Reproduktory k PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Reproduktory k PC

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Vďaka za rady. SOLO4C stoja z poštou približné 90 eur, čo je ešte v pohode. Edifier RT1600 Plus stoja bez pošty 93 a Edifier R1900T II 104. 15 eur navyše neni nič strašné, ale tak by sme mohli prihadzovať paru eur do nekonečna :D
Chcem sa ešte opýtať či netreba dokúpiť zvukovú kartu? Čo som čítal, tak tie zvukovky v ntb sú dosť na prd.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

No jasné, ale tak keď vieš čo od toho čakáš tak by si mohol zhruba vedieť aj to, dokedy sa oplatí prihadzovať. Ja som si prihodil lebo viem že na aké-také basovanie potrebuješ aspoň ten 5" basáčik.
A čítal si dobre, integrované zvukovky notebookov sú dosť na prd. Ja plánujem kúpiť Audiotrak Prodigy Cube, samozrejme máš na výber aj lacnejšie veci od Asususu alebo Creative. Kupovať ešte lacnejšie zvukovky nebude mať význam.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Najprv kup repro a potom uvidis ako sa ti to bude pozdavat. Zo zaciatku sa aj tak musia rozohrat, hovori sa az o 60 hodinach kedy by si ich nemal velmi trapit, aby sa membrany spravne rozhybali. Ak sa ti aj potom nebude zvuk pacit, tak sa mozes rozhodovat o tom aku zvukovku kupis. Ciastocne sa to da vylepsit tymto programom: http://www.fxsound.com/dfx/ ale ten samozrejme nenahradi kvalitnejsie D/A prevodniky v lepsej zvukovej karte.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ono nie je basovanie ako basovanie. Ze je nejaky reprak vacsi, este neznamena ze to bude basovat lepsie.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ale znamená to že k tomu bude mať lepšie predpoklady (konkrétne k tomu že bude schopný zahrať hlbšie). A ja mám toho napočúvaného dosť na to aby som vedel, že 4" basáčiky v reproduktoroch tejto ceny budú pre mňa málo, a to pritom počúvam nástrojovú hudbu, kde sa nejaké neviemaké hlboké tóny nevyskytujú.
Ryan Giggs
VIP
VIP

TomKocuR napísal:Ale znamená to že k tomu bude mať lepšie predpoklady (konkrétne k tomu že bude schopný zahrať hlbšie).
Predpoklady a realita su 2. Hlbšie isť môže, ale ina vec je kvalita.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Kvalita čoho akože? U reproduktorov za stovku sa nemôžeš hrať na nejakú kvalitu, všetko to bude zhruba na rovnakej úrovni, navyše ak máš reproduktory za 85€ s 4" basáčikmi, ktoré majú diaľkové ovládanie (čo nie je záležitosť na pár odporov a kondenzátorov) a diskrétny zosilňovač a proti tomu reproduktory s 5" basáčikmi a úplne primitívnym elektrickým dizajnom, asi ti dôjde, že v tom prvom prípade sa muselo čosi kdesi odľahčiť (v prípade Microlab Solo to je jednoznačne napájací zdroj, sčasti výhybka a zrejme aj samotné meniče).
V tejto oblasti u mňa len málokedy bývajú predpoklady a realita 2. Dupľom ak si pred kúpou pozriem recenzie, ktoré ponúkajú aj pohľad dovnútra.

Keď je reč o kvalite, len tak pre porovnanie: U R1900T II uvádza výrobca výstupný výkon 2x22W RMS, použil do nich 60VA transformátor. Microlab Solo4C - uvádzaných 2x36W RMS, použitý transformátor 50VA. Toto čosi napovie o serióznosti výrobcu. Nejdem ale tvrdiť že Microlab je zlá voľba, len v prípade tých Solo4C by som si ja osobne určite priplatil, 4" sú na basy málo. A to platí aj pre Kurzweil KS-40.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kvalita basov, o čom je asi reč. Palec naviac vyzera fajn na papieri, ale realita môže byť diametralne opačna. Ja teraz neporovnavam konkretne reproduktory, hovorim vo všeobecnej rovine. Rozhodovať sa na zaklade akychkoľvek parametrov je nonsens na n-tu.
O serioznosti vyrobcu ten transformator nepovie nič, kedže tie parametre vykonu su len (ako inak) naddimenzovane, vymyslene čisla, od reality to ma ďaleko.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aktivne repro za 100-200€ bude prednesom zvuku iba na slabej urovni. Pokial chcete na pc pocuvat aspon trochu kvalitne, tak len samotne repro bez zosika a zvukovky bude stat minimalne 300-400€.
/inac ma fascinuje ako vedia ludia vrazat neskutocne prachy do grafickych kariet a pod. ktore za rok stratia na hodnote polovicu nakupnej ceny, ale na repro je skoro kazdemu luto dat viac penazi, pritom repraky zo zosikom bezproblemov vydrzia aj viac ako 10rokov/
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nam je jasne ze za stovku to nie je ziaden audiofilny zazitok. Vyberame tu ale co mozno najlepsie dokonkretnej ceny.

