Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Sagittarius napísal:Čítal som na teletexte Markízy, že 3.10. končí Zabel kariéru...
Hold, včas.. Aj keď sa ešte v špurtoch dokázal pravidelne umiestnovať okolo TOP6, víťazstvá tam už v jeho veku nepadali.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Co za vola dokaze nieco taketo vypustit z huby??

Armstrong se brání nařčení, že je ostudou Tour de France
http://www.sport.cz/clanek/137830-armst ... rance.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

t0m4s3: Vidis, skor ide zrejme len o predcasnu reklamnu kampan, aby sa este viacej zvysil vdaka tymto vyhlaseniam zaujem o Armstronga na Tour, ze ci sa mu opat podari vyhrat. Inak to nevidim.

//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2008, 1:09 )
Teraz som trosku pocital co noveho v cyklisitke a Vinokurov oznamil navrat do cyklistiky a chcel by ist uz na Gire, dokonca udajne za Astanu. V Astane to bude potom zrejme nabite, ci uz Contador, Armstrong alebo navratilec Vinokurov..., bude to zaujimave sledovat, ako to vobec dopadne.

Ricco dostal teraz oficialne dvojrocny zakaz na doping - CERA/EPO, hehe :)

A najvacsia zaujimavost je, ze nemec Schumacher mal pozitivny doping na CERA/EPO pocas tohtorocnej Tour, avsak az teraz prisli na to pocas testovania.

//autoeditácia príspevku ( 30 Nov 2008, 3:35 )
Par noviniek pre fanusikov...

Armstrong pojede i Giro d'Italia
Armstrong možná na Tour nepojede
Ullrich plánuje rozlučkový závod s Armstrongem a Indurainem
Contador kvůli Armstrongovi z Astany neodejde
Německé stanice ARD a ZDF už nebudou vysílat Tour
Organizátoři představili trasu Tour de France
Contador nebude obhajovat triumf na Giro d'Italia
Bettini si v posledním závodě kariéry zranil hlavu
Ullrich vyhrál soud s bývalou stájí
ProTour se zúčastní 18 elitních týmů
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Pridám profil TdF 2009: http://www.letour.fr/2009/TDF/COURSE/us ... cours.html Tour pôjde až cez 6 krajín: Francúzsko, Monako, Španielsko, Andorra, Švajčiarsko a Taliansko.

//autoeditácia príspevku ( 14 Apr 2009, 0:41 )
Pridané hlasovanie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Olala, vyzera to krasne, najma etapa cislo 16 a tiez aj etapa cislo 17 :shock:

Teraz cez tyzden sledujem Tour of Tourkey, ale nic moc ucast timov. No ako relax a pocuvanie Bakalara na Eurosporte sa to oplati divat. Dnes sa rozplyval cely den nad vitazstvo v utorkovej etape ceskeho timu PSK Whirpool.
feromakovi
Expert
Expert

otazka

Príspevok od používateľa feromakovi »

Zdravím,
nechcem aby to vyznelo hlúpo, ale za prvé: som veľmi rád, že sa tu zriadila téma zameraná na cyklistiku.
za druhé moja blbá otázka: rád by som sa spýtal nakoľko nemám žiadne skúsenosti, že čo také ten doping je.

neviem presne či to sem môžem zaradiť ale tak risk je zisk.
myslím tým, že čo konkrétne to cyklisti užívajú aby "boli zdatnejší, aby viacej vládali". Chcel by som sa za kratší čas dostať späť do kondičky akú som mal minulý rok a využil by som aj možnosti dopingu(ak by niekto vedel, že čo to spravý aj po biologickej stánke alebo chemickej, veľmi rád by som si ho vypočul/prečítal)

keby som chcel ťahať také rýchlsti ako profíci aj keď iba na kratší čas využil by som ten doping...ale aký...ak by som to chcel zameráné čisto len na cyklistiku...

