Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa guess.whoo »

lacny stary book so starou i3 z bazara a dokupit ramku aby si mal aspon 8GB
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

A často to bude tehla z lacných plastov s už vyjazdeným hlučným pomalým HDD.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

zdar chcem sa opytat da sa do ntb asus eee pc x101ch dokupit ramka ? popripade za aku by som ju mohol vymenit
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neda. Nie je tam klasicky SoDIMM slot, ale je napevno na doske.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

Čaute, kamoš by potreboval notebook pre prácu s grafikou do školy, ale rozpočet je dosť minimalistický 400 - 450€. Požiadavky sú aby to utiahlo Photoshop, Corel Draw a 3ds Max. Najlepší by bol asi nejaký refubrished thinkpad,..., ale nemám s nimi skúsenosti a bolo by tam asi treba kúpiť novú baterku, čo pri niektorých thinkpadoch stojí aj 90€. Z nových čo som pozeral vychádzajú financie len na plasťáky typu https://www.alza.sk/acer-aspire-3-d5111 ... ?visited=1 . Ja mám tiež plasťák od Asusu a už tretí rok funguje v pohode, ale ja na ten notebook dávam pozor :D . Čo by Ste mi poradili?

Ďakujem
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

Zdar chcem sa opytat u nas v zalozni sa objavil tento ntb Hp pavilon dv6-6140ec za 200e a vraj nepouzivany... oplati sa ho zobrat ? Max na net a filmy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

reDo: Ten rozpocet mu vela nedovoli. Na grafiku urcite IPS panel a doplnil by som to aj o SSD kvoli rychlosti. Ak kupi nieco s TN panelom, beznym diskom, tak su to podla mna vyslovene vyhodene peniaze. Ja by som volil nieco z tohto, hoci mierne cez rozpocet, ale s IPS a SSD:
https://www.alza.sk/acer-swift-1-pure-s ... 003319.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-5-d4982147.htm

kzS^: To je 7 rokov stary notebook. Keby bol aj kupeny 2 roky po tom ako prisiel na trh, tak veris tomu, ze sa 5 rokov nepouzival??? Ak na tom bude bateria??? Ak sa nasiel niekde na firme, odpisany z uctovnictva, tak za 200 eur sa ti toaj oplatilo kupit. Ale pocitaj s tym, ze mozno budes musiet investovat do baterie. Ten model zrejme nema FullHD displej, bude tam len HD Ready, ale niekomu postaci aj to.

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2018, 14:24)
reDo: Ten rozpocet mu vela nedovoli. Na grafiku urcite IPS panel a doplnil by som to aj o SSD kvoli rychlosti. Ak kupi nieco s TN panelom, beznym diskom, tak su to podla mna vyslovene vyhodene peniaze. Ja by som volil nieco z tohto, hoci mierne cez rozpocet, ale s IPS a SSD:
https://www.alza.sk/acer-swift-1-pure-s ... 003319.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-5-d4982147.htm

kzS^: To je 7 rokov stary notebook. Keby bol aj kupeny 2 roky po tom ako prisiel na trh, tak veris tomu, ze sa 5 rokov nepouzival??? Ak na tom bude bateria??? Ak sa nasiel niekde na firme, odpisany z uctovnictva, tak za 200 eur sa ti toaj oplatilo kupit. Ale pocitaj s tym, ze mozno budes musiet investovat do baterie. Ten model zrejme nema FullHD displej, bude tam len HD Ready, ale niekomu postaci aj to.
Lubomir21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lubomir21 »

Zdravím, plánujem kúpu notebooku na internet, filmy, office a občas nejaké staršie hry. Rozpočet je 700€, veľkosť 15,6". Jednoznačne najlepšie mi vychádza Acer Aspire 5, kde za tých 700€ dostanem Core i5 8250U, MX150, IPS, 8GB RAM aj SSD. Potom je tu Lenovo Ideapad s takmer totožnými parametrami akurát nemá IPS, ale TN.

