Reproduktor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Reproduktor

Príspevok od používateľa dudo02 »

ryangigs
Podstatne to je. Je to preve kvôli hudbe a ta je stereo. 5.1 sem nepleť, to s hudbou nema nič.
A blbosť to určite nie je. Ak je, tak zopakujem otazku, vymenuj mi nejake nahravky v mono. Odpoveď samozrejme nečakam...
Zober si napriklad obycajny tranzistorovy prijimac v mono prevedeni.FM sa vysiela stereo a myslis,ze posluchac tohoto pristroja pocuje len "polovicu"???
Hej, už vidim toho jedinca, ktory si všetku hudbu preraba do mono....
No si trocha mimo-tu nejde o softwareovu upravu,ale hardwareovu...
Ja som nikde nepisal, že to tak spravene byť nemohlo. Lenže platilo by to len v pripade, že ten zosilovač v skutočnosti nebol zosilovač, ale DAC. Čo aj bol, kedže piše o tom, že to bolo pripojene cez usb. Takže zosil to byť nemohol.
DAC je prevodnik digital/analog...Za nim musel byt zaradeni NF koncovy stupen,alebo si myslis,ze vystupny vykon zvukovej karty,vybudil repro opisane autorom???
Hifi nerovna sa highend.
Hi-Fi alebo High fidelity je pojem, ktorí používajú audiofili a výrobcovia spotrebnej elektroniky na označenie vysokej vernosti reprodukcie akustického signálu alebo celej cesty od záznamu po reprodukciu. Zariadenia označované ako Hi-Fi majú spĺňať minimálne požiadavky, ktoré špecifikuje norma DIN 45 500 z roku 1973. Pojem sa používal od 50. rokov 20. storočia, po roku 2000 sa pre najdrahšie a najkvalitnejšie zariadenia používa skôr pojem hi-end audio.
Zdroj WIKI.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Zober si napriklad obycajny tranzistorovy prijimac v mono prevedeni.FM sa vysiela stereo a myslis,ze posluchac tohoto pristroja pocuje len "polovicu"???
Čo to ma spoločne s posluchom z PC? Pletieš tu niečo, čo tu vôbec nepatri.
Alebo žeby bol ten ntb mono tranzistorak? Hm...
dudo02 napísal:DAC je prevodnik digital/analog...Za nim musel byt zaradeni NF koncovy stupen,alebo si myslis,ze vystupny vykon zvukovej karty,vybudil repro opisane autorom???
Občas neuškodi sa najprv zamyslieť. 1. bedňa je aktivna. Vybudi sa sama. Načo ti tam je externy amp? 2. Čo s tym ma zvukova karta spoločne, kedže tam je dac?

Neviem k čomu je ten citat z wiki, kedže presne potvrdzuje moje slova. Veď to maš tam jasne napisane. High end je to najdrahšie a najlepšie, ale hifi byť nemusi. Inymi slovami: každy highend je hifi, ale nie každe hifi je nutne highend. Hifi su aj menej drahe a menej dobre zariadenia ako highend. Preto medzi to nemôžeš dať rovnitko.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Máme weekend, tak by ma to docela zaujímalo, veď sa to dá odfotiť a odpísať typ, a aj nahrať zvuk. Takto je to iba škriepka bez podkladov.
dudo02
King
King

Ryan Giggs napísal:
Takze...
A blbosť to určite nie je. Ak je, tak zopakujem otazku, vymenuj mi nejake nahravky v mono. Odpoveď samozrejme nečakam...
Kazda jedna skladba moze byt mono-alebo chces tvrdit opak,ako doteraz??? :sly:
Čo to ma spoločne s posluchom z PC? Pletieš tu niečo, čo tu vôbec nepatri.
Alebo žeby bol ten ntb mono tranzistorak? Hm...
Rozpravam o hudbe a konkretne o tvojom vyroku,"ze hudba je stereo" :roll:
Ako som pisal DAC je DIGITAL ANOLOG CONVERTER.To znamena ze bez koncoveho stupna mozes pocuvat tak akurat sluchadlami,cize zoslinovac tam musi byt.Ty si vsak tvrdil opak
Ja som nikde nepisal, že to tak spravene byť nemohlo. Lenže platilo by to len v pripade, že ten zosilovač v skutočnosti nebol zosilovač, ale DAC. Čo aj bol, kedže piše o tom, že to bolo pripojene cez usb. Takže zosil to byť nemohol.
Ci je zosilnovac sucastou,audiosystemu,ktory zahrna aj DAC je jedno-zoslinovac tam musi mat!
Neviem k čomu je ten citat z wiki, kedže presne potvrdzuje moje slova. Veď to maš tam jasne napisane. High end je to najdrahšie a najlepšie, ale hifi byť nemusi. Inymi slovami: každy highend je hifi, ale nie každe hifi je nutne highend. Hifi su aj menej drahe a menej dobre zariadenia ako highend. Preto medzi to nemôžeš dať rovnitko.
Ale prosim ta nesplietaj blbosti-odcituj mi tu cast,kde sa pise v tom texte z WIKI o tvojom tvrdeni
Veď to maš tam jasne napisane. High end je to najdrahšie a najlepšie, ale hifi byť nemusi
Zrejme mas problem pochopit vyznam slovenskeho textu.Skusim ti to prelozit polopatisticky...