uf dúfam, že som sa vyjadril čo by som rád...ak sa to sem nehodí tak to pls presunte na vodné miesto resp. vymažte. 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

feromakovi: Dopingu je vela, ci uz su to rozne lieky, tabletky, injekcie atd..., medzi cyklistami je vsak v poslednych rokoch oblubeny tzv. EPO, cize krvny doping. Vezmi si Giro, Tour ci Vueltu, to su trojtyzdnove zavody, cize neskutocna namaha pre telo. Telo potrebuje kyslik, cize okyslicenu krv a cervene krvinky. Tie sa stracaju pocas dlheho vykonu, ved sediet 5 hodin na bicykli a takmer neustale slapat je enormna zataz pre telo, den co den po sebe. Preto cyklisti siahaju po roznych pripravkoch a okyslicenej krvy (EPO), ci uz pripravky (nejake tie chemicke latky), ktore zvysuju produkciu cervenych krviniek alebo v neposlednom rade na krv. Ta sa podava normalne transfuziou, cize niekedy pred zavodom sa odoberie krv, uskladni sa, vymeni sa za inu, na obed pred startom etapy sa cez transfuziu poda tato uskladnena krv, kedze ma daleko viacej cervenych krviniek a tak bude telo viacej okyslicene, svaly budu viacej zregenerovane a dlhsia vydrz.

Potom mas rozne anabolika, teda anabolicke steroidy, ktore byvaju odvodene najma od testosteronu. Ucinok pri tychto anabolikach je vysoke, ale este vyssie je nebezpecenstvo.

Ale medzi zakazane latky patri trebars aj marihuana ci ine drogy, v niektorych sportoch (najma pretekarske) je to aj alkohol. A samozrejme rozne lieky, ktore si bezne mozes kupit v lekarni, ci uz volny predaj alebo len na predpis. Velmi znamym v cyklistike je Ventolin, ktory uziva vela ludi aj na Slovensku, pouziva sa pri problemoch s dychanim a cuduj sa svete, tak tento liek je na zozname zakazanych prostriedkov. Existuju vsak vynimky, najma v pripade cyklistov, ze maju urcene a povolene nejake tie hodnoty, maju povolene rozne lieky, ktore su normalne zakazane, avsak nemoze byt zvysene mnozstvo lieku v krvy. Su to najma lieky na astmu, ktore pomahaju cyklistom a tak sa niet divid potom, ze skoro vsetci cyklisti su astmatici.

Ak by ta zaujimalo nieco o dopingu v cyklistike, tak hod do Googla slova ako Eufemiana Fuentesa alebo aj Operation puerto, to je taka najvacsia dopingova kauza poslednych rokov do ktorej bol zapojeny aj Jan Ullrich. Inak ak by si do Googlu napisal nieco take ako doping, anabolika, steroidy..., tak urcite najdes mnoho clankov a aj pripravkov.

//autoeditácia príspevku ( 06 May 2009, 2:24 )
Cez vikend startuje Giro, su tam aj kralovske etapy, jedna je doslova panska (17. etapa). Pozeral som startovu listinu a startuje aj Basso, ktory sa tusim vracia po dopingu, co by mohol byt kandidatom na vitaza, ale moc tomu neverim. Vela stupania by mohlo vyhovovat Armstrongovi, aj Klodenovi, ale na vitazstvo je tam - Sastre, Menchov, Di Luca, Cunego, ale aj spominany Basso, Armstrong ci Kloden. Urcite sa bude na co pozerat...
Prílohy
profile17.gif
(51.6 KiB) 271 stiahnutí
profile16.gif
(65.38 KiB) 265 stiahnutí
profile14.gif
(60.56 KiB) 265 stiahnutí
profile10.gif
(74.85 KiB) 265 stiahnutí
profile5.gif
(60.73 KiB) 267 stiahnutí
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Radosť pozerať, strašne sa mi páči kometár Čecha na Eurosporte (tuším že Bakalář?).. Do cyklistiky sa vyzná, aj keď sú na trati nudné pasáže, pre diváka je to vďaka jeho komentáru atraktívne.. Na Giro sa teším, kopcové etapy zbožňujem, navyše ak minule na TdF stúpal v kráľovskej etape na Alpe d'Huez (alebo ako sa to píše) ako vedúci pretekár Velits.. to bola pastva pre oči.. Inak Contador neštartuje?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Innocence: To je to prave orechove, lahnut si ku telke, priniest nieco na jedenie, na pitie, poriadne sa vyvalit, zapnut Eurosport, sledovat cyklistiku a pocuvat Bakalara. Hoci ma uz 70 rokov (ci 69 alebo kolko to ma), komentuje cyklistiku extremne vyborne, ani si neviem predstavit co sa stane, az s tym skonci.

