Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa phatres1994 »

ale budu stat viac ako 350 eur?..ak hej tak potom to neriesim a objednavam dostupne karty.....co radsej......hd 6870,,,,hd 5870,,,,,,,gtx470?.respektive treba mi kupovat novu?..oplati sa mi prida mi na vykone?...teraz mam asus EAH3870 x2 cez crossfire
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

marosek:
zato, ze ty si zdroj arctic cooling nevidel ani na obrazku nemusi byt zly...ukaz mi zdroj za taku istu cenu ktory je nepocutelny a kvalitny
predstav si, ze ani ja by som si ich nekupil... kupil by som http://www.alza.sk/kingston-4gb-kit-ddr ... 148094.htm ale mozno sa tomu kto kupuje pc viac pacia patriotky s chladicom...zase aj ja mozem povedat ze ocz pamate su shit a co z toho?
podla coho usudzujes ze najkvalitnejsie disky? mas nejaku statistiku, ze wd vydrzi 10rokov a seagate 2 roky?
ja mam s wd take skusenosti: 20gb wd starcek vs 20gb seagate starcek ktory este funguje? seagate
250gb re3 (!!!) odisiel...preco?
dalej seaget 500gb 7200.12 absolutne tichy zatial co vyreklamovany 250 re3 vibruje a huci ako keby mal 5 rokov
vy tu odporucate re verzie tych wd traktorov...na co preboha??? viete vobec naco su urcene re verzie?
patres: 470 je za tu cenu dobra volba, jediny minus je ref.chladic... ale gb nereferncna verzia alebo zotac ma dobry chladic
[nepotvrdene inf.]vraj 6970 bude stat cca 350, ale zas bude aj o dost vykonnejsia nez 480gtx :) [/nepotvrdene inf.]
phatres1994
Star
Star

takze tvoj nazor?....6870 alebo gtx470?
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

6870 je momentalne nedostupna, takze gtx470 + zalman chladic/prolimatech mk-13 :)
phatres1994
Star
Star

a keby bola dostupna?

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2010, 19:27)
napr ? http://www.alza.sk/zotac-geforce-gtx470 ... 162249.htm

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2010, 19:30)
najprv som nad touto rozmyslal http://www.alza.sk/gigabyte-r5876p-2gd- ... 164453.htm
vlcak88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vlcak88 »

phatres1994
Star
Star

obidve su super ale ta druha je tichsia ale mne osobne sa viac paci ta prva haf lebo mi pride taka hracska a ta druha taka decentna pre pracu ...........obidve su good....ber ktora sa ti paci
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

bumpy ako vieš, že nemám žiadne skúsenosti? Za to, že mám tuto hodnosť amatér či akú? WD disky si dávam do kompov "odjakživa", dal som raz jeden samsung F3 a nastali problémy.
Zdroj za takú cenu? Kamarát pri zdroji sa nešetrí. Odíte Ti zdroj a stiahne takmer všetko so sebou. Radšej si priplatím za kvalitný zdroj ako by som mal kúpiť nejakú sračku a potom ľutoval, že mi to "bumpy" poradil.
Keď si už pri tých starčekoch.. v škole (ešte kedysi na strednej) sme sa pokúšali spojazdniť jeden vtedy veľmi starý pc a vieš čo odišlo ako prvé? Seagate disk :). Ja nie som odborník, ale aspoň sa na neho nehrám

P.S.: jeden WD disk 1 GB z roku pána mám ešte tuto v skrine, ale už nemám na doske PATA radič ;)
phatres1994
Star
Star

ja mam tiez wd disky a nemam ziaden problem a ani o nich neviem co su take tiche
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

M4RoS3K napísal: Zdroj za takú cenu? Kamarát pri zdroji sa nešetrí. Odíte Ti zdroj a stiahne takmer všetko so sebou. Radšej si priplatím za kvalitný zdroj ako by som mal kúpiť nejakú sračku a potom ľutoval, že mi to "bumpy" poradil.
cize nemas skusenost...nehovor ak nevies alebo tak nejak...
prepac ale nie som idiot a pocitace skladam nejaky ten piatok....ci ty ano alebo nie neviem a je mi to jedno
k diskom: kazdy ma vlastne skusenosti...styl ala jpp...ja len poukazujem na to, ze na seagate som pocul len chvalu (tu prekvapivo len ze su to shity..) a wd nejak neociernujem, len proste mam take skusenosti ako mam...neviem ci stoji priplatit si 20 e za 1tb faex ked st31000528as stoji 60 a dostanes aj nejaku hru (alza)...obidve znacky su dobre, ale seagate je proste lacnejsi...
k tomu samsungu: ake problemy? ako si ich riesil?....
ehm este k tym 6870: skus napisat mail do alzy, oni budu vediet najviac
phatres1994
Star
Star

phatres1994 napísal:a keby bola dostupna?

