Drogy
Čo som chcel povedať?????? V poslednej vete toho príspevku je to povedané dosť jasne.... Drogy škodia, alkohol tiež........ Lenže to nie je o tom, či sa človek vie kontrolovať..... To je o tom či má na závislosť predpoklad alebo nie....
Koľko ľudí pije a alkoholikmi sa nestane...... a navyše už tu bolo spomenuté, že on ten alkohol tu má nejakú tú ľudovú tradíciu. Drogy ju majú možno v Indii či Kolumbii ale tu nie..... A nevidím dôvod tie tradície zavádzať tu.....
Napr. americkí Indiáni užívali rôzne psychotropné látky a nejako výrazne im to neškodilo (ak si odmyslím, že šamani boli na 99% rôzni duševne chorí ľudia). Ale potom prišiel alkohol a ten ich populáciu rýchlo zdecimoval.
U nás v Európe zase alkohol nejakú tradíciu má a ľudia sú naňho jakž-takž zvyknutí (počet alkoholikov je pomerne nízky). Ale zase drogy tu tradíciu nemajú a tie ľudí rýchlo ničia.....
Najlepšie je byť bez drôg, bez alkoholu........... Niet nad čistú myseľ, dobrú kondíciu a pevné zdravie......
Koľko ľudí pije a alkoholikmi sa nestane...... a navyše už tu bolo spomenuté, že on ten alkohol tu má nejakú tú ľudovú tradíciu. Drogy ju majú možno v Indii či Kolumbii ale tu nie..... A nevidím dôvod tie tradície zavádzať tu.....
Napr. americkí Indiáni užívali rôzne psychotropné látky a nejako výrazne im to neškodilo (ak si odmyslím, že šamani boli na 99% rôzni duševne chorí ľudia). Ale potom prišiel alkohol a ten ich populáciu rýchlo zdecimoval.
U nás v Európe zase alkohol nejakú tradíciu má a ľudia sú naňho jakž-takž zvyknutí (počet alkoholikov je pomerne nízky). Ale zase drogy tu tradíciu nemajú a tie ľudí rýchlo ničia.....
Najlepšie je byť bez drôg, bez alkoholu........... Niet nad čistú myseľ, dobrú kondíciu a pevné zdravie......
Áno pije kávu , nepáči sa mi to a roky jej vravím aby toho nechala , spokojný ? Ale nevšimol som si ani na nej ani na iných kaávu pijúcich ludoch žeby mali halucinacie , psychicke poruchy ( tebou nazývané stavy ) ani ine škodlivé príznaky.zvonenie33 napísal:nie nevylucuje. Legalizacia marihuany a ziadnych inych drog. Neviem ci to pochopit nevies alebo nechces Chces mi povedat ze poznas predavacku v neakom stanku co by malemu decku predala travu tak bez problemov ako cigarety? Pri trave sa da zistit kolko % THC obsahuje. Keby sa oficialne predavala nieje prblem to pisat na obal![]()
A stale si mi nenapisla ci svoju mamu co si da kavu kazde rano hadzes do jedneho vreca so zavislakmi na heroine.
A teraz si odpovedz jedným jediným slovom , tvoj názor samozrejme. Je marihuana droga ? Áno či nie ?
Áno: To znamená,že si za legalizáciu drog, nezáleží či len jedného druhu, a tým pádom vypisuješ nezmyselné sprostosti
Nie: Naštuduj si o nej niečo a zistíš,že droga to je , a ak aj nadalej podla teba nie , tak ti už nik nepomože.
praveze pacilo ale nece sa mi na to cash davat-cash/vec-nic moc...ale ked je zadara tak v pohodepishta napísal:Ked sa ti nepacila trava tak ani hasis sa ti nebude,to je v podstate len silnejsie...taky extrakt
//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2008, 17:00 )
nebolo to raz...prvi krat som kaslal ako zebra s tuberou ale potom uz dajako jepsie a lepsie...a potom som si dal stop bo ak by to tak pokracovalo tak by sa mi to privelmi zapacilo a to necem...Kesoman napísal:ak si ju skusal prvy-krat tak sa ani necuduj ze ti nezabavila.
