Projekt: Hráčsky počítač - rady

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Projekt: Hráčsky počítač - rady

Príspevok od používateľa javatar »

1. spominany SSD disk na system + klasicky disk na data
2.
Lu-boss napísal:V prvom rade okúsim skrinku. Plánujem ju rozdeliť na 4 časti, každá časť bude samostatne chladená. Bude si to vyžadovať úpravy skrinky a klampiarčinu, ale to zvládnem.
toto mi prosim ta vysvetli preco chces urobit?
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

javatar napísal:1. spominany SSD disk na system + klasicky disk na data
2. toto mi prosim ta vysvetli preco chces urobit?
Ak si dobre pamätám tak aby mal dobre chladenie :lol:
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Nechcem rypat ale keby sa stanes tym predajcom ty a mam si nieco u teba dat poskladat hernu zostavu tak odidem s niecim maximalne predrazenym a nevyuzitelnym.Skvor by som sa snazil zaujat a o miesto zabojovat tym ze vytvoris vyvazenu zostavu.
Na hry v dnesnej dobe daleko postacuje i7 2600K vsetko ostatne je zbytocnost
usetrene money by som dal na 2 way sli 590GTX aj ked to este nemam overene aky vykon to moze mat idem podla najlepsej grafiky od nvidie
vodne chladenie urcite povinnost
daky fractal XL alebo lianLi
zdroj jak howado napriklad enermax 80plus platinum
daka dobra zvukovka sietovka
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

To so skrinkou tiež veľmi nechápem lebo LianLi vyrába už rozdelené skrinky a majú rozhodne väčšie skúsenosti ako on alebo my ohľadom toho ako skrinku rozdeliť aby to chladilo najlepšie ako sa dá.

Rozhodne zober SSD disk, 2x 6990, tú i7 čo som radil ak chceš skúsiť tak nataktuj, zdroj na to 1500W Enermax povinnosť + kvalitná zvuková karta (napr.: ASUS Xonar D2X/XDT/A + Battlefield 3).

No na tvojom mieste na ním zabehne a spýtam sa ho či nemyslel náhodou čo najvýkonnejší PC za čo najmenej €ur. Lebo predražené a výkonné pposkladá aj 10 ročné decko ktoré bude vyberať podľa najvyššej ceny (čo nie je dobrý spôsob :D)
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Tiež by som nedal za pc 2000€ nie to este 4000.
Proste základ je SSD disk, aby bol PC svižný, tichý, dobré chladiče,aby bol PC tichý.
A ak ta niekde pošle, argumentuj tým, že nech ukáže hru, ktorá tam nepôjde a že koľko si ušetril, aky je svižný a aký je tichý.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lu-boss: Kazdym tvojim prispevkom ma utvrdzujes v tom, ze tvoja odbornost je len z internetovych for a diskusii, preto pises take nezmysli ake pises. Ale idem poporiadku...

Ak chce niekto investovat do pocitacovej firmy, resp. obchodu, tak urcite nebude investovat par tisic eur do niecoho co mu je na nic, pretoze su to vyhodene peniaze. Uz z logickeho hladiska je jasne, ze poskladat PC za 4000 eur a nasledne ho aj predat je dost tazko realizovatelne, nie to este ho niekomu len tak darovat. Ak chce spravit nieco kvalitne, tak to moze byt pekny obchod, dobre ceny, vyborny pristup k zakaznikom, rychly servis, znalost pracovnikov a nie to, ze niekomu da PC za 4000 eur, aby sa bavil. Kym by sa mu peniaze za tento PC vratili, tak by muselo v jeho obchode kupit PC & notebooky strasne vela zakaznikov, okrem toho zo zaciatku treba investovat do reklamy a ist s nizkou marzou, takze realnu navratnost vidim v nedohladne. Tym, ze bude mat PC za 4000 eur vo vyklade alebo ho da tebe, tak tym nikoho neohuri a ani nepritiahne zakaznikov. To, ze si on kupi na narodeniny auto, to je jeho vec, ale potom si moze rovno zaplatit zamestnacov, ktori pracuju v inom PC obchode, dat im dvojnasobny plat a nie nejakeho adolescenta z hojko.com, ktory vo velkej miere nema ani len potuchu o com pise.