Etapy su zaujimave, az na tych 5 okruhov v Milane (tusim 10. etapa), takze bude sa na co pozerat. Tiez som ostal prekvapeny pri pozerani startlistu, ze Contador nestartuje na Gire. Pozeram teraz na nete a nasiel som spravu z novembra, kde Contador povedal, ze sa chce sustredit len na Tour, takze Giro vynechava. Tym padom sa jednotkou stane Armstrong alebo Kloden, uvidime na koho sa pojde...

Inak Rebellin a Schumacher domovali na OH v Pekingu, pricom u Schumachera je to uz druhy doping v kratkom case, takze finito.

//autoeditácia príspevku ( 17 May 2009, 2:29 )
VIDEO: Hrôzostrašný pád španielskeho cyklistu do priepasti počas Gira
MaTT5
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MaTT5 »

zdravim! Chcel som sa spytat ci ste uz nekto sli cyklotrasu okolo neziderskeho jazera. Ak ano je to vhodne aj pre cestny bicykel alebo je lepsie brat MTB?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes vyborny zaver Gira, isla sa casovka jednotlivcov a veduci Menchov padol kilometer pred cielom, nakoniec vsak o 24 sekund ci kolko uhajil naskok a vyhral Giro.
Sagittarius
Guru
Guru

hojko: Nevieš, ako to bude teraz s Armstrongom, či Astana zaplatila tie 2 milióny alebo nie. Lebo teraz som cyklistiku veľmi nesledoval a keď som sledoval, tak už Bakalář o tom nič nevravel.

// Aha. Ďakujem a tiež si myslím, že neúčasť Armstronga, prípadne Contadora by bola pre všetky zúčastnené strany strata.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sagittarius: Ja som tiez nesledoval moc Giro, len par hodin som videl, aj to som skoro stale zaspal. Dnes hovoril Bakalar, ze Astana nema v rezervnom fonde 2 miliony dolarov ci eur, nedostali vyplati od marca... a tak sa nevie co bude s osudom Astany. Po Gire alebo dnes v pondelok ma zasadat rada UCI, ktora rozhodne co bude dalej. Podla mna tam vsak budu tlaky minimalne organizatorov Tour, aby Astana fungovala dalej, aspon na Tour, pretoze Armstrong je velke lakadlo ako pre divakov, tak aj sponzorov. Navyse za Astanu jazdi aj obhajca Contador, takze by to bola velka rana pre cyklistiku pred Tour de France, ak by prisli o licenciu.
Sagittarius
Guru
Guru

Dnes tak isto ako v 4. etape Tour de Suisse skončil Peter Velits 3. so 7 sekundovou stratou na prvého Kima Kirchena, druhý skončil Roman Kreuziger. V celkovom poradí je Velits 16., vedie Slovinec Valjavec, Čech Kreuziger je štvrtý. Zajtra sa ide predposledná etapa s cieľom v horskom stredisko Crans Montana, v nedeľu časovka v Berne. Okolo Švajčiarska vysiela Nova Sport a komentuje známy Róbert Bakalář.

