Projekt: Hráčsky počítač - rady

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Projekt: Hráčsky počítač - rady

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

táto téma je veľký fail a hlavne človek, ktorý ju vytvoril. Ja ako nezaujatý čitateľ všetkých príspevkov iba krútim hlavou ako veľmi sú dnes ľudia hlúpi, a to či už zakladateľ tejto témy alebo človek, ktorý údajne financuje celú túto frašku (bez urážky), ktorá ani nemôže byť dnes reálna.

Ako môže niekto vôbec mať to svedomie usilovať sa o takúto pracovnú pozíciu keď sám príde na fórum (na internet) a žiada o rady/informácie, ktoré by už mal mať v malíčku? Sry, ale nie je Ti to hlúpe? ..že by to mohla byť pre Teba strata času keďže nemáš dostatok potrebných skúseností a vedomostí? ..ale ok nejdem sa pozastavovať, to je Tvoja vec.

Myslím, že čím "väčší" podnikateľ, tým viac dbá na každý detajl. Ak vravíš, že je úspešný a darí sa mu, tak určite nerozhadzuje peniaze sem a tam na hlúposti. Taký podnikateľ, akého si opísal, v dnešnom svete plnom bezočivej konkurencie dlho "neprežije".

Predimenzovaný pc; neskúsený "skladač počítačov", ktorý sa snaží pretlačiť do tej brandže hoc o tom pomaly nemá ani paru; podnikateľ, ktorý mu dá 4000€ a prácu ..toľko nezmyslov v jednom príspevku.
Keby si aspoň postol, že máš takú a takú zostavu a chceš to len okontrolovať, tak ok beriem aspoň to, ale Ty si nevedel ani aký procesor použiť. Máš nádej, pokračuj v čom si začal..
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som sa celý čas snažil iba Lubovi naznačiť že táto zakázka není celkom v poriadku. Samozrejme ak áno ospravedlňujem sa. Takéto veci sa dejú prevážne v rozprávke kde ti padajú do lona neskutočné peniaze za málo muziky.
Miesto toho mi v karme vulgárne nadáva. ale čo už všelijaký sme. :)

Heker má pravdu zložiť počítač není až také zložité stačí zručnosť a aspoň trošku rozumieť problematike. Oveľa ťažšie je výber správných konponentov a zladiť ich tak aby za čo najmenenej peňazí bolo čo najviac muziky. Osobne som zložil prví PC asi približne v roku 2000 a úplne sám. Ale mňa to bavilo už od detstva.
Lu-boss
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lu-boss »

Takže som tu s výsledkami.

V prvom rade ďakujem niektorým členom za podporu a rady, ktoré som využil a poskladal delo. Počítač som vyhral ja a môj názor je, že bez vás by som to nezvládol. Práve táto práca mi otvorila svet HW a sused sa taktiež rozhodol, že nejaké tie znalosti do mňa "natlčie".
Chcel by som odkázať, že u niektorých sa mi nepáčil prístup, keď mi hovorili, že to nezvládnem, alebo že nemám na to, keď sa tu pýtam. Je mi to ľúto, že som vás nejako naštval a ospravedlňujem sa, ale práve toto bola ponuka, pri ktorej sa naučím viac a viac. Nikto sa nenarodil múdry a každý nejako začal. Niekto vďaka otcovi, niekto vďaka ujovi a niekto vďaka susedovi. Pravda je, že nikto to nevedel od začiatku a taktiež by navštívil fórum s nejakou otázkou, na to fórum je, či sa mýlim? Každopádne, úloha je za mnou a pozícia istá a verte, budem to ovládať.

Moja zostava vyhrala ako najrýchlejšia s porovnávaných 4.
Čítanie pamäte: 13,25GB/s
Zápis Pamäte: 12,52GB/s
BF3 FPS: 125FPS
GTA 4 FPS: 90FPS
Saints Row3 FPS: 110FPS
Procesor: Intel Core i7 Extreme 965 4.16GHz po OC, MB Asus P6T Deluxe X58 express intel chipset

GPU Výsledky:
Texelovanie: 301450Mtex./s
Pixelovanie: 125 012Mpix./s
Práca s pamäťou: 640 000MB/s
Veľkosť a typ pamätí:4GB GDDR5 (2x 2048MB)
GPU: AMD Radeon HD6990 ATI CrossfireX 2x6990,

Počítač predám, môj je zatiaľ dobrý.

Ešte raz, ďakujem.