Kód: Vybrať všetko

Hi-Fi alebo High fidelity je pojem, ktorí používajú audiofili a výrobcovia spotrebnej elektroniky na označenie vysokej vernosti reprodukcie akustického signálu alebo celej cesty od záznamu po reprodukciu. Zariadenia označované ako Hi-Fi majú spĺňať minimálne požiadavky, ktoré špecifikuje norma DIN 45 500 z roku 1973. [b]Pojem sa používal od 50. rokov 20. storočia, po roku 2000 sa pre najdrahšie a najkvalitnejšie zariadenia používa skôr pojem hi-end audio.[/b]
HIFI je oznacenie najdrahsich a najkvalitnejsich audiosystemov-teda bolo.Bolo pouzivane do roku 2000.Po tomto roku sa uz HIFI nepouziva-namiesto HIFI sa pouziva HIGH END.
Cize to co bolo do roku 2000 oznacovane ako HIFI sa po roku 2000 oznacuje ako HIGHEND.

O tvojich slovach tam nevidim ani zmienku !!!
Ryan Giggs
VIP
VIP

dudo02 napísal:Kazda jedna skladba moze byt mono-alebo chces tvrdit opak,ako doteraz??? :sly:
Bavime sa tu konkretne o posluchu z PC, nie o tom či môže alebo nemôže byť hudba mono. Zase tu tlačiš niečo, o čom nie je vôbec reč. Ešte si mi ani raz neodpovedal, len pišeš dookola to iste, čo s temou nesuvisi.
Ci je zosilnovac sucastou,audiosystemu,ktory zahrna aj DAC je jedno-zoslinovac tam musi mat!
Vieš čo znamena pojem aktivny reproduktor? Očividne nie. To čo je pripojene k NTB cez USB je DAC, NIE zosilovač!!! Každy dac obsahuje preamp (predzosilovač). K Dacu je pripojena aktivna bedňa, ktora ma vlastny, samostatny zosilovač. Žiaden medzistupeň, ďalši externy zosilovač tam nepotrebuješ!!! Je ešte možnosť, že ten dac je DAC/AMP hybrid, ale je tam aktivna bedňa, takže ten amp v DAC (ak je to kombo) je zbytočny.
Kym si poriadne neprečitaš čo pišem, tak nereaguj, lebo vytrhavaš veci z kontextu, slovičkariš a potom pišeš odveci.

Ešte niekoľko krat si prečitaj môj predošly prispevok o hifi - highend. Veľmi pozorne. Snaď pochopiš, i keď pochybujem.
dudo02
King
King

Pozri,som vyuceni v odbore a Elektronike sa venujem uz pomaly 20 rokov.
Pojmy,ktore sa mi tu snazis opisovat,som poznal,ked ty si tahal za sebou kacku na pieskovisku...A snazis sa ich tu prekrucat.

Jasne som ti napisal,ze kazda nahravka z PC moze byt MONO-JE TO JASNA ODPOVED!!!???
Autor pisal ze tam mal book.Ten ma analogovy vystup-cize koniec mohol mat kludne HIFI/HIGH END v mono prevedeni.
Ci uz pouzil DAC,alebo nie-zosilnovac+repro tam musi mat.Ty si vsak pisal,ze urcite nie...
Ci je to ako celok DAC+NFAMP,alebo su sobitne je nepodstane,takze zbytocne tu splietas nieco o medzistupnoch a aktivnych repro...

