ANTIFICO
Krija Krija - povedal si A, ale vyhybas sa Bcku. Stat stale vlastni 51%, stale berie dane zo zisku a stale berie podiel na zisku vo forme dividend, cize inkasuje 2x. A tie sumy su tak isto v miliardach. Ale sak dobre, zvysenie cien pride skor ci neskor, ja som za postupne zvysovanie a nie za skokove. Ale to je asi mimo "cervene" chapanie. Hlavne ze sa mame teraz dobre, to co bude o 3 a viac rokov nas nezaujima.
Momentalna situacia je taka, ze z penazi z predaja SPP sa vyplacaju dochodky. Toto pisu vsade a len totalny ignorant to popiera. A preto sa ta pytam, ako by si ty riesil vyplacanie dochodkov teraz, keby sa SPP nepredal?
Ked sa uz teda ohanas Sulikom, precitaj si jeho cely blog.
Preco nejdeme radsej hovorit o tom ako p. Hatina sprivatizoval Slovnaft? Doslova dostal Slovnaft za 100Sk / akcia, nezaplatil ani to Fondu NM, nasledne odpredal zopar percent akcii Slovnaftu a z tych penazi nakoniec vyplatil FNM. Toto ta netrapi?
Momentalna situacia je taka, ze z penazi z predaja SPP sa vyplacaju dochodky. Toto pisu vsade a len totalny ignorant to popiera. A preto sa ta pytam, ako by si ty riesil vyplacanie dochodkov teraz, keby sa SPP nepredal?
Ked sa uz teda ohanas Sulikom, precitaj si jeho cely blog.
Preco nejdeme radsej hovorit o tom ako p. Hatina sprivatizoval Slovnaft? Doslova dostal Slovnaft za 100Sk / akcia, nezaplatil ani to Fondu NM, nasledne odpredal zopar percent akcii Slovnaftu a z tych penazi nakoniec vyplatil FNM. Toto ta netrapi?
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hlavnym zdrojom zisku z SPP pre stat su spotrebne dane. to je za C. to co uvadzas ty, je takpovediac zanedbatelne oproti tejto sume.
postupne zdrazovanie? pozadovanych 20% je pre teba postupne? pre mna teda nie!
dochodky by sa zo zisku SPP mohli vyplacat aj bez privatizacie. toto popiera iba totalny ignorant! a to kazdy vie, ze dochodkova reforma nas bude stat 600 mld korun. z niecoho to zatiahnut treba.
sulikov blog, dokonca som s nim diskutoval- nie dakujem.
hatina nesprivatizoval slovnaft! to je dzurindova lož!
http://www.sme.sk/c/3434651/Hatina-Neha ... vreca.html
http://www.izurnal.sk/index.php?Itemid= ... &task=view
http://www.financie.fmg.sk/clanky/slovn ... -1088.html
...
...
postupne zdrazovanie? pozadovanych 20% je pre teba postupne? pre mna teda nie!
dochodky by sa zo zisku SPP mohli vyplacat aj bez privatizacie. toto popiera iba totalny ignorant! a to kazdy vie, ze dochodkova reforma nas bude stat 600 mld korun. z niecoho to zatiahnut treba.
sulikov blog, dokonca som s nim diskutoval- nie dakujem.
hatina nesprivatizoval slovnaft! to je dzurindova lož!
http://www.sme.sk/c/3434651/Hatina-Neha ... vreca.html
http://www.izurnal.sk/index.php?Itemid= ... &task=view
http://www.financie.fmg.sk/clanky/slovn ... -1088.html
...
...
No tak teda mi to vysvetli ako totalnemu ignorantovi, z coho by si ty vyplacal tie dochodky. Z odvodov vacsiny, ktora zaraba menej ako "priemerny plat"? No potom by ti asi nezostalo na vianocnu almuznu pre dochodcov. Ale serem na to, ty nejsi ekonom. Prachy z SPP sa minaju, tusim bud. rok dojdu a potom som zvedavy co Robertko vymysli. Zas nam "milionarom" dvihne dan.
