Sebapoškodzovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

Samozrejme ze netusim preco to robi, ved ju nepoznam. Hlavne je to ze ma vobec nezaujima preco to robi a ak mi chce niekdo zacat rozpravat ake to mal v zivote tazke a ake strasne problemy mal (a preto sa zacal rezat) tak je to ako hadzat hrach o stenu. Pride mi to trapne. Kazdy si nieco prezil, mna nevynimajuc a drviva vacsina si nepotrebovala rezat vlastne telo aby to prekonala.

Pripada mi to ako keby ste si pojem "normalnost" ohybali tak aby vam vyhovoval. Normalny clovek je clovek relativne vyrovnany, bez akychkolvek vyraznych psychickych deviacii, splnajuci akusi normu obycajnosti. To sa o niekom kto sa reze povedat neda, teda nieje normalny.
wolodo napísal:Gangy skus sa dostat do situacie ze spoznas dakoho napr. v zime... ze je to uplne v poho clovek ci uz zena alebo muz.... a pride leto da si kratky rukav a uvidis ze je tam par krat porezana/ny, neverim ze by si sa na toho cloveka hned vysral..... snazil by si sa zistit ze preco... no ty co do toho nevidis dospejes len k tomu ze si tak uvolnuje stres, alebo nervy...
Myslim ze tato otazka tu uz na mna padla, ale ak sa ti nechce hladat - ano, na toho cloveka by som sa hned vysral.

//autoeditácia príspevku ( 02 Oct 2008, 13:35 )
Kedze mi prisla karma ze som debil co si zasluzi par do drzky a neviem co je empatia tak sa k tomu vyjadrim:

To je presne to o co takymto ludom ide. Iste, mozno je to slastny pocit ked sa porezu ale to najhlavnejsie je pre nich ta jazva. Jasne ze nebude niekde pod pazuchou, alebo inde dobre schovana. Bude tam kde ju najlepsie vidno. Aby vsetci videli ze sa dotycny reze, ze je to chudiatko ktoremu treba pomoct, ze je na tom horsie ako ostatni lebo on ma jazvy a ostatni nie, lebo on si zasluzi viac pozornosti ako ini. To ze ostatni mozu mat viac problemov ovela vacsej zavaznosti, ze mozno potrebuju realnu pomoc a nie iba ukojit si tuzbu po pozornosti, to je uz jedno. Preto sa mi ti ludia tak strasne hnusia, preto ich nenavidim.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

Gangy napísal:To je presne to o co takymto ludom ide. Iste, mozno je to slastny pocit ked sa porezu ale to najhlavnejsie je pre nich ta jazva. Jasne ze nebude niekde pod pazuchou, alebo inde dobre schovana. Bude tam kde ju najlepsie vidno. Aby vsetci videli ze sa dotycny reze, ze je to chudiatko ktoremu treba pomoct, ze je na tom horsie ako ostatni lebo on ma jazvy a ostatni nie, lebo on si zasluzi viac pozornosti ako ini. To ze ostatni mozu mat viac problemov ovela vacsej zavaznosti, ze mozno potrebuju realnu pomoc a nie iba ukojit si tuzbu po pozornosti, to je uz jedno. Preto sa mi ti ludia tak strasne hnusia, preto ich nenavidim.
ta karma nebola len koli tomu prispevku v tejto teme... skus si precitat, spatne tvoje prispevky na hojku a spocitaj, kolko ludom si skutocne poradil a kolkych si v nejakej teme tituloval... a aby to nebol OT: Musis si uvedomit, ze ne kazdy je taky ako ty... niekto nevie riesit problemi s takym nadhladom.... jeden ich utapa v alkohole, ini sa rezu a ini sa zas uzatvoria do seba... ale to neznamena, ze ru retardovani... myslim, ze sa pozeras na hodne vela veci dost povrchne.. tot iba moj pocit z tvojich prispevkov...
Gangy
Darca
Darca

addictor napísal:ta karma nebola len koli tomu prispevku v tejto teme... skus si precitat, spatne tvoje prispevky na hojku a spocitaj, kolko ludom si skutocne poradil a kolkych si v nejakej teme tituloval... a aby to nebol OT: Musis si uvedomit, ze ne kazdy je taky ako ty... niekto nevie riesit problemi s takym nadhladom.... jeden ich utapa v alkohole, ini sa rezu a ini sa zas uzatvoria do seba... ale to neznamena, ze ru retardovani... myslim, ze sa pozeras na hodne vela veci dost povrchne.. tot iba moj pocit z tvojich prispevkov...
Nikde som nenapisal ze ten kto sa reze je retardovani ale ze nieje psychicky normalny. Taktiez som nikde nepisal ako ja nesiem svoje problemy, ake problemy to su a ze ostatni by to mali tak robit tiez. Takze ak chces riesit odpvede na otazky ktore si si sam vykonstruoval, zaloz si temu a bav sa sam zo sebou.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

ak sa chces chytat za slovicka, do karmi som ti nenapisal, ze si debil...
a neriesil som ziadne vykonspirovane otazky, iba tvoj pristup k ludom.. tot sio...

