Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Te-Wei, napíšem to sucho a možno bezcitne.
Spoločenská hodnota dospelej a zrelej matky je vyššia ako hodnota nenarodeného človeka bez - vzdelania, skúseností, nemá žiadne citové väzby, ešte nie je súčasťou spoločnosti.

Ak sa na operačnom sále pri pôrode prihodí komplikácia - napr. zástava srdca u matky, zároveň u dieťaťa, postup je taký, že predovšetkým oživujú matku, dieťa je druhoradé. Keď teraz bude chcieť niekto písať, že takáto náhoda nie je možná, rád vyvediem z omylu. Stáva sa to.
Áno, viem, je to strašne kruté, no je to zaužívaná prax.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

eritrocit napísal:Te-Wei, napíšem to sucho a možno bezcitne.
Spoločenská hodnota dospelej a zrelej matky je vyššia ako hodnota nenarodeného človeka bez - vzdelania, skúseností, nemá žiadne citové väzby, ešte nie je súčasťou spoločnosti.
krasne vystihnute,...
K+, presne vyjadrenie mojho nazoru
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Te-wei napísal:Zlato, ale ono nie vždy ide len o nejaké za*ebávanie sa s "barjakým" jankom... ako si to nazval.

Ďalšia vec, prečo je život matky drahší,než život dieťaťa? Prečo zabiť dieťa,aby matka prežila? Prečo nernechať prežiť dieťa na úkor matky, veď zabiť dieťa je tak nechutne a opovrhnutia hodné svinstvo. prečo má jeden život väčšiu váhu ako druhý?

A to sú otázky smerované aj pre ostatných, ktorý sú za potrat LEN v prípade ak to ohrozuje život matky.
mno to ak to ohrozuje zivot mamy tak to sa vola myslim nepriamy potrat .. zena by mala ist na potrat ak je to nejake mimomaternicove tehotenstvo alebo nieco take som myslel... a tam sa podla mna oplati zachranit matku ako embryo z ktoreho nikdy nebude zivy jedinec .. ale suhlasim s tebou
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Volá sa to interupcia, výškrab, kyret a pod.
Výškrab a kyret sa používa v lekárskej praxi, patrí to do hovorového slovnika lekárov.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

eritrocit napísal:Te-Wei, napíšem to sucho a možno bezcitne.

Ak sa na operačnom sále pri pôrode prihodí komplikácia - napr. zástava srdca u matky, zároveň u dieťaťa, postup je taký, že predovšetkým oživujú matku, dieťa je druhoradé. Keď teraz bude chcieť niekto písať, že takáto náhoda nie je možná, rád vyvediem z omylu. Stáva sa to.
Áno, viem, je to strašne kruté, no je to zaužívaná prax.
Dal by som ti plusovu karmu keby to slo :wink:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Martin44 napísal:Dal by som ti plusovu karmu keby to slo :wink:
Dám za teba :D Je to pravda este nicim do spolocnosti neprispel tak je podla racionalneho uvazovania menej ako ta matka. Tam ide mozno aj o to ze bude mat zena dalsie deti takze nie je to z pohladu spolocnosti az taky velky problem a myslim ze keby si bol manzel (te-wei) tak by ti zalezalo viac na zene nez na dietati. :?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

dawo napísal:lol je rozdiel ked ide u zdravie matky aked ide o to ze sa na dieta chce vysrat .. ked vedela zajeba**** s barjakym jankom tak nech sa o to decko aj postara ..
a ti co vravite ze matka ma pravo sa rozhodnut .. nieje to az taka pravda... preco by mala matka rozhodovat o zivote dietata-inej zivej bytosti?? je to tak isty zivy tvor ako ja alebo vy ostatni to je to iste akoby mala pravo zabit uz narodene , 10, 15 alebo inak stare dieta .. :roll: ... moj nazor :) pome diskutovat :lol:
Veľmi sa mýliš v tomto. Je veľký rodiel, či zabiješ zárodok - embryo, ktoré musí podstúpiť ešte dlhý vývoj, aby sa stalo človekom alebo zavraždíš už narodené 10, 15 ročné dieťa, ktoré myslí, cíti, premýšla a UVEDOMUJE SI SVOJU EXISTENCIU.
-Týmto nechcem povedať, že interupcie sú správne - písal som vyššie, píšem aj teraz - nie som schopný o takom niečom rozhodnovať - avšak jedná vec mi je jasná. Ak sa interupcie zakážu zákonom, neprestanú sa vykonávať. Keď sa zakázala marihuana, neprestala sa uživať. Petícia proti pedofilom nezabránila pedofilom,aby páchali to, čo páchaju.. atď atď.
-V prvom rade by sa mala spoločnosť dohodnúť, či je to morálne prípustné .také niečo, ako potrat.