Aha, takze ked to povedal Hatina, tak to tak je, ze?
Cakat od Hatinu, ze sa prizna je to iste, ako cakat od Sloptu pravdive danove priznanie. A nepastuj sem rozhovory so Sloptom, kde dementuje recicky okolo jeho majetku.
Aha, takze ked to povedal Hatina, tak to tak je, ze?
-
krija
VIP
bol tu zisk v spp do roku 1998? ak by 2x dzurinda nedosadil totalnych neschopakov do vedenia spp tak by tu bol aj bez privatizerov, bez naslednej kurzovej straty 7 miliard, pripadne privatizer uz ako vlastnik spp radil za 1 mld skk. podnik so 100 rocnou historiou nepotrebuje rady!! modri diletanti asi ano!
"Iveta Radičová – najpravdepodobnejšia prezidentská kandidátka pravice – v sobotu vyhlásila, že cieľom dôchodkovej reformy bolo riešiť demografický problém. „Všetko ostatné, čo sa pripisuje reforme, sú už efekty, ktoré v pôvodnom nastavení nemala,“ povedala v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. Ak je to naozaj tak, je to pre tzv. dôchodkovú reformu poriadny podraz. V takom prípade bola totiž celá zbytočná a je to podvod, ktorý nás stojí stovky miliárd korún. Vyplýva to z tvrdení jedného zo spoluautorov reformy. -600 000 000 000 skk" za kolko predali spp? 127 mld??? kde chcel miklos a dzurinda zobrat tych zostavajucich takmer 500 mld? na slovensku mame 5 podnikov spp???
Demografia je len zámienka
Doktorand na prestížnej London School of Economics Michal Polák pridáva k Thomayovým ďalšie zrozumiteľné argumenty. „Je to celé úplný nezmysel. Takýto postup možno mal zmysel pre starých Egypťanov, keď im Jozef podľa Biblie poradil, aby ušetrili obilie zo siedmych dobrých rokov na sedem zlých.
V modernej ekonomike sa však z ušetreného budú musieť kupovať veci nové, nie tie, ktoré sa odložili do zásoby pred tridsiatimi rokmi. A tieto nové veci budú musieť vyrobiť zase len mladí, pracujúci ľudia. Ak by hŕstka mladých o tridsať rokov naozaj dorábala na taký malý koláč, že sa z neho hŕba starcov už neuživí, tak sa na všetkých neujde, ani keby v penzijných fondoch ležali milióny. Na osobných účtoch sa budú hromadiť peniaze, ale tie sa jesť nedajú.“
Prevaha „nepracujúcich“ nad pracujúcimi neznamená katastrofu, lebo „to, koľko tovaru sa vyrobí, nezávisí len od počtu pracujúcich, ale aj od produktivity ich práce. Desať ľudí v modernej pekárni upečie za jednu noc viac chleba, než pred dvesto rokmi celá dedina. Kým sa bude produktivita práce zvyšovať úmerne s relatívnym poklesom počtu mladých ľudí, nijaká kríza dôchodkového systému nehrozí,“ konštatuje autor.
A hoci sa médiá „obuli“ do ministerky Viery Tomanovej už aj za to, že podľa nej demografická kríza nehrozí, on ju nepriamo podporuje upozornením, že celá „kríza“ je založená na extrapolácii súčasných demografických trendov minimálne tridsať rokov do budúcnosti. Ak sa pritom zamyslíme nad dejinami 20. storočia, spoľahlivosť takýchto predpovedí je silne pochybná. Zároveň stojí za povšimnutie, že Svetová banka a neoliberálni propagandisti presadzujú v skutočnosti „reformu“ všade na svete, bez ohľadu na miestny demografický vývoj. Zavedenie druhého „piliera“ sa propaguje aj v rozvojových krajinách, v ktorých často tvorí relatívne mladá časť obyvateľstva drvivú väčšinu.
