Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

JumperAL
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa JumperAL »

taekwon-do je dost podobne karate. ide tam sice hlavne o kopy, ale je tam aj zopar technik uderov rukami
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

uz som tu pisal nieco o WT wing tsun ..ale myslim ze taekwondo neni najlepsie bojove umenie ...skuste si pozriet nieco o krav maga ..je to nieco podobne ako WT ...WT je tak povediac agresivna sebaobrana ...ale zas na jednu stranu kazde bojove umenie ma nejake minusy a plusy..Takewondo je urcene na dialku ..(myslim nohamy) a WT na blizko...na WT som som chodil ale uz nie ale kebyze mam na to cas a podmienky tak pokracujem v tom :wink:
Beybo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Beybo »

phggh
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Beybo napísal:podla mna je naucinejsi boj kidbox aj ekd si mnohi mislite ze ne ale ved kazdeho nazor ale ako bojove umenie sa mi paci kapojera aj ekd to pripada ako tanec....
kamo, prave sa ti jednou vetou podarilo zabit slovensky jazyk :lol:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ak nejake "umenie" tak by som sa asi rozhodol pre Ju-Jitsu
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

AHOJTE strasne sa mi zapacilo muai thay..je to moc narocne? nikdy som ziadny bojovy sport necvicil..chcem vediet ci to zvladnem a ake to je ake su pravidla. :wink:
Laik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Laik »

Aikido ftw!...bomba vec... :wink: ...aj keď sa to na cvičišti nezdá ale je to bomba...
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Mne sa moc paci Krav Maga :) celkom je to ucinne a da sa to pekne vyuzit :P
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Nino napísal:AHOJTE strasne sa mi zapacilo muai thay..je to moc narocne? nikdy som ziadny bojovy sport necvicil..chcem vediet ci to zvladnem a ake to je ake su pravidla. :wink:
kondicne je to dost tazke .. vyskusaj a uvidis .. :D
Laik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ClicK napísal:Mne sa moc paci Krav Maga :) celkom je to ucinne a da sa to pekne vyuzit :P
...jj...dá...thak jak všetky bojové umenia (veď preto sú bojové...) :wink: :)
lupko1
Novice
Novice

Kickbox alebo Thaibox?

Príspevok od používateľa lupko1 »

prosim vas chcel by som sa spytat aky je rozdiel medzi Kickboxom a Thaiboxom..
Romo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romo »

lupko1 napísal:prosim vas chcel by som sa spytat aky je rozdiel medzi Kickboxom a Thaiboxom..
1. Ruky nohy
2. Ruky lakte kolena nohy

//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2008, 23:05 )
Nino napísal:AHOJTE strasne sa mi zapacilo muai thay..je to moc narocne? nikdy som ziadny bojovy sport necvicil..chcem vediet ci to zvladnem a ake to je ake su pravidla. :wink:
Ked mas chut bojovat a nebojis sa ze dostanes potom si spravny clovek na ake kolvek bojove umenie ale vsetko treba robyt rozumom a citom nie vzdy je dolezita sila......
Laik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Romo napísal:Ked mas chut bojovat a nebojis sa ze dostanes potom si spravny clovek na ake kolvek bojove umenie ale vsetko treba robyt rozumom a citom nie vzdy je dolezita sila......
Presne,Cieľom Budo nie je život brať, ale im ho dávať!...O'Sensei Aikido Ueshiba
Hawajcan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hawajcan »

cawte mne sa pacia velmi bjove umenia konkretne wu-shu a T-box mam chut ale mam problem mam dake to kilo navyyse a ked bocujem alebo robim cviky po 10 minutach som K.O. psim poadte mi
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

...nasiel som si tento thread...

no u mna vitazi aikido...
asi preto ze to nie je sport... svojou filozofiou a zameranim... ako a z coho vzniklo :)
u mna jednoznacne povodne, teda tradicne aikido... tie rozne skoly ktore do toho davaju uz svoje veci a techniky... akceptujem ale plny obdiv ma stara skola... kvoli efektivite a hlavne vyvoju... z coho tie techniky pochadzaju... :)

inac tento vikend pride Nebi Vural, do BA, bude viest trening... :)
http://aikido.metu.edu.tr/?n=METUAikido ... uralSensei
Romo
Expert
Expert