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2011, 19:59)
vladenko007 napísal:Ja som sa celý čas snažil iba Lubovi naznačiť že táto zakázka není celkom v poriadku. Samozrejme ak áno ospravedlňujem sa. Takéto veci sa dejú prevážne v rozprávke kde ti padajú do lona neskutočné peniaze za málo muziky.
Miesto toho mi v karme vulgárne nadáva. ale čo už všelijaký sme. :)

Heker má pravdu zložiť počítač není až také zložité stačí zručnosť a aspoň trošku rozumieť problematike. Oveľa ťažšie je výber správných konponentov a zladiť ich tak aby za čo najmenenej peňazí bolo čo najviac muziky. Osobne som zložil prví PC asi približne v roku 2000 a úplne sám. Ale mňa to bavilo už od detstva.
Nerozumiem tomuto: "miesto toho mi v karme nadáva". Pokiaľ viem, nenadával som na nikoho, zobral som názor taký, aký je. Ja sám by som si myslel to isté, keby som nepoznal ani suseda, ani človeka v mojej úlohe. A ak som aj nadával - prepáč, ale nie som si toho vedomí ;)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Ak by si mal čas a chuť, mohol by si hodiť kompletný zoznam komponentov + dáke fotky. Som len proste zvedavý ako to vyzerá :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Thommas: to uz som tu skusal viac krat...nikdy som sa fotiek nedockal :D ale good idea..

Lu-boss: je sice pekne ze sa ti otvoril "svet HW"...len aby sa ti nezatvoril ten skutocny svet :wink:

//a zaroven tak trochu nechapem ako je mozne ze si vyhral... ak proti tebe neboli konc idioti, tak pri takom rozpocte musel jeden z nich pouzit minimalne 2500K/2600K popripade uz rovno najnovsie i7 3930/3960...a vyhrali by...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tam nešlo ale o cenu ale čisto o výkon preto vyhral ;)
Lu-boss
Zablokovaný
Zablokovaný

Popíšem aj bližšie komponenty, v hre boli dvaja s AMD (čistá prehra) a jeden zvilil intel core 2 quad, síce pekný takt a pri OC sa dostal hodne vysoko, Core 2 Quad od intelu už svoje časy prežili a i7 každopádne kope inú ligu. AMD sa mi páčili, boli to obidva osemjadráky, možno že by vyhrali, ale:
1. použil špatnú grafiku HD4870x2, ktorá je už dávno mimo, a teda v teste FPS nezabojovala
2. spravil detskú chybu pri výbere dosky a nemyslel na chladenie ani taktovanie, tak skončil pri lacnom modeli. Počítač mal enormné teploty a FPS najväčší bol chabých 21, čo je na smiech. Tento asi chcel upgrade pre svoj počítač a svoju GeForce9500GS vymenil za novú a s touto starou proste nemal šancu uspieť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak k tomuto sa oplati napisat len citat: Vyhral slepy medzi jednookymi.

Takto to vyzera, ked sa na vojnovom poli stretu traja amateri. Prvy berie 2 roky staru graficku kartu pri rozpocte 3-4 tisic eur, druhy nevie spravne vybrat dosku a vyberie tam 8-jadro AMD FX/Opetron a tretim je Lu-boss ako autor tejto temy, ktory predvaza v tejto teme dost nezmyselne otazky a celkovo jeho prehlad o hw je dost biedny. Je to pribeh, ktoremu asi nikto z nas neuveri a hlavne to, ze uplny amater s maximalnou neodbornostou a bez uplnych skusenosti je povolany na stavbu PC a pomoc pri rozbehnuti PC shopu, vsak taketo rozpravky by nevymysleli ani pani v Hollywoode, ak by dokonca aj natocili o tom film, tak Zlate maliny za najhorsi scenar, najhorsiu hlavnu muzsku rolu a vedlajsiu rolu by ziskal rohodne tento film.

Pevne verim, ze okrem benchmarkov sem hodis aj fotky pocitaca a komponentov s tym, ze pri kazdom z nich bude napisany tvoj nick alebo nazov fore, lebo v opacnom pripade nemozem tomu verit, tak ako podla mna aj dalsi uzivatelia fora.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Michaelo: ocividne si nepochopil o co mi v tom prispevku slo...

"Okolo toho suseda už nekecaj toľko, on možno vie, čo robí, možno nie, ale úloha bola jasná - absolútne premakaný počítač, nie vyvážená zostava, tak robím podľa toho."