//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2008, 17:02 )
fajcit viem...bolo skusene brko , fajec , nátah , aj papanie , aj nvm co ete-a pri vsetkom som tlakoval...iba zo zaciatku nie bo som nevedel co to anii je...ete kolace a hasis a budem stastny a mozem nadobro prestat/nevravim ze to spravil/triple napísal:nije fajčenie ako fajčenie.. treba vedieť aj fajčiť heh
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Neviem, čo ťa vedie k tomuto zovšeobecňovaniu, ale predsa kvôli jednému vrahovi nepôjdeš do väzenia aj ty, len preto, že patríš do rovnakého rodu...d4nt3 napísal:A teraz si odpovedz jedným jediným slovom , tvoj názor samozrejme. Je marihuana droga ? Áno či nie ?
Áno: To znamená,že si za legalizáciu drog, nezáleží či len jedného druhu, a tým pádom vypisuješ nezmyselné sprostosti
Nie: Naštuduj si o nej niečo a zistíš,že droga to je , a ak aj nadalej podla teba nie , tak ti už nik nepomože.![]()
Ja s legalizáciou marihuany nesúhlasím (s dekriminalizáciou áno), ale aj keby som sa úplne odosobnil od tejto témy, tak sa mi zdá tvoja generalizácia nezmyselná...
Jednoducho, páči sa ti človek x, ale keďže aj y je človek, automaticky sa ti páči tiež?...
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ano marihuana je droga, tak ako je droga alkohol cigarety a kava. Podla tvojej logiky ak niekto kto nechce postavit kavu alebo brufen mimo zakon schvaluje legalizaciu drog?Áno pije kávu , nepáči sa mi to a roky jej vravím aby toho nechala , spokojný ? Ale nevšimol som si ani na nej ani na iných kaávu pijúcich ludoch žeby mali halucinacie , psychicke poruchy ( tebou nazývané stavy ) ani ine škodlivé príznaky.
A teraz si odpovedz jedným jediným slovom , tvoj názor samozrejme. Je marihuana droga ? Áno či nie ?
Nie: Naštuduj si o nej niečo a zistíš,že droga to je , a ak aj nadalej podla teba nie , tak ti už nik nepomože. Exclamation
-
zvonenie33
Light Professional
Takze povedzme http://www.hojko.com/i-doser-dosiahnuti ... ght=idoserPinhead napísal:Káva, nikotín a ibuprofen na rozdiel od nelegálnych drôg a alkoholu nevyvolávajú halucinácie, psychické poruchy a nedeformujú realitu......
by si postavil mimo zakon? Nakolko deformuje realitu ALE nevyvolava zavislost? Ja si prave myslim ze to ze nieco vyvolava zavislost je ovela horsie ako ze deformuje realitu..
-
t0m4s3
Admin
Alkohol sposobuje dost zaujimave "preludy" ak sa to da tak nazvat. Urcite je lepsie ked ma clovek halucinaciu, ako ked pod vplyvom alkoholu ani nevie, ze existuje a hrubo ovplyvnuje ostatnych ludi - agresivita v prvom rade. Zavislost sposobuje aj pocitac/internet. Preco ho nezakazu?kali520 napísal:To je dost kratkozraky pohlad.
K alkohlu som sa vyjadril vyssie a co sa tyka kavy, cokolady a inych potencialne navykovych potravin (vratane liekov proti bolesti v odporucanom mnozstve) nesposobuju halucinacie a ine psychycke preludy.
Pinhead: coraz dlhsie citam nazory odporcov marihuany a inych "lahkych" drog, tym viac si vsimam, ze vsetky priklady ktore pouzivaju na kritizovanie marihuany dokonale sedia aj na alkohol.
t0m4s3 o tom alkohole sme mi uz diskutovali v inej teme, kde som celkom jasne napsial, ze uzivanie alkoholu nesluzi len na opilstvo ale aj na chut povedzme.
Ucel marihuany je iba jeden a to je sposobenie halucinacie.
Celkovo neviem o co ti ide, chces zakazat alkohol lebo aj marihuana je zakazana, alebo chces povolit marihuanu lebo aj alkohol je povoleny? Podla mna su obydve sprostosti ci uz v prvom pripade je to nerealne a v druhom zbytocne riskovanie so zdravim dalsich ludi, poctu drogovo zavislich alebo nebezpecenstvo, ze sa to moze dostat do ruk malym detom. Alkohol robi dost problemov, k comu nam budu dobre dve legalne drogy?
Co sa tyka kavy, cokolady dokonca aj PC a ich prirovnavanie s drgami ako je marihuana a pod. je uplna smiesne najma ked to citam od teba.