(sry za OT, nemohol som si pomoct...)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

sorry gangy, ale ty sam uz mas od normalnosti strasne daleko, neviem c si ta nemylim s niekym inym ale ak si to ty, tak som cital co si si prezil a nebolo toho malo, valnu vacsinu by to polozilo, ale teba to obralo o schopnost empatie, takze uz ani ty nezapadas do toho okruhu obycajnosti, ci sa ti to paci alebo nie, tvoj egocentrizmus je az do neba volajuci, kazdy musi riesit problemy tak ako ty, chod s touto hlaskou dakam, hovoris ako sa s vecami dokazes vyrovnavat sam, ale hadzes ich na net a skryto cakas ze ti kazdy zlozi poklonu...nie kazdy je ako ty a to, ze sa vykasles na kazdeho kto nie je ako ty, je sice tvoje slobodne rozhodnutie, ale keby sa tak zachoval kazdy mozme to tu rovno zabalit, zrejme by sa ti pacilo aby to tu fungovalo jak pred 500 rokmi, ze preziju len najsilnejsi, resp, ze svet a zivot je len pre tych co nato maju, to je ale imo omyl, kazdy obcas padne na dno niekto sa zneho dokaze dostat sam, niekto nato potrebuje druheho, alebo odbornu pomoc. To ale ty zrejme nepochopis, si predsa tak silny ze si nikdy nikoho nepoteboval, ze?

add topic: dokazem pochopit co vedie cloveka k sebaposkodeniu, kazdopadne by to ale malo byt riesene, no urcite by to pre mna neznamenalo, ze je ten clovek horsi, alebo ze by som sa koli tomu vykaslal na kamarata, skor by som sa snazil pomoct
Gangy
Darca
Darca

ColdRain ty si zatal par rozumnych veci a par strasnych chu****.

Ano, nikdy som nenapisal ze ja sam som "normalny" a pravdepodobne ani niesom. Ja schopnost empatie mam a je aj dobre rozvinuta, len nechapem preco mam sucitit s niekym kto sa reze?!? Myslis ze ked mi kamarat povie ze ma problem a trapi sa pren, tak to netrapi aj mna anesnazim sa mu pomoct? To sa stalo x krat a aj sa stane, to je ale nieco UPLNE ako ked si proste niekdo po ruke prejde nozom a caka ten isty pristup. Preco? Aky ma realny problem okrem toho ze sa skrasluje jazvami? Ty si si tieto dve veci uplne pomiesal, nechapes rozdiel medzi niekym kto si sustrast a pomoc zasluzi a medzi niekym kto si ich vynucuje na silu.

A nie, nepisem na net svoje problemy ani ich s jeho pomocou neriesim, je ich na nete len zlomok a stavim sa ze aj tie co som tu niekedy spomenul by si hladal pekne dlho, takze nechapem kde si zobral ze cakam aby ma niekdo lutoval. To naopak neznasam.

Nechapem preco ma nazyvas egocentrikom, preto lebo neznasam ludi ktori simuluju problemy aby sa im dostalo pozornosti, zatial co niekdo kto ma problemy ozajstne, niekde sam trpi? Zaujimave.

A este raz si sa zmylil, niesom taky silny ze som nikoho nepotreboval, potreboval som a stale potrebujem.

//inflater: Touché
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

Suma sumarum: Kazdy co rezanim a sebaposkodzovanim riesi jeho psychicke problemy, NIE JE NORMALNY CLOVEK.

Inymi slovami taky patri na psychiatriu a do kazajky. a je mi jedno kolko K- dostanem, mozte si tak trhnut nohou.

