Pouzivate tahaky ? :) ak ano tak napiste ake sposoby...
- Napíšem si to v PC, pošlem do telefónu a potom celé hodiny „pozerám na čas“.
- Ak neviem aké budú otázky tak Wikipedia to istí – moje písomky zo SJ:]
Schémy, vzorce a pod. veci si buď skenujem a dvihnem kontrast alebo len nafotím do mobilu a zasa „sledujem čas“.
- Keď mi vyučujúci zoberie jeden mobil, mám druhý:]
- Keď mi zoberie písomku [zatiaľ sa nestalo] tak mám smolu...
- A samozrejme malé papieriky na najrôznejších miestach. Najčastejšie vo vreckách v mikine alebo pod rukávom.
- Ak neviem aké budú otázky tak Wikipedia to istí – moje písomky zo SJ:]
Schémy, vzorce a pod. veci si buď skenujem a dvihnem kontrast alebo len nafotím do mobilu a zasa „sledujem čas“.
- Keď mi vyučujúci zoberie jeden mobil, mám druhý:]
- Keď mi zoberie písomku [zatiaľ sa nestalo] tak mám smolu...
- A samozrejme malé papieriky na najrôznejších miestach. Najčastejšie vo vreckách v mikine alebo pod rukávom.
Najlepšie ťaháky
touto temou som sa preluskaval cely den
tak ma zaujala... a zo sposobov, ktore tu boli povedane su pre mna najlepsie:
1. Dať si na stôl obrus a ten popísať a medzi to nenápadne napísať aj ťaháky
2. Napísať učivo na stoličku pred tebou
3. Napísať si učivo 3-5 písmom na papierik a to vložiť do priesvitného pera (podľa potreby aj do 2-3-4...n pier
)
4. Urobiť si "šuflik" pod lavicou - prilepiť jeden papier po bokoch na lavicu zospodu - vznikne úložný priestor na ťahák a v prípade potreby len povytiahnuť
5. Vyrobiť si knižočku z ťahákov malých rozmerov - písmo 3-5 a rozmery napr. 2x3 - potom to oblepiť a zlepiť a vytvoriť tým niečo takéto: http://www.hojko.com/download.php?id=33369
6. Veľmi zaujímavé - namiesto riadkov na papieri napísať ťahák, písmo 2 je akurát - riadky budú síce trochu kostrbaté, ale ak budete písať bez medzier, čiarok, bodiek a veľkých písmen, tak to bude dôveryhodné. Tak to si môžte olinajkovať celý papier a dobré by bolo, ak píšete písomku a na prvú stranu si dáte klasické linajky, a na druhú tie ťahákové, popíšete len jednu stranu a tú s tým ťahákom si odtrhnete a necháte - akože šetríte papierom. Alebo môžte aj popísať a odovzdať, ja by som to neriskoval, ale keď som to ukázal našim, tak nič nezistili, iba otec hovoril, že riadky sú trochu kostrbaté a mama to tiež nevedela prečítať.