Ucel marihuany je iba jeden a to je sposobenie halucinacie.
Celkovo neviem o co ti ide, chces zakazat alkohol lebo aj marihuana je zakazana, alebo chces povolit marihuanu lebo aj alkohol je povoleny? Podla mna su obydve sprostosti ci uz v prvom pripade je to nerealne a v druhom zbytocne riskovanie so zdravim dalsich ludi, poctu drogovo zavislich alebo nebezpecenstvo, ze sa to moze dostat do ruk malym detom. Alkohol robi dost problemov, k comu nam budu dobre dve legalne drogy?
Co sa tyka kavy, cokolady dokonca aj PC a ich prirovnavanie s drgami ako je marihuana a pod. je uplna smiesne najma ked to citam od teba.
-
t0m4s3
Admin
Ja? Ja nechcem ani jedno ani druhe. Mne vyhovuje vsetko tak ako je. Ak by bola marihuana legalna, bolo by to fajn, nedavam tomu v blizkej dobe velku sancu, aj ked Cesko je viac "open-minded" krajina ako Slovensko.
Smiesne ti to moze byt, ked ta bude pocitac zivit, potom sa na to budes pozerat inak, teraz mas velmi obmedzene obzory, hlavne ked citam tvoju mediami vymletu hlavu co sa tyka postoju k drogam.
taketo "argumenty" "zbytocne riskovanie so zdravim dalsich ludi, poctu drogovo zavislich alebo nebezpecenstvo, ze sa to moze dostat do ruk malym detom. Alkohol robi dost problemov, k comu nam budu dobre dve legalne drogy?" ma dostavaju uplne do kolien ...
edit:
Len pre doplnenie: legalnost - nerealne, dekriminalizacia - realne a vhodne!
Smiesne ti to moze byt, ked ta bude pocitac zivit, potom sa na to budes pozerat inak, teraz mas velmi obmedzene obzory, hlavne ked citam tvoju mediami vymletu hlavu co sa tyka postoju k drogam.
taketo "argumenty" "zbytocne riskovanie so zdravim dalsich ludi, poctu drogovo zavislich alebo nebezpecenstvo, ze sa to moze dostat do ruk malym detom. Alkohol robi dost problemov, k comu nam budu dobre dve legalne drogy?" ma dostavaju uplne do kolien ...
edit:
Len pre doplnenie: legalnost - nerealne, dekriminalizacia - realne a vhodne!
t0m4s3,
čo sa týka alkoholu, som jeho nepriateľom (a aj ostatných drôg)...... Ale určite vyše tolerujem toho, kto si dá po obede jedno pivko, či pohár vína, ako niekoho kto sa dohúli a nie je schopný správať sa ako človek.......
Ako som už hovoril, alkohol tradíciu u nás má. Či sa mi to páči alebo nie, ale je to tak...... Drogy majú tradíciu niekde v treťom svete u rôznych primitívnych kmeňov.
Tak ako na rôznych domorodcov pôsobí ničivo alkohol, tak na našich ľudí zase pôsobia drogy......
čo sa týka alkoholu, som jeho nepriateľom (a aj ostatných drôg)...... Ale určite vyše tolerujem toho, kto si dá po obede jedno pivko, či pohár vína, ako niekoho kto sa dohúli a nie je schopný správať sa ako človek.......
Ako som už hovoril, alkohol tradíciu u nás má. Či sa mi to páči alebo nie, ale je to tak...... Drogy majú tradíciu niekde v treťom svete u rôznych primitívnych kmeňov.
Tak ako na rôznych domorodcov pôsobí ničivo alkohol, tak na našich ľudí zase pôsobia drogy......
-
zvonenie33
Light Professional
To by ma strasne zaujimalo kde si videl tak zhuleneho cloveka, ze sa nieje schopny ovladat. Ja som to este nevidel. Ale ozratych co si nevedia udrzat moc som videl velmi velaPinhead napísal:t0m4s3,
-
t0m4s3
Admin
edit: smerovane Pinheadovi
Vies v com robis zasadnu chybu? Zaujate podsuvas myslienky tak aby vyhovovali tebe.