Okolo Švajčiarska: Velits opäť skvelý, skončil tretí

Oficiálna stránka pretekov: www.tds.ch
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Videl som zo Svajciarska len dve etapy, tusim v utorok a stredu, prave ked bol Velits vpredu. Aj tak to ale nie je ono, sice sa je na co pozerat, ale coskoro pride Tour a to bude to prave orechove. Uz len cakam na prvych dopingovych jazdcov pred Tour...
Sagittarius
Guru
Guru

No a som zvedavý na Valverdeho štart na Tour, či napokon pôjde alebo nie...a v cyklistike sa môže kľudne stať, že ak nakoniec pôjde, tak ho Taliani zastavia na hraniciach...lebo v cyklistike sa niekedy bojuje s dopingom chorým spôsobom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sagittarius: A najma sa boduje aj vtedy, ked nie su dokazy, vid. potvrdeny doping na zaklade DNA, ktory bol porovnany so vzorkou z nejakeho zavodu a z obdobia par mesiacov predtym. Na otazku, ze akym sposobom bola kontrola spravena uz vsak odpovede nie su, takze to vypada ako cisto ucelove obvinenie.
Sagittarius
Guru
Guru

Peter Velits dnes 22., celkovo 15.

Inak, som zvedavý na vystúpenie Armstronga na Tour ako trojky v Astane, aspoň podľa Brueynelových slov. A je tiež zaujímavé, že sa nezúčastnil ani Tour de Suisse ani Dauphiné...ale myslím, že tento krát na Tour veľa vody nenamúti...

//autoeditácia príspevku ( 21 Jun 2009, 20:49 )
Takže Velits skončil na konečnom 12. mieste na Tour de Suisse, myslím, že celkom dobré umiestnenie pred TdF. Vyhral Cancellara a Kreuziger bol 3.

//autoeditácia príspevku ( 28 Jun 2009, 23:48 )
Majstrovstvá SR a ČR vyhral Čech Mareš, Slovák Vyšňa bol tretí a stal sa majstrom SR do 23 rokov a 5. bol Martin Velits a stal sa majstrom SR, len nechápem, prečo sa majstrom nemohol stať tiež ten Vyšňa. :)

http://www.cyklistikaszc.sk/?id=212
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co tam po dakych trapnych majstrovstvach, od vikendu zacina sviatok cyklistiky v podobe Tour, veru uz sa tesim. Skoda, ze nebude startovat aj Valverde, ktoreho nakoniec stiahla stajna z dovodu obvinenia dopingu na talianskom uzemii a kedze Tour prechadza aj cez Taliansko, tak startovat nemoze. V siedmej teape pride v zavare krasne 50 kilometrove stupanie s dost drsnym koncom, tam sa urcite nepojde o sekundy, ale radovo aj o minuty, dva brutalne kopce v deviatej etape a lahodkove stupanie v predposlednej 20. etape na 22km dlhom usekom s prevysenim skoro 1200 metrov bude urcite rozhodovat o vitazovi Tour.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ja neverím tomu, že je tu tak mŕtvo, veď včera sa pre priaznivcov cestnej cyklistiky začal sviatok menom Tour de France ! :)

Na úvod prekvapivo individuálna časovka, víťazom sa stal favorit Fabian Cancellara zo Švajčiarska, to sa dalo čakať, je to majster na časovky. Prekvapilo ma 7. miesto Romana Kreuzigera a zisk bieleho trička pre najlepšieho mladého pretekára, ten chlapec je dobrý, tipujem ho do prvej desiatky na konci Tour, už minulý rok išiel pekne, teraz by to mohlo byť ešte lepšie. No, zaujímavé ešte umiestnenia jazdcov Astany - Contador (inak pre mňa favorit celej TdF) na druhom mieste Alberto Contador, na štvrtom Andreas Kloden, na šiestom Levi Leipheimer a na desiatom Lance Armstrong, Astana zrejme vyhrá tímovú súťaž no..
Napísať odpoveď