K tomu co je HIFI len tolko,ze si precitaj prvu vetu tohoto prispevku.
Preco si neoznacil cast danneho textu z WIKI,kde sa opisuje to co vravis???Jednoducho pretoze to tam nie je :wink:

Pises blbosti a namiesto toho aby si uznal,ze si sa sekol,tu zahmlievas a zavadzas tu nezmysluplnymi kecami.
Cize asi tolko-viac sem prispievat,pre mna straca zmysel :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP

Podľa toho čo pišeš si už dospely, no mentalne (podľa vyjadrovania) na urovni predpubertalneho veku. Netušiš koľko mam rokov, tak si take detinske naražky nechaj pre niekoho ineho.

Je vidieť, že si pišeš čo ti vyhovuje. Alebo absolutne nerzumieš pisanemu textu. Alebo oboje...

Posledny krat, snaď už to pochopiš. Ja som nikde nepisal, že tam nie je žiaden zosilovač, ale že tam žiaden externy netreba. Pisal som, že ta škatuľa čo sa ako zosilovač tvari, zosilovačom v skutočnosti nie je, ale je to dac. Zosilovač je v bedni. Pisal som to viackrat, ale ty stale len svoje nezmysly vytrhnute z kontextu. Resp. je možne, že tomu v skutočnosti ani nerozumieš. Ak to nie si schopny pochopiť, resp. nečitaš vôbec čo ľudia pišu tak nereaguj.

...pre najdrahšie a najkvalitnejšie zariadenia používa skôr pojem hi-end audio.
Maš to tu, pre najdrahšie a najkvalitnejšie. Nikde tam nevidim, že by sa aj o menej lacnych a menej kvalitnych (ktore splňaju normu) hifi zariadeniach hovorilo ako o highende. Ty tam niečo take vidiš? Rozumieš vôbec tej vete? Vidiš tam niekde že by sa tam pisalo, že hifi a highend je to iste? Tam sa piše len o najdrahšich a najlepšich veciach ako o highende, nie o každom hifi. Na niečo odkazuješ, ale tvrdiš presny opak...
A len tak na margo, o kvalitach slovenskej wiki sa nejdem radšej vyjadrovať.

HIGHEND - už z podstaty nazvu (si to prelož ak vieš) vyplyva, že je to to najlepšie a najdrahšie. HIFI - všetko od kvality X (normy) a dajme tomu aj ceny až po highend (vratane).
Hifi môže byť aj nejake "lacne" zariadenie, ktore ma potrebnu kvalitu. Lenže to nie je automaticky highend. Preto tam davať nejake rovnasa je uplne z cesty.
http://en.wikipedia.org/wiki/High-end_audio, http://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity
dudo02
King
King

Ty si teda komediant :lol: .
Pojem(HIFI)sa používal od 50. rokov 20. storočia, po roku 2000 sa pre najdrahšie a najkvalitnejšie zariadenia používa skôr pojem hi-end audio.
Tato veta ma urcity vyzam.
...sa pre najdrahšie a najkvalitnejšie zariadenia používa skôr pojem hi-end audio.
Tato cast vytrhuta z vyssieuvedej vety ma uplne iby vyznam.
Ukazkove vytrhnutie vety z kontextu a prekrutenie vyznamu prvotneho textu v prospech svojich argumentov-kto si tu potom vysvetluje veci po svojom??? :aasmile2:

K tomu zosilnovacu sa nevyjadrujem,pretoze si to riadne posplietal.

Avsak by som rad od teba "pocul",ci si este stale myslis,ze"hudba je stereo".Pretoze k tejto podstatnej perlicke,na ktorej vznikla cela polemika sa samozrejme nevyjadrujes :wink:.
A to mi este Ty ides pisat,ze ja tu niecomu nerozumiem :roll: ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zase špekuluješ?! Pan elektrotechnik ma očividne problem s pochopenim elementarnych pojmov ako najkvalitnejši a najdrahši. Či to z tej vety vytrhneš či to prečitaš ako cely članok, stale sa tam piše o highende IBA ako o najdrahšich a najkvalitnejšich. O ostatnom hifi ani slovko. Nikde tam nie je zmienka o tom, že všetko hifi sa nazyva highend. To nijako neobkecaš! To je ad 1. Ad 2: V tom slavnom članku nikde nevidim odkaz na nejaky zdroj, z ktoreho je info čerpane. Takto je to len cucane z niečieho "odborneho" prsta. Dal som ti odkaz na en wiki, tam maš pod člankom aj citacie odbornej literatury. Tam mi ukaž, kde sa piše o tom, že všetko hifi je highend.
dudo02 napísal: K tomu zosilnovacu sa nevyjadrujem,pretoze si to riadne posplietal.
Tak mi to pan odbornik vysvetli. Stale len dristaš, že tu splietam, no žiadny protiargument či vysvetlenie prečo, nikde nevidim. Toľko k tvojej nadradenej odbornosti...