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2010, 19:27)
napr ? http://www.alza.sk/zotac-geforce-gtx470 ... 162249.htm

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2010, 19:30)
najprv som nad touto rozmyslal http://www.alza.sk/gigabyte-r5876p-2gd- ... 164453.htm
alebo niaku tu 6870

co z toho???????????????
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

http://www.alza.sk/zotac-geforce-gtx470 ... 171914.htm
http://www.alza.sk/gigabyte-n470so-13i- ... 183283.htm
alebo twin frozr od msi
6870 neviem kedy bude dostupna opytaj sa napr. alzy
phatres1994
Star
Star

a tu 5870 preco nie?
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

lebo 6870 je skoro tak isto vykonna a o 100eur lacnejsia...ale zas nedostupna :D
phatres1994
Star
Star

a mi vysvetli prosim preco pri nej pise to 2gb ked je tak isto skoro vykonna ako ta 6870 1gb...nesom vtom velmi zdatny a chcem sa to naucit
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Bumpy_SK napísal:
dovolim si nesuhlasit:
1. ak silou mocou chce tak si ich pretaktuje na 1600mhz cl9 na 1.65v alebo 1333 cl7 1.65v vykon mu to neprida ale to nevadi, ze...
2. preco? hitachi-pecie maxtor-kupil ho seagate (:D) a nove modely od wd su zvycajne drahsie nez porovnatelna konkurencia (vraj su hlucne)
wd dlho nemal 500gb/1 platna a proste samsung hd502hj a seagate st3500418as su vykonne a hlavne tiche
3. ta case je odhlucnena, cize ak chce tichypc tak tu case...haf je derave sito
phatres: november, ja to odhadujem na polovicu az koniec novembra
Patriot má 1333MHz pri CL9, CL7 pri 1333MHz z toho ani vo sne nevytiahneš. Kingston mám 1600MHz pri CL8 a to sa už dá povedať. Patriot samo o sebe nie je zlé, len to občas pobabrú.
Hitachi pečie? To si odkiaľ prosím ťa vycucol? To skôr Maxtor :) . WD je v pomere cena/výkon/stabilita/a ešte plno iných.... o tomto kontaktuj Uplinka, on ti o tom porozpráva dosť veľa....
A pri skrinkách je zbytočné diskutovať, je to každého osobný postoj, čo si vyberie.

/ darca :plus: : neviem, kto si ale mi napíš SS a poradím Ti...
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa eCorke »

Meken napísal:vtipalek aj by som sa zasmial, ale ... som zvedavy ako im dokazem, ze ta vec tam nebola. Ja som to prebral od UPS a az doma otvoril, nechcelo sa mi to tam vsetko rozbalovat, i ked mi zabudli pribalit len "Mafiu II", ktora mala byt gratis ku grafike, ale aj tak ma to nasralo :P
len tak ma napadlo, ze myslim ze oni nedavaju celu hru ako taku k grafike, dostanes iba nejaky papierik v krabici pri grafike priamo, s jednym aktivacnym heslom, na download zo steamu... aspon ked spominam na davno dozadu ked som dostal ku grafike HL2 :P.. tak to skus ceknut... dneska idem po grafiku do azly ja, tak uvidime...
vlcak88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vlcak88 »

zdravím prosím Vás aký je rozdiel medzi týmito dvoma procesormi:
http://www.alza.sk/intel-core-i7-870-qu ... 136084.htm
http://www.alza.sk/intel-core-i7-875k-q ... 170810.htm

ktorý je výkonejší ,či sú také isté iba ten druhý ma odomknutý násobič?
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

eCorke mas pravdu, volal som tam a bolo to tak, ale ten papier v tomto bordeli, som zatial nenasiel :D.. ale diky
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

BiGTomEE napísal: Patriot má 1333MHz pri CL9, CL7 pri 1333MHz z toho ani vo sne nevytiahneš. Kingston mám 1600MHz pri CL8 a to sa už dá povedať. Patriot samo o sebe nie je zlé, len to občas pobabrú.
Hitachi pečie? To si odkiaľ prosím ťa vycucol? To skôr Maxtor :) . WD je v pomere cena/výkon/stabilita/a ešte plno iných.... o tomto kontaktuj Uplinka, on ti o tom porozpráva dosť veľa....
A pri skrinkách je zbytočné diskutovať, je to každého osobný postoj, čo si vyberie.
take, ze zdvihnutie voltaze poznas? patrioty idu na 1.5v, nie je problem zdvihnut na 1.65V a mas 1333 cl7/1600 cl9
seagate kupil maxtor az ti to este nedoplo...ok takze pripacat si 20 e za "virtualnu spolahlivost" sa oplati :lol:
to suhlasim, len hovorim, ze ak chce naozaj tichy pocitac tak fractal je spravna volba
patres: ta karta je na eyefinty 6 (6 monitorov) preto ma 2gb pamate...cize ak mas 2500x 1600 alebo tak nejak rozlisenie monitora tak ti to prida vykon...ak nie staci 1gb verzia
Napísať odpoveď