Reproduktory k PC
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
chalani, ja sa bavim naramne, neviem ako vy 
ked ich vezmes (ci s krytkou alebo bez
), tak nimi nic nepokazis. povedal by som to v skratke - Creative je stavka na istotu. Mam doma jedny a nemam kriveho slova, vydrzali niekolko rokov bez jedinej zavady, kym sa zacali objavovat dake drobnosti
ale hraju este dnes
ked ich vezmes (ci s krytkou alebo bez
No, takze skusim sa aj ja opytat..
Kamaratka ma tieto repraky http://www.alza.sk/reproduktory-logitec ... d58226.htm
Celkom dost sa mi pacil ten zvuk, co sa tyka vykonu do izby by mi to kludne stacilo. Potrebujem to len ku compu, a na pocuvanie playera v izbe.
Viete v tej cene poradit nieco lepsie? Mna ked som to pocul najviac zaujala ta zazracna skatulka, ten subwoofer, o to mi ide..
Dalej by som chcel vedet ci by sa k tomu dala pripadne gitara zapojit, samozrejme s redukciou...
Kamaratka ma tieto repraky http://www.alza.sk/reproduktory-logitec ... d58226.htm
Celkom dost sa mi pacil ten zvuk, co sa tyka vykonu do izby by mi to kludne stacilo. Potrebujem to len ku compu, a na pocuvanie playera v izbe.
Viete v tej cene poradit nieco lepsie? Mna ked som to pocul najviac zaujala ta zazracna skatulka, ten subwoofer, o to mi ide..
Dalej by som chcel vedet ci by sa k tomu dala pripadne gitara zapojit, samozrejme s redukciou...
-
Makovnik
Medium Professional
Ked to chces do 1000Sk ako tie logitechy, na webe si to najdes, ale 2,0 sa viac oplati nech je to skoro cokolvek. Ten zvuk sa ti mozno chvilu pacil, lebo si v tom momente nepocul nic lepsie, pripadne nikdy si nepocul nic lepsie.
Na gitaru k tomu zabudni, trochu do toho zarves a tie repra budu skuvinat a nie hrat, este ich aj odpalit mozes.
Zvuk je z toho otrasny, tam niet co debatovat.
Ani basy to z tej trapnej skatulky nema kym to nenapchas pod stol do roha a vtedy to ajtak len dunenie bude.
Kup si dake Geniusy serie X, alebo dake Redstar 214/215 ci nieco ine. To hra lepsie.
Na gitaru k tomu zabudni, trochu do toho zarves a tie repra budu skuvinat a nie hrat, este ich aj odpalit mozes.
Zvuk je z toho otrasny, tam niet co debatovat.
Ani basy to z tej trapnej skatulky nema kym to nenapchas pod stol do roha a vtedy to ajtak len dunenie bude.
Kup si dake Geniusy serie X, alebo dake Redstar 214/215 ci nieco ine. To hra lepsie.
No tak po dlhsom case..
Co by ste povedali na tieto? http://www.alza.sk/reproduktory-genius- ... d79010.htm
Mne pridu v pohode..
Dala by sa na to zapojit gitara? myslim len tak doma v izbe samozrejme..
Ak je nieco v tej cene lepsie, tak budem rad ked poradite. Podmienky mam tu spodnu hranicu najviac 20Hz, cenu a dobry zvuk..
Inak mam taku technicku otazku k tomu vstupu..
Na takom starom "multikazetaku" co mame doma je pri mikrofonovom vstupe take kolecko kde sa nastavuje "input level", a nad koleckom je na to indikator. A ked do toho zapojim gitaru musim nastavit "input level" tak aby sa ten indikator nikdy nerozsvietil uplne cely pri hrani, inak je ten zvuk co ide z reprakov dost skresleny, a mohlo by sa tam daco odpalit..
Viete o cm hovorim?
No tak ako je mozne ze teraz to uz na tych reprakoch nebyva? Uz sa to robi automaticky? Alebo sa na to v tych cenovych kategoriach ktorymi sa zaoberam proste sere?
Co by ste povedali na tieto? http://www.alza.sk/reproduktory-genius- ... d79010.htm
Mne pridu v pohode..
Dala by sa na to zapojit gitara? myslim len tak doma v izbe samozrejme..
Ak je nieco v tej cene lepsie, tak budem rad ked poradite. Podmienky mam tu spodnu hranicu najviac 20Hz, cenu a dobry zvuk..
Inak mam taku technicku otazku k tomu vstupu..
Na takom starom "multikazetaku" co mame doma je pri mikrofonovom vstupe take kolecko kde sa nastavuje "input level", a nad koleckom je na to indikator. A ked do toho zapojim gitaru musim nastavit "input level" tak aby sa ten indikator nikdy nerozsvietil uplne cely pri hrani, inak je ten zvuk co ide z reprakov dost skresleny, a mohlo by sa tam daco odpalit..
Viete o cm hovorim?
No tak ako je mozne ze teraz to uz na tych reprakoch nebyva? Uz sa to robi automaticky? Alebo sa na to v tych cenovych kategoriach ktorymi sa zaoberam proste sere?
Ak chceš reproduktory čo zahrajú od 20Hz, priprav si tak okolo 30litrov (nie Sk, ale €)
napríklad aj také nautilusy:
http://www.bisaudio.sk/katalog.php?MARK ... 6&CATID=11
majú rozsah od 40Hz
Ak chceš 20Hz, tak si zaobstaraj napríklad Focal Grande Utopia EM, k tomu samozrejme vhodný zosilňovač, to ťa vyjde dokopy na niečo okolo 10 miliónov Sk (ak nie viac)
Tie Geniusy sú v pohode, ale na gitaru si zaobstaraj kombo.