S tym v zatvorke suhlasim. Repro vydrzi v podstate cely zivot. Takze je to jednorazova investicia. Pritom sa kazdy rozplyva nad tym ako "skvelo" hraju nejake plastaky od Creativu a pod. vyrobcov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

to je normalne ze clovek zacina od nejakeho zakladu a potom sa niekam posuva.Ja ked som presiel z uplnych plastovych chrchlatok na "akoze drevene" repro za 100€ tak som si prvy pol rok myslel ze som objavil ameriku a ze lepsi zvuk uz asi ani neexistuje :D Dalsi stupen boli logitechy z5500- tie mi vydrzali v spokojnosti asi 5 rokov az som nakoniec zakotvil na serioznejsich regalovkach+ sub.je to taky moj kompromis medzi cenou a kvalitou. Uplne chapem ze student bez prijmu resp.s brigadami si nemoze dovolit kvalitne repro, v kazdom pripade by mal ale vediet ze "krabicky" za nizku cenu sa ku kvalitnemu zvuku ani nepriblizuju.. Tiez samozrejme zalezi na tom ze aky styl clovek pocuva, je ine ked niekto si pusta doma "diskotekove vypalovaky" a ine ked si chce vychutnat Párplov zo symfonickym orchestrom :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja sa pridam so svojim postrehom - povedal som si, ze chcem nejake lepsie repro bez subwoofera, cize 2.0 s limitom do 300 eur. Zacal som sa obzerat po receiveroch (kvoli digitalnemu vstupu). najlacnejsi pioneer sa da novy kupit za 180 €, ma primerany vykon, hdmi vstupy a dalsie vychytavky. K tomu som potom hladal vhodne repro, ale narazil som na to, ze v danom cenovom limite som nasiel iba velke stlpove reproduktory alebo nevyrazne regalovky so slabym rozsahom, nic medzi. Za normalnych okolnosti by som bral stlpove, ale na tie este dlho nebudem mat miesto, takze som musel pocitat s tym, ze repro bude na stole. Nic vhodne som teda na trhu pasivnych reproduktorov nenasiel.
Nasiel som Microlab pro 3, ktore sa mi zdali idealne. Mali rozumne parametre a samostatny zosilnovac, takze pre buducnost by som reproduktory mohol pouzit ako doplnok k surroundu (po kupe receivera) a zosik predat samostatne. Problemom bolo, ze uz sa nedali nikde zohnat. Takze som siahol po Solo 7C, ktore maju integrovany zosilnovac a zatial som s nimi spokojny, aj ked su napojene iba na analog.
Vidim to tak, ze ked sa mi do skoncenia ich zaruky nepodari prestahovat, tak pravy reproduktor skusim nejak neagresivne prerobit na pasivny (odpojit zosik a vstup prepojit na sucasny vystup smerujuci do laveho reproduktora) a pripojit na receiver. A ak by som sa prestahoval, tak ich predam tak ako su a pojdem do receivera so stlpmi.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za 300€ už najdeš dosť slušne študiovky.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Za 300 aj s receiverom?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aktivne študiovky.
Gothar
Moderátor
Moderátor

To som prave nechcel, co som videl, tak mali iba analogove vstupy a vzhladom na to, ze mam kopu hudby v mp3, som nechcel monitory. Radsej som vyberal z repro urcenych na pocuvanie hudby, nie na hladanie chyb :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie kazde studiovky maju analyticky zvuk.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Aha, tak to som nevedel :D No nic, do buducna sa mi to snad hodi :)
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Ahojte potreboval by som nejake jednoduche 2+1 repro z alzy k PC do kancelarie. Pravdepodobne Creative alebo Logitech, mozete mi prosim poradit, ktore v cenovej kategorii okolo 30e zakupit? Viem, ze rozdiely nebudu velke v tejto cene, ale predsalen. Dakujem
Trymore
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trymore »

Napísať odpoveď