- to znamena, ze pri takom rozpocte je fakt divne, ze "superi" vybrali do svojich zostav komponenty v hodnote 450e...preto som sa pytal ake pubertalne deti mal proti sebe...lebo jeho zostavu mohli porazit velmi, ale fakt VELMI jednoducho :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Porazit by ho jednoducho nemohli. O tom pochybujem. Lebo tieto deti aj keby vybrali nieco lepsie tak pochybujem ze by vsetko dali spravne. Bud by dali vzduchove chladenie a teploty halelujach alebo slabu dosku a podobne. Samozrejme ak by tam boli normalni ludia tak by sa mu velmi lako vyrovnali. O porazke tu ale nehovor lebo o tom ci ho dokazu porazit nikdy nevies. Predsa len mohol mat naozaj dobreho vodnika a teplotami by ich porazil ;) A ked mas nizsie teploty tak aj vykon je lepsi (neprehrieva sa, neposkodzuje sa a aj ide plynulejsie).
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Celé mi to pripadá ako vymyslené kecy.
Kto by dával do zostavy za 4k € dual core? staru grafiku?
A ešte RAM nepísal, že by 1GB? :lol:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Možno niekto kto sa nerozumie do PC a chcel si len vylepšiť svoju starú šunku no nedoplo mu že to nedostane ak nevyhrá.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Tvoj sused je evidentne idiot co nevie co s peniazmi, hlavne je idiot ze dal tolke peniaze ludom ako si ty. Ked som si precital tvoje posty tak je mi pri predstave ze budes niekde seriozne pracovat ako "technik" a ludia budu kupovat tebou postavene pocitace dost smutno. Si taky isty pripad ako jeden moj znamy, co si otvoril PC servis a prehlasuje sa za technika, pricom mi pravidelne vyvolava a pyta sa ma na tie najzakladnejsie otazky (ako nastavim router, co je to webrozhranie, co je to 64bitovy system, co je to raid, preco nemam instalovat 4 rocne ovladace na grafiku z cd a podobne skvosty).

Hotova tragikomedia...

Podla mna je tato tema len pokus o trolling, lebo ak sa udalosti ktore tu zakladatel popisoval skutocne stali tak...
Prílohy
3cd8a33a.png
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Michaelo už len ty si to nepochopil.

Ty si myslíš že sused dal Lubovi a dalším dvom po 4500€ aby zložili najlepší stroj?
Dal im inštrukcie peniaze a oni si išli vylepšovať svoje počítače?
A ty dvaja zlozili PC za 500€ a ostatne peniaze mu vratili. :lol:
Tema začala 3.12 a 10.12 po 5 pracovných dňoch už im všetko došlo kurierom aj to zmontovali aj otestovali.
Nevravím že sa to časovo nedá stihnúť ale...... nemám slov.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som to pochopil. Viem že je to blbosť ale ostaňme pri tom že to dokázal :D

Btw.: Možno si povedali že keď poskladajú len za 500€ tak im to nechá a 4000€ mu vrátia :D
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Treba naolejovať kolieska :mrgreen:
Lu-boss
Zablokovaný
Zablokovaný

Neviem, či to mám nazvať závisť, alebo ako... Ale mne je úplne ukradnutý váš názor, keď tu bude niekto kecať, ako sa to nedá a neverí mi, mne to je jedno. Lebo mám výhru na stole a z výkonu jej ubúdať kvôli vašim kecom nebude.

Týmto končím tému a so smiechom odchádzam, rady som prijal a pomohli mi, buze**** keci a pochybné reči som mal hlboko v p... a možno aj práve preto som vyhral.

Takže: tím, čo radili ĎAKUJEM, a tí, čo spochybňovali a trepali o nezvládnutí odkazujem ... nebudem vulgárny. Ale ešte niečo pre vás: klikni sem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nehovorím že ti neverím ale sprav fotky lebo takto je to naozaj ťažko uveriteľné. Stačí aj mobilom. To je mi jedno ale chcem fotky ;)
Rád som ti poradil.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lu-boss :smt044

Skoda, ze si sem nedal par fotiek a benchmarkov :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Lu-boss napísal:Neviem, či to mám nazvať závisť, alebo ako... Ale mne je úplne ukradnutý váš názor, keď tu bude niekto kecať, ako sa to nedá a neverí mi, mne to je jedno. Lebo mám výhru na stole a z výkonu jej ubúdať kvôli vašim kecom nebude.

Týmto končím tému a so smiechom odchádzam, rady som prijal a pomohli mi, buze**** keci a pochybné reči som mal hlboko v p... a možno aj práve preto som vyhral.

Takže: tím, čo radili ĎAKUJEM, a tí, čo spochybňovali a trepali o nezvládnutí odkazujem ... nebudem vulgárny. Ale ešte niečo pre vás: klikni sem.
Vyhral si preto lebo za teba spravili tvoju pracu ludia na tomto fore, ktori o veciach ktorymi sa ty planujes zivit vedia 100x viac.
Ludia ktorym potom tvoji zakaznici budu tebou poskladane PC nosit aby im ich opravili, lebo nejaky traged z hornej-dolnej si zmyslel ze je z neho zo dna na den PC guru.

PS: preco si dementi myslia, ze ludia ktori im povedia ze su dementni im automaticky len zavidia? To asi rozsiril rytmus...

PS2: ATI crossfire je z hladiska ovladacov to najhorsie mozne graficke riesenie pre herny pocitac, ty expert. Keby som si ja postavil herny PC tak preto aby som na nom mohol hravat najnovsie hry, nie aby som musel tristvrte roka cakat na doladene ovladace.
Napísať odpoveď