Ja mam tiez svoje vlastne problemy a nie som ziadny rambo, ale riesim ich racionalne ak sa da. A ak nie, skusim sa poradit s niekym a vyvodit zaver. Nikdy by ma nenapadlo rezat sa a podobne prasaciny.
ColdRain
Addict
Addict

Gangy: kazdy sa nato pozerame z ineho uhla pohladu, podla teba clovek ktory sa reze nemoze mat realne problemi, vzdy a za kazdych okolnosti sa bude jednat len o vynucovanie si pozornosti, uz mylna informacia bola ta, ze vsetci sa rezu tak aby to bolo vidiet, uz vtomto sa mylis, kedze ak vynechame fenomen EMO(btw: videl uz vobec niekto porezaneho emaka? ja nie) tak k sebaposkodzovaniu dochadza prave na miestach ktore su vacsinu casu zakryte satami, teda na stehnach, ramenach, prip na bruchu a je to vacsinou brane ako vychodisko z problemov(ktorym to samozrejme nie je, ale dany clovek si uz nevie so svojimi problemami rady) a mnohokrat je to aj spojene s pocitom osamoty a odvrhnutia, prave preto tie skryte miesta, aby to nikto nevidel, clovek rezuci sa trpi casto komplexom menejcennosti a tym ze rany skryva nechce zatazovat svoje okolie, prave preto sa moze stat ze o tom nikto nevie a prave preto ak by som sa dozvedel ze sa moj kamarat reze, urcite by som od neho neodisiel

urcite si postrehol, ze cely cas som hovoril o sebaposkodzovani ako o psychickej poruche, nie len snahe uputat na seba pozornost, vcom je podla mna trochu rozdiel

co sa tyka naraziek na tvoju osobu: odcitoval som ta, ak som ta niecim urazil, nebolo to planovane, len som sumarizoval ;)
Gangy
Darca
Darca

Nie rozhodne si nemyslim ze kto sa reze nemoze mat realne problemy pre boha :D To je kravina, ja som si zobral skupinu ludi vid. whisperova priatelka (sorry kamo, ze ti na nu "kydam"), preto som aj hovoril o rezani na viditelnom mieste. Samozrejme som si vedomy ze urcite mnozstvo ludi ma aj realne problemy a ze to nerobi len kvoli uputaniu pozornosti, ano su aj taki ludia ale stale si stojim za tym, ze sa jedna o psychicku poruchu. Nikdo vsak nemoze popriet ze drviva vacsina tychto ludi sa reze len kvoli efektu alebo vlastnej stupidite.

A necitoval si ma, ty si len parafrazoval a aj to dost nepresne.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

za tym moze byt toho vela...

byt kuul - urcite
moze to dotycneho aj vzrusovat... znama vec ze bolest to u niektorych robi
alebo aj vzrusenie mat ostrie na kozi a pri pohybe cakat kedy to uz zaboli

a samozrejme gangy ma pravdu ze sa to vymyka normalnemu stavu
ColdRain
Addict
Addict

Gangy napísal:Nie rozhodne si nemyslim ze kto sa reze nemoze mat realne problemy pre boha :D To je kravina, ja som si zobral skupinu ludi vid. whisperova priatelka (sorry kamo, ze ti na nu "kydam"), preto som aj hovoril o rezani na viditelnom mieste. Samozrejme som si vedomy ze urcite mnozstvo ludi ma aj realne problemy a ze to nerobi len kvoli uputaniu pozornosti, ano su aj taki ludia ale stale si stojim za tym, ze sa jedna o psychicku poruchu. Nikdo vsak nemoze popriet ze drviva vacsina tychto ludi sa reze len kvoli efektu alebo vlastnej stupidite.

A necitoval si ma, ty si len parafrazoval a aj to dost nepresne.
nikdy som netvrdil, ze sebaposkodzovanie nie je psychicka porucha, podla mna nou urcite je a vyzaduje odbornu pomoc, mal som len vyhrady voci tomu, ze ten clovek je automaticky blazon(v tom smere sa uz da hovorit o expresivnom vyjadreni, pretoze moderna psychologia ani psychiatria pojem blazon nepozna ;) ) je to clovek ktory potrebuje pomoc, ale to neznamena ze by sa mal zavret do klietky a zahodit kluc, takyto clovek moze viest normalny zivot aj rpedtym, dokonca pocas poskodzovania aj ked sa ztoho dostane
Gangy
Darca
Darca

Ja som snad nieco podobne tvrdil? Povedal som tu o niekom ze je blazon? Wtf?
ColdRain
Addict
Addict

Gangy:ze je dotycny blazon si konkretne nepovedal, no tvoje vyjadrenia su dost ostre nato aby si kazdy urobil usudok, ale ked to chces konkretne nepovedal si, ze ej blazon, ale boli tu taky ktory sa ktomu vyjadrovali aj horsie a expresivnejsie, takze prispevok moze byt adresovany aj im

p.s. zachadzame off topic, ak mas nahodou zaujem nieco doriesit kludne mi napis pm mozme to dodiskutovat tam
inflater
Medium Star
Medium Star