Argumenty 0, len osočovanie a keci stale okolo toho isteho.
dudo02
King
King

HIFI
Je tam jasne napisane,ze pre najdrahsie a najkvalitnejsie audiosupravy sa pouzival nazov HIFI-do urciteho casu.Teraz sa pre tie iste zariadenia(stale sa bavime o najdrahsich a najkvalitnejsich audiosystemoch) skor pouziva nazov HIGHEND.
Dnes vyrobeny HIGH END by bol pred 30rokmi oznaceny ako HIFI.
To co bolo pred 30timi rokmi povazovane za HIFI sa dnes oznacuje ako HIGH END.
Bodka.Pre mna to je jasne ako facka.Pokial tam niekto vidi nieco ine,tak bud nevie pochopit vyznam troch viet,alebo tam nieco ine vidiet chce.Viac sa k tomuto nevyjadrujem.

Zosilnovac.
-Napisal si autorovi temy,ze"hudba je predsa stereo" a,ze ako to mohlo kvalitne hrat na jeden reproduktor,nakolko musela chybat polovica"suzvuku".
-Naznacil som,ze za vystupom booku,mohol mat zlucovac,zosik,repro v HIFI prevedeni a takto to mohlo plnohodnotne a kvalitne hrat..
-Ty si mi napisal,ze zosik tam nemoze mat,lebo tam ma DAC...
-Ja som napisal,ze to,ze tam bol DAC,neznamena,ze tam nemusi mat zosik.
-Na to si ty zacal splietat a aktivnych repro,a medzistupnoch a "DACoch tvariacich sa ako zosilnovac",ci uz ani neviem ako si to tu poopisoval...

Namiesto toho,aby si po napisani nejakej"hluposti" priznal svoju chybu,si zacal zahmlievat a utocit na mna,ze ja som ten,kto tu keca o nicom.Tak sa necuduj,ak ta osocujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

-Ja som napisal,ze to,ze tam bol DAC,neznamena,ze tam nemusi mat zosik.
A ja som napisal čo? Nikde som predsa nepisal, že tam nikde nie je zosik. Pisal som len o tom, že ta jedna "škatuľa" o ktorej hovoril že tam je, nie je amp ale dac, kedže je to pripojene cez USB. Tak o čom sa zas bavime?
Dnes vyrobeny HIGH END by bol pred 30rokmi oznaceny ako HIFI.
Lenže ta veta nie je postavena takto, ako si ju tu vysvetlil. Najprv sa tam piše o hifi a potom o naj komponentoch. Zas a znova, hifi nie su len naj komponenty. A ak to je tak, ako to chapeš ty, tak je tam napisany čisty blud. Lebo, kde sa dnes v odbornych člankoch, materialoch, u vyrobcov atd. nepouživa pojem hifi? Neviem o tom. Ten pojem sa použiva naďalej. Highend pojem hifi nenahradil, iba doplnil. Použiva sa pre tie top hifi zariadenia. A ak už mam byť taky exaktny, tak v tom texte je jedno kľučove slovo, ktore veľmi nekorešponduje s tvojim tvrdenim a na ktorm to cele pada, a to "skôr". Howgh.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

tliachate pi*ov*** :) nechapem ako z toho ci autor temy zadal sa vadite co tam mal typek ake audio :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD lol je mi to smiesne
dudo02
King
King

Skus si to precitat este raz...
Bavily sme sa o tom,ako by to spravene mohlo byt!A o par veciach okolo toho...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ja som dobre pochopil a citam tuto celu diskusiu ale vadit sa na hlupostiach je smiesne to co tam mal moze byt uplne nieco ine ako popisujete obaja.. :)
dudo02
King
King

Je pravda,ze tam moze mat nieco ine...
Zrejme si vsak necital pozorne,pretoze nikto netvrdil,ze tam ma nieco konkretne.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Problémom tejto témy je fakt, že jej autor na ňu kašle, nedal faktá, a rieši sa tu niečo iného, a občas aj arogantne a negramotne. Predsa len... osobné napádanie je na BAN, nie? :)
Napísať odpoveď