Pripada mi to ako keby ste si pojem "normalnost" ohybali tak aby vam vyhovoval. Normalny clovek je clovek relativne vyrovnany, bez akychkolvek vyraznych psychickych deviacii, splnajuci akusi normu obycajnosti. To sa o niekom kto sa reze povedat neda, teda nieje normalny.
Myslim ze tato otazka tu uz na mna padla, ale ak sa ti nechce hladat - ano, na toho cloveka by som sa hned vysral.wolodo napísal:Gangy skus sa dostat do situacie ze spoznas dakoho napr. v zime... ze je to uplne v poho clovek ci uz zena alebo muz.... a pride leto da si kratky rukav a uvidis ze je tam par krat porezana/ny, neverim ze by si sa na toho cloveka hned vysral..... snazil by si sa zistit ze preco... no ty co do toho nevidis dospejes len k tomu ze si tak uvolnuje stres, alebo nervy...
//autoeditácia príspevku ( 02 Oct 2008, 13:35 )
Kedze mi prisla karma ze som debil co si zasluzi par do drzky a neviem co je empatia tak sa k tomu vyjadrim:
To je presne to o co takymto ludom ide. Iste, mozno je to slastny pocit ked sa porezu ale to najhlavnejsie je pre nich ta jazva. Jasne ze nebude niekde pod pazuchou, alebo inde dobre schovana. Bude tam kde ju najlepsie vidno. Aby vsetci videli ze sa dotycny reze, ze je to chudiatko ktoremu treba pomoct, ze je na tom horsie ako ostatni lebo on ma jazvy a ostatni nie, lebo on si zasluzi viac pozornosti ako ini. To ze ostatni mozu mat viac problemov ovela vacsej zavaznosti, ze mozno potrebuju realnu pomoc a nie iba ukojit si tuzbu po pozornosti, to je uz jedno. Preto sa mi ti ludia tak strasne hnusia, preto ich nenavidim.