Ten input je robený na istú úroveň, ktorá býva obvyklá pre dané použitie, linkový vstup je robený na úroveň ktorá pre neho býva typická. A ten druhý vstup na tých reprákoch je robený na rovnakú vstupnú úroveň, nastavenie tam nie je lebo sa na to serie, ale aj kvôli jednoduchosti a znížení ceny. Proste na gitaru to stavané nie je.
frekv. rozsah tých geniusov začína niekde na 60Hz a končí niekde na 16kHz, alebo vieš čo? Ja zmeriam stredobas vo svojich HF-1250x a skúsim odsimulovať tú ozvučnicu, večer to tu maš jak na koňu!
napríklad aj také nautilusy:
http://www.bisaudio.sk/katalog.php?MARK ... 6&CATID=11
majú rozsah od 40Hz
Ak chceš 20Hz, tak si zaobstaraj napríklad Focal Grande Utopia EM, k tomu samozrejme vhodný zosilňovač, to ťa vyjde dokopy na niečo okolo 10 miliónov Sk (ak nie viac)
Tie Geniusy sú v pohode, ale na gitaru si zaobstaraj kombo.
Ten input je robený na istú úroveň, ktorá býva obvyklá pre dané použitie, linkový vstup je robený na úroveň ktorá pre neho býva typická. A ten druhý vstup na tých reprákoch je robený na rovnakú vstupnú úroveň, nastavenie tam nie je lebo sa na to serie, ale aj kvôli jednoduchosti a znížení ceny. Proste na gitaru to stavané nie je.
frekv. rozsah tých geniusov začína niekde na 60Hz a končí niekde na 16kHz, alebo vieš čo? Ja zmeriam stredobas vo svojich HF-1250x a skúsim odsimulovať tú ozvučnicu, večer to tu maš jak na koňu!
Neuvedomil som si ze je to blbost, ale tak neviem naozaj potom ako mam porovnavat repraky ked kazdy tam ma tie hodnoty napisane inak..
Asi si to proste netreba vsimat v tychto cenovych karegoriach.
Nie je niekde zostaveny daky objektivny nezavisly rebricek reprakov v tychto cenach podla kvality zvuku? Lebo uz ma to prestava bavit hladat a porovnavat, ked aj tak porovnavam vymysly...
S tou gitarou by sa to nedalo spravit tak ze ju zapojit do compu, tam to zregulovat dakym Sound Forge, a odtial to pustat na repraky?
tak som zmeral geniusik v 2.0 repračikoch
http://img25.imageshack.us/my.php?image=sphf1250x.jpg
najhoršie na tom je, že tie ich reprosety so subwoofermi sú rovnako špatné, alebo ešte horšie.
PS: -3dB to má na frekvencii zhruba 61Hz, takže tu sa dá brať spodná hranica frekvenčného rozsahu
http://img25.imageshack.us/my.php?image=sphf1250x.jpg
najhoršie na tom je, že tie ich reprosety so subwoofermi sú rovnako špatné, alebo ešte horšie.
PS: -3dB to má na frekvencii zhruba 61Hz, takže tu sa dá brať spodná hranica frekvenčného rozsahu
-
Martinekk
Light Professional
Zas sme tam kde sme boli už veľakrát. 20Hz dajú, to ej jasné. Nieje udaný pokles... Keď udáš pokles trebars 6dB ako udávala myslím aj Tesla, tak sa dostaneš s rozsahom u hentých šumítok tak od 80 do 15 000Hz... Kocúr, nautilusy sú highend, na to nemá asi nikto z osadenstva tohto fóra, ani ja... Mne stačia Tesly ktoré 30Hz dajú v plnej sile.
Re: Reproduktory k PC
Tak, po poradeni pri výbere slúchadiel (ktoré som síce ešte nekúpil, ale výplata už bude čoskoro
) by som chcel pomoc aj pri výbere reproduktorov k ntb. Momentálne mám Phillips spa 5300, subwoofer dosť rezonuje a spravím reprakom tiež niečo nie je v poriadku. Neviem či to môže byť nekvalitnými nahrávkami, ale už to pozorujem dlho. Chcel by som niečo okolo 60 eur, prípadne keby boli nejaké vynikajúce, tak možno by som šiel aj do tej 100 eurovej hranici. Používane budú na hudbu.
-
Ryan Giggs
VIP
Sice nad limit, ale za tie peniaze su veľmi dobre Microlab SOLO4C.
Edifier R1900T II alebo RT1600 Plus. Lepšie ako Solo4C
-
Ryan Giggs
VIP
To hej, ale su aj drahsie. To je konkurencia pre vyssie modely Microlabu.
Zhodou okolnosti som pred par dnami kupil Microlab Solo7C a znacku ako taku mozem odporucit. Prevedenie je poctive a zvuk velmi dobry. Neviem ako je to s nizsimi radami, ale ako pozeram, tak system zosilnovaca je rovnaky a vyzera to tak, ze sa lisia iba v objeme a velkosti membran.
Je vsak na tebe, ci uprednostnis 2.0 alebo 2.1, s tymito mensimi reproduktormi nedosiahnes take hlboke basy ako s 2.1, ale budu o dost presnejsie. 2.1 su v tejto cene skor na dunenie a napriklad u Logitechu bol zvuk dost nevyvazeny - silne basy a vysky, nevyrazne stredy, takze na hudbu neboli vhodne.
Je vsak na tebe, ci uprednostnis 2.0 alebo 2.1, s tymito mensimi reproduktormi nedosiahnes take hlboke basy ako s 2.1, ale budu o dost presnejsie. 2.1 su v tejto cene skor na dunenie a napriklad u Logitechu bol zvuk dost nevyvazeny - silne basy a vysky, nevyrazne stredy, takze na hudbu neboli vhodne.