Pod serióznou analýzou buď sprava, alebo zľava sa argumentácia v prospech dôchodkovej „reformy“ rúca ako domček z karát. Načo teda reforma bola a komu slúži?
dzurinda bol pri lzi nachytany viackrat ako harabin. to mas komu verit.
a o sloptovi si citat nemusel. postol som to koli slovnaftu nie koli sloptovi.
//autoeditácia príspevku ( 12 Sep 2008, 20:27 )
http://www.diamantovabana.sk/doc/05.html (fico niekoho kryje)
s5 k spp- aby bolo jasno:
dzurindovci- do basy, tutově!!!
"Iveta Radičová – najpravdepodobnejšia prezidentská kandidátka pravice – v sobotu vyhlásila, že cieľom dôchodkovej reformy bolo riešiť demografický problém. „Všetko ostatné, čo sa pripisuje reforme, sú už efekty, ktoré v pôvodnom nastavení nemala,“ povedala v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. Ak je to naozaj tak, je to pre tzv. dôchodkovú reformu poriadny podraz. V takom prípade bola totiž celá zbytočná a je to podvod, ktorý nás stojí stovky miliárd korún. Vyplýva to z tvrdení jedného zo spoluautorov reformy. -600 000 000 000 skk" za kolko predali spp? 127 mld??? kde chcel miklos a dzurinda zobrat tych zostavajucich takmer 500 mld? na slovensku mame 5 podnikov spp???
Demografia je len zámienka
Doktorand na prestížnej London School of Economics Michal Polák pridáva k Thomayovým ďalšie zrozumiteľné argumenty. „Je to celé úplný nezmysel. Takýto postup možno mal zmysel pre starých Egypťanov, keď im Jozef podľa Biblie poradil, aby ušetrili obilie zo siedmych dobrých rokov na sedem zlých.
V modernej ekonomike sa však z ušetreného budú musieť kupovať veci nové, nie tie, ktoré sa odložili do zásoby pred tridsiatimi rokmi. A tieto nové veci budú musieť vyrobiť zase len mladí, pracujúci ľudia. Ak by hŕstka mladých o tridsať rokov naozaj dorábala na taký malý koláč, že sa z neho hŕba starcov už neuživí, tak sa na všetkých neujde, ani keby v penzijných fondoch ležali milióny. Na osobných účtoch sa budú hromadiť peniaze, ale tie sa jesť nedajú.“
Prevaha „nepracujúcich“ nad pracujúcimi neznamená katastrofu, lebo „to, koľko tovaru sa vyrobí, nezávisí len od počtu pracujúcich, ale aj od produktivity ich práce. Desať ľudí v modernej pekárni upečie za jednu noc viac chleba, než pred dvesto rokmi celá dedina. Kým sa bude produktivita práce zvyšovať úmerne s relatívnym poklesom počtu mladých ľudí, nijaká kríza dôchodkového systému nehrozí,“ konštatuje autor.
A hoci sa médiá „obuli“ do ministerky Viery Tomanovej už aj za to, že podľa nej demografická kríza nehrozí, on ju nepriamo podporuje upozornením, že celá „kríza“ je založená na extrapolácii súčasných demografických trendov minimálne tridsať rokov do budúcnosti. Ak sa pritom zamyslíme nad dejinami 20. storočia, spoľahlivosť takýchto predpovedí je silne pochybná. Zároveň stojí za povšimnutie, že Svetová banka a neoliberálni propagandisti presadzujú v skutočnosti „reformu“ všade na svete, bez ohľadu na miestny demografický vývoj. Zavedenie druhého „piliera“ sa propaguje aj v rozvojových krajinách, v ktorých často tvorí relatívne mladá časť obyvateľstva drvivú väčšinu.
Pod serióznou analýzou buď sprava, alebo zľava sa argumentácia v prospech dôchodkovej „reformy“ rúca ako domček z karát. Načo teda reforma bola a komu slúži?
dzurinda bol pri lzi nachytany viackrat ako harabin. to mas komu verit.
a o sloptovi si citat nemusel. postol som to koli slovnaftu nie koli sloptovi.
