XP v Vista

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

GothaR napísal:Lebo nod ako antivirus pravdepodobne potrebuje "exkluzivny" pristup k suborom operacneho systemu, co napriklad Trilian nema preco potrebovat.
Ostatne obycajne aplikacie idu v pohode, ja pouzivam tie iste ako na xp. Problemy robil akurat BS player, ale ten som nahradil KM playerom a trochu blbli aj ikony v Mirande, ale to sa mi tiez podarilo lahko vyriesit.
Ok to som potreboval vedieť. btw. robil to aj spybot,ccleaner,personal firewall. Ďakujem.

//hojko ano dík tomu som doteraz nechápal... ALe už viem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GIGABYTE: Ako som uz vysvetlil v tej druhej teme, tak NOD32 sa robi 32 a aj 64-bit.
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

So 64 bitovou Vistou nie je problém rozbehnúť 32 bitový software, jednoducho sa nainštaluje do Program Files (x86) a fičí.. Je len málo programov, ktoré Ti nepôjdu alebo je potrebné stiahnuť ich 64 bitovú verziu (spomínaný NOD napr.) Hlavne by si sa mal ale presvedčiť , či zoženieš k svojmu hardwaru všetki dôležité x64 ovladáče..
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Filipito: Arachno mal pravdu, ze Vista je este len v plienkach, ved je to system ktory este ani z daleka nieje stabilny ako Windows XP, pozri si recenzie, porovnaj si Vistu a XP.

Xpcko je dobre, ja osobne nevidim dovod, preco by som mal prejst na Vistu. XP je systemovo dobre, len jedna vec je na nom v porovnani s Vistou asi slabsia a to su vzhladove funkcie. Nevidim jeden jediny dovod preco by som si mal dat system ktory zerie 2GB ram pre optimalny chod ked to mozem vyriesit s 512ramkou a nemusim si robit tazku hlavu s tym ci mi to spadne koli ramke alebo nie.

Dalsia vec, mal som Vistu v notebooku, nebezali mi na nej vsetky aplikacie, resp. bezali, len boli mierne rozhasene.

Odporucal by som Windows XP. Da sa velmi slusne optimalizovat a myslim si, ze nejake graficke vzhlady ti mozu byt ukradnute.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Blackburn... Vista mi je aspon tak stabilna ako XP (porovnavam na jednom notebooku), na inych pocitacoch tiez nie je problem.
Problemy boli v zaciatkoch, ked neboli doladene ovladace, teraz je uz v pripade mainstreamoveho hardveru vsetko v poriadku.
Po druhe: pochopte uz konecne, ze vykon systemu nezodpoveda volnej pamati RAM. V tom pripade si nahod MS-DOS a budes mat zabrate 2 MB...
Vista je v spojeni s 2GB RAM uplne normalny system, ktory nema ziadne problemy s hrami. (pri sucasnych cenach RAM je nezmysel drzat sa 512ky, ak nejde o pocitac do kancelarie)
A ze rozdiel oproti XP je iba vo vzhlade? Tiez som si to najprv myslel, ale Vista ma vela drobnych vylepseni (najvyznamnejsie je asi vyhladavanie programov v ponuke Start), ktore sprijemnuju ovladanie.
Akurat nechapem, preco zabera tolko miesta na disku, ale to je pri dnesnych cenach za GB uz irelevantne, pravdepodobne vacsina z toho su ovladace.
Ak je v PC velky disk a 2 GB RAM, tak nevidim dovod preco ostavat pri XP, zvlast ked sa bavime o warez verziach a netreba priplacat za novinku.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

BlackBurn, Vista nieje absolútne v plienkach, už sa inštaluje na každú novú mašinu :wink:

//Gothar, ale je dôvod prečo mať 512MB. Načo do PC dokúpim novú ram ak mám 1.8Ghz procesor na sockete 754 ?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Blackburn napísal:Filipito: Arachno mal pravdu, ze Vista je este len v plienkach, ved je to system ktory este ani z daleka nieje stabilny ako Windows XP, pozri si recenzie, porovnaj si Vistu a XP.

Xpcko je dobre, ja osobne nevidim dovod, preco by som mal prejst na Vistu. XP je systemovo dobre, len jedna vec je na nom v porovnani s Vistou asi slabsia a to su vzhladove funkcie. Nevidim jeden jediny dovod preco by som si mal dat system ktory zerie 2GB ram pre optimalny chod ked to mozem vyriesit s 512ramkou a nemusim si robit tazku hlavu s tym ci mi to spadne koli ramke alebo nie.

Dalsia vec, mal som Vistu v notebooku, nebezali mi na nej vsetky aplikacie, resp. bezali, len boli mierne rozhasene.

