je jasne ze si ides svojou cestou odporu a tvoj nazor nikdo nezmeni nech je akokolvek zly
a ked ako pises mvp a staci ti najnekvalitnjsi rip tak ti uplne staci aj ta najshitovejsia dvd napalovacka a br ti je na velke hnede smradlave
h? Oko keď už, tak vníma farby v 16tich bitoch a nie, nemáš pravdu, gradient bez väčších problémov aj pri 24 bitoch, až pri 32 bitoch nevieš rozlíšiť 6-8 po sebe nasledujúcich odtieňov, záleží od kvality zraku. A rozlíšenie oko nemá, len teoreticky zmerateľné, lebo sa analogicky prispôsobuje prostrediu a svetelným podmienkam. Povedzme že v šere vidíš [vymyslím] 3000 x 3000 a v optimálnych podmienkach 10k x 10k. Samozrejme že rozlíšenie oka je irelevantný údaj, lebo obraz je analógový a spracúva ho zložito mozog - v skutočnosti vnímame len veľmi malý priestor úplne do detailu a zvšok dokresluje mozog [celé prostredie, perspektívu] a taktiež nie je možné určiť veľkost, alebo hustotu bodu, ktorú vníma oko v prostredí.ventilare napísal:oko ma 16bit rozlisenie, viac neda tak ako ucho 63khz. viem videl som HD takze viem porovnat, mne je na prd HD, nemam pocit ze bez toho neprezijem. monitor mam 1440x900.
a 16 bitov je 16,7 mil. farieb a ich odtieňov? A ináč to čo fetuješ musí byť riadne silné, že áno. 16 bitov je 65K farieb a ich odtieňov, 24 bitov je 16,7 mil. farieb a predstav si ľudské oko siaha až na rozhranie 24 a 32 bit. Aspoň si ne*er do huby, keď už sa snažíš aby Tvoje argumentovanie vyzeralo "rozumne".ventilare napísal:oko rozozna max. 16,7 mil. farieb.
pytal som sa ale to uz ideme uplne inde do nepodstatnych veci.
ved iste ze nazor nezmeni preco by aj mal. ved mi vnucujete nieco co nepotrebujem tak ja som na vine ? ved mi tu splietate lepsich krajsich atd.
uz ani nemam chut dalej pokracovat. takze dik za vsechno. nabuduce sa opytam zas ked mi bude nieco treba.
DEVZYO1G napísal:Zdravím, potrebujem poradiť nejaký pc do 500-550€ s tým že mám doma dosku ASUS P8Z68-v LX, hdd bude stačiť 500gb a primárne využitie bude na novšie hry, nie na plných detailoch, ale nech so tam bracho zahrá nejaké priemerne hry ..