//autoeditácia príspevku ( 12 Sep 2008, 20:27 )
http://www.diamantovabana.sk/doc/05.html (fico niekoho kryje)
s5 k spp- aby bolo jasno:
dzurindovci- do basy, tutově!!!
K tomu doktorantikovi z Londona... pokial chces vyplacat buduce dochodky v tovaroch a sluzbach, tak potom ano, argument produktivity prace je namieste. Ale sam dobre vies, ze dochodky nie su a ani nebudu vyplacane v ziadnych tovaroch, sluzbach a nedajboze gastracoch. Pretoze ak stupne moja, tvoja a barskoho ineho zamestnanca produktivita prace, dajme tomu o 50%, tak moj, tvoj a barskoho ineho plat NESTUPNE o 50% a tym padom sa nezvysia odvody do socialky, z ktorych SU a BUDU vyplacane dochodky vo forme penaznej!
Tazko ti argumentovat, pretoze nepoznas definicie zakladnych ekonomickych pojmov.
K tomu zvedavcovi...autor sa tam ohana trhovou hodnotou SPP 200mld a viac. Bolo to predane za 130mld.
Matematicka uloha: Kolko je 49% + manazerske pravomoci z 200mld?
Dalsia k tomu zvedavcovi. Francuzsky stat po novom v podniku GdF Suez vlastni len 35,7%, takze jeho tvrdenie o GdF ako statnej firme je hodnotne ako cely ten clanok.
Tazko ti argumentovat, pretoze nepoznas definicie zakladnych ekonomickych pojmov.
K tomu zvedavcovi...autor sa tam ohana trhovou hodnotou SPP 200mld a viac. Bolo to predane za 130mld.
Matematicka uloha: Kolko je 49% + manazerske pravomoci z 200mld?
Dalsia k tomu zvedavcovi. Francuzsky stat po novom v podniku GdF Suez vlastni len 35,7%, takze jeho tvrdenie o GdF ako statnej firme je hodnotne ako cely ten clanok.
GdF ≠ GdF Suez, t.j. tvrdenie o GdF ako statnej firme na mieste je, tvrdenie o GdF Suez ako statnej firme by na mieste nebolo.killa_bee napísal:Dalsia k tomu zvedavcovi. Francuzsky stat po novom v podniku GdF Suez vlastni len 35,7%, takze jeho tvrdenie o GdF ako statnej firme je hodnotne ako cely ten clanok.
BTW. francuzsky GdF fuzoval s francuzsko-belgickou spolocnostou Suez, avsak francuzky stat je stale najvacsim akcionarom s kontrolnym balikom 35,7%. Naviac, snaha Francuzska o fuziu francuzskych energetickych gigantov je znama uz od roku 2006, kedy fuziu navrhla prave francuzska vlada v snahe ochranit Suez pred prevzatim zo strany talianskeho Enelu. Fuziou GdF a Suezu prislo k vytvoreniu tretej najvacsej energetickej firmy na svete, cim zaroven prislo k posilneniu postavenia Francuzska ako doleziteho hraca na globalnom energetikom trhu. Z pozicie zaujmov francuzskeho statu: ktoru variantu by si si vybral ty?
V kontexte s prebiehajucou diskusiou: Vies mi uviest aspon jeden priklad spolocnosti s monopolnym postavenim na trhu, kde stat vlastni 51% avsak pokial ide o valne zhromazdenie akcionarov, stat ako vacsinovy vlastnik taha za kratsi koniec v pomere 4:3, pretoze akcionarska zmluva odovzdala menezersku kontrolu mensinovemu akcionarovi? Toto je totiz to podstatne, IMHO.
Tomasito uprimne povedane, neviem ti na to odpovedat. Nepoznam francuzsku kulturu, ani podnikatelsko - politicku situaciu. Ale ja by som sa tak recnicky spytal, preco sa slovenski, schopni manazeri nehrnu pracovat do statnych podnikov?
Mne to pride strasne pokrytecke vyhrazat sa partnerovi, ked mi zabezpecuje staly prijem zo spotrebnych dani, zisku a dividend.
