Povinnosti e-shopov od 13. júna 2014
Re: Povinnosti e-shopov od 13. júna 2014
cenu si vies lahko naklikat aj s poisteinm a potrebnymi vecami http://cennik.posta.sk/ ....hlavne by som to asi posielal doporucene
Mne tá kalkulačka nikdy cenu presne nevypočítala. Asi záleží aj od vzdialenosti, alebo čo. 
dobre to ma poriesenie alza,maju v ponuke program ktory dovoluje za mali poplatok vratit tovar bez uvedenia dovodu do 60dni,parkrat somto vyskusal a funguje to
uNfEiL:
Akou formou vratis je na tebe. Platis to aj tak ty.
Bezne mi chodi spat tovar obycajnou postou.
Gogo956:
Tak pri gopro kamere je ten "maly" poplatok na 2mesiace 26,94€ (ako sluzba dost, ako pozicovna, malo
)
Gogo956:
Tak pri gopro kamere je ten "maly" poplatok na 2mesiace 26,94€ (ako sluzba dost, ako pozicovna, malo
Gogo/plusminus:
Ja som takto v alze bral mobil s ktorým som nevedel, či budem spokojný. Stálo ma to 5e a aj keď som to ešte nevrátil, už mi ide druhý a dúfam, že stým nebude problém, lebo tento je úplne strašný. Bol to lacný mobil a poplatok 5e mi za to stál.
Ja som takto v alze bral mobil s ktorým som nevedel, či budem spokojný. Stálo ma to 5e a aj keď som to ešte nevrátil, už mi ide druhý a dúfam, že stým nebude problém, lebo tento je úplne strašný. Bol to lacný mobil a poplatok 5e mi za to stál.
tak ked si kesol tu sluzbu, tak ju vyuzi, ci? 
plusminus ale odporúča sa poslať doporučene nie? Veď čo v prípade že sa stratí balík, poprípade poškodí?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
doporučenie a poistenie sú dve odlišné veci. Aj keď to pošleš doporučene, môže sa stratiť alebo poškodiť. A naopak, aj obyčajnú zásielku môžeš poistiť proti poškodeniu
V podstate nemyslim, ze by tymto narastol pocet spekulantov. Akurat to bolo harmonizovane. Nepoznam nikoho, kto veci konstatne objednava, skusa a vracia naspat. Je s tym kopec opletaciek. Osobne som vratenie tovaru vyuzil iba 3x: raz, ked som objednal monitor a nefungovalo na nom tlacidlo jedno (vyrobna chyba), potom prilis hlucnu graficku kartu (pricom chladenie vyzeralo ticho) a jeden mobilny telefon (ktory sekal). Osobne uz skoro vsetko kupujem na nete, co sa da, vacsinou je ochrana o dost lepsia ako kamenne obchody. Naposledy som kupoval dost drahe tenisky v obchode kamennom a nemali predierovane telo na snurky (zistil som az doma, samozrejme som ich nenosil vobec) a bolo potom peklo pri vracani tovaru osobne (doslova ma vysmiali, ze to nie je chyba, samozrejme som im jasne vysvetlil, co si o tom myslim).
Mne frajerka kupila v kamennom obchode mikinu NHL Toronta, za 4min. sme ju vracali (Toronto fakt nie) a uz nevratili v prachy..
Cez eshop v pohode vratia prachy. Potom kamen place, ze im eshopy kradnu zakaznikov. Tomu ver, v zivote do toho obchodu nevkrocim..

eshopy.. drzte sa..
Cez eshop v pohode vratia prachy. Potom kamen place, ze im eshopy kradnu zakaznikov. Tomu ver, v zivote do toho obchodu nevkrocim..
eshopy.. drzte sa..
Takto sa spýtam. Ráta sa za internetový nákup, v ktorom platí 14 dňová lehota vrátenia tovaru aj v tomto prípade? Uvediem príklad.
V meste je jeden kamenný obchod, ktorý má na vlastnej stránke aj eshop. Kúpim si tovar cez eshop, ale vyzdvihnem si to u nich na kamennej predajni.
V meste je jeden kamenný obchod, ktorý má na vlastnej stránke aj eshop. Kúpim si tovar cez eshop, ale vyzdvihnem si to u nich na kamennej predajni.
-
hojko
Site Admin
uNfEiL: Vsak si ho kupil cez e-shop s tym, ze si si to nedal poslat, ale osobny odber. Kde je problem???
Pýtam sa, či aj pri takomto nákupe platí tá 14 dňová lehota vrátenia tovaru bez udania dôvodu.
Takže platí? Ráta sa to teda za nákup cez eshop, áno?
Takže platí? Ráta sa to teda za nákup cez eshop, áno?
-
hojko
Site Admin
Uz som ti odpovedal, tak co sa pytas opat na to iste??? Predsa si to kupil cez e-shop, takze by si mal mat aj mail o tom, ze si to kupil cez e-shop, ibaze si zvolil osobne vyzdvihnutie na pobocke.
