Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
trivjednom
Light Expert
Light Expert

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa trivjednom »

ten druhy ma tiez sshd
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Aj tak to nic nemeni na tom, ze jeden ma lepsi procesor+slabsiu grafiku a druhy slabsi procesor+lepsiu grafiku. Ak to chces na Office, tak ten s lepsim procesor a na hry zabudni. Ak sa chces obcas nieco starsie zahrat, tak ten so slabsim procesorom a lepsou grafikou. Nic ine nevyspekulujes, takze sa musis rozhodnut sam.
trivjednom
Light Expert
Light Expert

mystique napísal:https://www.amazon.com/Lenovo-Legion-Y5 ... B06XWFCKYX

neviem akutal kurz, ale toto je blizko tomu co hladas...
waw toto vyzera svetovo , len ci tam niesu nejake poplatky __dan , clo alebo nieco , nema niekto skusenosti

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2018, 14:14)
heker napísal:Aj tak to nic nemeni na tom, ze jeden ma lepsi procesor+slabsiu grafiku a druhy slabsi procesor+lepsiu grafiku. Ak to chces na Office, tak ten s lepsim procesor a na hry zabudni. Ak sa chces obcas nieco starsie zahrat, tak ten so slabsim procesorom a lepsou grafikou. Nic ine nevyspekulujes, takze sa musis rozhodnut sam.
dakujem za radu , tak to bude ten co si doporucil.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

trivjednom napísal: waw toto vyzera svetovo , len ci tam niesu nejake poplatky __dan , clo alebo nieco , nema niekto skusenosti

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2018, 14:14)

dakujem za radu , tak to bude ten co si doporucil.
Samozrejme, že budú, Amazon rovno naúčtuje v objednávke aj depozit na clo+daň.

Ďalšiu vec, ktorú ti vo všetkej múdrosti ten pačmaga Mystique nepovedal, že ten "refurbished" na SVK neposielajú, takže jedine ten za 1085$ (trebárs od predajcu Nexit) - celková suma 1170€.

Dúfam, že si naozaj nemyslel na to počúvnuť jeho radu. To už rovno mohol hodiť link na NTB z Aliexpress...
trivjednom
Light Expert
Light Expert

Samozrejme, že budú, Amazon rovno naúčtuje v objednávke aj depozit na clo+daň.

Ďalšiu vec, ktorú ti vo všetkej múdrosti ten pačmaga Mystique nepovedal, že ten "refurbished" na SVK neposielajú, takže jedine ten za 1085$ (trebárs od predajcu Nexit) - celková suma 1170€.

Dúfam, že si naozaj nemyslel na to počúvnuť jeho radu. To už rovno mohol hodiť link na NTB z Aliexpress...[/quote]
dakujem za info , mne uz s ligotali oci ako dobre kupim , ale bolo to divne ze a taky cenovy rozdiel moze bit.
DropDead
Addict
Addict

To nám všetkým, nielen kvôli nižšej dani (polovica našej a v niektorých štátoch USA ešte o trošičku nižšia) ale aj celkovo tam je drvivá väčšina vecí za nízke ceny (hlavne aj kvôli tomu, že u nich sú štandardne len 1-ročné záruky, takže to je 1 rok menej RMA supportu).

Ale veľa sa toho takým štýlom kúpiť neoplatí oplatí (oplatí sa to možno akurát ak ide fakt o cenovú pecku alebo o niečo, čo tu človek bohužiaľ nezoženie), bohužiaľ.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

trivjednom: Ked sa naucis slusne spravat, potom sem mozes pisat. Premazane.
trivjednom
Light Expert
Light Expert

čaute....chcem sa ospravedlniť chalanom , s ktorými som si dnes doobeda písal.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

DropDead napísal:Samozrejme, že budú, Amazon rovno naúčtuje v objednávke aj depozit na clo+daň.

