Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mayor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mayor »

Ahojte, nejako mi nikde nevedia poriadne poradit skusim tu :)

chcem kupit notebook...nie na hry...tazko vysvetlit na co, ale dajme tomu ze na programovanie, cize ziadna sunka...

Zhruba poziadavky:
displej: 15,4" - rozlisenie WSXGA+ (teda 1680 x 1050), pripadne sa uspokojim aj s 1440 x 900
ram: min 2GB, najlepsie 4GB (ak nebude nevadi dokupim)
procesor: neviem
grafika: ako som spomenul moze byt integrovana, alebo nie...necham na vas...jedno comu by som sa chcel vyhnut po tych problemoch s nvidiou je kombinacia intel a nvidia
znacka: preferujem HP, Toshiba, IBM...znacky ako Acer neberiem...co sa tyka Asus, no mozno by sa dalo uvazovat
dalsie vybavenie podla uvazenia

Co sa tyka ceny, dajme tomu okolo 25 000...pripadne trosku viac...

mam paru favoritov:

HP Compaq 6735b

Kód: Vybrať všetko

http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=23900
Toshiba A9-147

http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=21589

IBM Lenovo N200

http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=19254

chcem vas poprosit poradte mi ohladom nich, ktory je podla vas the best ...preco by ste ho brali a preco ine nie...pripadne aspon poradte ohladom znacky, ake mate s ktorou skusenosti

alebo rad uvidim nejake alternativy

dakujem
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

newman
Light Expert
Light Expert

Info

Príspevok od používateľa newman »

Dlhsie som nesledoval vyvoj notebookv a neviem si vybrat tak prosim o radu. cena 20 az 22 tis bez DPH, Intel Core 2 Duo, 3GB a viac, grafika neviem nieco lepsie aby som tam pustil nejaku hru sem tam ziadna extra novinka a potom uz len klasicke veci ako wifi, dvd atd, na znacke ani moc nezalezi
FT
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa FT »

Hm, čo by si povedal na tento?
newman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa newman »

no nie je zly ale kukal som ASUS M51 VA http://shop.korex.sk/zbozi/asus-m51va-1 ... p=z:125347 alebo M50VC len neviem aka grafika je lepsia ci ATI RADEON HD 3650 512MB alebo GEFORCE 9300 M GS http://shop.korex.sk/zbozi/asus-m50vc-1 ... p=z:127696
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

no v M51VA je ta grafika mobility a v tom druhom asuse M50VC je ta 9300M (to M neznaci mobility? asi nie co xD) a su za 30k s dph tak ja ti odporucim http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11839410 kupoval si ho kamos a je velice spokojny taky Pure na plnych crysis warhead mu ide na medium par veci na high :) je dost spokojny
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

to newman:
Takze jednoznacne 3650 je omnoho lepsia od 9300M GS...
Ale aj tak by som bral notebook s GeForce 9600M GT, ktora je vykonnejsia ako 3650. A kedze kupujes za 30k notebook, tak s touto grafikou najdes par kuskov. Ja sam som kupoval za 28k notebook a mam tam 9600M GT...treba sa len trocha porozhliadnut po eshopoch, kde maju vacsi vyber...napr alzaa
:wink:
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

FT napísal:Hm, čo by si povedal na tento?
ocuj velmi zaujmavi notebook :)
ale ked som si ho porovnal s tymto asusom ktory by som chcel zobrat tak neviem http://www.pcexpert.sk/porovanie/?vids= ... 0,10044663
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

kolchak napísal:ocuj velmi zaujmavi notebook :)
ale ked som si ho porovnal s tymto asusom ktory by som chcel zobrat tak neviem http://www.pcexpert.sk/porovanie/?vids= ... 0,10044663
V parametroch vyhráva Asus, je to na tebe, na čo ho chceš a čo od neho očakávaš. Ale u toho Dell-u treba pripočítať aj ten výnimočný servis priamo doma na nasledujúci deň. :wink:
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

FT napísal:V parametroch vyhráva Asus, je to na tebe, na čo ho chceš a čo od neho očakávaš. Ale u toho Dell-u treba pripočítať aj ten výnimočný servis priamo doma na nasledujúci deň. :wink:
To je tiez pravda. Dell ma jeden z najlepsich servisov :D
mayor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mayor »

no tak nikto sa nenajde co by poradil???
http://www.hojko.com/post994531.html#994531
Pudzian
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pudzian »

Caute, chcel by som kupit notebook ktory by bol skor na net, filmy atd. Hry nehram, no nejake to nfs by to mohlo zvladat ;) procak je mi jedno ci intel ci amd len nie celeron,ani znacka acer. Hdd tak 160 gb a 2gb ram, webcam. cena do 13 tisic, nechcem investovat vela do toho. To su vsetky moje poziadavky tak dik za akukolvek pomoc.
manager666
Star
Star

to mayor:
Tie co si si vybral mi nejdu zobrazit...asi ma datacomp daku chybu...neviem...
Kedze to nechces na hry, tak by som bral tento Asus.
Vykonny procesor Core 2 Duo T8100 s frekvenciou 2,1Ghz, 1440x900 rozlisenie, 3GB RAM, a grafika GF9300M G, aby ti aspon odlahcila procesor pri pozerani HD filmov.
racto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa racto »

tiež chcem si kúpiť počítač a vybral som si tento

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12002925
mate zo značkou MSI skúsenosti? je niečo podobné napríklad u ASUSU? :cry: :?: :?: :?:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

