevok som zistil, ze som vlastne asi blb z toho :D. Tak to asi necham na skusenejsich, no dostal som zaujimavu ponuku a to konkretne :
Intel® Core2Duo®  E7200 3,0 GHz
i.P35,
2x2GB RAM,
500 GB,
VGA GeForce 9600GSO/ 786 DDR3

asi takto nejak v kratkosti .... cena za takuto zostavicku je okolo 16 000.

Oplati sa mi to? Dakujem za odpoved. Este by som sa chccel konkretne opytat na tu kartu. Co nanu hovorite :) Diky
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

9600GSO je premenovaná 8800GS.. tj. dosť odľahčená verzia 8800GT.. tj. na dnešnú dobu na hry nič moc.

Mám pocit, že za tú cenu sa dá poskladať niečo lepšie..
Napísať odpoveď