Dúfam, že si naozaj nemyslel na to počúvnuť jeho radu. To už rovno mohol hodiť link na NTB z Aliexpress...
on pisal ze zije v UK, karma minus za " "refurbished" na SVK neposielajú"
nerob zo mna dilina, ked si nim sam,...

trivjednom
https://www3.lenovo.com/gb/en/laptops/i ... 8GMY500808

ten isty priamo od lenova, v librach,... myslim ze si v rozpocte, je to presne 900 ako si chcel, stacilo nakopirovat link toho modelu do googla a za to dat UK shop... vybavene bodka

dropdead, keby som mohol mas dalsiu karmu minus za aliexpres a tu total mimo cenu co si popisal... citaj prispevky a potom sa vyjadruj ako killa
DropDead
Addict
Addict

WTF? Ten v UK bol
Blazon napísal:Ahojte zhanam nejaky herny NTB do 900 libier. Zijem v UK tak najlepsie by bolo nejake anglicke stranky.
Dakujem
a ja som odpisoval trivjednom-u...tvl, ty kus vola.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Xiaomi Mi notebook Pro je doma. :-) 40 dni trvalo dorucenie. Bez dalsich doplatkov. Kvalita spracovania na vysokej urovni. Krajsi IPS panel ako na predchadzajucom Lenove. Trochu ostrejsie hrany. Hlucnejsi, bol som zvyknuty na uplne ticho. Neskutocny vykon, pri beznej praci a webe teplota okolo 40C. Je tam verzia BIOSu 400, disk cita rychlostou 3300 MB/s a plus funguje Intel Extreme tuning utility-maly navrat do roku 2000 a moznost zvysovania vykonu. Ak ma niekto otazky pytajte sa.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Disk na dáta pripojíš predpokladám externe. Numerická klávesnica sa dá aktivovať cez FN klávesu? Že píšeš čísla cez JKL ?
mikioko
Light Professional
Light Professional

Ta rychlost disku je toho vstavaneho, ma ale volny este jeden slot ak by bolo 240GB malo. Numericka klavesnica sa neda zapnut na klavesach JKL.
DropDead
Addict
Addict

Skúšal si aj podvoltovať, že koľko to pustí a či to nezlepší situáciu s hlukom?
mikioko
Light Professional
Light Professional

Mam to podvoltovane -0,100V skusal som aj -0,160V ale to sa hned restartol.:-) Takto je ventilatory jemne pocut ale neni to nic hrozne, sem tam sa zvysia otacky ked je narocnejsia webstranka ale hned klesnu. Robil som dlhsie s Wordom a tam boli otacky len jemne pocut. Kazdopadne sa este ani raz nevypli. Vcera bolo pocut take jemne klepanie-hrkotanie z lava pri malych otackach ale dnes uz nie. Kazdopadne to je jedina vycitka a ide o velmi dobre spracovany notebook. Pouzivam na pracu len notebooky od 2003 a toto je jeden z najlepsich ak neratam Thinkpad.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Čaute chlapi,

uvažujem nad novým notebookom, budget tak 700-750 max. Požiadavky, nič náročné, viac menej kancelárska práca, nejaký menej náročný Photoshop, filmy, net. Sem tam nejaká menej náročná hra ako L4D2, CSko, Heroes of Might and Magic 5-6 a podobne. Uhlopriečka 14-15,6 , uvítal by som čo najmenšiu hmotnosť a čo najvyššiu výdrž baterky. Nejakú zásadnú preferenciu značky a nemám a nebránim sa ani nejakému bazárovému kúsku v záruke.

Za všetky postrehy budem vďačný.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

danodrevo: Trebars tento VivoBook na ktorom sa aj zahras, ale mas tam aj slusnu vybavu (8GB RAM, 256GB SSD, IPS panel, ac wifi, vaha 1,7kg): http://datacomp.sk/asus-vivobook-x510uq ... 54716.html

Alebo ak upustis od grafiky a zvolis 14-palcovu velkost (pozor, nema numericku klavesnicu), tak napriklad tento Zenbook s vahou tesne pod 1,5kg: https://www.alza.sk/asus-zenbook-ux410u ... 995832.htm
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

caute...zhanam notebook na surfovanie,facebook,video.. za cca 220e ..idealne 15tka ..viete mi neco fajn poradit?:)
DropDead
Addict
Addict

Mhm...Apple iPad? Úprimne, za také ceny kúpiš tie najnechutnejšie plastové hlúposti, takže otázka je, že aký to má zmysel. Po roku už ani Windows nezapneš, lebo ten už aj tak tragický procesor a 2GB RAM to proste nedajú...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Za 220 eur moze byt problem aj bazar, aby si mal istotu, ze to aspon 2 roky pobezi.
Napísať odpoveď