racto napísal:tiež chcem si kúpiť počítač a vybral som si tento

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12002925
mate zo značkou MSI skúsenosti? je niečo podobné napríklad u ASUSU? :cry: :?: :?: :?:
msi dava otrasne plasty a vsetko okolo toho vacsina ludia ma s msi aj problemy pretoze poviem ti to takto . preco napr. notebook toshiba ,hp alebo lenovo thingpad su ovela drahsie a pritom menej vybavene ? pretoze su kvalitne spracovane a neprehanaju to s niecim co nema dlhu zivotnost. k otazke odpoviem nie nekupuj si msi radsej sa poohliadni po hp ,ale pri hp pozor ani za nic nekupuj hp pavilion
manager666
Star
Star

to racto:
Ja mam presne ten model GX701X, ale radu 093CZ, ktora ma vykonnejsi procesor - T9300(2,5Ghz) a 4GB RAM za cenu 28 000sk.
Co sa tohto modelu tyka, tak je jasne,ze nie je urceny na kazodenne prenasanie(kedze ma 17" display a 3,6kg), cize ta pevnost plastov je podla mna dostatocna. Toto je moj uz druhy notebook MSI(som verny :D ) a musim povedat, ze naozaj tie plasty nie su uplne naj, ale naco si priplacat 5000 a viac, ked aj tak nedostanem taky vykon a budem mat lepsie plasty. Ja osobne som chcel notebook, co najvykonejsi za danu cenu na obcasne prenasanie. Tu je podla mna MSI naj volba. Ale keby ho potrebujem castejsie prenasat, tak uz by som MSI nekupil, ale skor Toshibu/Lenovo.

+ mala recenzia MSI GX701X:
...co sa hlucnosti tyka, nie je vobec hlucny,ked nie je v zatazi. Ale ked uz je plno zatazeny(Crysis a pod. :D ), tak uz huci pomerne dost, co je samozrejme, kedze musi uchladit tak vykonne komponenty. Ale aj tak! vyfukava len vlazny vzduch, cize ziadne vysoke teploty sa nekonaju a trochu nechapem preco to stale tak huci, ked to fuka vlazny vzduch von, ale budis...radsej nez by sa mal prehrievat.
...vydrz na bateriu je v norme...cez 2hodiny surfovania na nete cez wifi na minimalnom jase.
...4.1 reprosustava hra naozaj kvalitne a vytvara priestorovy zvuk, co je vynikajuce.
...neviem co by som este mohol k nemu napisat...ak chcete daco vediet, tak rad odpoviem...
podla mna je to ta naj volba, pokial sa to nebude kazdy den prenasat...
racto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

manager666 napísal:to racto:
Ja mam presne ten model GX701X, ale radu 093CZ, ktora ma vykonnejsi procesor - T9300(2,5Ghz) a 4GB RAM za cenu 28 000sk.
Co sa tohto modelu tyka, tak je jasne,ze nie je urceny na kazodenne prenasanie(kedze ma 17" display a 3,6kg), cize ta pevnost plastov je podla mna dostatocna. Toto je moj uz druhy notebook MSI(som verny :D ) a musim povedat, ze naozaj tie plasty nie su uplne naj, ale naco si priplacat 5000 a viac, ked aj tak nedostanem taky vykon a budem mat lepsie plasty. Ja osobne som chcel notebook, co najvykonejsi za danu cenu na obcasne prenasanie. Tu je podla mna MSI naj volba. Ale keby ho potrebujem castejsie prenasat, tak uz by som MSI nekupil, ale skor Toshibu/Lenovo.

+ mala recenzia MSI GX701X:
...co sa hlucnosti tyka, nie je vobec hlucny,ked nie je v zatazi. Ale ked uz je plno zatazeny(Crysis a pod. :D ), tak uz huci pomerne dost, co je samozrejme, kedze musi uchladit tak vykonne komponenty. Ale aj tak! vyfukava len vlazny vzduch, cize ziadne vysoke teploty sa nekonaju a trochu nechapem preco to stale tak huci, ked to fuka vlazny vzduch von, ale budis...radsej nez by sa mal prehrievat.
...vydrz na bateriu je v norme...cez 2hodiny surfovania na nete cez wifi na minimalnom jase.
...4.1 reprosustava hra naozaj kvalitne a vytvara priestorovy zvuk, co je vynikajuce.
...neviem co by som este mohol k nemu napisat...ak chcete daco vediet, tak rad odpoviem...
podla mna je to ta naj volba, pokial sa to nebude kazdy den prenasat...
No ja cestujem každý týžden domov vo vlaku takže pedpokladám že ho budem nosiť. Myslíš také nosenie? Bral by som aj 15,4´ale nenašiel som žiaden taky s výbavou ako má tento a kedže nechcel by som davať za počítač viac ako 25000 tiež mi ostal len tento. Pozeral som aj asus ale kedže sa v tom zase až tak nevyznám zase mi ostal len tento :( .
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

racto : musis za zmierit s tym, ze za 25000 nezozenies notebook taky aby bol velmi dobry po stranke vykonovej a navyse sa dal prenasat, resp. s nim dalo casto cestovat
racto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:racto : musis za zmierit s tym, ze za 25000 nezozenies notebook taky aby bol velmi dobry po stranke vykonovej a navyse sa dal prenasat, resp. s nim dalo casto cestovat
Tak ja nepotrebujem zae perfektný stači aby mal parametre ako ten MSi ale bola ti iná značka.
manager666
Star
Star

racto napísal:Tak ja nepotrebujem zae perfektný stači aby mal parametre ako ten MSi ale bola ti iná značka.
Trochu si protirecis...lebo ten MSI ma PERFEKTNE parametre, ktore nepotebujes, ale chces aby ten notebook mal. :D :lol:

No ak to je fakt raz za tyzden, tak to ten notebook zvladne. ja sam ho tiez kazdy tyzden zvlakam a nie je problem, kdeze som dostal aj super ruksak...
Cize je to na tebe... Tak vykonny ako je ten MSI za tu cenu iny nenajdes...
Napísať odpoveď