-Riešením by podľa Mňa bola osveta prevencie, informovanosť a zvažovanie hodnôt ľudského života - žena musí byť rohodnutá, že chce dieťatu darovať život. Pretože aj keď sa to dieťa narodí a matka ho nechce/nedokáže ho uživiť, skončí v hniezde záchrany a tu už vidíme, že sa niekde stala chyba - v stredoveku sa anonymne dávali deti pred vráta kostola. A dnes?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Frikso napísal:Veľmi sa mýliš v tomto. Je veľký rodiel, či zabiješ zárodok - embryo, ktoré musí podstúpiť ešte dlhý vývoj, aby sa stalo človekom alebo zavraždíš už narodené 10, 15 ročné dieťa, ktoré myslí, cíti, premýšla a UVEDOMUJE SI SVOJU EXISTENCIU.
no jasne ze je to ine ale myslel som princip .. ze obaja su zive stvorenia .. to je jedno uz :?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Aj mäso, ktoré denne jedávame bolo živé stvorenie. Hmyz, hlodavce, či iné zviery sú živé stvorenia a majú právo na život. A my ich denno-denne zabíjame už len preto, že sa nám zatúlali do kuchyne/záhrady.
Riešenia sú rôzne. Muchu z kuchyne môžme vypustiť von, pod zeleninu v záhrade môžme dať fóliu proti hlodavcom, dievčatá informovať o rizikách otehotnenia. Nikto nám však nezakáže zabiť muchu, myš ..atď. Avšak každého z nás od malička hovorili - nezastúp mravčeka, nezabi daždovku, lienku - je užitočná.
Mali by sme hovoriť dievčatám - nezabi svoje dieťa, ochráň sa pred otehotnením - a keď to neurobia rodičia, mala by to spraviť škola, media, spoločnosť.. Zákazom sa nič nerieši, predsa zakázané ovocie chutí lepšie :idea: :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:Aj mäso, ktoré denne jedávame bolo živé stvorenie. Hmyz, hlodavce, či iné zviery sú živé stvorenia a majú právo na život. A my ich denno-denne zabíjame už len preto, že sa nám zatúlali do kuchyne/záhrady.
Riešenia sú rôzne. Muchu z kuchyne môžme vypustiť von, pod zeleninu v záhrade môžme dať fóliu proti hlodavcom, dievčatá informovať o rizikách otehotnenia. Nikto nám však nezakáže zabiť muchu, myš ..atď. Avšak každého z nás od malička hovorili - nezastúp mravčeka, nezabi daždovku, lienku - je užitočná.
Mali by sme hovoriť dievčatám - nezabi svoje dieťa, ochráň sa pred otehotnením - a keď to neurobia rodičia, mala by to spraviť škola, media, spoločnosť.. Zákazom sa nič nerieši, predsa zakázané ovocie chutí lepšie :idea: :wink:
No ale ked sa zatulas do klietky s levom a ani nemusi byt hladny tak tiez ta zabije...to je skratka priroda a je to neviem preco tak ale clovek je natolko vyspely ze vyuziva vsetko co dokaze vykonavat tak ako ine zvery robia to co dokazu....Pochybujem ze ti lev otvori dvere a povie bez clovece si slobodny...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:No ale ked sa zatulas do klietky s levom a ani nemusi byt hladny tak tiez ta zabije...to je skratka priroda a je to neviem preco tak ale clovek je natolko vyspely ze vyuziva vsetko co dokaze vykonavat tak ako ine zvery robia to co dokazu....
Noo tak v tom sa nezhodneme myslim ze najvacsi zabijak na tejto planete e prave clovek ..zviera si ulovi to co potrebuje zvysok necha tak zatial co clovek chce viac a viac..takze tam to ide prave o to v com sa odlisujeme od zvierat. Takze zvierata do toho neplet lebo clovek je sam svoj a prave ta jeho povaha a uvedomovanie si sameho seba ho robi odlisnym. :) V prirode prezije iba ten najsilnejsi takze mozno by bolo dobre dat veciam raz volny priebah...sice by som tu napriklad nemohol byt ja alebo hocikto z vas noo podla mna by sa tak zlepsil ludstvo aspon po tej genetickej a zdravotnej stranke.... (to inac robili aj v Sparte..tam chore deti zabili hned po narodeni a tak sa po niekolkych generaciach ovela zlepsili niektore dane vlastnosti ludi ....boli zdravsi .... )
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Vedel som ze toto niekto povie ale neslo mi o to ze kto kolko potrebuje ale ze vsetci v prirode ako aj clovek vyuzivaju vseko co sa naucili...a skratka clovek sa naucil mysliet a uvedomovat si svoje ja a naucil sa vykonavat aj potrat a neviem co ....no a tak to je..
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Vedel som ze toto niekto povie ale neslo mi o to ze kto kolko potrebuje ale ze vsetci v prirode ako aj clovek vyuzivaju vseko co sa naucili...a skratka clovek sa naucil mysliet a uvedomovat si svoje ja a naucil sa vykonavat aj potrat a neviem co ....no a tak to je..
Len aby sme si ujasnili fakty......ja som za potraty takze som len chcel opravit tvoju myslienku predtym :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:Len aby sme si ujasnili fakty......ja som za potraty takze som len chcel opravit tvoju myslienku predtym :wink:
Ved ja ti nehovorim ze nie....len som cel povedat ze som neupriamoval na to ze lev si zoberie tolko co potrebuje... ale na to ze kazdy tvor vyuziva svoje schopnosti naplno. :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

