Povinnosti e-shopov od 13. júna 2014
Re: Povinnosti e-shopov od 13. júna 2014
Tá povinnosť o nezaškrtnutých políčkach je dobrá hovadina:
Nezaškrtnutý text "Neposielať kuriérom do 24 hodín." môže spôsobiť vyššiu cenu dopravy.
Nezaškrtnutý text "Neposielať kuriérom do 24 hodín." môže spôsobiť vyššiu cenu dopravy.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Toto zaskrtnute byt moze ak sa nemylim. Co nesmie byt zaskrtnute veci za ktore platis navyse. nieco ako "Predlzena zaruka o 2 roky.".
Zdravím
Z jedného eshopu som si kúpil dva tovary, z ktorých som sa rozhodol jeden vrátiť. Tovar som poslal poštou vrátane kópie faktúry a odstúpenia.
Avšak nastal problém, predajca zrejme úmyselne nepreberá zásielku (a tá je uložená na pošte a čoskoro mi bude zrejme vrátená).
Aké majú byť v tomto prípade moje dalšie kroky?
Z jedného eshopu som si kúpil dva tovary, z ktorých som sa rozhodol jeden vrátiť. Tovar som poslal poštou vrátane kópie faktúry a odstúpenia.
Avšak nastal problém, predajca zrejme úmyselne nepreberá zásielku (a tá je uložená na pošte a čoskoro mi bude zrejme vrátená).
Aké majú byť v tomto prípade moje dalšie kroky?
-
hojko
Site Admin
Dunlop: Standardna doba na prevzatie zasielky je tusim 18 dni odo dna ulozenia na poste, cize este ma na to 10/11 dni. Mozes cakat, aj ked mali uz dost casu na prevzatie. Myslim si, ze ty si svoju ulohu splnil, zaslal si zasielku doporucene s kopiou a odstupenim od zmluvy, tak ako kaze zakon. Doklad o tom mas. Aj neprevzata zasielka sa zo zakona povazuje za neprevzatu. V tvojom pripade by som kontaktoval e-shop, idealne mailom a uviedol, ze si odstupil od zmluvy, zasielku si zaslal pod cislom RPxxxxxx a ze nebola prevzata, ze by si ich na to rad upozornil, ak nahodou doslo k chybe na strane Slovenskej posty a nahodou nedostali listok o doruceni zasielky. Inak bolo by fajn zavolat na Slovensku obchodnu inspekciu a spytat sa ich na podobny postup, na SOI je celkom ochotny personal a je ochota poradit aj cez telefon, takze za informaciu o tom nic nedas. V pripade neprevzatia tovaru a nevratenia tovaru by som na tvojom mieste napisal podnet na SOI, dolozil kopiu odfoteneho tovaru, podacieho listka, vytlacene neprevzatie zasielky zo stranky Slovenskej posty, vytlacenu kopiu mailu o kontaktovani, ze si odstupil od zmluvy a zaslal im zasielku ktoru neprevzali.
Zdravím ja mam otázku objednával som si notebook zo stránky agem.sk za cenu 1170€ s dph a Dostupnosť mali na objednanie do 7 dní tak som si ho objednal na mail mi prišla faktúra stou sumou všetko v poriadku ale po 3 dňoch mi volal teta z agemu pýta sa ma či som si objednal notebook .... a potom mi povie že ak chcem ten notebook do 7 dni musím si priplatiť 50€ alebo môžme čakať 2-3 týždne a predaju mi ho za cenu za ktorú som si ho objednal
môžu toto normálne urobiť neni nato nejaký zákon ?
/platbu a prevzatie som mal osobne na pobočke
môžu toto normálne urobiť neni nato nejaký zákon ?
/platbu a prevzatie som mal osobne na pobočke
-
Jaccobinho
Medium Star
To čakanie 2-3 týždne na notebook, ktorý mal dodanie do 7 dní síce normálne nie je, ale nie je to v rozpore so žiadnym zákonom, nakoľko dodacie doby sú len informačné. Horšie je to s tým poplatkom za "dodanie načas", je to od obchodu veľmi neseriózne a raz keby mi toto niekto v obchode ponúkol, už mi viac moje peniaze neuvidel.
Zdravím, vzťahuje sa v Alze lehota na vrátenie bez udania dôvodu aj na tovar, ktorý je označený ako Použitý? Tj., predávajú asi vrátený produkt za nižšiu cenu, ale záruku poskytujú plnú, aj všetko, tak by ma zaujímalo, či sa bude dať do 14 dní vrátiť.
Ide totiž o wifi extender, a to jetyp tovaru, kde sa proste bez vyskúšania nedá povedať, či bude slúžiť tak ako má.
Ide totiž o wifi extender, a to jetyp tovaru, kde sa proste bez vyskúšania nedá povedať, či bude slúžiť tak ako má.
Predavaju tovar, ktory niekto vratil. Ty ho kupujes ako novy tovar z obchodu a podla mna mas rovnake prava a Alza tiez teda 14 dni na vymenu, dva roky zaruka. Nevidim dovod a hlavne nepoznam zakon, ktory by to upravoval.
Niekedy som niekde čítal, že na tento tovar je záruka iba 1 rok.. ale možno sa to už zmenilo. 
-
Runes
Addict
a neni to bazarovi predaj nahodou ???? vies pouzite je pozuite a na bazar su ine zakony
Áno, záruka je iba jeden rok. Ale je to nákup z e-shopu, s faktúrou, so všetkým, rozdiel je iba v záruke a cene, mňa pôvod nemusí zaujímať - každopádne, nemali ho na sklade a zobral som iný, takže problém sa vyriešil. A ani neni treba vracať, max. spokojnosť.