....mal som len vyhrady voci tomu, ze ten clovek je automaticky blazon (...) Gangy:ze je dotycny blazon si konkretne nepovedal (...) ale boli tu taky ktory sa ktomu vyjadrovali aj horsie a expresivnejsie, takze prispevok moze byt adresovany aj im
Co tak sa troska naucit spravne vyjadrovat? ;)
mal som len vyhrady voci tomu, ze ten clovek je automaticky blazon
Nebudem sa sto razy opakovat, ale ten kto sebaposkodzovanim riesi problemy, nie je normalny. "Nie je normalny" = "je blazon" = "nema to v hlave celkom v poriadku".

Mensi offtopic: tu mate zaujimave citanie v anglictine... http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Fish . pointou tu nie je prisudzovanie tej osoby niekomu, ale len poukazanie cloveka ktoremu sa titul "blazon" viac nez hodi. Ma to spolocne aj so sebaposkodzovanim, prajem prijemne citanie ;)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

sado-masochistic pedophile, torture murderer, serial killer, cannibal, ktory od 12 rokov pil vlastny moc, pozieral vlastne hovna a skoncil na elektrickom kresle akoze podla teba zapada do tejto temy? :shock: Tak to uz fakt nechapem.
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

neviem či sa to dá považovať za sebapoškodzovanie : ja ked som naozaj zurivý , udieram pestami ( teda hánkami ) do stieny až su krvavé, raz som skončil na chirurgii... raz mi to v základnej škole nižšieho stupna poradil vychovávatel, že je lepšie vybiť si svoju zlosť na niečom a nedusiť to v sebe, namiesto ubližovania ludom...v tomto ohlade som dosť pacifista a už sa mi dlho nestalo( asi zo dva roky povedal by som 8) ), že by som sa prestal ovládať, ale sebapoškodzovanie ako take to je :idea:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

d4nt3: Aj to je sebapoškodzovanie. Aj iné formy ako privŕzanie prstov do dverí, vypaľovanie horúcich predmetov, úmyselné škriabanie, trhanie vlasov atď
inflater
Medium Star
Medium Star

pryja napísal:sado-masochistic pedophile, torture murderer, serial killer, cannibal, ktory od 12 rokov pil vlastny moc, pozieral vlastne hovna a skoncil na elektrickom kresle akoze podla teba zapada do tejto temy? :shock: Tak to uz fakt nechapem.
nechapes, lebo to citas povrchne.
He took cotton balls, soaked them in alcohol, and set them on fire in his anus. He also hit himself repeatedly with a nail-studded paddle. He also shoved needles into his body. He would place these between his rectum and his scrotum. Normally, he would remove them afterwards, but soon he began to insert them so deep that they were impossible to take out. Later x-rays revealed that Fish had 27 needles lodged in his pelvic region.
staci ti? ;) typicky priklad blazna. aj u neho to zacalo tym ze sa zacal vyzivat vo vlastnej fyzickej bolesti (kto ma chce tahat zas za slovicka, nech sa paci: Fish's mother put him into an orphanage. He was frequently whipped and beaten there, and eventually discovered that he enjoyed physical pain. ), takze ja len tak... a stale, podla mojej mienky sa ti co sa vyzivaju v bolestiach a rezu sa, su nenormalni, psychicky labilni a takych treba pozavierat do miestnosti 2x2m - alebo krajsie povedane, na psychiatriu a do blazinca. a to vsetko len pre ich dobro.

ak to nemaju vsugerovane do hlavy kvoli nejakemu osprostenemu "zivotnemu stylu" (viete o com vravim), tak ten clovek patri pod odbornu pomoc.

vravte si co chcete. ;)
ColdRain
Addict
Addict

a kazdy kto sa reze bude o par rokov zabijat male deti, ze :roll:?...Einstein mal zase raz pravdu

ach ty nas chodiaci monolit odbornosti je rozdiel medzi masochizmom a sebaposkodzovanim, ale to je tebe zbytocne hovorit tak ta prosim ak chces reagovat na moj prispevok urob tak do pm a usetri toto forum dalsich mudrosti, este nato nie je pripravene, na genia tvojho kalibru svet este proste nedozrel...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

inflater nehladaj psychicky narusenych ludi na internete. Pozri sa do zrkadla a najdes jedneho. :roll:
Napísať odpoveď