Opisujes tu problem GTA4, co je v pripade PC verzie presne 3 roky stara hra (vydana 2. decembra 2008), navyse sa jedna o konzolovu prerabku a X360 atd... boli na uplne inom vykone, ako tvoj Q8200. Mimochodom, Q9400 je od Q8200 vykonnejsi o 16-17 percent, takze to az tak velky skok nie je. Dnesny vykon procesorov je plne dostacujuci a netreba sa pozerat po tom najlepsom, aj ked je pravdou, ze 2500/2500K ci 2600/2600K patria k tomu najlepsiemu z hladiska cena/vykon. Tu mas kompletny test o vykonnosti procesorov v hrach: http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... d?start=17
Lu-boss
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lu-boss »

Za prvé - nepovažujem sa za odborníka na compy, ako som povedal alebo možno nepovedal, tak to hovorím teraz - venujem sa kovoobrábaniu a elektrotechnike, chodím na brigády, kde robievame kompletné kúrenie, chladenie a vetranie, a po večeroch sa venujem so susedom autičkárstvu ako elektrikár, nie ako počítačový znalec. Čiže vôbec by som nemal problém poskladať si skriňu keď aj sám a rozdeliť ju na 4 časti. Rovnako nemám problém vymyslieť chladenie systému stláčanie-expanzia, nakoľko s tým robím. Ale v čase, keď som sa venoval PC ja bol najsuper procák Intel Pentium Dual Core a keď som mal grafiku 9500GS tak som bol pán a teraz nie som celkom v obraze.

Okolo toho suseda už nekecaj toľko, on možno vie, čo robí, možno nie, ale úloha bola jasná - absolútne premakaný počítač, nie vyvážená zostava, tak robím podľa toho. Tiež nie podľa ceny, bo by som chladil tekutým dusíkom, ale je to kravina.

Taktiež nechem kúpiť hneď neviem čo, ale treba siahnuť aj po poriadnej skrinke, ktorá by mala čítačku kariet a rôzne praktické perifériá, aby bol počítač aj reálne využiteľný, nie len pre splnenie úlohy.

A už som to tu hovoril, on nezačína, on to má rozbehnuté, len doplňuje pobočku, takže tvoja reklama mu visí vieš kde, pod trenkami... On to má už tak rozbehnuté, že teraz si môže dovoliť nadrbať 20 litrov hoci kde do jarku.
Každopádne, ďakujem vám, zas som múdrejší, lebo ja som narozdiel od niektorých nespadol z neba najmúdrejší, ale radšej sa pýtam, aby som vedel viac. Ale ako vidím, čím vias sa pýtaš, tým si väčší idiot. Zaujímavé, kamarát to hovoril inak - pýtaj sa, budeš vedieť, preto som sa od neho aj niečo naučil...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lu-boss napísal:Taktiež nechem kúpiť hneď neviem čo, ale treba siahnuť aj po poriadnej skrinke, ktorá by mala čítačku kariet a rôzne praktické perifériá, aby bol počítač aj reálne využiteľný, nie len pre splnenie úlohy.
Nechcem drbať alebo niečo no žiadna skrinka nemá čítačku kariet :D Tú si dokupuješ samostatne a len ju tam vložíš. A ver mi že s LianLi chybu nespravíš nikdy. Ja mám Corsair Obsidian 800D a ten je fakt super no na HighEnd LianLi sa nechytá.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Dnes ma navštívil sused s tým, že chce otvoriť pobočku v Nitre - predaj PC a komponentov
A už som to tu hovoril, on nezačína, on to má rozbehnuté, len doplňuje pobočku
:roll: :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lu-boss napísal:A už som to tu hovoril, on nezačína, on to má rozbehnuté, len doplňuje pobočku, takže tvoja reklama mu visí vieš kde, pod trenkami... On to má už tak rozbehnuté, že teraz si môže dovoliť nadrbať 20 litrov hoci kde do jarku.
Preco dava potom stavat zostavu amaterovi, ktory sa tomu uz nejaky ten cas nevenuje a je mimo problematiky HW urcity cas, a neda to rovno niekomu, kto v tom ma prehlad a vyzna sa do toho, napriklad niekomu uz z jeho zabehnutej firmy???
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tajomstvo podnikateľského úspechu - "nadrbať" 20 000 € do jarku...to že si to môže dovoliť neznamená, že je to správne, alebo že by to tak mal robiť...bez ohľadu na to, či má alebo nemá je to nesprávna investícia...
Lu-boss
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lu-boss »

Dobre, po prvé:
Vladenko - vieš, čo je POBOČKA?