Ked uz su teda linky take popularne
http://www.asvet.sk/?spravy/Rusi-ziadaj ... roku-2006/
Mne to pride strasne pokrytecke vyhrazat sa partnerovi, ked mi zabezpecuje staly prijem zo spotrebnych dani, zisku a dividend.
Ked uz su teda linky take popularne
http://www.asvet.sk/?spravy/Rusi-ziadaj ... roku-2006/
-
krija
VIP
a co znamena vyssia produktivita? ide len o vysku tvojej mzdy? nejde aj o rast napr. hdp? nejde tu o prijmi do statneho rozpoctu? nie su odvody urcovane v %, aj napriek tomu, ze produktivita prace podla teba nema priamy vplyv na rast tvojej mzdy, tak ten vplyv tu je urcite a nie v zanedbatelnej miere. ty stale robis za taku istu mzdu ako ked si po skole nastupil do prace???killa_bee napísal:K tomu doktorantikovi z Londona... pokial chces vyplacat buduce dochodky v tovaroch a sluzbach, tak potom ano, argument produktivity prace je namieste. Ale sam dobre vies, ze dochodky nie su a ani nebudu vyplacane v ziadnych tovaroch, sluzbach a nedajboze gastracoch. Pretoze ak stupne moja, tvoja a barskoho ineho zamestnanca produktivita prace, dajme tomu o 50%, tak moj, tvoj a barskoho ineho plat NESTUPNE o 50% a tym padom sa nezvysia odvody do socialky, z ktorych SU a BUDU vyplacane dochodky vo forme penaznej!
to je len idea modrakov, ze slovaci budu produkovat stale viac za rovnaku mzdu!
kto nevie ten učí
//autoeditácia príspevku ( 14 Sep 2008, 13:30 )
..."V tomto roku sme v nových zmluvách už mierne navýšili cenu plynu pre veľkých odberateľov. Chceme ich tak pripraviť na možný nárast ceny plynu," dodal Boucly, pričom zdôraznil, že sa to netýka domácností. "Rokovania sú veľmi intenzívne, musíme byť realisti, lebo ruská strana už zvýšila ceny plynu v mnohých iných krajinách," opísal rokovania s ruskou spoločnosťou Gazprom člen predstavenstva SPP Bernd Wagner...
Krija takze podla teba ma HDP vplyv na mzdy?
Oops, niekto nam tu zabudol na inflaciu. A nastuduj si, z coho sa pocita dochodok, zistis ze HDP sa tam vobec nespomina.
Zabudol si mi odpovedat na matematicku ulohu a suhlasim, ze kto neumi, tak uci. Odporucam ti teda, zamestnaj sa v "praxi" a vykasli sa na teoriu.
Zialbohu, rokovania podla vsetkeho nedopadli podla ocakavania, Rusi neustupili.
Zabudol si mi odpovedat na matematicku ulohu a suhlasim, ze kto neumi, tak uci. Odporucam ti teda, zamestnaj sa v "praxi" a vykasli sa na teoriu.
Zialbohu, rokovania podla vsetkeho nedopadli podla ocakavania, Rusi neustupili.
-
krija
VIP
odcituj kde to tvrdim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ked prestanes mat problemy s citanim tak sa ozvi (obcas ich mam sice aj ja, ale...) a ked budes tolko rokov v praxi ako ja tak potom tu mozes teoretizovat!killa_bee napísal:Krija takze podla teba ma HDP vplyv na mzdy?![]()
napr.: z coho je podla teba platenych tych cca 500 000 zamestnancov vo verejnom sektore?
/// a keby si trochu aspon trochu rozmyslal tak to pochopis.
takmer 2,4 miliona pracujucich sa rozhodne, ze uz nevyprodukuje vobec nic (okrem zakladnych potrieb na prezitie) = takmer ziadny HDP = teda nedostane ziadnu mzdu = teda neodvedie ziadne odvody! a sadne si doma ku sviecke a bude mastit karty. som zvedavy z coho by si platil dochodcom ich mesacne davky, ty teoretik! teraz si sa naozaj vyfarbil!
