Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Tomasko napísal:inak hore dell pohode, len by som dal mozno o trochu ryhclejsi cpu
No, dakujem za reakciu, ale myslim, ze bude v pohode. Pozeral som T7250 s rovnakymi parametrami a pritom drahsi. Mozno je tam iny dolezity rozdiel, no mne to nepride ako vhodna kupa. No bol by som rad, ak by sa niekto vyjadril aj k tym dalsim otazkam v poste. Dakujem.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

pato83: ja mam 8600gt v macbooku pro a som spokojny, zahram na tom v pohode

a ked som sa informoval o tych kartach tak kazdy mi povedal, ze notebookove karty graficke su o nieco pomalsie ako na pc, mozno aj koli teplotam a tak, ale neviem to porovnat no.
pato83
Addict
Addict

Tomasko napísal:pato83: ja mam 8600gt v macbooku pro a som spokojny, zahram na tom v pohode

a ked som sa informoval o tych kartach tak kazdy mi povedal, ze notebookove karty graficke su o nieco pomalsie ako na pc, mozno aj koli teplotam a tak, ale neviem to porovnat no.
My sme sa nepochopili. Toho sa nebojim, ze by som na tejto karte nezahral Unreal 2003, NHl alebo Tocu, ale mne moc o hry nejde. Toto su snad jedine, co hravam. Ide mi o poruchovost tychto kariet, dost som o tom v poslednom case cital, tak ci sa nedozviem dake nove info. Tu je nieco o tom: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=282508
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

tak podla mna dell ma kvalitne sasi aj chladenie,
a keby sa nahodou pokazila dell ma dobre reklamacie.
pato83
Addict
Addict

To mas pravdu, som ohladne xps pozeral uz snad vsetko. No budem mat len rocnu zaruku. Tu je to zaklad, nie je ako u nas. Snad sa tentoraz neukaze ako pravdive "Nie sme tak bohati, aby sme kupovali lacne veci :D "
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

možete mi prosím uviesť nejaký konkrétny model ? Vid predosly prispevok

a sorry ak spamujem ale odpovede ktora by mi sadla som sa nedočkal :lol:
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

Dobre, posledne rozhodnutie, idem si kupit tento: http://www.alza.sk/asus-m51va-as043c-c2d-d97900.htm

mam posledne asi 3 dni kym sa definitivne rozhodnem, tak ano ci nie?

co hovorite na tu graficku kartu?, moc sa v nich nevyznam.
plati este stale to co kedysi, ze radeony nedokazu spravne spolupracovat s hrami, alebo ako to mam povedat...?

v podstate mi ide len o to, aby som spustil GTA 4 :oops:

diky
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Chalani chcel by som zobrat asus EEE 1000, akurat sa chcem spytat ako je to v nom s netom? Je tam niekde slot kde len slahnem napriklad simku od orange a mozem ficat? Alebo k tomu budem musiet pripajat nejaky modem? Nemam s tymto ziadne skusenosti. :?

gandus napísal:Dobre, posledne rozhodnutie, idem si kupit tento: http://www.alza.sk/asus-m51va-as043c-c2d-d97900.htm

mam posledne asi 3 dni kym sa definitivne rozhodnem, tak ano ci nie?

co hovorite na tu graficku kartu?, moc sa v nich nevyznam.
plati este stale to co kedysi, ze radeony nedokazu spravne spolupracovat s hrami, alebo ako to mam povedat...?

v podstate mi ide len o to, aby som spustil GTA 4 :oops:

diky
Notebook je to dobry akurat ma jednu velku vadu v ovladacoch. Kedze su tam 4GB ram, potrebujes 64bit vistu, na 64 vsak pre radu M51-VA nemaju v asuse ovladace. Dost divne.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nevyzera to, ze by mal PCMCIA slot. Takze mozno cez USB nejaky modem.
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

neviete o nejakom podobnom notebooku ako je tento http://digitalne.stahuj.centrum.cz/asus ... pod-lupou/ ale so silnejsim procesorom? :)
Gangy
Darca
Darca

t0m4s3 napísal:Nevyzera to, ze by mal PCMCIA slot. Takze mozno cez USB nejaky modem.
Do PCMCIA (nb s tym rozhranim sa este vobec vyrabaju?) napcham modem, ale su notebooky ktore ho uz maju v sebe?

Alebo takto, keby som so sebou nosil spolu s tym eeckom aj mobil, mozem ich sparovat cez bluetooth tak ze si eee bude pripojenie k internetu brat z mobilu? Cize bude mobil nieco ako wireless modem?