Hojko a Grim:
Ja sám by som toto neurobil, ale je to holt jeho rozum, neviem, či mu verím, ale slovo dodrží, možno len chce nejakú atrakciu, ako amatér vyskladá, no neviem. Proste máme spolu dobré vzťahy, tak sa ozval. Každopádne, keby som mal skladať PC, zas by som sa dostal do toho, vychytal problematiku a znova sa do toho dostal, čo by znamenalo krok pre moju budúcnosť.

Keď som sa tomu venoval, vyskladal som si vtedy delo... Na tú dobu som to mal vychytané, teraz som zvažoval kúpu grafiky a už som nebol v obraze. Pomohli mi fóra. Rozhodol som sa pre 6950 a neľutujem, predtým to bola HD4870x2, čo bolo namakané delo a v tej najvýkonnejšia karta.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Lu-boss a ty vieš čo je to slušné správanie? keď ti niekto povie svoj názor na vec odmenou je karma - ale mňa nenaserieš. Veď už to pochop že to není normálne skladať 3 počítače za takúto cenu.
A už sa mi zdá choré si podľa toho vyberať zamestnanca že kto zloží nej. delo. :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

vladenko007: Naj. delo dokaze podla internetu poskladat aj uplny amater, po objednani komponentov to do finalnej fazy zvladne spokladat aj cvicena opica.
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

hojko napísal:vladenko007: Naj. delo dokaze podla internetu poskladat aj uplny amater, po objednani komponentov to do finalnej fazy zvladne spokladat aj cvicena opica.
To nie je az tak pravda. Vacsina ludi sa toho boji... Kazdy kto ma skusenosti so skladanim PC tak sa mu to zda jednoduche jak natretie masla na chlieb.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Prosim pokracujte. A to som si myslel, ze rano v praci nemoze byt smiesnejsie. Myslim, ze hojko to cele uplne vystihol.

Lu-boss, este pod tower nezabudni pre istotu primontovat aj chladiaciu podlozku, nech to zdola chladi.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Outsider - Poskladat PC sa da aj bez uplnych znalosti. Otvoris bednu, namontujes zdroj. potom si na stole v klude nahodis procesor a pamate, nasrobujes dosku do bedne, vopchas disk a mechaniku. Potom si zapojis kable do dosky, ich umiestnenie a popis je v manuale od dosky a povacsine to byva vsade rovnake, biely kabel je vzdy minusko, farebny je plusko. Pripojis disk, mechaniku, chladic na dosku, 2x napajanie od zdroja do dosky, audio kabel a usb z bedne (ak je to potrebne) a nakoniec vlozis graficku kartu a pripojis napajaci kabel. Zavries bednu a hotovo. Po prvom starte vojdes do biosu, nastavis klasicke veci ako je bootovanie, smart disku, zmenis radic disku podla potreby, ulozis a mozes instalovat system. Po instalacii pouzijes live update na aktualizaciu biosu. Toto vsetko zvladne aj amater, treba hlavne pozriet popis ku doske na zapojenie kablov, nic viac netreba, takze pokial sa clovek neboji a rozumie po anglicky, nemoze mat ziadny problem. Ak posklas par pocitacov, tak chytis zrucnost a potom ti to pojde podstatne rychlejsie. Popri skladaniu PC mozes este aj instalovat druhy pocitac.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

p4ra zasa ma chceš naštvať? :D :D :D
Beriem to s humorom.

Heker:
Divil by si sa. Ja som sa bál namontovať ATi 4850 tak mi došiel jeden chalan z mesta pomôcť. Pred tým som v živote nemal otvorený PC. Všetko čo o PC viem spustila práve táto GPU ;)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To ze si sa to bal je uz tvoj problem, sam si dobre videl v com spociva jednoduchost a ze sa netreba bat pritlacit. Navyse aky vyznam ma dat skladat niekomu pocitac ked nema o tom ani ponatia?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No bat ako bat. Ja som do vtedy nevedel ani co je procesor a kde sa nachadza :D Az potom som sa zacal venovat PC a prisiel som na to ake to je jednoduche a ze naozaj nic nemozes napchat tam kde to nema byt lebo vsetko pasuje len do jedneho otvoru ;) Teda napchat sa da ak mas kladivo a klieste :D
Napísať odpoveď