ver alebo nie nad touto temou som už strašne veľa krát uvažoval a zatial som nenašiel riešenie.. v čase ked ja budem mať dieťa vo veku 10 a viac bude trava strašne rozšírená a dostupnejšia oveľa ľahšie ako dnes.. deti sa pravdepodobne nebudú skrývať za rohom s cigou ako my ale s jointom.. chvíľu ked moje dieťa dojde domov dofajčené som si predstavoval x milion krát ako by som sa mal zachovať.. vôbec neviem ako sa mám k tomu postaviť teda viem ako by som sa mal zachovať.. samozrejme mu nemôžem povedať "ále to je nič ,, nič to nerobí ved koniec koncov aj ja fajčím doma na balkone" s mojim názorom na trafku bude veľmi ťažké zakazovať ale ked zistím že môj syn fajčí vo veku 10-17 samozrejme budem proti.. viem kam to dokáže zájsť a to že ja som si vybral správnu cestu síce občas s jointom vo vrecku neznamená že to tak urobí aj moje dieťa.. budem sa asi snažiť uplatniť výchovu mojich rodičov (nikdy som si nemyslel že to dakedy poviem lebo ako každý som bol vždy proti názorom rodičov a ich zákazom a príkazom) moji rodičia ma vychvovali veľmi dobre za čo som im aj vdačný a vždy v začiatkoch som mal výčitky kôli tomu.. a nikdy som nedošiel domov dofajčený nikdy...ted už občas áno ale po pár ročných skúsenotiach to viem ovládať a nevidno to mne ked nechcem.. ked som mal ešte násť tak som sa bál v takom stave dojsť domov..d4nt3 napísal:Až raz budeš mať deti, som zvedavý, či svojmu synovi ponúkneš v 11 rokoch jointa
takže toto by som chcel dosiahnuť aj so svojimi detmi.. ked už sa s tým stretnu tak nech to je v čo najpozdejšom možnom veku a nech to berú tak ako ja.. nikdy som nevystrájal a skrýval som sa.. no doba sa mení tak uvidíme čo nám prinesie..
samozrejme budem sa o ne báť aby si nevybrali cestu ako napr Richard (z predošlých príspevkov) ale tú čo ja..
situáciu typu že to zbadám a výprask a zákazy to moc nechcem lebo viem podla seba just proti zákazom.. takže asi skúsim trochu psychologie a viem aká stavy sa daju spraviť nafajčenému človeku takže skúsim mu dať pocitiť že som si to všimol ale spôsobom aby taký "rauš" už zažiť nechcel/a
v každom prípade neviem ale snažím sa na to pripraviť.. vrelo dúfam že to bude moja krv moje DNA a niečo sa zo mna na nich nalepí a dúfam že to bude práve to, že to dokážu ovládnuť tak ako ja a vyberú si tú "správnu cestu"
dosiahnem to asi len tým že ich na ten "life" budem pripravovať od malička
kali520
nehnevaj sa na mna ale si jeden z tých "zakomplexovaných" ked tvoj najlepší priateľ tomu prepadne a nebude si vedieť rady sám a príde za tebou s prosbou o pomoc tak mu povieš.. triple nemá pravdu kašlem na teba ZBOHOM?