Matematicka uloha: Kolko je 49% + manazerske pravomoci z 200mld? = predkupne pravo na dalsie 3% v pripade ak stat by chcel doprivatizovat zbytok SPP a to v cene za ktoru bol predany podiel 49% (chap ako priemer za 1%). takze teraz mozes zacat pocitat tu tvoju matematicku ulohu s novymi faktami.
killa_bee, ze nevies odpovedat na 1. otazku beriem na vedomie, avsak dovolim si pripomenut, ze si neodpovedal ani na 2. :
- V kontexte s prebiehajucou diskusiou: Vies mi uviest aspon jeden priklad spolocnosti s monopolnym postavenim na trhu, kde stat vlastni 51% avsak pokial ide o valne zhromazdenie akcionarov, stat ako vacsinovy vlastnik taha za kratsi koniec v pomere 4:3, pretoze akcionarska zmluva odovzdala menezersku kontrolu mensinovemu akcionarovi?
re
je nejako mozne, alebo realne aby stat dostal spat spp?
uz len logika hovori ze ked chce niekto ako tak zit musi mat prijmy. ale pre mikiho a miklosa boli dolezitejsie provizie... normalne mysliaci clovek nemoze predat takyto podnik a este tak pod cenu. to mohli rovno mne predat...
uz len logika hovori ze ked chce niekto ako tak zit musi mat prijmy. ale pre mikiho a miklosa boli dolezitejsie provizie... normalne mysliaci clovek nemoze predat takyto podnik a este tak pod cenu. to mohli rovno mne predat...
Krija Krija, povedz mi teda, v com ma vplyv produktivita prace na vysku mojej mzdy. To by ma strasne zaujimalo. Potom pojdem s tvojim argumentom za mojim sefom ze nech mi da +60k lebo som dostal na starosti o 50 servrov viac, kedze standardom je 100 na hlavu.
A je velmi dobre, ze si spomenul to HDP v suvislosti s minimalnou pracou a dochodkami. Teraz skus pre zmenu ty porozmyslat, ty praktik, co sa stane ak Ficko rozbehne ten svoj uzasny socialny system, somraci zistia, ze uz sa im voobec neoplati ist robit vzhladom na vzdelanie/schopnosti/mozny zarobok. Sak naco, ked stat nas podpori!!! To ze radsej budu sediet v krcme, ako sa nieco naucit...skoda reci.
Predkupne pravo je standardna vec v businesse
Bude tomu uz cca 15 rokov co sa ekonomii venujem teoreticky a prakticky, sice odkedy som v IT (8 rokov) uz len teoreticky, ak neratam sem tam obchody na komoditnej burze, tzv bokovky + novinka hypo zalozne listy. Vies, ono v praxi nezalezi na kvantite, ale na kvalite
ci uz informacie, alebo vedomosti.
Tomasito - odpovedal som ti tou recnickou otazkou. Chcel som ti tym povedat, ze na SK ziadny schopny manazer nepojde robit do statneho sektoru za 50 mesacne. Nikomu to nestoji za to. Been there, done that. Dovody som uz spomenul, tusim ze aj v tejto teme. Ak nie v tejto, tak v nejakej o energetike.
A je velmi dobre, ze si spomenul to HDP v suvislosti s minimalnou pracou a dochodkami. Teraz skus pre zmenu ty porozmyslat, ty praktik, co sa stane ak Ficko rozbehne ten svoj uzasny socialny system, somraci zistia, ze uz sa im voobec neoplati ist robit vzhladom na vzdelanie/schopnosti/mozny zarobok. Sak naco, ked stat nas podpori!!! To ze radsej budu sediet v krcme, ako sa nieco naucit...skoda reci.
Predkupne pravo je standardna vec v businesse
Tomasito - odpovedal som ti tou recnickou otazkou. Chcel som ti tym povedat, ze na SK ziadny schopny manazer nepojde robit do statneho sektoru za 50 mesacne. Nikomu to nestoji za to. Been there, done that. Dovody som uz spomenul, tusim ze aj v tejto teme. Ak nie v tejto, tak v nejakej o energetike.