Kľudne si môžte nechať aj jeden hárok čistý na lavici a do osobitného napísať písomku, a ten hárok budete mať ako pomocný papier
Treba však prispôsobiť farbu, aby to vyzeralo dôveryhodnejšie tak môžte striedať riadky - jeden ťahákový, potom 3 neťahákové a zasa... aby to vyzeralo len ako chyba tlače
7. Nascanovať si obal s fľaše a potom si s tým vlastým oblepiť fľašu - namiesto výrobcu a zloženia možno dopísať všeličo
To je asi všetko, čo ja asi po prečítaní tejto témy začnem používať

1. Dať si na stôl obrus a ten popísať a medzi to nenápadne napísať aj ťaháky
2. Napísať učivo na stoličku pred tebou
3. Napísať si učivo 3-5 písmom na papierik a to vložiť do priesvitného pera (podľa potreby aj do 2-3-4...n pier
4. Urobiť si "šuflik" pod lavicou - prilepiť jeden papier po bokoch na lavicu zospodu - vznikne úložný priestor na ťahák a v prípade potreby len povytiahnuť
5. Vyrobiť si knižočku z ťahákov malých rozmerov - písmo 3-5 a rozmery napr. 2x3 - potom to oblepiť a zlepiť a vytvoriť tým niečo takéto: http://www.hojko.com/download.php?id=33369
6. Veľmi zaujímavé - namiesto riadkov na papieri napísať ťahák, písmo 2 je akurát - riadky budú síce trochu kostrbaté, ale ak budete písať bez medzier, čiarok, bodiek a veľkých písmen, tak to bude dôveryhodné. Tak to si môžte olinajkovať celý papier a dobré by bolo, ak píšete písomku a na prvú stranu si dáte klasické linajky, a na druhú tie ťahákové, popíšete len jednu stranu a tú s tým ťahákom si odtrhnete a necháte - akože šetríte papierom. Alebo môžte aj popísať a odovzdať, ja by som to neriskoval, ale keď som to ukázal našim, tak nič nezistili, iba otec hovoril, že riadky sú trochu kostrbaté a mama to tiež nevedela prečítať.
Kľudne si môžte nechať aj jeden hárok čistý na lavici a do osobitného napísať písomku, a ten hárok budete mať ako pomocný papier
Treba však prispôsobiť farbu, aby to vyzeralo dôveryhodnejšie tak môžte striedať riadky - jeden ťahákový, potom 3 neťahákové a zasa... aby to vyzeralo len ako chyba tlače
7. Nascanovať si obal s fľaše a potom si s tým vlastým oblepiť fľašu - namiesto výrobcu a zloženia možno dopísať všeličo
To je asi všetko, čo ja asi po prečítaní tejto témy začnem používať
taktiez pouzivam mp3-ojku , papier na ktorom sedim alebo to zelezo na ktorom je ta doska tak pod toho zasuniem a ked nebudem vediet tak ho iba vystrcim ( ten papier) . dost som spekuloval o UV pere resp. napisete neviditelnim povrchom na lavicu svoje tahaky a potom si ich iba druhym koncom behom pisomky osvietite uv lampickou ktora tam je
Priznam sa ze tahaky pouzivam dost casto, hlavne nejake papieriky a rozne naskladane knizky s malymi pismenkami. Ale velmi oblubene su aj tzv. BOMBY...ak by niekto nevedel tak ak sa zistia otazky vopred alebo sa potiahne nejaky original test tak sa doma vypracuje a len sa caka kedy sa na skuske objavi zase ten isty 
murcatko:Tieto tahaky sa nedaju vyuzit pri externom studiu na vysokej skole.
1.Ziadne obrusy na laviciach niesu a ked ho prinesies, tak ta z nim vyrazi von.
2.Predsa neviem kedy by som to tam pisal ked pridem do ucebne a kazdy kuka na kazdeho.
3.To by celkom slo, ale nezabudnite si pribalit lupu na 3 pismo
4.To neprichadza do uvahy, lebo nebude cas kedy namontujem suflik na lavicu.
5.Neviem kde by som tu knizocku dal ked ucitelka sliedi ako orol.
6.Ziadny papier od teba profesor nechce, vsetko ti da on a tvoje pomocne ho nezaujimaju.
7.A tu flasu by ti urcite nedovolil mat na lavici.
1.Ziadne obrusy na laviciach niesu a ked ho prinesies, tak ta z nim vyrazi von.
2.Predsa neviem kedy by som to tam pisal ked pridem do ucebne a kazdy kuka na kazdeho.
3.To by celkom slo, ale nezabudnite si pribalit lupu na 3 pismo
4.To neprichadza do uvahy, lebo nebude cas kedy namontujem suflik na lavicu.
5.Neviem kde by som tu knizocku dal ked ucitelka sliedi ako orol.