Odporucal by som Windows XP. Da sa velmi slusne optimalizovat a myslim si, ze nejake graficke vzhlady ti mozu byt ukradnute.
dalsi muderlant :roll: preco by nemal novy system ak nato ma konfiguraciu ?
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa RainbowSix »

ok dik som si to vizrejmil tak ak som spravne pochopil tak mozem pocitat ze vista si zozere tak 1gb ramky a ten druhy bude na hry s miestom na hdd je to v pohode mam 180gb hdd tak to pude ok dik
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

GIGABYTE napísal:BlackBurn, Vista nieje absolútne v plienkach, už sa inštaluje na každú novú mašinu :wink:

//Gothar, ale je dôvod prečo mať 512MB. Načo do PC dokúpim novú ram ak mám 1.8Ghz procesor na sockete 754 ?
Ano to mas pravdu :-) dokonca aj na notebooku typu 2000+ Mhz , 1GB ramka a 128 integrovana grafika, dava to riadnu logiku, vsak?

Filipito Ma ale hry a aplikacie mu budu ficat lepsie na XP nez na Viste....dmnt
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Blackburn napísal:Ano to mas pravdu :-) dokonca aj na notebooku typu 2000+ Mhz , 1GB ramka a 128 integrovana grafika, dava to riadnu logiku, vsak?
Ano, ale to je už logika výrobcu. No, ale dnes sa už do NB dávajú x2-jadrové cpu, 2GB ram, a viac.
Blackburn napísal:Filipito Ma ale hry a aplikacie mu budu ficat lepsie na XP nez na Viste....dmnt
Ano, za predpokladu, že tam bude spúšťať starší software. Tak ako to bolo aj na 98, keď vznikol XP, je to presne to isté. Už sa robia hry na Vistu a XP. Ak tam nechceš mať, neaké zastaralé aplikácie tak prečo neprejsť na Vistu ? Ak má samozrejme ten pc na to HW. Ale pochybuje kto by dal XP na 3.0Ghz x2, 4GB RAM, 4850-4870 ?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Blackburn napísal:Ano to mas pravdu :-) dokonca aj na notebooku typu 2000+ Mhz , 1GB ramka a 128 integrovana grafika, dava to riadnu logiku, vsak?

Filipito Ma ale hry a aplikacie mu budu ficat lepsie na XP nez na Viste....dmnt
to ze programy idu pomalsie na viste je blbost samozrejme na stare veci ktore maju aj tak uz nove verzie, poviem priklad mal som xpcko velmi dlho uznaval som ho nedal som na enho dopustit ,menil som system cca raz za pol roka nieekdy viac niekedy menej kvoli tomu ze nezvladol iste operacie a rozhadzal sa, vistu mam povacsinou menenu raz za rok kym vysiel sp1 zazil som cca 2x bsod no to sa poinstalacii sp1 zmenilo od vtedy ani jedna bsod, vista nezerie 2gb ram ako tu podaktory mudruju zozerie cca 500mb ked sa nerataju ostatne softy ja mam avast antivir,steam,adobe photoshop,qip,winamp,msn,skype,ati tray tools, a dalsie nemenovane cca 3 aplikacie stale zapnute + podotykam ze opera bezi tiez stale a zabrata ram je cca pisane ze pouzivana fyzicka pamat 30% , mam 2gb ram pri zapnutych hrach som mal maximalne zabratu pamat 90% a to som hral stalkera,crysis a podobne :roll: xpcko sa na novu zostavu neoplati davat
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

tak to je super tym sp 1 myslis servis pack 1 ? som myslel ze visa ma automatycky uz 3 a neviete za kolko sa sp 3 da kupit ?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

RainbowSix napísal:tak to je super tym sp 1 myslis servis pack 1 ? som myslel ze visa ma automatycky uz 3 a neviete za kolko sa sp 3 da kupit ?
sp3 na vistu nieje , iba sp1.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

RainbowSix napísal:tak to je super tym sp 1 myslis servis pack 1 ? som myslel ze visa ma automatycky uz 3 a neviete za kolko sa sp 3 da kupit ?
service packy su zadarmo kazdopadne tebe to je jedno kedze sa chystas na vistu cez lamky :wink:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

On ju hce úpiť, mám taký pocit :wink:
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

Ok tak som uvazoval nadtim a vibral som si vista bussines 64 co myslite otom a mam radsej kupit cesku alebo slovensku ?
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja mam vistu ultimate 64 odkedy na nu vysiel sp1 a nemal som snad nikdy problem. nepadla mi tusim ani raz a ani mi vobec nelaguje ako xp-cko. k xp sa uz urcite nevratim. chvilu mi sice trvalo kym som sa v nej zorientoval ale to je normalka. mam 3gb ram a ide to krasne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

RainbowSix napísal:Ok tak som uvazoval nadtim a vibral som si vista bussines 64 co myslite otom a mam radsej kupit cesku alebo slovensku ?
Ber radsej Home premium, Business neobsahuje hry a ani Media Center.
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Otázne je, či ju plánuješ naozaj kúpiť :wink: Ale ak predsa len áno, tak choď do toho Home Premium.. Warezáci nemajú čo riešiť a idú po Ultimate :roll:
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

ako na 100% idem ju kupit no riadil som sa podla tochto http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=2

no hry mi vadia najmenej ale co je media center tusim ze to bude mat s daco mediami ale neviem co
Napísať odpoveď