Dobre ďakujem, nebol som si istý tvojou prvou odpoveďou.
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2014, 18:40)
Ešte by som sa chcel na niečo spýtať lebo doposiaľ som ešte nikdy nič nevrátil. Chcem si kúpiť myš a neviem sa rozhodnúť medzi dvomi tak to asi prvý krát využijem.
Zase uvediem príklad:
Kúpim si z eshopu myš a podložku pod myš. No myš chcem vrátiť ale podložku pod myš si chcem nechať. Môžem vrátiť len čisto myš za ktorú mi vrátia peniaze, alebo musím vrátiť komplet celý obsah faktúry, teda aj spoločne s podložkou? Pretože pri vrátení tovaru sa má vrátiť aj faktúra... A nebudem objednávať zvlášť myš a zvlášť podložku aby som zbytočne nemusel platiť 2x poštovné. Alebo sa dá nejako dohodnúť aby mi to faktúrovali zvlášť?
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2014, 18:40)
Ešte by som sa chcel na niečo spýtať lebo doposiaľ som ešte nikdy nič nevrátil. Chcem si kúpiť myš a neviem sa rozhodnúť medzi dvomi tak to asi prvý krát využijem.
Zase uvediem príklad:
Kúpim si z eshopu myš a podložku pod myš. No myš chcem vrátiť ale podložku pod myš si chcem nechať. Môžem vrátiť len čisto myš za ktorú mi vrátia peniaze, alebo musím vrátiť komplet celý obsah faktúry, teda aj spoločne s podložkou? Pretože pri vrátení tovaru sa má vrátiť aj faktúra... A nebudem objednávať zvlášť myš a zvlášť podložku aby som zbytočne nemusel platiť 2x poštovné. Alebo sa dá nejako dohodnúť aby mi to faktúrovali zvlášť?
Kopirku nepoznas? Prikladas predsa kopiu faktury.
plusminus napísal:uNfEiL:
Gogo956:
Tak pri gopro kamere je ten "maly" poplatok na 2mesiace 26,94€ (ako sluzba dost, ako pozicovna, malo)
tak uplne lacna ta sluzba byt nemoze, inac by to ludia prilis zneuzivali. Ja som okrem ineho takto kupil
notebook ktory som potreboval iba na tie dva mesiace,potom som ho vratil a peniaze so dostal bez nejakych otazok nazad.super. /kto ma na to aby si kupil drahu gopro kameru tak ma urcite aj na poplatok 27€/
27€ nie je vela za zapozicku gopro kamery, som skor narazal na to,ze je to nejake percento z predajnej ceny, teda nie je to vzdy 5 eur, ale moze byt aj 30-40..
kazdopadne, slusna pozicovna..
-to je snad logicke ze to nebude jednotny poplatok bez ohladu na vysku ceny tovaruplusminus napísal:27€ nie je vela za zapozicku gopro kamery, som skor narazal na to,ze je to nejake percento z predajnej ceny, teda nie je to vzdy 5 eur, ale moze byt aj 30-40..
-
Michaelo
Hardcore addict
Ohľadom toho informovania o odstúpení a ostatných blbostiach, to snáď nebudem musieť zobrazovať po odoslaní každej objednávky nie? Stačí mať niekde v menu položku Práva a povinnosti a v tom by boli práva a povinnosti kupujúceho a predajcu. Či? Lebo ma to fakt odrádza....
Ďalším zákazom je účtovanie dodatočných poplatkov zo strany predávajúceho spotrebiteľovi za použitie platobného prostriedku alebo za využitie iného spôsobu platby.
V praxi tak nemôže byť znevýhodňovaná napríklad platba v hotovosti nad rámec skutočných poplatkov predávajúceho len za to, že kuriérska služba si za manipuláciu s hotovosťou účtuje poplatok navyše.
Spomínajú tam niečo s kuriérskou spoločnosťou či čo. Tak dajme tomu, že mne bude za jednu dodávku účtovať kuriér 8€ a ešte dobierka cez toho kuriéra stojí 1€, znamená to, že to 1€ navyše čo stojí dobierka, musí obchod hradiť z vlastného, alebo ako tomu mám rozumieť?
Ďalším zákazom je účtovanie dodatočných poplatkov zo strany predávajúceho spotrebiteľovi za použitie platobného prostriedku alebo za využitie iného spôsobu platby.
V praxi tak nemôže byť znevýhodňovaná napríklad platba v hotovosti nad rámec skutočných poplatkov predávajúceho len za to, že kuriérska služba si za manipuláciu s hotovosťou účtuje poplatok navyše.
Spomínajú tam niečo s kuriérskou spoločnosťou či čo. Tak dajme tomu, že mne bude za jednu dodávku účtovať kuriér 8€ a ešte dobierka cez toho kuriéra stojí 1€, znamená to, že to 1€ navyše čo stojí dobierka, musí obchod hradiť z vlastného, alebo ako tomu mám rozumieť?