6.Ziadny papier od teba profesor nechce, vsetko ti da on a tvoje pomocne ho nezaujimaju.
7.A tu flasu by ti urcite nedovolil mat na lavici.
Tak ja ťaháky nepoužívam vôbec, ale pred týždňom som k tomu bol po prvýkrát donútený, keďže sme preberali učivo, ktoré ani sám profesor nevedel vysvetliť a zrejme ani nechápal.
No a podstata bola v tom, že som si založil malinké ťaháky pod rukáv a istili ich hodinky, cez ktoré mi nemohli vypadnúť, takže som sa už zašil potom iba do zadných lavíc a nebol žiadny problém. Ku mojej malej cti slúži už iba to, že som opísal iba štvrtinu písomky, takže to nezohrávalo takú veľkú rolu
No a podstata bola v tom, že som si založil malinké ťaháky pod rukáv a istili ich hodinky, cez ktoré mi nemohli vypadnúť, takže som sa už zašil potom iba do zadných lavíc a nebol žiadny problém. Ku mojej malej cti slúži už iba to, že som opísal iba štvrtinu písomky, takže to nezohrávalo takú veľkú rolu
je mozne, ze to tu uz bolo, ALE
...nie je to ani tak tahak, ale sposob ako pisomku dobre napisat a je funkcny
...profesor rozda pisomku aj papiere, napises to co vies a ak je to mozne papier neodovzdas...doma si ju vypracujes na znamku aku chces a ked ich donesie opravene, zahlasis, ze ti zabudol opravit danu pisomku a ak ho mas precitaneho tak vam ju opravi a oznamkuje a nie je problem...nevyhodou je, ze sa da povacsine vyuzit len raz a nie na vsetkych profakov to plati(na SŠ zatial ano
)
-
Iron-Eddie
Light Professional
Tak toto nedopadlo u nás moc dobre, raz to vyskúšal spolužiak a druhý ho bonzol, mal z toho iba veľké problémy.violator napísal:je mozne, ze to tu uz bolo, ALE...nie je to ani tak tahak, ale sposob ako pisomku dobre napisat a je funkcny
...profesor rozda pisomku aj papiere, napises to co vies a ak je to mozne papier neodovzdas...doma si ju vypracujes na znamku aku chces a ked ich donesie opravene, zahlasis, ze ti zabudol opravit danu pisomku a ak ho mas precitaneho tak vam ju opravi a oznamkuje a nie je problem...nevyhodou je, ze sa da povacsine vyuzit len raz a nie na vsetkych profakov to plati(na SŠ zatial ano
)
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
amateri...ja som na strednej sice moc nezvykol pouzivat tahaky ale ak uz tak nieco co naozaj funguje a je neodhalitelne....tj zobrat vypisane pero a "napisat" tahak na cisty papier....ostali len priehlbiny ktore ja som lahko precital ale profesor nemal sancu...dokonca aj keby mal test pred sebou ak sa nepozera zo spravneho uhla proti svetlu nemal sancu...potvrdilo sa mi to raz ked som z fyziky zabudol odtrhnut pravu cast dvojstranky kde som mal prave ten tahak...a ona na nic neprisla. teraz na VS pouzivam tahaky castejsie ale jedine ako poistka na vzorce ktore sa aj tak naucim lebo nesom kkt nechcem aby raz budova ktoru naprojektujem spadla preto lebo som nevedel pocitat to....a tie vzorce robim tak ze ich napisem ceruzkou zvnutra na kryt kalkulacky 
Na hudobnej som to robil takto.... pred testom povedala z coho to bude... tak som si dal a5 kedze jej testy su pomerne male... Na jednu stranu A5 som si napisal tahak resp. uciva ktore tam mali byt a ked vysla tema ani som to na druhu stranu A5 nemusel prepisovat... rovno odovzdal
a ked nie tak som to prepisal a tu stranu odtrhol.... 120% ucinost 
-
Menojenanič
Expert