"Ale určite vyše tolerujem toho, kto si dá po obede jedno pivko, či pohár vína" - kiezby to takto fungovalo. Myslim si, ze viac je tych co si piviek daju 5-6 alebo liter vina. To uz potom taka pohodicka nie je
"ako niekoho kto sa dohúli a nie je schopný správať sa ako človek" - takychto ludi tiez nemam rad, lenze to automaticky neznamena, ze kazdy kto si zahuli sa nie je schopny spravat ako clovek. Prave naopak, stale castejsie pozorujem spravanie sa v dvoch stalych kluboch - V jednom z nich ozrati ludia nevedia co so sebou, rozbijaju pohare, valaju sa jeden po druhom, vrieskaju a otravuju okolie. V druhom z nich, si particka sadne, da si pivecko a k tomu speka, vsetci sa smeju, zabavaju, o agresivite alebo negativnych ucinkoch ani chyru ani slychu. Poberu sa domov, kde v klude zaspia a rano su po hlbokom spanku cerstvi ako rybicky. Skutocne som este nevidel zhuleneho clovek, ktory bol agresivny a to sa s kvantami z nich stretavam takmer denne. Naopak s ozratymi ludmi mam vacsinou len zle skusenosti - najhorsie je to v Polsku.
Lenze kazda strana to bude vidiet svojimi ocami, takze ani nema velky zmysel nieco sem pisat.
Vies v com robis zasadnu chybu? Zaujate podsuvas myslienky tak aby vyhovovali tebe.
"Ale určite vyše tolerujem toho, kto si dá po obede jedno pivko, či pohár vína" - kiezby to takto fungovalo. Myslim si, ze viac je tych co si piviek daju 5-6 alebo liter vina. To uz potom taka pohodicka nie je
"ako niekoho kto sa dohúli a nie je schopný správať sa ako človek" - takychto ludi tiez nemam rad, lenze to automaticky neznamena, ze kazdy kto si zahuli sa nie je schopny spravat ako clovek. Prave naopak, stale castejsie pozorujem spravanie sa v dvoch stalych kluboch - V jednom z nich ozrati ludia nevedia co so sebou, rozbijaju pohare, valaju sa jeden po druhom, vrieskaju a otravuju okolie. V druhom z nich, si particka sadne, da si pivecko a k tomu speka, vsetci sa smeju, zabavaju, o agresivite alebo negativnych ucinkoch ani chyru ani slychu. Poberu sa domov, kde v klude zaspia a rano su po hlbokom spanku cerstvi ako rybicky. Skutocne som este nevidel zhuleneho clovek, ktory bol agresivny a to sa s kvantami z nich stretavam takmer denne. Naopak s ozratymi ludmi mam vacsinou len zle skusenosti - najhorsie je to v Polsku.
Lenze kazda strana to bude vidiet svojimi ocami, takze ani nema velky zmysel nieco sem pisat.
Nie raz sa stalo, že som od niekoho niečo potreboval napríklad vedieť, a tak som ho vyšiel hľadať..... keď som ho našiel pýtam sa, čo potrebujem....... a nakoľko je dotyčný zhúlený, nie je mi schopný oznámiť čo a ako....... Iba na mňa skleneno pozerá, usmieva sa...... a mne uteká drahocenný čas, kým ho privediem k rozumu.......
Keď si niekto dá jedno pivo, nejaký ten pohár vína, tak sa dá s ním riešiť..... ale keď je niekto nahúlený, tak mňa tým okráda o čas a seba o zdravie..... Ale alkoholikov nemusím tiež........ Pre mňa sú aj alkoholici aj feťáci obyčajné ľudské trosky....
Videl som čo dokáž s ľuďmi urobiť alkohol, rovnako tvrdé drogy a o marihuane a svojom spolužiakovi som sa tu už vyjadril......
Plus ďalšia vec, ktorá je u spomínaných skupín dôležitá je ich pomerne veľké zastúpenie pri páchaní trestných činov...... Keď niekoho zfetované/ožraté trosky zavraždia pre 100 korún, tak mi nad tým rozum zastáva....... Napr. kamarátovi sa miestni asociáli (lacné víno, marihuana, toluén) vlámali do auta..... Ale mali smolu, chalanisko býva na prízemí a počul alarm...... Potom ich s použitím oceľovej tyče a rotvajlera poslal na nejaký čas na ARO (kde ich pobyt hradím zo svojich daní aj ja).......
Takže pokiaľ niekto argumentuje, že drogy nemajú žiadny dopad na spoločnosť, tak rozmýšľam či je slepý, popr. či je alkoholik/feťák/deviant/kriminálnik sám......