-
krija
VIP
slay napísal:a dufam ze si pozeral televizne noviny dneska na markize.. ako hodnotila agentura FITCH slovensko Wink ak si nezachytil tak najlepsie ratingy sme mali v rokoch 2000/05.. a teraz to ide dolu vodou.. no len si cekni...
a nadpis v tom clanku hovori jasne: Slovensko je v ratingoch lídrom V4.krija napísal:Podľa analytikov je piatkové rozhodnutie Moody's, po predchádzajúcom zvýšení ratingu od agentúry Fitch, pre Slovensko jednoznačne pozitívnou správou."
kedy bolo slovensko lidrom v ratingoch za dzurindu? (tym ale nechcem znizovat jeho podiel na sucasnom stave).
takze kto tu je hlupacik? dokonca som poskytol udaje od tej istej ratingovej agentury. kamarat si slaby ako pigi caj!
killa_bee a co ti co su ukolovo plateni? u nich mozes mat aj normu urobis menej nezarobis, urobis viac zarobis viac.
Vies, ono v praxi nezalezi na kvantite, ale na kvalite = to je teoria. v praxi to uz tak jasne nebude
50 mesacne? To si myslel vazne? : )killa_bee napísal:Tomasito - odpovedal som ti tou recnickou otazkou. Chcel som ti tym povedat, ze na SK ziadny schopny manazer nepojde robit do statneho sektoru za 50 mesacne. Nikomu to nestoji za to. Been there, done that. Dovody som uz spomenul, tusim ze aj v tejto teme. Ak nie v tejto, tak v nejakej o energetike.
Pri vsetkej ucte, neodpovedal si rovnako ako v pripade 1. otazky. Jasne som sa ta pytal, ci: vies uviest aspon jeden priklad spolocnosti s monopolnym postavenim na trhu, kde stat vlastni 51% avsak pokial ide o valne zhromazdenie akcionarov, stat ako vacsinovy vlastnik taha za kratsi koniec v pomere 4:3, pretoze akcionarska zmluva odovzdala menezersku kontrolu mensinovemu akcionarovi? Toto je totiz absurdna realita v SPP po jeho privatizacii.
Predmet otazky je myslim jasny, ziaden priklad si doteraz uviest nedokazal...
PS: ... nie ze by som cakal opak- taky priklad totiz neexistuje a ty to dobre vies
Tomasito neviem kolko berie vrcholovy manazment, ale tu nejde len o nich. Ide tu aj o stredny manazment, ktory ma na starosti operativne rozhodnutia. A mas pravdu, nespominam si momentalne (ani si nespomeniem, nemam cas patrat po detailoch inych privatizacii) ci sa niekde uz vyskytlo odovzdanie manazerskych pravomocii. Moj subjektivny nazor je taky, ze je to dobre, tvoj ze to dobre nie je a to je tak vsetko co s tym mozeme spravit 
Krija aj v sexe niekedy plati, ze "lepsie kvalitne solo, nez fadny duet"
Krija aj v sexe niekedy plati, ze "lepsie kvalitne solo, nez fadny duet"
Zaujimave...killa_bee napísal:A mas pravdu, nespominam si momentalne (ani si nespomeniem, nemam cas patrat po detailoch inych privatizacii) ci sa niekde uz vyskytlo odovzdanie manazerskych pravomocii. Moj subjektivny nazor je taky, ze je to dobre, tvoj ze to dobre nie je a to je tak vsetko co s tym mozeme spravit
napriek tomu, ze podla teba "je to dobre", nevies si spomenut na jedinu obdobu z praxe, ktora by tvoj nazor podporila
+ ako sam tvrdis, ani si nespomenies (dovod: "nemas cas patrat"). Pravdupovediac, ked je "to" podla teba take dobre, nepredpokladal som, ze budes musiet patrat.
Nemam dalsie otazky ; )