Problém je, že momentálne mám 6-ročný Acer Travelmate a musím povedať, že sa na ňom už čo sa týka konštrukcie pokazilo asi všetko čo mohlo, navyše sa neskutočne prehrieva a celkovo je tak nejako nekvalitne vypracovaný a zrelý do šrotu. Trpia tieto nové Acery podobnými problémami? A bol by na tom ten Ideapad z hľadiska kvality konštrukcie lepšie? Lebo tá cena 700€ za tie parametre je dosť podozrivá, jednoducho niekde museli ušetriť. Ostatné značky s takýmito parametrami začínajú niekde na 900€, prípadne v niečom zaostávajú ako napr. tento Asus, ktorý má staršiu grafiku. Každopádne, rád si nechám poradiť aj niečo úplne iné.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Chces toho strasne vela za malo penazi. Ak chces poriadne spracovanie a kvalitu, tak musis priplatit 300 eur. To Lenovo na tom nebude o nic lepsie, navyse dnes kupit TN panel je hriech. Acer ma dobru vydrz baterir, ale vsetky recenzie tejto serie vycitaju slabsi displej a slaby touchpad. Da sa s tym normalne fungovat, ale v porovnani s dakym Dellom ci Zenbookom je to o dost horsie. Ale tak co chces za 700 eur s SSD a MX150, ze?

Nemozes porovnavat tvoj 6 rokov stary model a pisat, ze sa prehrieva. Je to logicke, ma to svoj vek, pasta na procaku bude mozno uz sucha, prieduchy upchate prachom, ventilatoriky budu tiez uz mozno upchate, cas kondenzatorov uz mohla mierne napucat a tak produkuju viac tepla.
DropDead
Addict
Addict

Ľubo, využijem skulinu, že nepíšeš o záruke. Riešenie pre teba je...a veľmi dobré,
https://www.gearbest.com/laptops/pp_786 ... 9631690257
(prípadne ak skončí zľava, tak sledovať https://shop.fontech.sk/search?orderby= ... earch&n=12 , či sa neobjaví nová akcia/zľ. kupón).
Akurát budeš bez záruky (teoreticky je, doprava by stála nejakých 25€) ale aj tak to je len rok a je veľmi malá šanca, že sa niečo zvrtne.

Ale tiež je za 700€. A ver mi, že špecifikácie, ktoré chceš sú plne hodné tých 700€, či u Mi Pro alebo u Aceru.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Predpokladam, ze ked pozera nove notebooky, tak chce logicky notebook aj so zarukou. To moze byt pri Xiaomi problem trochu kvoli poste. Ked chce clovek poriadne parametre a upusti od niektorych veci ako je napriklad plastove spracovanie, slabsie panty, slabsia klavesnica bez podsvietenia ci mizerny touchpad, tak mu vyjde Acer, ktory je cenovo castokrat o dost nizsie. Ale na ukor toho co som popisal. Samozrejme aj Acer ma lepsie kusky, ale pri inych parametroch/cene. Ked som bral naposledy na Vianoce notebook, tak som vyberal Lenovo, sice bolo drahsie, parametrami o nieco slabsie, ale malo to pozinkovane panty, zaruku 3 roky, vyberaciu DVD mechaniku co sa da nahradit za bateriu (ta bola v baleni).
Lubomir21
Amateur
Amateur

Chces toho strasne vela za malo penazi.
Presne toto je problém, ktorý vznikol z toho, že je možnosť za tie peniaze kúpiť notebook s tými parametrami. Som v pohode ochotný zľaviť z požiadaviek (okrem budgetu). Ale ako vravíš, TN by som dnes nekupoval. To môžeš ale povedať o všetkom, kúpil by si notebook bez SSD? Ale určite nemusím mať tú grafiku, kľudne zoberiem nejakú horšiu a procesor takisto nemusí byť 8. generácia.

Niektoré notebooky sa ale po 6 rokoch držia a vydržia aj 10 v relatívne dobrom zdraví. Tento môj bol horúci už od začiatku, tam je jednoducho problém v systéme vetrania, ktorý majú kvalitnejšie notebooky lepšie. Inak čo sa týka touchpadu, to ma vôbec nezaujíma, za 6 rokov som ho použil asi 2x.

Xiaomi... Áno, presne toto som pozeral, vyzerá to super, ale fakt ma odrádza tá záruka, doprava, colnica, čínština a problémy s tým spojené. Chcel som počkať kým to príde normálne oficiálne do našich obchodov, ale asi sa nedočkám. Nemáš nejaké info, prečo sa to nedá kúpiť normálne u nás, prípadne či sa to plánuje a kedy?