Pretoze potrebujem maly notebook (eee je idealny) ale chcem sa pripajat k internetu inak nez cez wifi (cize cez mob. operatora), akurat ze nechcem aby mi z toho notebooku nieco trcalo, chapes. Je nejake riesenie ktore by mi vyhovovalo?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:(nb s tym rozhranim sa este vobec vyrabaju?)
Nejaky dovod preco by sa nemali? PCMCIA je stale velmi rozsirene rozhranie
Gangy napísal:Pretoze potrebujem maly notebook (eee je idealny) ale chcem sa pripajat k internetu inak nez cez wifi (cize cez mob. operatora), akurat ze nechcem aby mi z toho notebooku nieco trcalo, chapes. Je nejake riesenie ktore by mi vyhovovalo?
Male notebooky su aj 12'' rady niektorych klasickych vyrobcov ako HP,DELL,TOSHIBA,IBM a su to notebooky v pravom slova zmysle, nie parodia na NB v podeni EEE.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Cez BT sa da.
Pozri si na www.eee-pc.sk
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

Gangy napísal:Notebook je to dobry akurat ma jednu velku vadu v ovladacoch. Kedze su tam 4GB ram, potrebujes 64bit vistu, na 64 vsak pre radu M51-VA nemaju v asuse ovladace. Dost divne.
viete mi niekto vysvetlit co to znamena?

hovorim ze sa v tom nejako extra nevyznam a zasa blbost si kupit nechcem, a asi nie som prvy ani posledny a uz to musi byt otravne ale chcem notas na ktorom predovsetkym rozbeham GTA4 inak mi to je co sa hier tyka v podst. jedno.

Ako zistim ci ma graficka karta podporu Direct X10?

dakujem
Gangy
Darca
Darca

t0m4s3 napísal:Nejaky dovod preco by sa nemali? PCMCIA je stale velmi rozsirene rozhranie
Lebo vsetky notebooky ktore mi presli pod ruky mali skor express card, s PCMCIA som sa uz naozaj dlho nestretol.
t0m4s3 napísal:Male notebooky su aj 12'' rady niektorych klasickych vyrobcov ako HP,DELL,TOSHIBA,IBM a su to notebooky v pravom slova zmysle, nie parodia na NB v podeni EEE.
No a ukazal by si mi aspon jeden ktory ma to co chcem? Stale neviem co mam vlastne hladat.
pryja napísal:Cez BT sa da.
Pozri si na www.eee-pc.sk
Vidis ved ty mas jeden od Ada nie? :) Tak to mozem mat info z prvej ruky, skusala si to? Ako to ficalo?
gandus napísal:viete mi niekto vysvetlit co to znamena?
Systemy s 32bitovou architekturou nedokazu vyuzit 4 GB ram (len nieco okolo 3,2), cize ak ides kupovat pc/nb s viac ako 3GB ram, musis nahodit 64bit system inak tam mas ten 1Gb uplne zbytocne.
gandus napísal:Ako zistim ci ma graficka karta podporu Direct X10?
Google.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

gandus napísal:viete mi niekto vysvetlit co to znamena?
32bitova verzia systemu Windows nedokaze efektivne adresovat 4GB operacnej pamate, preto potrebujes 64bitovy system. Dana verzia notebooku, ale zrejme obsahuje hardware, na ktory sa Asus neuracilo napisat 64bitove ovladace.
gandus napísal:Ako zistim ci ma graficka karta podporu Direct X10?
Tak, ze sa pozries na stranke vyrobcu na jej specifikacie.

edit:
Gangy napísal:Lebo vsetky notebooky ktore mi presli pod ruky mali skor express card, s PCMCIA som sa uz naozaj dlho nestretol.
To je fakt dobry dovod - lebo tebe nepresli rukami :lol:
Gangy napísal:No a ukazal by si mi aspon jeden ktory ma to co chcem? Stale neviem co mam vlastne hladat.
Nieco taketo napr. http://www.alza.sk/SK/fujitsu-siemens-e ... 101840.htm
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

kukiak napísal:Preco? za tu cenu moze mat napr eee pc 904.. Pripadne aj acer aspire one s 8gb ssd..
jop diky za radu, kupim asi ten aspire :wink:

Inak ma celkom zaujala tato ponuka, povazujete to za dobru cenu, alebo sa za tu cenu da kupit lepsi model notebooku?
Prílohy
sim notebok zmens.jpg
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

cena je dobra ak je s danou, ten model sa predava za 17-18 tisic
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

je to aj s danou
rocky72
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rocky72 »

Caute ktory s tychto notebookov by ste mi odporucili vybral som tam cenu do 20000SK a procesor Core 2 Duo ,pouzitie: bezna praca,internet,hudba...dik :) :) http://www.hej.sk/pocitace-pda/shop/906 ... 7fdb573c4c
Napísať odpoveď