Hawajcan napísal:cawte mne sa pacia velmi bjove umenia konkretne wu-shu a T-box mam chut ale mam problem mam dake to kilo navyyse a ked bocujem alebo robim cviky po 10 minutach som K.O. psim poadte mi
Zacni chodit behavat kila dole a kondicka hore.....
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

mna zaujala Krav-Maga,ale to sa mi zda uz byt tak trochu extrem.
realne tak brazilske jiu-jitsu,wing-tsun,combat sambo by nemuseli byt na realnu sebaobranu zle,a potom vsetko co je full-kontak,napr. thajsky box,ten je u nas na SK pomerne dobre dostupny
ale na ulici je aj tak najlepsie zutekat.moj nazor
reiko
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reiko »

lupko1 napísal:prosim vas chcel by som sa spytat aky je rozdiel medzi Kickboxom a Thaiboxom..
jaj ty v podstate žiadny a v podstate veľký no takže muai thai teda nami nazývaný thai box pobôvodne vznikol prvý na thajských ostrovoch a no mi pekný európania teda ľudia zo západu sme ho prebrali bo sa nám dajak zapáčil takže no a kick box sa to volá preto že to nie je presne to pravé orechové thajský box lebo v eu u kick boxu sú zakázané kolená lakte a podobne a trochen iné pravidlá nie som zasa taký expert aby som vedel jak presne prebiehajú zápasy a podobne takže no jediná jedna rada ešte pri thaiboxe si dávaj pozor na kĺby bo v starobe uvidíš no a však doekdy necvičíš všetky bojové umenia jak máš tak to dopadne zle nie teraz ale neskôr ešte niečo keby si môžem vybrať bojevé umenie tak nevolím žiadne beriem JEET KUNE DO COMBAT SYSTEM od bruca leeho je to všetko užitočné od väčšiny bojových umení tak no a teda plná efektivita :)

//autoeditácia príspevku ( 03 Nov 2008, 19:02 )
Hawajcan napísal:cawte mne sa pacia velmi bjove umenia konkretne wu-shu a T-box mam chut ale mam problem mam dake to kilo navyyse a ked bocujem alebo robim cviky po 10 minutach som K.O. psim poadte mi
h no beh by pomohol ale to je moc hneď od dakoho žiadať že behať a podobne tak prvávec uprav si jedálniček žaidne junk food sladkosti to už vôbec nie zelenina ovocie to by si mal viac a hlavne mäso a dáke tie mliečne výrobky by neuškodili a keĎ to chceš ešte viac vylepšiť vymedz pečivo z jedálnička to spraví strašne veľa a takýto jedálniček nemusíš obmedzovať na množstve a trochu pohybu začni bicyklovať tak 20 km potom si daj strečing na celé telo a keď vládzeš tak dáke kondičné zviky aj keď zjednodušené zlahčené len aby si svalstvo naviklo na pohyb a tak po mesiaci padneš pár kíl dole budeš pohyblivejšíé lepšiu kondičku a môžeš začať beháavať dávať normálne kliky a tlačiť zo seba všetko a ak si dodržoval ten strečing by som šiel na tvojom mieste na karate alebo kick box a zbadáš tam na čo ti bol ten strečing keď po pár tréningoch dakomu odkopneš hlavu :)
Romo
Expert
Expert

taurus666 napísal:mna zaujala Krav-Maga,ale to sa mi zda uz byt tak trochu extrem.
realne tak brazilske jiu-jitsu,wing-tsun,combat sambo by nemuseli byt na realnu sebaobranu zle,a potom vsetko co je full-kontak,napr. thajsky box,ten je u nas na SK pomerne dobre dostupny
ale na ulici je aj tak najlepsie zutekat.moj nazor
Bojove umenia sa neučíš preto aby si vyšiel na ulicu a zmlátil každého kto okolo teba prejde........učíš sa to pre seba.......a na každého chlapa sa nájde chlap.......inač útekom nič nevyriešiš ten kto ta chce zdrviť si ta tak či tak nájde.....ak máš zámer sa na tréningoch len tvrdo byt potom to nemá význam pri boji treba myslieť a predvídať čo spraví tvoj protivník skôr než to spraví.......všimni si aj v telke keď začne zápas nejdú do seba tvrdo najskôr sa len oťukávajú a čakajú kto ako prvý spraví chybu.........
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

otazka pre martinčanov kcem chodiť na niečo ako teak-wondo muay thai kick box .......jedno stychto troch ???? čo je stoho možne v martine ?? a kde :?? aj nejaky kontakt stranku alebo niečo
Napísať odpoveď