A teda ktoré modelové rady z tých lacnejších sú podľa vás "trvanlivejšie"? Presne by som sa chcel vyhnúť tým veciam ako zlomené pánty, či displej ako na tomto notebooku...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Z IPS a SSD netreba zlavovat. Radsej polavit na slabsom procesore, na slabsej grafike, podsvietenej klavesnici. Pokial chces lepsie spracovanie, tak musis najst iny notebook. A ten v tvojej cene nenajdes. Klikam na Alze a najblizsie by sa tomu mohol podobat Lenovo Legion, ale ten je za 900 eur. A potom uz vsetko cez tisicku.
Lubomir21
Amateur
Amateur

Áno, pozeral som to, je to tak ako vravíš. Modely s lepším spracovaním sú cca od 900€, čo mne osobne príde na voľnočasový notebook cez čiaru, takže to vidím na ten acer/asus prípadne niečo podobné a budem sa musieť uspokojiť s horším spracovaním. Díky všetkým za názory.
Blazon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blazon »

Nejaky herny NTB do 1000-1100 eur? najlepsie keby mal 17 palcov.

Este otazka je lepsie mat kvalitnu graficku a napr 8gb ram alebo radsej 16gb ram a slabsiu grafiku?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Blazon: Zalezi od hry. Skor sa priklanam ku lepsej grafike, pretoze tu nevymenis. Ale RAMku dokazes stale vymenit, dukupit vacsiu, ak bude treba.

Zhlaka priplatit mas 7700HQ, SSD, GTX 1050 Ti: https://www.alza.sk/asus-rog-strix-gl753ve?dq=4950445 Neviem ci ho ma Alza v akcii alebo ho zle nacenili, ale inde stoji 200 eur viac.
DropDead
Addict
Addict

Lubomir21 napísal:Áno, pozeral som to, je to tak ako vravíš. Modely s lepším spracovaním sú cca od 900€, čo mne osobne príde na voľnočasový notebook cez čiaru, takže to vidím na ten acer/asus prípadne niečo podobné a budem sa musieť uspokojiť s horším spracovaním. Díky všetkým za názory.
A úprimne, pozri si nejaké recenzie na Mi Notebook Pro, osobne za tú cenu si myslím, že stojí za každý cent ceny - u nás by NTB s takou kvalitou/parametrami stál minimálne 1000€.
A tiež, asi som zabudol spomenúť, že GearBest má EU Express dopravu, kde to v EU prelepia novým podacím lístkom, takže oficiálne na SVK príde akoby z EU, takže už nič nedoplácaš.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Lubomir21 napísal:
Presne toto je problém, ktorý vznikol z toho, že je možnosť za tie peniaze kúpiť notebook s tými parametrami. Som v pohode ochotný zľaviť z požiadaviek (okrem budgetu). Ale ako vravíš, TN by som dnes nekupoval. To môžeš ale povedať o všetkom, kúpil by si notebook bez SSD? Ale určite nemusím mať tú grafiku, kľudne zoberiem nejakú horšiu a procesor takisto nemusí byť 8. generácia.

Niektoré notebooky sa ale po 6 rokoch držia a vydržia aj 10 v relatívne dobrom zdraví. Tento môj bol horúci už od začiatku, tam je jednoducho problém v systéme vetrania, ktorý majú kvalitnejšie notebooky lepšie. Inak čo sa týka touchpadu, to ma vôbec nezaujíma, za 6 rokov som ho použil asi 2x.

Xiaomi... Áno, presne toto som pozeral, vyzerá to super, ale fakt ma odrádza tá záruka, doprava, colnica, čínština a problémy s tým spojené. Chcel som počkať kým to príde normálne oficiálne do našich obchodov, ale asi sa nedočkám. Nemáš nejaké info, prečo sa to nedá kúpiť normálne u nás, prípadne či sa to plánuje a kedy?

A teda ktoré modelové rady z tých lacnejších sú podľa vás "trvanlivejšie"? Presne by som sa chcel vyhnúť tým veciam ako zlomené pánty, či displej ako na tomto notebooku...
Lubomir21 napísal:Zdravím, plánujem kúpu notebooku na internet, filmy, office a občas nejaké staršie hry. Rozpočet je 700€
A čo tak chromebook ?
DropDead
Addict
Addict

To už rovno môže kúpiť iPad, ak by sa chcel obmedziť na niečo niche.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Chromebook je kravina, navyse v slabej konfiuraci s eMMC.
Napísať odpoveď