A podla mna sa do tejto dikusie vobec nemali zaviest zvierata, ludia su uplne ina dimenzia, maju inteligentne (v uvodzovkach?) myslenie a vobec sa nespravaju podla telesnych potrieb a nerobia len nevyhnutne... preto ak chcel niekto pouzit tento priklad je to este horsie ako ten moj "doktor a pacient" na predchadzajucej strane.

2 Frikso : neviem ci som to spravne pochopil ale prirovnavat ludkse embrio ku kusku masa ako mysi a podobne je to iste ako dospeleho cloveka ku svini domacej, a to este nehovorim o ich zabijani.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

uprimnaDUSA napísal:A podla mna sa do tejto dikusie vobec nemali zaviest zvierata, ludia su uplne ina dimenzia, maju inteligentne (v uvodzovkach?) myslenie a vobec sa nespravaju podla telesnych potrieb a nerobia len nevyhnutne... preto ak chcel niekto pouzit tento priklad je to este horsie ako ten moj "doktor a pacient" na predchadzajucej strane.

2 Frikso : neviem ci som to spravne pochopil ale prirovnavat ludkse embrio ku kusku masa ako mysi a podobne je to iste ako dospeleho cloveka ku svini domacej, a to este nehovorim o ich zabijani.
No ale tak take ludske embrio neviem ci je schopne rozmyslat..tiez ma spociatku len zakladne instinkty...ci nie?
mi-chau
Darca
Darca

Martin44 napísal:No ale tak take ludske embrio neviem ci je schopne rozmyslat..tiez ma spociatku len zakladne instinkty...ci nie?
No a sme zase tam kde sme boli, vacsina z vas nepovazuje ludske embrio za ludsku bytost preto nepovazuju potrat za zabitie. Zakladne instinkty ma aj novorodenec, niektore papagaje su na tom inteligencne rovnako ako trojrocne dieta, koho by si zabil ty hm? papagaja alebo "kus masa s instinktom"?

nez zacnete stahovat karmu tak to bolo myslene ironicky ale nie vsetkym dojdu tie uvodzovky...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

uprimnaDUSA napísal:No a sme zase tam kde sme boli, vacsina z vas nepovazuje ludske embrio za ludsku bytost preto nepovazuju potrat za zabitie. Zakladne instinkty ma aj novorodenec, niektore papagaje su na tom inteligencne rovnako ako trojrocne dieta, koho by si zabil ty hm? papagaja alebo "kus masa s instinktom"?

nez zacnete stahovat karmu tak to bolo myslene ironicky ale nie vsetkym dojdu tie uvodzovky...
No myslim sa bavime o potrate a novorodenec je trosku uz daco ine...A to ze papagaj rozprava nie je vdaka jeho iq...

No bol by som zvedavy ako sa kazdy zachova ked by skutocne po nejakej nehode s partnerom otehotnel....ci by naozaj boli tak pripraveni a nechali si to.
mi-chau
Darca
Darca

Martin44 napísal:A to ze papagaj rozprava nie je vdaka jeho iq...
mylis sa v rebricku najinteligentnejsich zivocichov na svete mimo cloveka sa nachadza v top 5 a je schopny riesit jednoduchsie hlavolamy aby sa dostal napr k orechu ci co to bolo...
Martin44 napísal:No myslim sa bavime o potrate a novorodenec je trosku uz daco ine.
novorodenec sa takisto riadi len instinktom, zatial...
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Martin44 napísal:No bol by som zvedavy ako sa kazdy zachova ked by skutocne po nejakej nehode s partnerom otehotnel....ci by naozaj boli tak pripraveni a nechali si to.
Netusim ako by som sa zachoval keby sa nam take nieco stalo. Uz ci by SME sa rozhodli tak alebo onak, povazujem za spravne ze by sme mali MOZNOST sa slobodne rozhodnut a neboli by sme zviazani zakonom.
Napísať odpoveď