Keď si niekto dá jedno pivo, nejaký ten pohár vína, tak sa dá s ním riešiť..... ale keď je niekto nahúlený, tak mňa tým okráda o čas a seba o zdravie..... Ale alkoholikov nemusím tiež........ Pre mňa sú aj alkoholici aj feťáci obyčajné ľudské trosky....
Videl som čo dokáž s ľuďmi urobiť alkohol, rovnako tvrdé drogy a o marihuane a svojom spolužiakovi som sa tu už vyjadril......
Plus ďalšia vec, ktorá je u spomínaných skupín dôležitá je ich pomerne veľké zastúpenie pri páchaní trestných činov...... Keď niekoho zfetované/ožraté trosky zavraždia pre 100 korún, tak mi nad tým rozum zastáva....... Napr. kamarátovi sa miestni asociáli (lacné víno, marihuana, toluén) vlámali do auta..... Ale mali smolu, chalanisko býva na prízemí a počul alarm...... Potom ich s použitím oceľovej tyče a rotvajlera poslal na nejaký čas na ARO (kde ich pobyt hradím zo svojich daní aj ja).......
Takže pokiaľ niekto argumentuje, že drogy nemajú žiadny dopad na spoločnosť, tak rozmýšľam či je slepý, popr. či je alkoholik/feťák/deviant/kriminálnik sám......
To je pravda......tak by sa to napríklad mohlo vykompenzovať pracovným nasadením väzňov......
A aby bolo tej pracovnej sily dostatok a na dostatočný čas, tak by bolo treba trochu tvrdšie tresty, napr. za užívanie drog aspoň 15 rokov nútených prác.....
A problémy s kriminalitou aj so schodkom štátneho rozpočtu by sme už nemali....
A aby bolo tej pracovnej sily dostatok a na dostatočný čas, tak by bolo treba trochu tvrdšie tresty, napr. za užívanie drog aspoň 15 rokov nútených prác.....
A problémy s kriminalitou aj so schodkom štátneho rozpočtu by sme už nemali....
-
kukiak
Addict
Od herkula pinheada sme uz toho poculi dost, jak rad masakruje ludi v meste a hra sa na domobranu..
A teraz chce trestat 15 rokov za uzivanie drog. Prepac ale je ta velka rit do toho co ludia jedia si pichaju, ci so svojim zdravim robia.. je to len ICH vec..
a nazikali, trava neni hulucinogen, ked uz sa hras na odbornika a odvolavas sa odborne clanky
A teraz chce trestat 15 rokov za uzivanie drog. Prepac ale je ta velka rit do toho co ludia jedia si pichaju, ci so svojim zdravim robia.. je to len ICH vec..
a nazikali, trava neni hulucinogen, ked uz sa hras na odbornika a odvolavas sa odborne clanky
Kukiak,
zrejme si nepochopil zjavnú iróniu....... bola to rekcia na to, že zákazom alkoholu a nikotínu by vznikol schodok v štátnom rozpočte a tak ma napadla alternatíva, aby sa tento schodok vyrovnal......
Ja sa hrám na domobranu???? Na to si ako prišiel????? Že by to bolo tým, že som presvedčený o tom, že každý má právo na obranu???
Šašo si tu jedine Ty....... len osobné útoky na oponentov, ale nejaká logická argumentácia to nie........ by ma tak zaujímalo či si takýto hrdina aj v reále???? Ale v reále asi nie, že........ lebo tam sa musí jednať priamo, tam sa nedá utiecť, tam sa nedá znížiť karma....... a pokiaľ sa tam nevieš obracať, tak na to bolestivo doplatíš.........
zrejme si nepochopil zjavnú iróniu....... bola to rekcia na to, že zákazom alkoholu a nikotínu by vznikol schodok v štátnom rozpočte a tak ma napadla alternatíva, aby sa tento schodok vyrovnal......
Ja sa hrám na domobranu???? Na to si ako prišiel????? Že by to bolo tým, že som presvedčený o tom, že každý má právo na obranu???
Šašo si tu jedine Ty....... len osobné útoky na oponentov, ale nejaká logická argumentácia to nie........ by ma tak zaujímalo či si takýto hrdina aj v reále???? Ale v reále asi nie, že........ lebo tam sa musí jednať priamo, tam sa nedá utiecť, tam sa nedá znížiť karma....... a pokiaľ sa tam nevieš obracať, tak na to bolestivo doplatíš.........